Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Oynanabilir duzey nedir tam olarak?
Alex ozel bir futbolcu. Ozel bir futbolcu oldugu icin de ona sahada ozel gorevler vermek gerekli. FM'i zevkli yapan, oyuncunun yapabilecekleri ve yapamayacaklarini belirleyip ona gore sahada gorev vermek ve basarili olmasini saglamaya calismak.
ilk sezon gayet iyi oynuyor zaten. ama 2.sezon aldığım oyuncuların bir CA sına bakayım dedim. Alex'i 120 olarak gördüm. sonra bir team report alayım dedim. en iyi AMC olarak Sezer Öztürk, 2.Emre yi 3.Alex 'i gösterdi. bundan bahsediyorum. 2. yılda oyundan kopuyor Alex. takıma tek katkısı duran toplar oluyor. şimdi adam 35 ine geliyor normal diyeceksiniz. ama bu adam her seride böyleydi. hep söylüyordum. 2.yılında bu adam çöküyor diye. ama geçen sene Alex'i gördük neler yaptığını..
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Elbette alırsınız. ben 2.sezonda da aldım. ama ben değil de yapay zeka olsa 2.yıl Alex'i paf takıma yollayacak. benim şuan 3.yılımda Fenerbahçe den ayrıldıktan sonra olduğu gibi. aynı şeyler Semih için de geçerli.. 3.yıldayım Alex ve Semih paf takımda, satılık listesindeler. hiç talipleri yok..
Yapay zeka oyunculari yanlis degerlendiriyorsa bunun arastirma ile herhangi bir alakasi yok ki? Oyun ile ilgili sorundur, oyun kodunda degisiklik bunu duzeltmeye calisir.
Ama bu tabii pek de kolay olmuyor cunku gercekten uzun sureli kariyer yapabilecek oyuncular ile normal kariyer yapabilecek oyuncular arasinda, arastirmacilar, yeterince ayirim yapmiyor.
Oyuncular cok kolay yuksek profesyonellik vs. degerleri aliyor ve bu nedenle oyun bu oyuncularin hepsinin yaslandikca cok ust seviyede kalmasini onlemek icin hepsini indiriyor.
Alex'ten pres yapmasını beklerseniz çabuk yorulur 90 dakikayı çıkaramaz büyük olasılıkla, ikili mücadelelerde zaten çok kolay kaptırmıyor topları. Aslında fiziksel özellikleri yerinde gibi geliyor banada. Benim kariyerimde de Alex'in istatistikleri mükemmel. 2. sezon sonuna kadar faydalı olur diye tahmin ediyorum ama okadar hızlı bir düşüş olduysa çokta normal değil.
Burak