Iddianeme'de epey uzun surdu. Bi okunsada firsatci gazereciler ortami iyice germese.
Iddianeme'de epey uzun surdu. Bi okunsada firsatci gazereciler ortami iyice germese.
İddianeme'yi merakla bekliyorum. Bakalım kim ne yapmış ya da yapmamış her şey ortaya dökülecek.
adı üstünde iddianame de olsa, fırsatçılara gün doğacaktır.
(/s)
r. dilmen: 25 milyon fenerbahçeli'nin duygularıyla oynamayı bıraksınlar artık.. dava sonunda ne olacaksa olsun.. bunları o zaman konuşalım
rıdvan dilmen: aziz yıldırım'ın haberturk'te yayınlanan eşgal fotoğrafı benim fotoğrafımdır; fenerbahçeli çocuğumun fotoğrafıdır.
helal olsun sana
Ali Rıza Dizdar önemli açıklamalarda bulunmuş. Dizdar'ın müvekkillerinden biri Lütfi Arıboğan'ın menajerlik sınavını arkadaşı giremedi diye iptal ettiğini savcıya söylemiş. Ama savcı bu iddiayı dikkate bile almamış.
http://www.youtube.com/watch?v=xRCisT8Sfz4
Last edited by TR.CaPTaiN : 08.Kasım.2011 at 14:54 Reason: bahsettiği analizler
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Sivas Valisi tanık sıfatıyla ifade veriyormuş. Bu ifade çok güzel oldu da aradan 4 ay geçtikten sonra mı verilir ? Soruşturmanın ilk günlerinde Ertuğrul Özkök Sivas'ta Sivasspor ve Fenerbahçe yöneticileri buluştuğunda oradaki tüm devlet görevlilerini söylemişti, bu adamlar da poşetler verilirken oradaydı demişti. Neyse yine de hiç ifade vermemesinden iyidir.
----------------------
Fenerbahçe Sivasspor maçı için şike yapılması üzerine para verildiği ve bu paranın da Sivassporlu yöneticilere Sivasta bir otelde verildiği iddia edildi. Bu iddiaları yalanlayan tutuklanan Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmazın avukatları da ‚ Sivas Valisi Ali Kolat‚ Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile Sivas Garnizon Komutanı emekli Tuğgeneral Muammer Bayram gibi isimlerde o oteldeydi. Fenerbahçe yöneticileri ile yemek yendi. Bu kişilerde o düğünde yaşananlara şahittir. Bu isimlerin tanık olarak dinlenilmesini istiyoruz" diye dilekçe vermişti.
Hürriyet
Fenerbahçe Cumhuriyeti
İncelemede Şok Sonuç!
İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nca F.Bahçe'nin mali hesap dökümlerine ilişkin yapılan incelemede şok sonuçlara ulaşıldığı iddia edildi.
İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nca Fenerbahçe Spor Kulübü'nün mali hesap dökümlerine ilişkin yapılan incelemede geçtiğimiz sezon içerisinde, soruşturma kapsamında tutuklanan Fenerbahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu'nun kulüp kasasından 2 milyon TL çektiği tespit edildi.
Şike soruşturmasının başlamasında kısa bir süre sonra Savcı Mehmet Berk, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün mali hesap dökümlerini mercek altına almıştı. Spor kulüplerinin dernekler statüsünde olması nedeniyle Savcı Berk, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'ndan gerekli incelemenin yapılmasını istemişti. Soruşturma Savcısı Mehmet Berk'in isteği üzerine Fenerbahçe Spor Kulübü'nün mali hesap dökümlerini inceleyen Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan raporda, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün oynadığı 3 maçtan önce rakip futbol takımlarına yaklaşık 800 bin TL para aktarıldığı iddia edildi.
Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan raporda ayrıca, kulüp yöneticilerinden İlhan Ekşioğlu'na geçen sezon kulüp kasasından çeşitli tarihlerde yaklaşık 2 milyon TL'nin elden ödendiğinin tespit edildiği öne sürüldü. Raporda yönetici Ekşioğlu'nun, 9 Nisan 2011'de oynanan ve Fenerbahçe'nin 3-1 kazandığı Eskişehirspor maçından bir gün önce kulüp muhasebecisi Tamer Yelkovan'dan elden 200 bin dolar aldığı iddia edildi. Ekşioğlu'nun maçtan bir gün önce kulüp muhasebecisinden aldığı 200 bin doları Eskişehirspor kulübüne verdiği, yine Ekşioğlu'nun sezon boyunca kulüp kasasından elden aldığı 2 milyon TL'sının yaklaşık 800 Bin TL'sinin menajer Ali Kıratlı aracılığı ile rakip takımlara gönderdiği iddia edildi.
Öte yandan, özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk, Fenerbahçe Kulübü'nün Trabzonspor eski futbolcusu Gökdeniz Karadeniz'i transfer etmek için 2003'de Olgun Peker'e 400 bin TL ödendiği iddiasını da mercek altına aldı. Savcı Berk, Fenerbahçe Spor Kulübü'ne bir yazı göndererek 2003'de Gökdeniz Karadeniz'in transferine ilişkin ne gibi işlemlerin yapıldığını sordu.
Sabah
Aziz Yıldırım'a tahliye umudu doğdu!
Meclis Başkanlığı'na sunulan Sporda Şiddet Yasası'na ilişkin değişiklik teklifine göre Aziz Yıldırım ve diğer şüphelilerin tahliye olabilme ihtimali artabilir.
Dört siyasi partinin grup başkavekillerinin imzasıyla, Meclis Başkanlığı'na Sporda Değişiklik Yasası'na ilişkin değişiklik teklifi sunuldu.
Kulüpler Birliği'nin Meclis'te bir süredir yoğun bir çabayla yürüttüğü çalışmalar, meyvesini verecek gibi görünüyor. Söz konusu teklife göre halihazırda yürürlükte bulunan Sporda Şiddet Yasası'nın şike ve teşvik primi suçuna verilecek cezada önemli değişiklikler bulunuyor.
Şu anda yürürlükte olan yasaya göre şike veya teşvik primi suçu işleyenler beş yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyordu; fakat söz konusu değişiklik teklifi yasa haline gelirse bu suçu işleyenler bir yıldan üç yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Ayrıca suçun organize bir şekilde işlenmesi durumunda cezanın yarı oranında artırılması söz konusu olduğu için, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkında şimdi yedi buçuk yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istenebilirken, değişiklik yapıldığı takdirde bir buçuk yıldan dört buçuk yıla kadar hapis cezası istenebilecek.
Muhtemel değişikliklerin sonuçları bunlarla sınırlı kalmayacak. Cezanın üst sınırının azaltılması, Yıldırım ve soruşturma şüphelilerinin tahliyesinin de yolunu açabilecek. Zira mahkemeler tahliye talebini cezanın üst sınırını gerekçe göstererek reddebiliyordu, söz konusu değişiklikler gerçekleşirse bu durum da ortadan kalkabilecek.
Fakat bu teklifte, şüphelileri olumsuz yönde etkileyecek bir madde de var. Şöyle ki, savcı soruşturmanın herhangi bir aşamasında şike ya da teşvik primi suçlarını işlediğini tespit ettiği kulüp veya federasyon yöneticilerini görevden alma yetkisine sahip olacak.
Öte yandan yeni teklife göre sahalara döner bıçağı ve sopa gibi, maç dışında taşınması suç sayılmayan maddelerin sokulması sonucunda verilecek ceza üç aydan az olabilecek ve bu cezanın üst sınırı bir yıl olacak. Ayrıca maça biletsiz girenlere üç aydan bir yıla kadar hapis ve 50 günden az olmamak üzere adli para cezası verilebilecek.
Yani şike yapın ne olacak az bir suçu var denebilecek.Bıcak getir sopa getir ne olacak en fazla 1 yıl.
Harika hamleler tebrikler doğrusu.
