Rehber için teşekkürler, çok faydalı bir çalışma.

Quote Originally Posted by ktoid View Post
Kötü haber; genç oyuncuyu reserve takımda oynatmak oyuncuya tecrübe kazandırmayacak, aksine 16-24 yaş arası dönemde yapabileceğiniz en kötü şey olacaktır. Eğer bir oyuncunuzun gelişmesini istiyorsanız ya oynatın ya da oynatın. Artık kiraya göndermek de eskisi kadar işe yaramıyor.
Benim bazı tecrübelerim, özellikle türkiye liginde tersini gösterdi. Bertolacci ve Yaya Sanogo'yu sezon sonu bedavaya Fenerbahçeye aldım. İkisini de ilk sezon Sivas, sonra da Gençlerbirliği'ne kiralık olarak gönderdim ve özellikleri (özellikle fiziksel özellikleri) çok gelişti, Sanogo'nun iki sezon da ortalama 15 civarı golü vardı ve sonraki 1 sezon Fenerbahçe'de rotasyon oyuncusu olarak oynattım ve ca'sı hemen 170'e yani pa'sına çıktı (editörden baktım). Bunun gibi daha değişik örnekler de gördüm.

Yine aynı şekilde rezerve takımlarda oynattığım birçok oyuncu (özellikle rotasyonda pek yer bulamayan genç Türk oyuncular) orada iyi gelişti. Tabii kiraya yollamak gibi değil ama yine de göz ardı edilemez değişikliklerdi.