1 ile 30 arası toplam 76 sonuç

Konu: [12.0.0] Volkan Demirel

Hybrid View

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

araştırmacı arkadaşlar volkan'ı eksik yansıtılmışlar.
    özellikle evlendikten sonra konsantrasyonunda ciddi bir artış var, en az 12 değerini hak ediyor.
    ben hiç bir zaman volkan'ın bire bir pozisyonlarda çok başarılı bir kaleci olduğunu savunmadım. fakat bazen bu tür pozisyonlarda başarılı olduğuna denk geliyoruz. bu da tamamen hız, hızlanma, refleks ve ön sezisiyle alakalı.
    kendisi ağır fiziğine rağmen oldukça atik bir kaleci, özellikle bazen yakın mesafelerde köşeye inanılmaz uçuşlar gerçekleştiriyor. bire bir pozisyonlarda da hızını ve uzun atlayabilme avantajını kullanıyor.
    bu görüşe dayanarak; hızı 1, hızlanması 2 puan artırılmalıdır diyorum...

sürekliliğin 10 olarak yansıtılması açıkçası beni hayal kırıklığına uğrattı. 13-14 civarında bir değer verilmesi gerek. colin kazım'ın sürekliliğinin 13 olduğu bir ligde Türkiye'nin en iyi kalecisinin sürekliliğinin 10 olmasının mantıklı bir açıklaması olması çok zor... ikisinin geçmişi de, oynadıkları maçlar da belli. kazım galatasaray'da biraz toparlar gibi oldu volkan ise 7 yıldır bu takımın as kalecisi ve her geçen sene standardını daha yukarı çekiyor.

volkan artık 160 hatta daha üzerinde ca değerini hak ediyor. geçmiş yıllara göre oynadığı başarılı maç sayısı sürekli yükseliş gösteriyor.

volkan bence avrupa'nın en iyi 15-20 kalecisinden biri. eğer oyunda ca sıralamasında ilk 15-20'nin üzerine çıkmayacaksa ca'sını yükseltmeniz konusunda düşünmenizi öneriyorum.

casillas, buffon, neuer, julio cesar, valdes, reina, cech ilk etapta aklıma gelen avrupa'nın en iyi kalecileri diyebileceğimiz bir kaç isim.
    fm balonu akinfeev, stekelenburg, hugo lloris ve rene adler gibi kalecilerin volkan'dan hiç bir fazlası yok. marsilya'lı mandanda, tottenham'lı gomes ve city'li hart yine volkan ayarında kaleciler.
    shaktar'ın kalecisi-adını unuttum- ve valencia'lı diego alves de fena değil.
    abbiati muhteşem bir kaleci değil.
    de gea ve fabianski gibi genç yetenekler de ilerleyen zamanlarda adlarından daha fazla söz ettirecekler. şuan için ikisi de bir neuer değiller.
    muslera benim beğendiğim bir kaleciydi ve galatasaray'a geldi. iyi bir kaleci ama volkan'dan iyi asla değil.
    başka da üst düzey bir kaleci gelmiyor aklıma.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by S4mp1y0N View Post
    araştırmacı arkadaşlar volkan'ı eksik yansıtılmışlar.
    özellikle evlendikten sonra konsantrasyonunda ciddi bir artış var, en az 12 değerini hak ediyor.
    ben hiç bir zaman volkan'ın bire bir pozisyonlarda çok başarılı bir kaleci olduğunu savunmadım. fakat bazen bu tür pozisyonlarda başarılı olduğuna denk geliyoruz. bu da tamamen hız, hızlanma, refleks ve ön sezisiyle alakalı.
    Volkan'in konsantrasyonu bazen iyi, bazen de kotu. Mesela aklima cok yakin zamanda bir IBB maci geliyor. Macin sonlarina dogru kurtarilabilecek toplarda yedigi gollerle macin 3-2'ye gelmesine neden olmustu. O golleri yiyebilen bir kalecinin ya top tutma becerisi ve refleksleri pek iyi degildir, veya konsantrasyonu yuksek bir Volkan'in kurtarabilecegi toplar oldugunu kabul edip bu ozellikler yuksek tutulur, konsantrasyon ile dusuk.

