Bak Trabzonsporlusun ve iyi bilirisin. Biz Fatih Tekke'yi de biliriz. Burak'tan daha mı kötüydü ? Son senelerinde 30'lara yakın atıyordu ki 30'u da aştı. Bugün Burak için ne deniliyorsa onun için söylendi ama Burak'la ortak noktası üst düzey hem kulüp hemde ulusal takım maçlarında varlık gösterememeleriydi. Sonrasını uzun uzadıya buraya yazmaya gerek yok herhalde. Reallere Milanlara İnterlere gidecek diye çarşaf çarşaf salladığımız yazıların geçmiş görüntüsü kafanda canlanıyodur.
Ben burada bir öngörüde bulundum bir şahsı veya kurumu kötülemiyorum sistemi kötülüyorum. Burak bu kadar rahat goller "hemde aynı tip" atıyorsa bu ligin kalitesizliğiyle alakalı, ve biz bu kalitesizliğin farkına varamadığımız için küçük havuzumuzda kendimizi okyanusta zannediyoruz.
...
şimdi ulusal karşılaşmalar derken Trabzonspor'u karıştırmak adil değil. sana bir örnek vereyim, uzun uzadıya Trabzonsporl oyuncuların milli kariyerini irdelemeyelim. Egemen Korkmaz. tek vereceğim isim budur. eminim sende dediğimi anlamışsındır. ona rağmen Fatih milli takımda 30 maçta 15 gol atmıştır ki fena değildir.
klüp üst düzey maçları diyince de geçen sene herbiri final olan maçlarda, Beşiktaş, Galatasaray maçlarında yaptıkları aklıma geliyor.
ben Burak şöyle büyük böyle büyük demiyorum. benim sana karşı çıktığım konu ligde gol atmanın kolay oluğunu düşünmen. ve bunun kaliteyle bağdaştırdığın yanlış mantığın.
futbolda bir takım kalitesiz, beceriksiz ise geri çekilir, defansa gömülür. aynı şey ligde de böyledir. eğer lige kalitesiz diyorsan o ligde gol atmak zordur. rakibin futbol ile ilgisi düşük olduğundan zordur. Türkiyede defans oyuncusu adamı yorar. Ama İngiltere'de, İspanyada maşallah stoperler bizim 10 numaralardan teknik. ispanya-ingilterede maç başına 3-4 gol atılıyor. yani buraya gelen bütün golcüler bunu der. aksini ikna etmek de biraz dayanaksız. o Niang dediğin adam Fransa gol kralıydı. Guiza, Marcelinho yine öyle.
yani Burak'ın attığı gol sayısı onu dünya starı yapmaz. öyle olsa Alex bu gol sayılarıyla realde oynardı. ama bu gol sayısına da ulaşmak kolay değil, kimse de leblebi gibi gol atmıyor bu ligde.