Sayfa 8 / 9 İlkİlk ... 6789 SonSon
211 ile 240 arası toplam 242 sonuç

Konu: Turksportal İstifa (!)

Crossing - Ortalar
    Futbolcunun orta yapma becerisi.

Technique - Teknik
    Futbolcunun topu ne kadar iyi kontrol ettiği. Tekniği yüksek olan futbolcuların ayağından top almak zordur. Bu top hakimiyeti, futbolcuların az sonra yapacakları pas atma, orta yapma, şut çekme gibi hamlelerin daha etkili olmasını da sağlar.

Benim savunduğum görüş zaten oyunun geneliyle alakalı bir durum değil. Gökhan Gönül'ün hakettiği değeri alamaması. Sıkıntı burda. Emre Belözoğluna ses çıkaran varmı ? Veya biraz daha basit örnek, Bekir, Orhan Şam vs gibi. Ya şu oyunda tekniği 17 18 olan adamlar var bakıyorsun şu yukarda yazdığınız özelliklerin neredeyse 4/2 si yok ama teknik 17-18. ÖR: Kusnir.

eLastik Misafir

Arkadaşa katılıyorum bizim muzdarip olduğumuz konu issiar dia ve sercanın hız oranları ve gökhan gönülün hak ettiği değeri alamaması.

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

8 sayfa bu başlıkta (212 mesaj), 21 sayfa "Oyuncu Profilleri" başlığında (615 mesaj) konuşulmuş (toplam 827 mesaj); merak ediyorum kaç kişi "Dia'nn değerleri yükseltilmeli" değil de "Sercan'ın değerleri düşürülmeli" demiş.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

Dianın profili varmıki ?

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

FM 2011'deki değerleri üzerinden konuşuluyor zaten.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by meddah View Post
    8 sayfa bu başlıkta (212 mesaj), 21 sayfa "Oyuncu Profilleri" başlığında (615 mesaj) konuşulmuş (toplam 827 mesaj); merak ediyorum kaç kişi "Dia'nn değerleri yükseltilmeli" değil de "Sercan'ın değerleri düşürülmeli" demiş.
    Bu kadar haklı ve yerinde bir tespit görmedim. Tebrikler.

Mantık olarak ikiside aynı anlama gelir zaten. Dia'ya bu değerler veriliyorsa ya Sercan'ın değerleri düşürülecek ya da Dia yakınlaştırılacak.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Oldukça farklı şeyler çünkü oyunda sadece Dia ve Sercan yok, diğer oyuncularla da uyumlu olmalılar.

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Quote Originally Posted by Jaswege View Post
    Mantık olarak ikiside aynı anlama gelir zaten. Dia'ya bu değerler veriliyorsa ya Sercan'ın değerleri düşürülecek ya da Dia yakınlaştırılacak.
    Mantık olarak ikisi de aynı anlama gelseydi, 1992'de 20'lik değerler üzerinden başlayan FM datası, 20 yılda 200'lük değerlere ulaşmış olurdu.

Nesil
    2003

Crossing - Ortalar
    Futbolcunun orta yapma becerisi.

Technique - Teknik
    Futbolcunun topu ne kadar iyi kontrol ettiği. Tekniği yüksek olan futbolcuların ayağından top almak zordur. Bu top hakimiyeti, futbolcuların az sonra yapacakları pas atma, orta yapma, şut çekme gibi hamlelerin daha etkili olmasını da sağlar.

Benim savunduğum görüş zaten oyunun geneliyle alakalı bir durum değil. Gökhan Gönül'ün hakettiği değeri alamaması. Sıkıntı burda. Emre Belözoğluna ses çıkaran varmı ? Veya biraz daha basit örnek, Bekir, Orhan Şam vs gibi. Ya şu oyunda tekniği 17 18 olan adamlar var bakıyorsun şu yukarda yazdığınız özelliklerin neredeyse 4/2 si yok ama teknik 17-18. ÖR: Kusnir.
    Siz kitap okurken de sadece bir paragrafi okur ve bitirir misiniz? Yoksa bastan sona kadar okuyup butun hikayenin anlamini mi ogrenmeye cabalarsiniz?

Nesil
    2003

Dia/Sercan konusu icin de ayni sey gecerli. Ozellikle Hiz/Hizlanma ve Denge ozelliklerini okumasini tavsiye ederim, bu konuda yorum yapacaklarin.