Yıllarca futbol içinde bir yasa olsun dendi. Hemen hemen her konuda işin sonunu bu yasanın yokluğuna bağladılar.
Ortaya sonunda bir yaptırım çıktı. Sıradan kişilerin başına gelseydi tabiri caizse öldürücü şekilde uygulanırdı. Sıradan olmayanların başına gelince daha doğruluğu var mıdır? Yok mudur? bakılmadan yaptırımları pamuklaştırılmaya çalışılıyor.
Yasalar, kanunlar bizim gibilerin uyduğu üst katmanın ise kendi şartlarına göre uydurduğu birşey olmaya başladı.
Bu yasanın değişmesini şike yapanlar istemedği aksine yapmayanlar değişmesini istedi.
Bazı davalarda 3 aydan fazla tutukluluk durumu cezaya giriyor denilerek tutuksuz yargılama süreci başlatılırken bazı davalarda insanlar 333 yıl hakim karşısına çıkmayı bekleyecek duruma getiriliyor. Normal şartlarda zaten bu insanların tutuksuz yargılanmaları lazımdı. Delilleri karartabilecekleri gerekçesiyle Metris'te tutuluyorlar. E zaten ne var ne yoksa toplanmadı mı daha ne delili kaldı ki bu adamlar karartsın ?
Yasadaki ağır cezaların düşürülmesi yerinde bir hamle. Kırmızı ışıkta geçmenin cezasını 10 yıl hapis yapıp, bunun savunmasını da siz de geçmeyin kırmızıda kardeşim şeklinde yapmak doğru değil. Her cezanın bir mantığının olması lazım. Birçok sitede ve kişide bu cezaların düşmesi Metris'tekileri kurtarma operasyonu algısı doğursa da, hatta pardon birçok site ve kişide sadece Aziz Yıldırım'ı kurtarma operasyonu algısı var -içerde sadece Aziz Yıldırım var ya o açıdan(!)- bizim asıl beklentimiz mahkemedeki beraat kararıdır.
Bu yasa kendi içerisindeki ve genel anlamdaki hukukla çelişkileri en aza indirilerek düzeltilmeli. Şuan cezası nedir bilmiyorum ama bir meşale atmanın karşılığı da 1-2 sene hapis cezası olmamalı.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
1 yıldan 3 yıla kadar demek şike yaptığı kanıtlanan insanlar hiçbir şekilde hapis yatmayacak demektir. 2 yıldan az hapis cezası zaten para cezasına çeviriliyor. 3 yıl bile alsalar, iyi hal falan deyip yırtacaklar.
Olayları doğru tartmakta fayda var.
Yasa, yasa, yasa diye kafamızı ütülediler. Maraton programında Şansal'ından tut, takım yöneticilerinden, futbolculara, diğer kanal yorumcularına kadar İngiltere'de yasa var, yasa olursa şöyle olur, insanları caydırır yorumlarını duyduk. Sonra yasa çalışmaları başlayınca bu sefer bu yasa çıksa da uygulamak önemli, ne yasalar var ama uygulanmıyor dendi.
Yasa çıktı, uygulandı ama herkes bir tutuştu.
Önce "yapın bu yasayı kardeşim" diyen Şansal ve ekibinde bu tutuşmayı gördük. Sonra sağı solu mafyacılıkla, şikecilikle suçlayan kulüpler çark etti.
Cevaplanması gereken çok net bir soru var. Bugün bu soruşturma olmasaydı ve aynı yasa çıksaydı, bu cezaların hafifletilmesi konuşulurmuydu? Ben sanmıyorum. Eğer bugün konuşuluyorsa herkes kaybedeceği paraların derdine düştüğünden konuşuyordur. Para, herşeyin üstünü örter.
Şike Yapanlar Suçunu Çeksin
1 Yılda olsa 10 Yılda Olsa O adamın Sabıkası olacak bunu düşünen varmı acaba ?
Aziz Yıldırım'dan Tut Tayfur Havutçu'dan Ümit Karan'a hatta Korcan Çelikay'a Bunlar Eğer Şike yaptıysa birdaha hiç bir klüple anlaşamaz.
