Geçmiş serilerde Guiza'nın bitiriciliği 18'di. Bunu biz espiri olarak kullansakta hiçbir zaman araştırmacısı abartmış demedik. Sizler o dönem bu oyunu oynuyormuydunuz bilmiyorum ama sizleride burada göremedik. Çünkü bitiriciliğin tek başına 18 olması demek bu oyuncunun her bulduğunu attığı anlamına gelmiyor. Nitekim öyle olsaydı Guiza o seride kapışılan oyuncu olurdu. Peki o seride Guiza kimdi? 18 bitiriciliği olan adam bildiğimiz sıradan bir golcüydü.

Belirli bir sınır var. Bu sınır içerisinde o kadar güzel ayarlama yapılıyor ki profili 18-19'larla dolu oyuncular yine profili 18-19'larla dolu bir Messi, Ronaldo gibi maça etki edemiyor. Değerlerin herşey olmadığını anlatmak için daha ne yapmak lazım bilemiyorum.

Bu oyuncunun özellik değeri şudur, bu değerle ortaklı çalışan özellikleride şunlardır. Bu özelliklerin tamamı yüksek girildiğinden ötürü oyuncunun olmaması gereken şekilde iyi olduğunu görüyoruz. Oyunda oynadığımda da bunun etkisini bir hayli yaşadım. Bu tarz bir yorum varmıydı bakamadım ama yoktur. A oyuncusunun hoş sohbeti 15 öbürü daha matrak adam ama 12'de kalmış gibi değerlendirmelerle bu iş olmaz.