anadolu yıllardır milli takımını izleyemiyor.
(/s)
Bursa'da yada Eskişehir'de oynanmalı.Arena gibi yerde bile boğucu ortam oluşmuyor.Özellikle Bursa'da iyi bir atmosfer oluşucağını düşünüyorum.
Kesinlikle Kaos'a katılıyorum bu Galatasaray maçı değilki boğucu ortam oluşsun Anadolu'da olmalı bencede zaten Timsah Arena yapıldığında oraya mutlaka bir maç ayarlanır...
MAA çıkıp, "milli maçlarda kendi oyuncularımıza problem çıkarılan, kulüpçülük yapılan statlara 5 yıl milli maç yok" dese bu olaylarda büyük azalma olur. Azalmazsa da zaten o stada maç verilmez, hedefe yine ulaşılır.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
-MİLLİ TAKIMA YAPILAN ELEŞTİRİLER-
Oğuz Çetin, milli takımın oynadığı oyuna ilişkin olarak da şunları söyledi:
''Türk Milli Takımı ortaya koyduğu hedefi yakalamış, grup ikincisi olmuştur ve play-off'u da inşallah geçecektir. Oynanan futbol açısından eleştirileri kabullenmek gerekir. Bu eleştirileri belli sınırlar içinde, iyi niyetli, doğru ve dürüst şekilde yapan herkesin eleştirisini saygıyla karşılıyoruz. Ancak eleştiriler yapılırken Türk futbolunun ne kadar zorlu bir süreçten geçtiğini, kulüplerimizin ve oyuncularımızın içinde bulunduğu durumu hiçbir zaman göz ardı etmemeliyiz. Tatmin edici futbol ortaya konmamış olsa da amaç netice elde etmekti ve elde edildi. Yaşanan süreçle ilgili eleştirileri futbol adına kabullenmekle birlikte arka plandaki art niyetli düşüncelere karşıyız.''
Milli takıma yeni isimlerin katılıp katılmayacağına ilişkin bir soru üzerine de Oğuz Çetin, şunları kaydetti:
''Milli takımın geniş kadrosu belli. Oynayacağımız rakip ve oyuncularımızın performans durumunu göz önünde bulunduracağız. Genellikle dünyada milli takımlar çok stabil bir kadroya sahip. Ülkemizde oyuncularımızın devamlılığı ve istikrarı açısından bir takım sıkıntılar olduğu için çok çabuk kadro değişebiliyor. Aslında milli takımda kadro çok değişmemeli. Daha stabil olmalı. Elimizde çok önemli yetenekler var. Biz boş durmuyoruz, her geçen gün bazı gençleri milli takıma kazandırmaya çalışıyoruz. Bu süreç yine o şekilde devam edecek.''
-İbrahim Toraman'ın eleştirisi-
A Milli Futbol Takımı Sorumlu Yardımcısı Oğuz Çetin, ''İbrahim Toraman'ın milli takıma çağrılmamasıyla ilgili bazı eleştirileri vardı'' şeklinde bir gazetecinin sözleri üzerine de şu ifadeleri kullandı:
''Kişiler ve isimler hiç önemli değil. Bu konuda konuşmayı sevmiyorum ancak bu konuda şöyle bir örnek verebilirim. Türk futbolunda önemli yer almış bir kişiyim. 19 yıl Türkiye liginde oynadım, 26 yaşında ilk kez A milli formayı giydim ve 70 kez milli oldum. Milli takım kaptanlığı yaptım. 1999'da Sayın Mustafa Denizli'nin milli takımın başında olduğu dönemde milli takıma alınmadım ve hiçbir zaman da konuşmadım. Dolayısıyla duygulara hakim olmak lazım. Kimin hakkında konuştuğuna dikkat etmek lazım. Ama ben her zaman bu tip gençlere hoşgörülüyüm. Gençler, heyecanlılar, istekleri, arzuları var. Ama öncelikli olarak kendi performanslarına bakmaları gerekiyor ve bu tarz eleştiri yapan oyuncuların o mevkide oynayan oyunculara bakması gerekiyor. Uygun görülen, inandığımız oyuncuları bünyemize alıyoruz. Tabii ki Toraman gibi oyuncular da performansını yükseltirlerse, üstün başarı gösterirse, özellikle takımında oynamaya başlayıp orada gözümüze girerse o da milli takıma tekrar girebilir.''
So what?
Saike
Arkadaş bu takımın stoperinde Servet olacak. Olmaması dezavantaj olur.
