türkiye içi sayılarına nasıl ulaşabiliriz (ulaşabilirsiniz) vieri?
rakamlar tatmin edici mi gelecek için? bu sene çoğu kişide orjinale bi yönelme görüyorum forumlarda.
Bende alacağım 40-45 tlye satılıyor.
Bir çok oyun aldım 1-1,5 yıldır key ile oynuyorum sıkıntı yok.Oyunun size cd içindeki keyi gönderiyorlar steama giriyorsunuz ve oyunu internetten yüklüyorsun
Battlefield 35 tl mesela bir çok oyunu bu fiyatlardan alabiliyoruz.Fm keyi rus keyi değil bu arada avrupa keyiymiş bilginize.
İyi de madem avrupa key'i ve 1 kişiye satılyıor nasıl oluyor da adam bu keyleri 42,50 TL'den satabiliyor? Avrupadaki fiyatlar da bizdeki gibi. Bence kesinlikle güvenilir değilparanız ve niyetiniz varsa gidip direk kutulu ya da forumdan alın işte. yoksa da yapacak birşey yok. bence 40-45'i veren 75'i de verir.
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Demek ki bi yerde ucuza satılıyor.İsteyen güvenmez.Ama 1-2 yıldır key ile oyun alıyorum hiç bir sıkıntıda yaşamadım.Bahsettiğiniz kişi ilede görüşüyorum sürekli battlefield 3 oyun çıkmadan 3 ay önce parasını gönderdim bugün keyi gelecek
FM'göre anlatırsam mantık aynı kutulu alırsan steama girip keyi giriyorsun.
Key alırsanda steama girip keyi giriyorsun.sadece elinde dvd olmuyor ki steamda indirme ve update desteği var
http://steamcommunity.com/id/project2007/games?tab=all
Buda proıfilim![]()
Bizim Fransa'da ki tedarikçi ile görüştüm, bunun mümkün olamayacağını, kendilerinin bile bu fiyata alamadıklarını söyledi. Benden ilgili sitelerin linklerini istedi ve konuyu araştıracağını belirtti. Bilgilerinize.
Mustafa BudakTurksportal
"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"Bertolt Brecht
arkadaşlar ayırt edemediğiniz bir nokta var.daha doğrusu bilmediğiniz bir nokta var.
bir oyunu "steamden almak" bir oyunu "steam'e kaydetmek" ayrı şeydir "steam destekli oyun" ayrı bir şeydir.steam destekli oyundan kasıt "bu oyun için steam olmazsa olmaz" anlamıdır.oyunu kurarken steam kurulumu gerektirmeyen,steam üzerinden aktivasyon gerektirmeyen bir oyunu alır kurar single player modunda oynarsınız, internet şart bile değildir.aynı oyunu dilerseniz steam hesabınıza kaydedebilir multipalyer modunu oynayabilirsiniz.steam sadece korsanı önlemek için yapılmış bir program değil.
şimdi siz kurulumda steam aktivasyonu şart olmayan bir oyunun key'ini alıp pc nize kurup oynayabilirsiniz,aynı cd bir başkası taradından alınıp kurulabilir ve oynanabilir de,hatta biri single player oynarken diğeri multi player oynayabilir.ancak iki kişi aynı anda multi player oynamak isterse kullanılan serverlar ikisinden birini yda ikisini birden servardan atacaktır.
medal of honor iki seçenekli kuruluma sahip çıktı.birincisi internet aktivasyonlu ki oynarken internet bağlantısı şarttı.ikincisi dvd aktivasyonlu ki oynarken dvd takılı olmak zorundaydı.ben oynu orjinal aldım,internet aktivasyonlu seçenekle kurdum,dvd yi kardeşime verdim o da dvd aktivasyonlu kurdu ve ikimiz de oyunu oynadık.ancak multiplayer olayına gelince 1 şifre 1 pc tarafından kullanılır.
