1 ile 30 arası toplam 50 sonuç

Konu: [12.0.0] Mehmet Topuz

Hybrid View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by S4mp1y0N View Post
    dirtiness kart görme sıklığı bildiğim kadarıyla. mehmet Fenerbahçe'de 3. sezonunu geçiriyor, bu süre zarfında görmüş olduğu kartları tekrar araştırmanızı tavsiye ederim. 11-12'ye düşürülmesi gerekiyor, çok yanlış bir değerlendirme olmuş.

top kapma 12 ???

mehmet topuz uzaktan şut çekip gol atamıyor, ya da denemiyor diye uzun şutunu 4-5 puan düşürün, bilakis 2-3 sezondur Türkiye'nin en temiz top çalan adamlarından biri haline gelmesini es geçin. şaşırtıcı!

pozisyon alma 12 ???

Türkiye liginde Mehmet Topuz kadar görevine sadık, pozisyonunu kaybetmeyen, partnerini asla yalnız bırakmayan, top rakibe geçtiği anda topun arkasına geçen, defansif pozisyon alma kabiliyeti tartışmasız en iyi özelliklerinden biri olan başka bir oyuncu var mı? özellikle orta saha oyuncuları kapsamında değerlendirin bunu... kesinlikle yeniden gözden geçirilmesi gereken bir özellik, bunu da es geçmişsiniz zannımca.

konsantrasyon ise bir başka es geçtiğiniz özelliği olmuş.

nacizane eleştirilerim bunlar...
    Bence Topuz'un savunma becerilerini biraz gozunde abartiyorsun. Bu zaaflarini cok calisarak kapatmaya calisan asagi yukari sadece fiziksel gucunu kullanarak savunma yapan bir oyuncu Topuz. Oyle olmasa zaten cok daha iyi bir yerde olurdu (mesela Milli takimin degismezi) bu caliskanligi ve bu fizigiyle.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Verdiğin ayrıntılı cevaplar için saol ABOOO. Pozisyon alma konusundaki açıklamalarına ikna oldum sayılır fakat top kapma konusunda biraz daha düşünmeni isterim... Şuanda yararlanabileceğim herhangi bir video görüntüsü olmadığı için, bundan sonra maçlardaki pozisyonları daha dikkatle takip edip, sıcağı sıcağına konuyu tekrar gündeme getiririm.

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Bence Topuz'un savunma becerilerini biraz gozunde abartiyorsun. Bu zaaflarini cok calisarak kapatmaya calisan asagi yukari sadece fiziksel gucunu kullanarak savunma yapan bir oyuncu Topuz. Oyle olmasa zaten cok daha iyi bir yerde olurdu (mesela Milli takimin degismezi) bu caliskanligi ve bu fizigiyle.
    Gözümde abarttığımı düşünmüyorum. Aykut Kocaman'ın kazanan takımındaki en önemli oyunculardan biri Mehmet Topuz. Bunu Kayserispor'da oynadğının aksine hücum figüründe bir oyuncu olarak değil, takımın orta alanda Emre ile beraber en önemli defans figürü olarak başardı.

Topuz hakkında daha anlaşılır olmak açısından şöyle bir örnek vermek istiyorum.
    Biz Emre Belözoğlu'nu Galatasaray'da oynuyorken daha çok teknik becerileri, oyun görüşüyle tanıdık. Yani ofansif olarak niteleyebileceğimiz özellikleriyle ön plana çıkmıştı.
    Avrupa'ya gittikten sonra zaman içerisinde kendisini defansif olarak geliştirdi. Modern bir orta saha haline geldi. Aynı şekilde Mehmet Topuz'da Emre gibi Fenerbahçe'ye geldikten sonra defansif becerilerinin üzerine koydu ve beraber oynadığı tecrübeli oyuncuların da etkisiyle defansif oyun bilgisini de geliştirdi. Oyun bilgisinden kastım; defansif görevlerini yerine getirirken zaman içerisinde olumlu anlamda gelişim gösterdi ve kendisine yüklenen bu görevi her maç üzerine koyarak daha başarılı bir şekilde yerine getirdi.

Milli takım konusuna gelince; EURO 2008 kadrosunda mutlaka bulunması gereken bir oyuncuydu fakat Fatih Terim'in adamcılığına kurban gitti. Aynı mevkideki Hamit'in varlığı, özellikle sağ tarafta stil bakımından farklı oyuncular(Kazım, Tuncay hatta Mevlüt'ü bile bir kaç maç denemişti) gibi oyuncular bulundurmak istemesi onu biraz geri planda bıraktı. Bu zamana kadar Emre ve Tümer'in varlığının Nuri'yi geri planda bıraktığı gibi.
    Nuri ile arasındaki yaş farkı polemiğine girmek istemiyorum zira Mehmet Nuri'den daha olgun yaşlarda kendini göstermeye başladı. Bu onun için dezavantaj.

Şuanda ise Milli takım'ın mevki olarak en zengin bölgesi orta saha. Emre, Nuri, Hamit, Selçuk'lar, Topal, Aurelio,Yekta, M.Ekici... Hatta Arda, G.Töre, Kazım gibi oyuncular bile orta saha tercihlerini etkileyebilecek çok yönlülüğe sahipler.

Bugün Türkiye'de "Milli takımda Topuz mu, Yekta mı oynamalı" şeklinde bir anket yapılsa eminim büyük çoğunluk Mehmet Topuz'u seçer.
    Fatih Terim Oğuz Çetin'i çok fazla etkilemiş, onun futbol doğrularından sıyrılamadığı için Hiddink'i de kararlarında etkilediğini düşünüyorum.

Bayağı uzun bir cevap oldu, maşallah bana

Mesaj Yetkileri