1 ile 30 arası toplam 61 sonuç

Konu: Ucuz Keyler

Hybrid View

Nesil
    2003

Almanizi hic tavsiye etmem.

Gectigimiz yil bu key'ler satiliyor ve key'e bagli olan CD baskalarina satiliyordu. Eger CD'yi alan kisi hic steam'den oyunu aktive etmezse herhangi bir sorun olmuyordu.

Ama bu yil CD'nin de Steam uzerinden aktivasyon yapilacagini goz onunde bulundurursaniz, o CD birisine satildigi zaman key'i Steam'e girecek, bu key'in baska birisi tarafindan kullanildigini fark edecek ve sizin hesabinizi iptal ettirecektir.

Gecen yil iptal olma bir ihtimaldi ama bu yil kesin gibi gorunuyor.

Boyle key alip paranizi yakacaginiza, ya hic oynamayin veya orjinal alin bence.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Almanizi hic tavsiye etmem.

Gectigimiz yil bu key'ler satiliyor ve key'e bagli olan CD baskalarina satiliyordu. Eger CD'yi alan kisi hic steam'den oyunu aktive etmezse herhangi bir sorun olmuyordu.

Ama bu yil CD'nin de Steam uzerinden aktivasyon yapilacagini goz onunde bulundurursaniz, o CD birisine satildigi zaman key'i Steam'e girecek, bu key'in baska birisi tarafindan kullanildigini fark edecek ve sizin hesabinizi iptal ettirecektir.

Gecen yil iptal olma bir ihtimaldi ama bu yil kesin gibi gorunuyor.

Boyle key alip paranizi yakacaginiza, ya hic oynamayin veya orjinal alin bence.
    peki asıl sıkıntının sonradan alana çıkması gerekmiyor mu? ne yani ben gidip dvd alsam, kurduktan sonra kaybetsem başkası alsa kursa benim hesabım iptal mi edilecek? böyle saçmalık mı olur?

ben orjınal fm alcam kutulu da para bırıktırıyorum malum ***** çıkmıyacak şifre vardir demi birde ona para vermiyelim ?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by serwan View Post
    peki asıl sıkıntının sonradan alana çıkması gerekmiyor mu? ne yani ben gidip dvd alsam, kurduktan sonra kaybetsem başkası alsa kursa benim hesabım iptal mi edilecek? böyle saçmalık mı olur?
    Kaybetmeyin. Veya en azindan faturayi saklayin.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

ya ben lafın gelişi demiştim tabi de hala çok mantıklı gelmiyo steam'in hesabı iptal etmesi. öyle ya da böyle ben bi şekilde yasak olmayan bi yöntemle girip o oyunu kaydetmişsem hesabıma onları ne ilgilendirir koda nasıl ulaştığım. çalmış bile olabilirim. geçerli bi key olduğu sürece onları hiç ama hiç ilgilendirmez. hukuksal olarak da böyledir bu. dvd'yi sonradan gidip alan adam dava açar isterse. ona da sorarlar ama ne diye açılmış kutu alıyorsun diye.

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

şunun gibi hatalarla sonradan karşılaşma durumu söz konusu olabilir mi? Bunu STEAM forumlarına gördüm. Team fortress 2 oyununda yaşanmış

Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by Vieri View Post
    şunun gibi hatalarla sonradan karşılaşma durumu söz konusu olabilir mi? Bunu STEAM forumlarına gördüm. Team fortress 2 oyununda yaşanmış

acaba bu uyarı ilk aktivasyon sırasında mı çıkmış? yoksa oyunu aktifleştirip oynadıktan sonra mı?
    ama her şeyin çözümü var. madem bunlar rus keyleri, aktivasyon sırasında proxy ayarları ile bi rus ip numarası ile girilir sonra da offline oynanır.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Bunu dedikten sonra hırsızın hiç mi suçu yok demek geliyor aklıma

Geçen sene Steam'siz aktivasyon bir seçenekti ve çoklu kullanım ve ortak alım için iyi bir alternatifti. Bu sene artık Steam dışında bir aktivasyon yapılamıyor, bu yüzden ortak alınmış oyunlar ya da çoklu kullanım risk oluşturuyor.

Bu zamana kadar bu Rus keylerinin farkındaydı herhalde SEGA ve Steam, daha önce hiç iptal edilme olmadıysa bu sene de olmayabilir sonuçta o keylerin satıldığının ve satılacağının farkında iki firmada.

Aynı şey Rusya dışında da yaşanabilir. Türkiye'de satılan ve bizim satın aldığımız oyunların keylerinin resimlerinin çekilip çekilmediğini, başka kişilere satılıp satılmadığını bilmiyoruz.
    Oğuz Kağan

TROLLING MAKES PERFECT

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Bursaspor View Post

Geçen sene Steam'siz aktivasyon bir seçenekti ve çoklu kullanım ve ortak alım için iyi bir alternatifti. Bu sene artık Steam dışında bir aktivasyon yapılamıyor, bu yüzden ortak alınmış oyunlar ya da çoklu kullanım risk oluşturuyor.

Bu zamana kadar bu Rus keylerinin farkındaydı herhalde SEGA ve Steam, daha önce hiç iptal edilme olmadıysa bu sene de olmayabilir sonuçta o keylerin satıldığının ve satılacağının farkında iki firmada.