steam destekli oyunlara gelince( football manager 2012,total war serisi,call of juarez the kartel vs.) bu oyunlar kurulumda steam kurulumu ve aktivasyonu gerektirdiğinden single player modunu dahi oynamak için aktivasyon gereklidir.bir ürün anahtarı bir hesaba kaydedildiğinde başka bir hesaba kaydedilmesi mümkün değildir.oyun anahtarı dvd kutusunun içinde yer aldığından oyun kutuları jelatin ambalajlı ve güvenlik etiketli gelir.fotoğrafının çekilmesi yada ürün anahtarının kullanıcı dışında biri tarafından alınması mümkün değildir.eğer sipariş ettiğiniz ürün elinize ambalajı deforme olmuş şekilde geldiyse zaten taşıma kurallarına aykırıdır,teslim alınmaması gerekir.eğer oyunu 3.şahıslardan alıyorsanız key in daha önceden bir hesaba kaydedilmiş olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir.steam destekli bir oyunun key ini alıyorsanız ve keyini aldığınız dvd bir başkasına satılıyorsa,dvd yi alan kendi adına fatura kestirmelidir.eğer kendi adına faturası yoksa zaten birşey iddia edemez.
bu yazılanları okuduktan sonra değil key almak, orjinal almaya bile çekiniyorum açıkçası.
mesela gittim dvd aldım, ya dvd'de ki key'im başkası tarafından daha önce aktive edilmişse ?
orjinal almaya bile korkulur ya bu nasıl iş böyle ?
forumdan almak güvenli şu anda. ya da büyük firmalardan. ( Aral, D&R,hepsiburada vs vs)
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Bu konuyu açmam faydalı olmuş gibi gözüküyor. Çünkü büyük bir furya patladı. Umarım bir kaç kişiyi bu yoldan çevirmiş olabiliriz.
Benim merak ettiğim ben DR'den aldım oyunu; içinde key var, bunu paketleyen arkadaş bu key numarasını kaydettip başkasına satabilir ve benden önce aktive edebilirdi. Bu büyük bir risk; ama sanırsam bir kaç mailden sonra bu sorun çözülürdü sonuçta faturamız bizim elimizde; ama bununla uğraşmamakta lazım. Nasıl güvenebileceğiz hiç bilmiyorum. Sanırsam en güzel yolu steam veya Turksportal'dan almak; eğer benim gibi koleksiyoner değilseniz.
D&R da ürünler paketlenmiş olduğu için sorun olmaz. Eğer paket açılmış bir şekilde elinize ulaşmışsa sorun var demektir ve hemen müşteri temsilciniz ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.
Bizim sattığımız FM 2012'ler STEAM dijital dağıtım kanallarından birisidir ve Türkiye dağıtım kanalında bayilik anlaşmamız vardır. Her ürüne ait bir fatura vardır ve yaşanılabilecek bir problemde bu fatura numarası vasıtasıyla işlem yapılmaktadır.
Mustafa BudakTurksportal
"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"Bertolt Brecht
herkes rahat olsun. Ben pes 2009 , 2010 , battlefield 2 oyunlarını bu şekilde almıştım ,
hala kullanmaktayım.
Nasıl yapılıyor , nasıl oluyor bilmiyorum. Beni ilgilendiren kısmı oynuyor muyum ?
-Evet !
Ucuz mu ?
-Evet !
(...)
Nette satılan ucuz keyler satın alındığında, Rusya'nın hanesine yazılıyormuş orjinal alanların sayısı.
Bizdeki orjinal kullanıcı sayısı zaten az, eğer böyle birşey de varsa vah ki ne vah..
Bir sürü insan ucuz diye abandı bu keylere Türkiye'de.
Bu gerçekten çok büyük bir sorun...
Yetkili arkadaşlar bilgilendirirlerse bizleri çok iyi olacak.
İnan arkadaşım hiç umurumda değil. Türkçe türkçe diye orijinal aldık fakat olmadı. Ben de netten key usülü sipariş verdim oyunu. Varsın yansımasın türkiye hanesine oyun. Lehçeyi dünya üzerinde kaç kişi konuşuyor? Buradan
Ayıptır günahtır. Bu bizim duygularımızla oynamaktır.
O değilde Lehçe'yi 50 milyon kişi konuşuyormuş![]()
eto'o bitmiş.
Kaynak belirtilmemiş ama http://www.turktotalwar.com/index.php?topic=2332.0 burada yazana göre bu kişiye nasıl güvenebiliriz? Ne kadar doğru? Kuşkulu.
Hayır malesef bu veriye ulaşamıyoruz.
Mustafa BudakTurksportal
peki şu an sigames'in ağzının içine mi bakıyoruz? atıyorum -rakamlar tamamen farazi- 25,000 oyun satıldı. yıllardır türkçe çıkarmamak için binbir takla atan sigames "hayır kardeşim siz 5000 sattınız. 2013'te de oyunda türkçe olmayacak, hadi abim" deme şansına sahip gibi duruyor?
elbetteki ağzının içine bakacağız oyunu geliştiren şirket SI ve kararı verecek onlar.