Nesil
    2003

Sabri konusunu cozmeye ozelliklerin hepsinin tanimini okumak yetmiyorsa, aciklamasi da asagida:

http://forum.turksportal.net/vb/show...3&postcount=41

Arastirma bolumu de acildi. Artik buradan devam etmesek cok daha saglikli olur.

Mantık olarak ikisi de aynı anlama gelseydi, 1992'de 20'lik değerler üzerinden başlayan FM datası, 20 yılda 200'lük değerlere ulaşmış olurdu.
    Ne alakası var anlayamadım. Bazı şeyleri anlatmak için "%" kavramını kullanırız. %100 ihtimal gibi örneklendirmede bulunur. Bu yıllar önce bulunan bişeyse ileride %1000 ihtimal ya da daha da ileride %1000000 ihtimal mi diyeceğiz buna. Benim kastetdiğim o değildi...

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Siz kitap okurken de sadece bir paragrafi okur ve bitirir misiniz? Yoksa bastan sona kadar okuyup butun hikayenin anlamini mi ogrenmeye cabalarsiniz?
    Ben aşağı yukarı bütün özelliklerin neye fayda ettiğini biliyorum. Sadece orta açma kısmını ilgilendirdiği için onları alıntıladım.

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Ne alakası var anlayamadım. Bazı şeyleri anlatmak için "%" kavramını kullanırız. %100 ihtimal gibi örneklendirmede bulunur. Bu yıllar önce bulunan bişeyse ileride %1000 ihtimal ya da daha da ileride %1000000 ihtimal mi diyeceğiz buna. Benim kastetdiğim o değildi...
    Burada kastedileni anlayamadım, ama yine de kendi kastettiğim şeyi biraz açayım:

İki oyuncunun profil özelliklerinin birbiriyle kıyaslandığı ve adaletsizlik tespit edildiği her durumda, özellikleri düşük olanın arttırılması yolu tercih edilseydi; bugün, ya bütün oyuncuların bütün özellikleri 20 olurdu, veya her sene profil üst sınırı biraz daha arttırılmak zorunda kalınırdı.

Örnek vereyim:

Dia ile Sercan'ın hızlarını kıyasladık ve bir adaletsizlik tespit ettik. Yöntem olarak da, ikisi de aynı şey olduğu için, Sercan'ın hızını düşürmek yerine Dia'nın hızını arttırmayı seçtik. Sercan'ın 18 olan hızına karşılık Dia'nın hızını 19 yaptık. Yukarıda bir arkadaşın belirttiği gibi, oyunda sadece Dia ve Sercan olmadığı için, kısa bir süre içerisinde Dia ile başka bir oyuncuyu, faraza Martins'i kıyaslamak zorunda kalacak ve Dia'dan daha hızlı olduğuna hükmettiğimiz Martins'e, aynı mantıkla 20 değerini vermek zorunda kalacaktık. Peki, günün birinde Martins'ten daha hızlı olduğuna hükmettiğimiz, faraza Walcott ile karşılaşınca ne yapacağız? Ona da 20 mi vereceğiz, yoksa yöntemden şaşmayıp 21 mi?

Genel olarak kastetmeye çalıştığım şey; burada eleştiri yapanların önemli bir kısmının "gerçekçilik" gibi bir derdinin olmadığı. Dia ve Sercan kıyası özelinde okuduğum mesajların tamamına yakını "Sercan 18 ise Dia 19 olmalı" diyor; bir allahın kulu "Dia 17 ise Sercan 16 olmalı" demiyor.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

bu dediğinize katılmıyorum. 2011 araştırma forumlarında bu da dile getirildi ama bursaspor araştırmacısı sercan düşmeyecek aksine artacak dedi. biz de sercan 18 ise; dia 19 dur dedik. ama ben de katılıyorum. sercan 16-17 dia 17-18 civarlarında olmalıdır.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

eLastik Misafir

Demoda bu tartışmalar çıkıyorsa 21 Ekimde Forumda savaşlar çıkar

Burada kastedileni anlayamadım, ama yine de kendi kastettiğim şeyi biraz açayım:

İki oyuncunun profil özelliklerinin birbiriyle kıyaslandığı ve adaletsizlik tespit edildiği her durumda, özellikleri düşük olanın arttırılması yolu tercih edilseydi; bugün, ya bütün oyuncuların bütün özellikleri 20 olurdu, veya her sene profil üst sınırı biraz daha arttırılmak zorunda kalınırdı.

