Oncelikle Hakan Balta nın son 2 sezondur kac macı ıyı oynadıgını bir göz onunde bulundurun.

Onun oynadıgı hemen hemen 5 mactan 3 unde , rakip sag acık ondna ustun oynuyor.
Sırf super lıg ortalaması 125 diye hakan balta nın da CURRENT ABILITY sinin 125 oldugunu düsünmüyorum. Milli takımda oynaması bile bana kalırsa kotu bır karar. pozisyon bilgisi-kararları , tecrübesi , sogukkanlılıgı ve sol bekte cok alternatif olmadıgı ıcın oynuyor. Ancak kesinlikle haketmiyor. 125 fazla olmus , -2 -3 -4 puan.

Yine POTANSİYELİNİN 140 kesinlikle olmadıgını dusunuyorum. Son 2 sezondur kac mac ıyı oynadı bıehatırlayın GS taraftarları? ben bir GS taraftarı olarak , hakan ın her hucuma cıkısını bır basarı olarak gormeye basladım artık .. -5 puan

Mevkisel olarak ise , MC bölgesinden Rijkaard döneminde 1-2 mac oynadıgını sadece bu yuzden bu mevkıde oynama ozellıgının 14 olmayacagını dusunuyorum. WBL ile MC yi , kariyerinin cok büyük bir kısmında kanat beki olan bir oyunu icin aynı olmayacagını dusunuyorum. MC ability 10 max 11

CONSISTENCY konusunda hakan balta nın kotu performansını sanırım sureklı sahaya yansıttıgı ıcın yuksek tutulmus?

CONTROVERSY özelligini ise ;
Servet ile birlikte , Rıjkaard ı saha icinde bir nevi sabote ettıklerı iddia edilen(yanlıslık payı sıfır degil),meshur ankaragucu macından sonra ve yine İstinye park taki sigara icerken cekilmis medyada yayınlanan resminden sonra;
bu kadar düsük tutamayız. 6 olmamalı..