çoğu oyuncumuz formsuz ancak Servet 1 aya oynarsa formunu bulur. Defanstaki çoğu adam hata yapıyor. Eğer Hiddink 1 hatada birilerini silerse oyuncu kalmaz. Bana göre Servet'in sert savunması Hırvatları yıldırabilir. Bunun yanında onun yanına daha atik birisi konabilir. Ö.Toprak nasıl oynuyor özellikleri nedir bilmiyorum ama 1 aya kadar formunu bulursa ve uygun olursa o denenebilir belki.
artık servet ve gökhan zan'a teşekkür edilip stoper hattının modern stoper anlayışına uygun olan genç isimlerden; ömer toprak, serdar kesimal, ersan gülüm ve serdar aziz arasından ikililerle oluşturulması lazım.
orta saha'da ise emre ve aurelio'ya teşekkür edilip nuri, selçuk inan, necip gibi aynı tip genç oyuncuların birinden ve sağlam (şimdilik mehmet topal) bir defansif orta saha oyuncusundan oluşması gerek.
kalede (30-35 yaş kaleci için en iyi dönem olduğundan ilk tercih olarak hala volkan'dan yanayım.), kanat beklerinde (aynı zamanda hakan balta'ya da teşekkür edilmeli.), kanatlarda ve forvette iyi oyunculara sahibiz. stoper ve orta saha hattı gençleşir ve dinamikleşirse forvet ve kanat oyuncularımız iş bitirebilir.
Emre bu takımın ortasahasının vazgeçilmezidir. nuri-topal-emre en ideal üçlü bana göre.
Orta gobekde 2 sol ayakli oyuncu olmasini sevmiyorum kendi fikrim BleedingMoon"a katiliyorum gokhan,ve servet aurelio balta"ya tesekur edip ayrilmalari istenmeli devrim istiyorsak 19-20-21-22-23-24 yasindaki oyuncularla kurmaliyiz savunma hattini
ALmanLar 2002 Dünya Kupasından sonra radikaL bir karar iLe takımı kompLe gençLeştirdi ve şimdi bunun meyveLerini aLıyorLar. Biz ise takıma bir genç oyuncu ya da iLk defa oynayacak ama o sezon müthiş formda oLan oyuncu ( Serdar Aziz, Ozan İpek, OLcan Adın, Necip vs ) gibi adamLarı monte etmek için yok daha acemi, yok daha miLLi takım uyumu vs diye aLmayıp, oynatmıyoruz. Tamam tecrübe önemLidir ama biz bir oyuncudan en formda döneminde yararLanamayacaksak ne zaman yararLanacağız. Geçen sezon sonLarına doğru Cenk Tosun en formda forvet oyuncusuydu ama adamı o yeniLdiğimiz ve berabere kaLdığımız maçLarın hiçbirisinde kuLLanmadık. Adam müthiş formdaydı, ama şimdi de formsuz meseLa. Bu tarz adamLArı kaçırmamız ve bir oyuncu müthiş potansiyeLindeyken o adamı kuLLanmamız gerekiyor bence. Ayrıca gençLere çok daha fazLa önem vererek geLecekte daha sağLam bir kadro yu oLuşturmamız gerek.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Hırvatistan maçının yeri belli oldu!
Hırvatistan ile oynayacağımız EURO 2012 Elemeleri play-off mücadelesi Bursa'da oynanacak.
SPORX ÖZEL - Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanan iki milli maç sonrası zeminde meydana gelen bozulmaların ardından “Hirvatistan maçı nerede oynanacak?” sorusu sonunda cevap buldu. Milliler EURO 2012 Elemeleri play-off turu kapsamında karşı karşıya geleceği Hırvatistan ile Bursa'da mücadele edecek.
Türk Telekom Arena Stadı'nda zemini yenileme çalışmaları başlayacak olmasından dolayı Hırvatistan ile oynanacak olan baraj maçı konusunda Fİ Yapı İnönü Stadı ile Bursa Atatürk Stadı arasında kararsız kalan TFF sonunda kararını verdi.
Hollandalı teknik adam Guus Hiddink'ten Bursa konusunda onay alan TFF yönetimi bugün maçın Bursa'da oynanması konusunda temaslara başladı. Futbol Federasyonu Bursa'da konaklama ve diğer konularda aksi sürpriz bir durumla karşılaşmaması halinde play-off maçının ilk ayağı 11-12 Kasım'da bu şehirde oynanacak.
So what?
Saike
Doğru karar.Sonunda sesimizi duydu TFF.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
http://www.goal.com/tr/news/3394/eur...%B1-da-arenada
?
http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=100377
2 tane haber olduğuna göre maç tt arenada
Maç tt arenadaymış orası uğursuz geliyor ya takım kötü oynuyor orada
Gerçi milli takımın durumu uğurla düzelecek gibi değil ama
Sporx'teki habere girerken kesin TT Arena'dadır diye girmiştim.Bursa'da olduğunu görünce sonunda doğru bir karar vermişler diye düşünmüştüm ama yanlış habermiş herhalde.Bu stadda tribün desteği olmuyor abi işte.(İstanbul'daki diğer stadlarda da durum farklı değil) Desteğin önemli olduğu şu maçı vermesinler bari oraya.
So what?
Saike
Bizim stada ve şehre verilmesini istemiyorum. Zemini vs. boşuna yormaya gerek yok, İstanbul'da stadyum sayısı fazla hatta Olimpiyat stadına verilsin biletlerde de indirime gidilsin çığ gibi insan olsun, başka türlü size işimiz düştü deyip bu maçı bize vermek saçmalıktır ve birkaç kişinin lafıyla iyi madem oraya verelim denmemelidir.