Örnek vereyim:

Dia ile Sercan'ın hızlarını kıyasladık ve bir adaletsizlik tespit ettik. Yöntem olarak da, ikisi de aynı şey olduğu için, Sercan'ın hızını düşürmek yerine Dia'nın hızını arttırmayı seçtik. Sercan'ın 18 olan hızına karşılık Dia'nın hızını 19 yaptık. Yukarıda bir arkadaşın belirttiği gibi, oyunda sadece Dia ve Sercan olmadığı için, kısa bir süre içerisinde Dia ile başka bir oyuncuyu, faraza Martins'i kıyaslamak zorunda kalacak ve Dia'dan daha hızlı olduğuna hükmettiğimiz Martins'e, aynı mantıkla 20 değerini vermek zorunda kalacaktık. Peki, günün birinde Martins'ten daha hızlı olduğuna hükmettiğimiz, faraza Walcott ile karşılaşınca ne yapacağız? Ona da 20 mi vereceğiz, yoksa yöntemden şaşmayıp 21 mi?

Genel olarak kastetmeye çalıştığım şey; burada eleştiri yapanların önemli bir kısmının "gerçekçilik" gibi bir derdinin olmadığı. Dia ve Sercan kıyası özelinde okuduğum mesajların tamamına yakını "Sercan 18 ise Dia 19 olmalı" diyor; bir allahın kulu "Dia 17 ise Sercan 16 olmalı" demiyor.
    Evet ayni seylerden bahsediyoruz.Dia 17 ise Sercan 16 olmali.

Sercan 18 olursa bu tartisma cikar.Ve bu 18 in hangi mantikla oyuna aktarildigini bana anlatamazsiniz.Degil siz,hic bir futbol otoritesi Sercan'in Dia'dan hizli oldugunu bana inandiramaz.Her ikisini bu gozler defalarca canli gordu.

Ama siz kendi hatalarinizin ustunu ortmek icin neden kimse Sercan 16 olmali demiyor diyosunuz.

Ben de diyorum ki oyunun datasini duzeltme yetkim olsaydi 16 olurdu.Bence bu sorunu biz elestirenlere degil de datayi hazirlayan arkadaslariniza iletseniz daha mantikli olur.

Diyin ki Dia 17 ise Sercan 16 olmali,neden burada 18? Tabi adaletsizlik oldugunu dusunuyorsaniz.

Ben sizin ve arastirmacilarin adaletsiz secimler yaptigini dusundugunu hele ki hata yaptigini dusundugunu hic sanmiyorum.O tartismalarin cogu da bu yuzden cikiyor.

Bir yetkili allahin kulu cikip evet haklisiniz bu cok mantiksiz olmus dese,bir sonraki datada duzeltilecek dese 21 sayfa yorum da olmazdi inanin.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by burakurhan View Post
    Evet ayni seylerden bahsediyoruz.Dia 17 ise Sercan 16 olmali.

Sercan 18 olursa bu tartisma cikar.Ve bu 18 in hangi mantikla oyuna aktarildigini bana anlatamazsiniz.Degil siz,hic bir futbol otoritesi Sercan'in Dia'dan hizli oldugunu bana inandiramaz.Her ikisini bu gozler defalarca canli gordu.

Ama siz kendi hatalarinizin ustunu ortmek icin neden kimse Sercan 16 olmali demiyor diyosunuz.

Ben de diyorum ki oyunun datasini duzeltme yetkim olsaydi 16 olurdu.Bence bu sorunu biz elestirenlere degil de datayi hazirlayan arkadaslariniza iletseniz daha mantikli olur.

Diyin ki Dia 17 ise Sercan 16 olmali,neden burada 18? Tabi adaletsizlik oldugunu dusunuyorsaniz.

Ben sizin ve arastirmacilarin adaletsiz secimler yaptigini dusundugunu hele ki hata yaptigini dusundugunu hic sanmiyorum.O tartismalarin cogu da bu yuzden cikiyor.

Bir yetkili allahin kulu cikip evet haklisiniz bu cok mantiksiz olmus dese,bir sonraki datada duzeltilecek dese 21 sayfa yorum da olmazdi inanin.
    http://forum.turksportal.net/vb/show...2&postcount=46

http://forum.turksportal.net/vb/show...&postcount=105

Bu iki yorum, bazi sonuclar cikartmak icin yeterli olmali.