Volkan'i herkes izliyor. Muhtesem kurtarislarini da goruyoruz, yaptigi hatalari da. Bu hatalari konsantrasyonunun cok iyi olmamasina baglayip Volkan'in diger ozelliklerini yuksek tutmayi tercih etmisiz. Bu da Volkan'i cok yetenekli ama surekliligi cok iyi olmayan bir kaleci haline getiriyor ve bence bu Volkan'i cok dogru tanimliyor.

kendisi ağır fiziğine rağmen oldukça atik bir kaleci, özellikle bazen yakın mesafelerde köşeye inanılmaz uçuşlar gerçekleştiriyor. bire bir pozisyonlarda da hızını ve uzun atlayabilme avantajını kullanıyor.
    bu görüşe dayanarak; hızı 1, hızlanması 2 puan artırılmalıdır diyorum...
    Agility zaten oldukca yuksek bir degerde degil mi? Atletik kurtaris yapabilme becerisi de buna dayaniyor. Fizigine gore oldukca cabuk bir kaleci oldugunu da dusunursek (ki verilen 9 da bunu yansitiyor) pek de bir sorun yok. Sonucta atiyorum 13 verilirse oyun bu adamin kalibi buyuk ona gore 13'u degerlendirelim demiyor. Emre kadar cabuk bir oyuncu yapiyor Volkan'i.

Karcermarskas'in 12/10, Onur'un 13/11, Rustu'nun 6/8, Hasagic'in 10/9, Ivesa'nin 4/5 vs. gibi ozelliklere sahip oldugunu goz onunde bulundurursak Volkan'a verilen 9/9 da hic fena degil hizlanma/hiz acisindan.

sürekliliğin 10 olarak yansıtılması açıkçası beni hayal kırıklığına uğrattı. 13-14 civarında bir değer verilmesi gerek. colin kazım'ın sürekliliğinin 13 olduğu bir ligde Türkiye'nin en iyi kalecisinin sürekliliğinin 10 olmasının mantıklı bir açıklaması olması çok zor... ikisinin geçmişi de, oynadıkları maçlar da belli. kazım galatasaray'da biraz toparlar gibi oldu volkan ise 7 yıldır bu takımın as kalecisi ve her geçen sene standardını daha yukarı çekiyor.
    volkan bence avrupa'nın en iyi 15-20 kalecisinden biri. eğer oyunda ca sıralamasında ilk 15-20'nin üzerine çıkmayacaksa ca'sını yükseltmeniz konusunda düşünmenizi öneriyorum.
    http://bleacherreport.com/articles/8...world-football

Burasi ilk 15-20 arasinda sokmamis ama biz CA olarak ilk 16 arasina sokmusuz Volkan'i. O listedeki fark ile bizim degerlendirmemiz arasindaki fark da sureklilik diyebiliriz. Tabii Volkan'in kotu gunu bile ligdeki hemen hemen her kalecinin en iyi gununden daha iyi oldugu icin cok da goze batmiyor ama Volkan'in CA'si bu kadar yuksekse ve onunde gectigimiz yillarda ligin en iyi savunmasi oynadiysa ve buna ragmen bu kadar cok gol yediyse bir yerde eksiklik olsa gerek. Zaman zaman muthis kurtarislarini goz onunde bulundurursak da bunu sureklilik ile degerlendirebiliriz. Diger alternatif, CA'nin daha dusuk olmasi ve surekliligin daha yuksek olmasi olabilir.

Sonucta yetenek olarak biz 16. demisiz ama performans olarak birileri onu 35. yapmis. Onlarin yanlis olma ihtimali de var ama verilen CA ile sureklilik bir anlam kazanmis oluyor. Belki de Volkan daha kalitesiz ama surekliligi daha iyi olan bir kalecidir ama biz diger yolu tercih ettik.

Mesaj Yetkileri