19 maçta şike yapılmıştır ve delillendirilmiştir denmesine rağmen (!)
19 tane futbol adamı sayısına erişemeyen tek dava
Bunca adam şikeyi ancak playstation'da yapar.
...
Parası olanın askere gitmediği gibi parsı olsn gücü olan içinde yasalar esner.Şuan yaşadığım yerde bile var bu işler.Adamın biri aldı burayı elinin içine istediğini yapıyorkimse birşey diyemiyorda.Karakola girse iki dakika sürmeden ordan çıkıyor ben girsem aynı olaydan ne kadar kalırım tahmin bile edemiyorum.Düzen böyle gelmiş böyle gider değişmez.
Bir kişinin tutuklu yargılanması onun suçlu olduğu anlamı gelmez, tabi burası Türkiye onu hiç bir zaman unutmamak gerek ve ekleyelim
"Dış işleri bakanı resmi ziyaret için İsviçre'ye gider. Bakan'ı karşılama protokolü içinde İsviçre bakanları vardır ve hepsi kendini tanıtır. En sonuncu bakan DENİZ BAKANI olduğu söyler. Dışişleri Bakanı şaşırır ve İsviçreli bir Bakan'a sorar:
-İyi de siz de deniz yok ki bakanı olsun"
İsviçreli bakan da tereddütsüz şu yanıtı verir:
-Sizde de ADALET BAKANI var ya."
...
tff binası aranıyor. göksal gümüşdağ gözaltında...
birileri ters düştü.. bakalım hayırlısı ama göz boyama bunlar gibi geliyor bana..
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
flaş! berk timsaha getirdi bizi. göksel gümüşdağ şike'den alınmamış. iptal edilen menajerlik sınavı + usulsüz transferler.. esatdergi
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Serdal başkan her seferinde "Göksel Bey'in açıklama yapsın , temiz olduğumuz anlaşılacak" diyordu. Bakalım altından ne çıkacak. Şayet laf olsun diye bu tutuklama yapılmadıysa 3 Kartalın özgürlüğe uçması yakındır.
Futbol'a olan bütün inancım sadece PES ve FM'den oluşuyor, çünkü orayı yöneten benim...
Last edited by DisCo : 19.Kasım.2011 at 22:28
Açıkcası Aziz Yıldırım'ı her başarısızlığımızda acımasızca eleştiren kişilerin başında ben gelirdim. Her zaman onun yüzünden başarısızlıklar geldiğini, adam akıllı bir hoca bile alamadığımızı söylerdim. Onun başkanlıktan ayrılıp yeni bir başkan getirilmesini isteyenlerin başında yine ben vardım. Aykut Hoca'yı takımın başına getirdiğinde acımasızca eleştirenlerin başında yine ben vardım. Fakat;
Böyle gitmek yakışmaz. Böyle gitmek hiçbir başkana yakışmaz. Şuan bizim haklarımızı savunacak tek kişi Aziz Yıldırım'dır. Aziz Yıldırım çıktığı zaman hiçbir köşe yazarının, hiçbir tv yorumcusunun Fener hakkında atıp tutamayacağına inanıyorum. Eğerki Aziz Yıldırım'ın tutukluluk kararı düşer ve Fenerbahçe başkanlığı elinden alınırsa yazıklar olsun bu kararı alan insanlara.
Aziz Yıldırım benim gözümde artık Efsanedir. Sonuna kadarda her yaptığı şeyin arkasında duracağım.
![]()
Mecnun Otyakmaz "Başkaları da Aziz Yıldırım da beni Sivasspor maçı öncesi hep aradı, maçı vermemizi istedi"
...
Mecnun döktürmüş ayrıca Telegol ilk defa doğru haber yapıyor olabilir. Serhat Ulueren cidden Mecnunu ziyarete gitmiş.
eto'o bitmiş.