Bu kadar sabirsiz olmaya gerek yok. Surada 6-7 gun kaldi oyunun cikmasina.

Örnek vereyim:

Sizin dediğiniz yöntem olaya tamamen farklı bir bakış açısı. Bizim, benim kastettiğimiz olay çok daha farklı. Biz Dia'nın verildiği değerin çok daha üzerinde olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Yoksa Sercan'ın hızı ve ya hızlanması beni ilgilendirmez. Sercan'ı çok takip etmesemde 5-10 maçını izlemişimdir hiç Dia kadar süratlendiğini göremedim. Bakıyorum değerine "18". Dia ya bakıyorum 17. Madem Dia 17 o zaman Sercan'ın 15-16 gibi bir değer alması lazım. Yok Sercan o değerde kalıcak diyorsanız (ki Bursaspor araştırmacısı aynen böyle söyledi) o zaman Dia'nın değerinin de 17 de kalması çok saçma ve komik olur. 19 gibi bir değer alması lazım ki Sercan'dan daha hızlı olduğu oyuna yansısın. Burada Sercan'ın 18 değeri sabit gibi bir fikir benimsetiliyor bize bizde ona istinaden 19 almalı diye örnek gösteriyoruz. Yani bakış açıları farklı sonuç aynı oluyor yine. Yanılıyormuyum ?

Nesil
    2010
    Yer
    54 & 34

Sercan'ın FM 12 profilini görmediniz sanırım...Bank Asya topçusundan farkı kalmamış...

http://forum.turksportal.net/vb/show...2&postcount=46

http://forum.turksportal.net/vb/show...&postcount=105

Bu iki yorum, bazi sonuclar cikartmak icin yeterli olmali.

Bu kadar sabirsiz olmaya gerek yok. Surada 6-7 gun kaldi oyunun cikmasina.
    Buradaki yorumlarin cogu zaten FM 2011 icindi.Biz de bekliyoruz oyunun cikmasini ama eminin bu kadar yaygara kopmasaydi yine ayni sekilde kalacakti.

Benim derdim bu da degil acikcasi. Ben yaklasik 6 senedir buraya uyeyim,cok mesaj yazmam ama cok takip ederim,bu sene cok enteresan seyler goruyorum forumda.

Dia,Sercan orneginden giderek konusuyorum.Ozellikle 2sinin hizlari arasindaki tutarsizlik ne kadar dile getirilirse getirilsin,burada o arastirmaci(!) arkadaslar o tutarsizligi savunma geregi duyuyor.Hele ki daha enteresani Galatasaray arastirmacisini ilgilendiren bir konuda yorum yaparken Ankaragucu,IBB,X veya Y takimin arastirmacisi da gelip arkadasini korumak adina yorumlar yapiyor.Sirf yapilan hatayi kabullenmemek adina,yirtinip duruyorlar.Sonra da biz zor is yapiyoruz kolaysa gelin siz yapin.Bir de siz yapin da gorelim gibi sacmasapan is bilmez yorumlar yapiliyor.

Dipnot olarak,avatarimdaki resmi bizzat kendim Manchester Utd-Bursaspor macinda cektim,1 sene boyunca UEFA icin calistim,Bursaspor kulubu icin calistim,son 5 senemi Bursa'da gecirdim.Ama sizin MANU macinda gormussunuzdur dediginiz Sercani ben hic goremedim malesef.

Iddia ediyorum,Dia'nin hizi 17 ise Sercan'in hizi max 15 tir. Madem kiyaslama yapiyoruz bu da benim kiyasim.

Buradaki yorumlarin cogu zaten FM 2011 icindi.Biz de bekliyoruz oyunun cikmasini ama eminin bu kadar yaygara kopmasaydi yine ayni sekilde kalacakti.

Benim derdim bu da degil acikcasi. Ben yaklasik 6 senedir buraya uyeyim,cok mesaj yazmam ama cok takip ederim,bu sene cok enteresan seyler goruyorum forumda.

