Nene Açtı Ağzını Yumdu GözünüDenver Nuggets’ın Brezilyalı oyuncusu Nene, takımının kendisine yeni sözleşme teklif etmemesi nedeniyle son derece kırgın durumda. Ancak yine de kırıcı konuşmamaya özen gösteren tecrübeli oyuncu, “Basketbolun iş olduğunu 9 yıl geride bıraktıktan sonra öğrendim” diye ekliyor.
Denver Nuggets’da kalıp kalmayacağı merak konusu olan Nene’nin ayrılmayı hiç istemediği artık sır değil. Eşi Lauren ile birlikte mutlu bir evliliği olan ve Colorado’da son derece huzur olan Brezilyalı oyuncu, buna karşın halen kulübüyle olan sözleşmesini uzatamadı. Takımı için her zaman elinden geleni yaptığını söyleyen Nene, “Onların bana teklif getirmesini bekledim. Ancak şimdiye kadar bu yönde bir şey olmadı. Yıl boyunca elinizden geleni yapıyorsunuz, çalışıyorsunuz, sevgi ile bu işi yapıyorsunuz. Ancak bunun bir iş olduğunu zaman zaman unutuyorsunuz” dedi.
Tek amacının kariyerini mutlu bir şekilde sürdürmek olduğunu da kaydeden Brezilyalı pivot, “Amacım bu işten keyif almak. Çok stresli günler geçirdim. Artık o günleri yeniden yaşamak istemiyorum. Benim durumum para ile ilgili değil. İstersem şimdi emekli olabilirim. Yani ben oyunumu geliştirmek istiyorum. Mutluluk ilk adım, para da ikinci planda” diye konuştu.
Denver Nuggets’ı Wilson Chandler, JR Smith ve Kenyon Martin’in Çin’de kariyerlerini sürdürüyor olması ve Arron Afflalo’nun da birçok takımın gündeminde yer alması nedeniyle zor günler bekliyor.
Basketbolseverler
Lakers Baron Davis ve Rashard Lewis'i Gözlüyor
Lakers, Kobe'ye yardımcı olabilmek için point guard mevkisine oyuncu arayışına çıktı. Şu anda düşünülen 2 oyuncu var, Baron Davis ve Rashard Lewis. Bu 2 oyuncuda iyi bir potansiyele sahip fakat bu potansiyelleri istatistiklerine yansımıyor. Lakers, 2 oyuncuyada şans tanıyabileceğini ve onları uykudan uyandırabileceğini düşünüyor. Yeni af hükmünden yararlanarak Fisher ve Steve Blake'i serbest bırakıp, Davis ve Lewis'e yer açacaklar.
Baron Davis geçen sezon 13.9 sayı, 6.1 asist ve 2.4 ribaundluk bir performans sergiledi.
Rashard Lewis ise, Wizards forması altında 32 maçta 11.4 sayı, 2.0 asist ve 5.8 ribaundluk bir performans sergiledi.
NBATrKy