Aynı şey Rusya dışında da yaşanabilir. Türkiye'de satılan ve bizim satın aldığımız oyunların keylerinin resimlerinin çekilip çekilmediğini, başka kişilere satılıp satılmadığını bilmiyoruz.
    Ortak alıma da karşı Miles Jacobson,Twitter'dan yazdıklarına göre.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Bursaspor View Post

Oyunu yasadisi olmayan yollardan alir ve kullanirsaniz, risk almazsiniz.

Birisi gelip evinizden kilavuzunuzu calip, o kodu kullanirsa, karsisina Steam'de bu kod aktive edildi yazisi cikar. Steam'e oyunun esas sahibinin kendisi oldugunu ispatlamasi gerekir. Bunu ispatlamasinin en garanti yolu da faturayi tutmak ve oyunun sahibi oldugunuzu istendigi zaman kanitlayabilmek.

Ama ne oldugu belli olmayan, daha sonra CD'yi baskasina satacak birisinden key alirsaniz, ileride bu key iptal edilirse sizin paraniz cope gider. Paranizi geri alacaginiz birisini de bulamazsiniz.

Gecen yil bu sekilde oyun satan birisi gelmisti bu forumlara. Amaci reklam yapakti. Sadece key satiyordu. O key'in ciktigi CD'yi ne yapiyorsunuz diye sordugumda cevap verememisti. O CD'nin posta ucretini verirsem key ile beraber CD'yi verirmisiniz diye sordugumda, CD istiyorsam orjinal oyun fiyatini odemem gerektigini soylemisti. Bu CD ve key'in bu kisiler tarafindan ayri satildigi suphesini dogurdu bende. Eger CD'yi alan Steam uzerinden aktivasyon yapmazsa, hic kimsenin ruhu duymazdi. Ama bu yil Steam uzerinden aktivasyon yapmak herkes icin mecburi.

Bu sekilde key almaniz sizi ileride zor duruma dusurebilir. Bunu bilerek orjinal alma veya bu nereden geldigi belli olmayan key'leri alma arasinda karar vermek size kalmis. Ben almazdim.

Isin kotusu, bu key satanlarin yaptiklari korsanlarin yaptigindan daha da kotu. Korsan satanlardan aldiginizda en azindan oyunu oynuyordunuz. Key satanlardan aldiginizin elinizde patlama ihtimali cok yuksek bence.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Oyunu yasadisi olmayan yollardan alir ve kullanirsaniz, risk almazsiniz.

Birisi gelip evinizden kilavuzunuzu calip, o kodu kullanirsa, karsisina Steam'de bu kod aktive edildi yazisi cikar. Steam'e oyunun esas sahibinin kendisi oldugunu ispatlamasi gerekir. Bunu ispatlamasinin en garanti yolu da faturayi tutmak ve oyunun sahibi oldugunuzu istendigi zaman kanitlayabilmek.

Ama ne oldugu belli olmayan, daha sonra CD'yi baskasina satacak birisinden key alirsaniz, ileride bu key iptal edilirse sizin paraniz cope gider. Paranizi geri alacaginiz birisini de bulamazsiniz.

Gecen yil bu sekilde oyun satan birisi gelmisti bu forumlara. Amaci reklam yapakti. Sadece key satiyordu. O key'in ciktigi CD'yi ne yapiyorsunuz diye sordugumda cevap verememisti. O CD'nin posta ucretini verirsem key ile beraber CD'yi verirmisiniz diye sordugumda, CD istiyorsam orjinal oyun fiyatini odemem gerektigini soylemisti. Bu CD ve key'in bu kisiler tarafindan ayri satildigi suphesini dogurdu bende. Eger CD'yi alan Steam uzerinden aktivasyon yapmazsa, hic kimsenin ruhu duymazdi. Ama bu yil Steam uzerinden aktivasyon yapmak herkes icin mecburi.

Bu sekilde key almaniz sizi ileride zor duruma dusurebilir. Bunu bilerek orjinal alma veya bu nereden geldigi belli olmayan key'leri alma arasinda karar vermek size kalmis. Ben almazdim.

Isin kotusu, bu key satanlarin yaptiklari korsanlarin yaptigindan daha da kotu. Korsan satanlardan aldiginizda en azindan oyunu oynuyordunuz. Key satanlardan aldiginizin elinizde patlama ihtimali cok yuksek bence.
    Ben zaten oyunu orijinal alan biri olarak kafam fazlasıyla rahat ancak bu forumda da bu şekilde almış ya da alacak olan birçok kişi var. STEAM'in TF2'de verdiği uyarı gibi bir uyarıyı FM ya da başka bir oyun içinde verip vermeyeceğini kimse bilmiyor sanırım -Bence verme olasılığı eğer FM için verilmiş olan o keyler sadece belirli bir bölgeye aitse o zaman çok yüksek.-

Peki STEAM ya da dağıtımcı firmalar bu durumun farkında değil mi ? Neden oyun kutularından keylerin fotoğraflarının çekilmesine müsaade ediyorlar. Aynı şeyin Türkiye'de de olmayacağının garantisi var mı ?
    Oğuz Kağan

TROLLING MAKES PERFECT

Mesaj Yetkileri