Dia,Sercan orneginden giderek konusuyorum.Ozellikle 2sinin hizlari arasindaki tutarsizlik ne kadar dile getirilirse getirilsin,burada o arastirmaci(!) arkadaslar o tutarsizligi savunma geregi duyuyor.Hele ki daha enteresani Galatasaray arastirmacisini ilgilendiren bir konuda yorum yaparken Ankaragucu,IBB,X veya Y takimin arastirmacisi da gelip arkadasini korumak adina yorumlar yapiyor.Sirf yapilan hatayi kabullenmemek adina,yirtinip duruyorlar.Sonra da biz zor is yapiyoruz kolaysa gelin siz yapin.Bir de siz yapin da gorelim gibi sacmasapan is bilmez yorumlar yapiliyor.

Dipnot olarak,avatarimdaki resmi bizzat kendim Manchester Utd-Bursaspor macinda cektim,1 sene boyunca UEFA icin calistim,Bursaspor kulubu icin calistim,son 5 senemi Bursa'da gecirdim.Ama sizin MANU macinda gormussunuzdur dediginiz Sercani ben hic goremedim malesef.

Iddia ediyorum,Dia'nin hizi 17 ise Sercan'in hizi max 15 tir. Madem kiyaslama yapiyoruz bu da benim kiyasim.

Aynen katılıyorum. Verilen değerler tartışılmaya kalkıştımı sürekli bir savunma söz konusu. Bu konular neden yoruma açık? Neden oyuncu tartışma alanı var? Sadece formalite için mi ? Herkes görüş belirticek ki ortak bir fikir çıkarılıp oyuncuya değer, değerler verilecek.

Aynen katılıyorum. Verilen değerler tartışılmaya kalkıştımı sürekli bir savunma söz konusu. Bu konular neden yoruma açık? Neden oyuncu tartışma alanı var? Sadece formalite için mi ? Herkes görüş belirticek ki ortak bir fikir çıkarılıp oyuncuya değer, değerler verilecek.
    Malesef senin katilman birsey ifade etmiyor dostum.

Once bir arastirmaci bana katilacak,sonra diger arastirmacilar peslerinden gelerek bana katilmaya devam edecek.Sonra yoneticiler derken,iste o zaman Dia'nin gercekte Sercan'dan daha hizli oldugunu anlatabilmis oluruz.

Yoksa sen bos yere bana katilarak yorma kendini.

Nesil
    2003

Ben de iddia ediyorum yaygara cikartmadan, bir kisi guzel guzel yazarak da bizim ilgimizi cekerdi.

Yorumlarin arastirmacilari korumak amaciyla yapildigini dusunmuyorum. Sonucta onlar da insan, onlarin da kendilerine gore fikirleri var. Onlarin da kendi fikirlerini yazmaya haklari var. Biraz daha takip ederseniz arada sirada arastirmacilarin da bazi konularda ters dustugunu gorursunuz. Ama karsisindaki kisi ile yazisirken kullanilan uslup ortaligin toz duman olmasini onluyor.

Uyelerimiz de kendi uslubuna gore karsilik aliyor genelde. Birisi cikip, "bence X'in Y ozelligi 14 olmalidir cunku..." yazinca biz sert tepki gostermeyiz. En fazla "katilmiyorum cunku... " yazariz ve karsilikli bir diyalog baslar. Medeni insanlar genelde boyle anlasir.

Siz hic bir taksiye binip, ne bicim araba kullaniyorsun, daha vites degistirmeyi bilmiyorsun, gaza oyle basilmaz ne bicim adamsin sen dediniz mi? Veya otobuste, veya dolmusta? Deseniz, nasil bir tepki alirsiniz? Peki bu tip bir davranis neden takside/dolmusta makul degil de burada makul oldugu dusunuluyor?

Valla ne diyeyim ki. Pes dogrusu. Ben o mac hakkinda yazarken Sercan'in hizini ovdum mu?

Bursaspor arastirmacimiz isterse gelir ve Bursaspor ile ne gibi bir iliskisi oldugunu anlatir. Bana dusmez.

Peki bu kiyasi yaparken, neden bu sonuclara vardiginizi bir anlatsaniz. Mesela Sercan'i veya Dia'yi yan yana kim ile kosarken animsiyorsunuz ve kimin kimi gectigini hatirliyorsunuz.