Bu işi bir prosedüre sokarsın grupta 10 maç mı 8 maç mı oynanıyor bunun 5'i ya da 4'ü iç sahada bir tane de play-off maçı var. Bunların hepsini farklı şehirlerde oynarsın bütün kitleye yayarsın bu milli maç meselesini.
Oğuz Kağan
TROLLING MAKES PERFECT
Arena'da olursa bizim okul servis kaldıracak maça belki giderim![]()
Yine TT Arena'ya verilmiş maç. TFF'nin Telekom'la reklam anlaşması var herhalde. Üst üste bu kadar TT Arena ısrarına başka bir açıklama bulamıyorum.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Serdar Aziz'in kesinlikle milli takımda olması gerekiyor..
Rubin Kazan maçını izlerken Gökdenize dikkat ettim adam süper oynadı Tottenham deplasmanında ki maçta.Açtığı her orta yerini buldu ve çok iyi işler yaptı bu adam Play-of'da milli takımda olmalı.
Gökdeniz bıraktı milli takımı Musti...Bende ne zamandır çağırılmıyor bu adam diye düşünüyordum çünkü döktürüyor hem ligde hem Avrupa'da ama araştırdım bırakmış...
Mevlüt'ten Hiddink'e salvolar
A Milli Takım'ın Hırvatistan ile oynayacağı maç hakkında Fransa'nın L'Equipe gazetesine demeç veren Mevlüt Erdinç, Guus Hiddink hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
11 Kasım 2011 Cuma - 11:13
AA
Fransa'nın Paris Saint Germain takımında forma giyen milli futbolcu Mevlüt Erdinç, Hırvatistan'ın oyununun A Milli Takım'ınkine benzediğini, ancak Hırvatistan'ın daha atletik bir takım olduğunu söyledi.
Erdinç, Fransa'nın L'Equipe gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Hırvatistan ile 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri play-off turunda oynayacağı ilk maçı değerlendirdi.
Mevlüt Erdinç, ''Hırvatların oyunu bizimkine benziyor, sadece daha atletikler. Karakteri olan bir takım. Maç muhteşem bir statta oynanacak. Türk Telekom Stadı'nın tasarımı bana biraz Arsenal'in Emirates Stadı'nın tasarımını anımsatıyor. Stat, kazan gibi. Seyirci stadı dolduracak. Elbette ben de sahada olmak isterdim. Türkiye'nin bu maçı 2-1 kazanacağını sanıyorum'' dedi.
Takımın kaptanı Emre Belözoğlu'na övgüler yağdıran Mevlüt, ''Emre takımın en sözü dinlenen, en saygı duyulan ismi. Herkes için bir rehber. Takımın yenilerine, en genç oyunculara tavsiyelerde bulunuyor. Takım için çalışıyor'' diye konuştu.
Emre'yi ''Türkiye'nin büyük futbolcularından biri'' olarak tanımlayan Mevlüt, taraftarların genç yaşta Inter forması giyen Emre'ye saygı duyduğunu ve Emre'nin takımda ağabey gibi olduğunu söyledi.
-Hiddink-
A Milli Takım'ın Hollandalı teknik direktörü Guus Hiddink ile ilgili de yorumda bulunan Mevlüt, ''Hiddink, elemelerden hemen önce Fatih Terim'in yerine geldi. Terim Türkiye'de bir efsane. Hiddink de dünya çapında tanınmış bir isim. Hiddink, rakibin sistemine göre önlem alabilen iyi bir taktik adamı, ancak takım üzerinde Fatih Terim kadar etkili değil. Fatih Terim oyuncularına karşı duyarlıydı ve oyuncular onun için sahada ellerinden geleni yapıyordu. Biz, bu sayede 2008'deki Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı finale çıktık'' dedi.
Şu an milli takımdaki durumunun karışık olduğunu söyleyen Mevlüt, ''Hiddink bana, (Sadece kulübünde oynarsan seni takıma alırım) dedi. Beni takıma çağırmak için PSG'de ilk 11'de oynamamı bekliyor. Play-off'u geçeceğimizi umuyorum, çünkü Avrupa Futbol Şampiyonası'nı yaşamaya çok ihtiyacım var. Avrupa Futbol Şampiyonası benim için olağanüstü bir olay. Dünya Kupası gibi bir şey. Kariyerin zirvesi. Play-off'ları geçersek, PSG'de ilk 11'de oynamak ve milli takımı hak etmek için 6 ay sürem olacak'' diye konuştu.
ekşi sözlükte gördüm de bakalım bizim üyelerimiz nası kadrolar kuracak sizden yaratıcı kadrolar bekliyorum![]()
Casillas
Alves
Marcelo
Puyol
Pique
Xavi
Iniesta
Ronaldo
Mesut
Messi
Villa
Yani Real&Barca karışımı gelirse eler.