Veli'yi begendim yine, ofansa katliyor, sut çekiyor, defansa yardim ediyor ve kosuyor.
Beşiktaş kazanır
Berabere biter
Sivasspor kazanır
Veli'yi begendim yine, ofansa katliyor, sut çekiyor, defansa yardim ediyor ve kosuyor.
Forma çekmek yasak ve ceza sahasında yapılınca penaltıdır.Eski oyuncunuza eskiden yapılınca penaltı verilmedi diye veya geçmiş yıllarda bu ceza sahasında forma çekmeler görmezden gelindi diye penaltı kararının yanlış olmasını gerektirmez ki bu sezon daha bir dikkat ediyorlar hakemler bu konuda.Muhtemelen bu konuda bir talimat aldılar.Ve ayrıca rica ediyorum,insanların burada söylemediği şeyleri,sanki burada söylüyorlarmış gibi eleştirmeyin.
Maça gelirsek,maçı seyretmedim.İlk yarısını kaçırdım.Eve geldim,internetteki yorumlara baktım biraz ve seyretmemeye karar verdim.Önceki maçların kopyası bir maç olmuş sanırım.Beşiktaş takımına yakışmayacak bir şekilde çok fazla savunamaya gömülmeye devam etmişiz.Ancak özetten gördüğüm kadarıyla geçmiş maçlara oranla daha çok pozisyona girmişiz.Kazanmamız güzel,ancak hocamızla ilgili soru işaretlerimde değişiklik yok.Sonumuz hayrolur inşallah.
So what?
Saike
Şu pozisyona da penaltı değil deyip burada kuru gürültü yapanlar var. Objektif olamıyorsanız sırf kendinizi tatmin etmek adına gelip Beşiktaş topiğinde yorum yapmayınız rica ediyorum antipatiden başka hiçbir şey değil , bilginize.
Maçın özetini izleyebildim sadece. Sivasspor'un kaçırdığı pozisyonlar hiç de yabana atılacak cinsten değil ama bizim de az kaçırdığımız söylenemez. Veli , Almeida , Q7 falan kaçırmışlar epey. Sonuç olarak 3 puanı 3 golle almak güzel. Oyun hakkında birşey söyleyemiyorum ama bu kadar pozisyona da boş beleş bir oyunla girmiş olamayız heralde. Grafiğimiz yükselerek devam eder umarım. Sıra Kiev'de.
Bu arada bir çift laf da Hocamız hakkında etmek istiyorum. Taktik-teknik açıdan belki bizi pek memnun edebilecek nitelikte değil ancak insaniyet adına bu takıma gelmiş en yüce kişiliklerden biri olduğu su götürmez bir gerçek. Erdem Ulus'un yazısını okumayanlara okumalarını şiddetle tavsiye ederim , göreceksiniz ne demek istediğimi.
Maça çok güzel başladık aslında. Kendine güveni vardı Beşiktaş'ın. Hatta ilk 20 dakika kadar bildiğin tek kale oyun oynandı sahada. Ama Beşiktaş'a her maç değen o sihirli değnek bu maçta geldi ve değdi. Sonra Sivas çok kaçırmaya başladı. Atamayana atarlar hesabı gelip attılar. Sonra daha da kaçırdılar ve bu sefer atamayana atarlar çarkı onlara döndü. Yıldız oyuncu farkıyla kazandık.
Almeida ( medyadaki arkadaşların söylediği adıyla almedya) geçen seneye oranla çok iyi ve kendinden çok emin oynuyor. Büyük bir değişim gördüm onda. Quarema ile arasında ilginç bir bağ var ki bu bağ hissedilecek cinsten. Ona özellikle daha kaliteli ve aklı başında ortalar kesiyor. Başkasına artis bir şekilde vereceği pası, ona daha aklı başında veriyor. İkisi sanıyorum iyi arkadaş ondan olabilir. Onun dışında Quaresma'yı yine beğenmedim. Takım oyunu oynama yolunda Fenerbahçe maçıyla birlikte sağlam adımlar atmaya başladık ve bunu tek bozan Quaresma. Can sıkıyor bazı cinslikleri. Bir de maç esnasında seyirciler biriyle laf dalaşına girdi. " Beğenmiyorsan formayı giy sen oyna" flan bir şeyler dedi. Hiç hoş değil. Sen ki haketmediğin halde bu takımın kaptanı olan kişisin.
Şu takımın 2 eksiği var. O iki eksik geldiği anda kral yapar bu takımı. Ne mi onlar?
1 - Yaratıcı bir ortasaha ( Belki bir iki sene içinde Veli olabilir )
2 - Quaresma'nın yerine şöyle adam akıllı takım oyunu oynayan ( en azından Quaresma'dan daha çok takım oyunu oynayan ) birinin gelmesi.
Orta saha da yaratıcılık ve son pas konusunda çok sıkıntı çekiyoruz. Oyuncuların güvenerek top atacağı bir oyuncu yok. Guti'yi bu yüzden aldık ama işte kullanamıyoruz. Bazı şeyler olmuyor, oturmuyor. Savunmanın sağı Hilbert ile kendine geldi. İsmail'de gelişmeler var. Stoperlerimiz harika olmasada güven veriyor. Santraforumuz zaten "Almeida". Yani eksikler belli. Ama bunlar bu sene yapılmalıydı. Julio Alves alınacağına yaratıcı bir ortasaha alınmalıydı. Beşiktaş geleceğe yatırım yapacak konumda değil şu anda. Düzeltilmesi gereken çok iş var diye düşünüyorum Beşiktaş'ta.
FM Gazetesi
Aynen öyle Hayrettin abi. Yazıda görmüşsündür zaten Rüştü'nün bir lafı var "Bu adamın hırsının yarısı bizde olsa kazanmadık kupa bırakmayız" diye. Sonuna kadar haklı. Hocanın ilk geldiğinde yaptığı o konuşmadan topçularımız biraz feyz alsa şu an ligde de Avrupa'da da liderdik bence.
Carvalhal Adamın dibi,dibi. Başka da birşey diyemiyorum.
Maçın teknik-taktik konuları konuşuldu zaten, söylediklerine katılıyorum. Fakat koyuyla işaretlediğim yerlere bin kat daha fazla katılıyorum.
Egemen, çok açık bir biçimde formasından çekiliyor, daha ne olması lazım penaltı verilmesi için. Bu pozisyona, penaltı değil diyenler, aynı şey kendi takımlarının başına geldiğinde penaltımız verilmedi diye dolaşmasın ortalıklarda.
Carlos'un hocalığını tartışırım Anıl, ama senin de dediğin gibi adamın hası kendisi. Erdem Ulus'un yazdıklarını okuyunca çok duygulandım. Allah sabır versin kendisine, başına gelenler hiç kolay şeyler değil.Bu zor zamanlarında kendisi oldukça profesyonel davrandı, Tayfur Hoca'nın maketiyle poz vererek de oldukça hoşgörülü ve olgun bir yaklaşımda bulundu. Bu durumu herkes onun karşıladığı gibi karşılayamaz.