Mesela ben de soyle bir sey diyebilirim bu durumda mesela. Sercan'in hizi max 15 ise, Emre Belozoglu'nun hizi da max 9'dur. Selcuk Inan'in max 8'dir. Caner'in max 13'dur. vs. vs.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

daha istifa etmediniz mi sizyav

Ben de iddia ediyorum yaygara cikartmadan, bir kisi guzel guzel yazarak da bizim ilgimizi cekerdi.
    Inanin ben yazdim ama yaygara cikartan arkadaslarin yorumlari daha fazla ilgi cekti.
    Yorumlarin arastirmacilari korumak amaciyla yapildigini dusunmuyorum. Sonucta onlar da insan, onlarin da kendilerine gore fikirleri var. Onlarin da kendi fikirlerini yazmaya haklari var. Biraz daha takip ederseniz arada sirada arastirmacilarin da bazi konularda ters dustugunu gorursunuz. Ama karsisindaki kisi ile yazisirken kullanilan uslup ortaligin toz duman olmasini onluyor.

Uyelerimiz de kendi uslubuna gore karsilik aliyor genelde. Birisi cikip, "bence X'in Y ozelligi 14 olmalidir cunku..." yazinca biz sert tepki gostermeyiz. En fazla "katilmiyorum cunku... " yazariz ve karsilikli bir diyalog baslar. Medeni insanlar genelde boyle anlasir.

Siz hic bir taksiye binip, ne bicim araba kullaniyorsun, daha vites degistirmeyi bilmiyorsun, gaza oyle basilmaz ne bicim adamsin sen dediniz mi? Veya otobuste, veya dolmusta? Deseniz, nasil bir tepki alirsiniz? Peki bu tip bir davranis neden takside/dolmusta makul degil de burada makul oldugu dusunuluyor?
    Bakin uslup konusunda size hak verdigimi daha onceki mesajlarimda da belirtmistim,hatta sizin uslubunuzu ornek gostererek.

Mustafa Bey'e yazmistim size de yazayim.

Yuzlerce hatta binlerce kisiye hitap eden bir forum daha dogrusu bir platformda farkli insanlarin,hatali elestirilerin,yanlis usluplarin olmamasi imkansizdir.Bunun onune gecmeniz de imkansizdir.

Yapilan is geregi bu durumlarla karsi karsiya kalacagini bilmeyen varsa da yol yakinken geri donsun.Elestiri hep olur,saygilisi da saygisizi da,tutarlisi da tutarsizi da. Ancak burda elestirilen ve savunulan sey de cok onemlidir. Yani konustugumuz konunun savunulacak bir tarafi yokken,nedense(!) sadece arastirmaci arkadaslarin veyahut Fenerbahce'ye antipati duyan insanlarin savundugunu gormek de son derece manidar.

Benim net bir sekilde elestirim buna.Karsimizdaki de insan,inanilmaz emek harciyor,farkindayim.Ama insanlarin hata yapabilecegi gercegini artik kabullenmesi gerekir.Ne kadar arastirmaci,yonetici olunursa olunsun,hata insanlara mahsustur.Bence de medeni insanlar kesinlikle hatalarini kabul edebilen insanlardir.

Valla ne diyeyim ki. Pes dogrusu. Ben o mac hakkinda yazarken Sercan'in hizini ovdum mu?

Bursaspor arastirmacimiz isterse gelir ve Bursaspor ile ne gibi bir iliskisi oldugunu anlatir. Bana dusmez.
    Cok afedersiniz,Sercan'in hizini gorduk derken onun olumlu bir cumle oldugunu dusunmustum,yanlis anlamisim.

Peki bu kiyasi yaparken, neden bu sonuclara vardiginizi bir anlatsaniz. Mesela Sercan'i veya Dia'yi yan yana kim ile kosarken animsiyorsunuz ve kimin kimi gectigini hatirliyorsunuz.

Mesela ben de soyle bir sey diyebilirim bu durumda mesela. Sercan'in hizi max 15 ise, Emre Belozoglu'nun hizi da max 9'dur. Selcuk Inan'in max 8'dir. Caner'in max 13'dur. vs. vs.
    Sercan'in hizi da gercekten 18 ise bana bir kere Sercan'in attigi bir depari hatirlatin lutfen.Veya siz Sercan'i kimin yanindan gecerken animsiyorsunuz da bu ozellik Sercan'da 18 oluyor?

Buyrun benim hatirladiklarim :

Bir Fenerbahce-Manisa maci hatirlarim ornegin, Dia'nin Manisaspor yari sahasini yaklasik 3 saniyede gectigi.