Süreçte karar gelecek sene mayıs - haziran gibi verilir. Ama ben olacağını düşünüyorum, iyimserim.
Burada iş SI'a değil bize düşüyor. Biz çalışacağız çevireceğiz, satın alıyoruz zaten bu sene diğer senelere göre inanılmaz satış olduğunu düşünüyorum orijinalin, bu seneki hataya düşmeyeceğiz.
Mustafa BudakTurksportal
ağzının içine bakmaktan kastım türkiye'de aktive edilen oyunlar içindi. yani biz biyerlerimizi yırtsak, türkçe için fedakarlıkta bulunsak ve farkında olmadan 25,000 dolaylarında satış yapsak bile sigames 5000 sattınız diyebilir mi? onu kastetmiştim. bi counter tarzı bişey olsa hoş olmaz mıydı?
Bu sene Türkiye'de satışlarda ciddi bir oran yakalanacağını düşünüyorum. Sadece bu ucuz keyler Rusya adına STEAM de oluşturulduğuna göre aktivasyonda, aktivasyonun yapıldığı ülke IP sine göre mi dikkate alınıyor yoksa STEAM KEY in tanımlı olduğu ülke mi -Rusya
- baz alınacağını sordum, haberini bekliyorum.
Mustafa BudakTurksportal
yurtdışından alınan keylerin ucuz olmasının bir sebebi de vergi oranının az olması.adam icabında ebaydan otomobil satın alıp Almanyadan rusyaya tırla götürürken,bizim ülkemizde yarı fiyatı kadar gümrük vergisi,ÖTV,KDV car curt derken 10.000 dolar olan araba 30.000 dolar oluyor.oyunlarda da durum farklı değil,rusya her ne kadar süper bir güç olsa da halkın gelir seviyesi oldukça düşük.oranın şartlarına göre daha ucuz piyasaya sürülebilir oyunlar.oyun aynı oyun olabilir ancak satıcının güvenilir olup olmadığını bilmek gerekir.
hala battlefield'den örnek veriliyor ancak şöyle bir örnek vereyim;
bir site üzerinden fileserve hesabı aldı kardeşim.normalinden ucuza ve uzun süreli bir hesaptı,işin içinde bir bit yeniği olduğu kesin,başkasına da satıyordur deyip uyardım ama söz konusu fiyat düşük olduğu ve karşılığında edineceğimiz fayda çok olduğundan riske girmeye değer gördük. 6 aylık file serve hesabı yanında 1 yıllık rapidshare,2 yıllık da filesonic hesabı hediye etti.
1 ay sonra rapidshare hesabı,2 ay sonra filesonic hesabı,3 ay sonra fileserve hesabı iptal olduiptal olma sebebi çoklu kullanım.satıcı ile irtibata geçtik,yeni şifreler verdi.verdiği şifrelerin kalan süreleri 1-2 aylık. netice olarak kaldırabileeğiniz kadar risk alın.
peki arkadaşlar yurtdışında yaşayan Türkler ne olacak? avrupada az mı Türk genci var? bunlar oyunu ya almanca ya ingilizce ya da başka yabancı bir dilde oynuyorlar,türkçe olsa türkçe tercih edebilirler.satış rakamları ile dil belirlenmesi biraz karışık iş.oyun rusyaya gidiyor,almanyadaki gurbetçi oyunu rusyadan alıyor,key ini türkiyeye satıyor. olan olay bundan ibaret. şimdi bu oyun rusya hanesine mi almanya hanesine mi türkiye hanesine mi yazılıyor? türkiyede yaşayan bir alman da almış olabilir bu oyunu almanyadan,türkçe oynamayacaktır vs.
bence sigames bu iş için bir anket yapmalı,hazır oyun steam gibi bir platforma taşınmışken orjinal oyun sahibi olan kullanıcılar arasında dil anketi yapılıp hangi dilde oynanmak istediği araştırılırsa lehimize sonuç çıkacağını zannediyorum.
Bu sene key satan eleman rus keyi değil avrupa keyi satıyormuş.
bunu yapan bir kişi değil ve sadece bu oyun için yapmıyorlar,almanyadaki vatandaş rusyadan satın alıyor,kargoyla eline ulaşıyor dvd ler,içlerinden cd key leri internet üzerinden satıyor.buraya kadar bir sorun yok,ancak o keylerle indirilen oyun yalnız rusça olarak indiriliyorsa ne olacak?