Orta düzey takımlar için değişmez olur da United için 2. Shawcross vakası değil bence. Phil Jones ve Smalling varken kadroya giremezdi hem oyunda hem gerçekte.
Mükemmel
İyi
Vasat
Hayal kırıklığı
Orta düzey takımlar için değişmez olur da United için 2. Shawcross vakası değil bence. Phil Jones ve Smalling varken kadroya giremezdi hem oyunda hem gerçekte.
Öncelikle şunu iyi analiz etmeliyiz, burada yaptığımız paylaşımları gerçeğe göre değil, oyuna göre yapıyoruz.
Shawcross'un kadroda kalsa şuan ilk 11 yapacağını kimse garanti edemezdi.Madem gerçekten bahsedeceğiz bundan başlayalım.Ayrıca Shawcross henüz kendini kanıtlamış değil gerçek anlamda.Bu bağlamda Manu'nu birşey kaybettiğini söylemek saçma olur.Ki ben bu yorumumu kesinlikle oyun üzerinden değerlendirerek yapmıştım.
Ferdinand'ı yaşından dolayı artık saymıyorum ama o defans hattında takımın kaptanlığını yapan Vidic gibi yıldız bir stoper var.Hadi onuda geçtim Jonny Evans var Smalling'den önce.Smalling bana tıpkı O'shea'nın ilk kadroya girip parladığı dönemleri hatırlatıyor.Geçen seneki performansı göz doldurucuydu ama sağ bek yokluğunda büyük bir özveriyle oynayarak potansiyelinin üzerinde maçlar çıkardı şahsi görüşüm.Ki oyundan Smalling ile Cathcart'ı karşılaştırdığımızda hemen hemen denk profillere sahip olmalarına rağmen kendini alıcı olarak düşündüğünde; birinin klübünün Manchester United, diğerinin klübünün Blackpool, birinin fiyatı 7.5 M$ iken, diğerinin fiyatının 2.9 M$ olduğunu düşünürsek bu kıyaslamanın oyun mantığında kolayca çürüdüğünü görebilirsin.
Phil Jones'a gelince.Henüz 19 yaşında olmasına rağmen bu yaşta bu kadar iyi pozisyon olmasını bilen, müdahale zamanlamaları bu denli iyi bir stoper gerçekten muazzam.Shawcross için dediğim gibi Cathcart'da şuan kadroda kalsa 11 yapacağının garantisini veremez kimse.Dolayısıyla Shawcross için gerçek hayatta söylediklerimizi CathCart içinde söyleyebiliriz.Ama madem onuda Jones ile kıyaslamak istiyorsun, olaya birde şu açıdan bak; birisi ManU alt yapısından yetişen bir oyuncuydu, diğerine ise henüz 18 yaşında olmasına rağmen büyük bir kumar oynanarak 25.5M $ gibi bir para ödendi.Ya tutmasaydı ;]
- Rıdvan Dilmen : "Brezilya Milli Takımı'nın sol beki fazla oynayamıyor Fenerbahçe'de, sebep?"
- Aykut Kocaman : "Brezilya Milli Takımı'nın sol bekinin bunu düşünmesi lazım."