Bir Besiktas-Bursaspor maci hatirliyorum Ibrahim Toraman'in geriden gelip Sercan'i yakalayip net bir golu onledigi.

Zihnimi zorlasam bunun gibi bir suru ornek bulabilirim size emin olabilirsiniz.

Ve inanin Emre,Selcuk ve Caner konusundaki yorumunuza da sonuna kadar katiliyorum.

Konunun ilk sayfadan son sayfasına kadar olan bütün iletileri okumaya çalıştım. Bu sitenin hedefinin yada bu forumun bulunmasının nedeni "Turksportal istifa" diye başlık atılıp; bunu çok önemli bir konuymuş gibi sunmak olmamalı.

Bir araştırmacı arkadaşın açtığı bu konu başlığını kınıyorum ve birçok takipcisi olan bir siteyi bu kadar zedelemeye hakkı olmadığını düşünüyorum ayrıca araştırmacıların oyuncu kitlesi ile bu kadar çok polemiğe girmesinin de çok yanlış olduğu kanısındayım.

Buna benzer başlıklar hemen kapatılmasını rica ediyorum ve sitenin amacından saptırıldığına yönelik düşüncelerim giderek artmakta olup bu gereksiz başlıklar yerine demo incelemesinin yapılması ve neler yeni bunun hakkında bilgi vermenizin daha yerinde olucağından eminim.

eLastik Misafir

Youtube'a Issıar Dia yazsanız alttaki önerilerden karşınıza çıkacak şeyler sprinter veya the sprinter gibi şeyler ilk karşınıza çıkan şeyler olacaktır. Bu vidoların hepsini Türk'ler koymadığına göre biz uydurmuyoruz. Sercan ise daha çok fiziğiyle öne çıkan bir oyuncu. Hava hakimiyeti kesinlikle Dia'dan daha iyi. Ben çıkıpta burda Dia hava toplarında Sercan'dan daha iyi demiyorum. Daha mantıklı şeyler söylüyorum. İssiar Dia'nın Hız Hızlanma 17 - 16 olursa sercanın 14 - 14'ten fazla olmamalıdır. Hepsi şahsi görüşüm yanlış anlaşılmasın.

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Allah aşkına şu Dia'nın hızını 19-20 yapın. Gariban belki bir kaç adım daha hızlı atar da 2 adam geçer. Yetti artık şu Dia muhabbeti. Bazılarının niyeti hakikaten saptı.

Nesil
    2003

Sercan'in hizi da gercekten 18 ise bana bir kere Sercan'in attigi bir depari hatirlatin lutfen.Veya siz Sercan'i kimin yanindan gecerken animsiyorsunuz da bu ozellik Sercan'da 18 oluyor?

Buyrun benim hatirladiklarim :

Bir Fenerbahce-Manisa maci hatirlarim ornegin, Dia'nin Manisaspor yari sahasini yaklasik 3 saniyede gectigi.

Bir Besiktas-Bursaspor maci hatirliyorum Ibrahim Toraman'in geriden gelip Sercan'i yakalayip net bir golu onledigi.

Zihnimi zorlasam bunun gibi bir suru ornek bulabilirim size emin olabilirsiniz.

Ve inanin Emre,Selcuk ve Caner konusundaki yorumunuza da sonuna kadar katiliyorum.
    Diger konularda anlastik diyebiliriz saniyorum.

Ben Sercan'in her macini izlemedim ama aklimda cok net bir sagnak yagmur altinda oynanan Besiktas maci var, Sercan 3-4 defa butun Besiktas savunmasini hiziyla gecip kaleciyle karsi karsiya kaldigini animsiyorum. Galatasaray'a geldigine gore cok daha fazla goz Sercan'i izleyecektir eminim.

Emre, Selcuk, Caner konusuna katiliyorsaniz, oyuncularin hizlarinda genel bir indirim gerektigini dusunuyorsunuz demektir. Olabilir. Ama acikcasi tam da emin degilim. Mesela lig genelinde hiz ortalamasina baktigimda ve diger ulkelerin en ust ligleri ile karsilastirdigimda, 27. sirada oldugumuzu goruyorum. Daha da dusurmek ne kadar dogru olur, acikcasi pek de emin degilim.

Sayfa 8 / 9 İlkİlk ... 6789 SonSon

Mesaj Yetkileri