Bir tutarsızlık daha Göksel Gümüşdağ'da şike yaptığı iddia ediliyor ama niye aynı suçla suçlananlar içeride de o dışarıda ?
Bir tutarsızlık daha Göksel Gümüşdağ'da şike yaptığı iddia ediliyor ama niye aynı suçla suçlananlar içeride de o dışarıda ?
...
Su ana kadar okuduklarimdan sunu anladim...@geronimoapo nun dedigi gibi dag fare dogurmus. Daha ciddi seyler bekliyordum...Sasirdim
Madem sike yoktu, sike girisimi vardi neden Korcan gibi genc cocuk aylardir iceride. Bunu anlayamiyorum. chemedya Ahmet Ercanlar
geronimoapo alpaslan akkuş
futbolculara şike değil şike girişimi suçlaması var... tek bi gerçekleşmiş eylem bulamamış... dağ fare doğurdu...
ek olarak;
chemedya Ahmet Ercanlar
14 futbolcu nasil sike girisimi ile suclaniyor bu da komediAdamlar sike girisimi yapamazlar. Direkt sike yaparlar. Girisim ne yahu?
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
İddianame 16. Ağır Ceza Mahkemesine Gönderildi
Futbolda `şike soruşturması`nda Özel Yetkili Savcı Mehmet Berk, yaklaşık 5 aydır üzerinde çalıştığı iddianameyi hazırladı ve iddianame 16. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.
*İddianamede 83 kişi hakkında takipsizlik kararı verilirken, Olgun Peker ise silahlı suç örgütünün lideri olmakla suçlanıyor. Başkanımız Aziz Yıldırım da haksız ekonomik çıkar sağlamakla suçlanıyor.
*Tamamlanan iddianamede 14 futbolcu şike girişiminde bulunmakla suçlanıyor.
*Emre Belözoğlu, Melih Gökçek ve Mahmut Özgener`e takipsizlik kararı verildi.
*Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, İBB, Sivasspor, Giresunspor ve Mersin İdman Yurdu kulüpleri iddianamede yer alıyor.
İDDİANAMENİN BİR NUMARALI SANIĞI OLGUN PEKER
5 ayda tamamlanan iddianamenin bir numaralı sanığı olarak eski Giresunspor Başkanı Olgun Peker gösterildi.
3 Temmuz`da başlayan şike soruşturmasında aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu ve yöneticisi Serdal Adalı`nın da yer aldığı 31 isim tutuklu olarak Metris Cezaevi’nde bulunuyor.
Emniyet hani 19 maçta şike vardı hani delillendirmiştiniz dedirten iddianame (!)
Bu arada Uefa'ya burdan selam çakarım
Eğer iddianame kabul edilirse davada adı geçen Trabzonspor ve Beşiktaş'a nasıl bir yaptırım uygulacaklar merak ediyorum.
...
chemedya Ahmet Ercanlar
Hafizamizi tazeleyelim. Aziz Yildirim ve ekibi bir basin toplantisi yapmis ve olgun peker tipi lisanssiz calisan menajerleri suclamisti
Aziz Yildirim, Turkiye'deki lisanssiz calisan menajerlerin incelenmesini tum sike ve tesvik islerinin bunlarin yaptigini soylemisti.
Simdi Aziz Yildirim bu sucladigi kisilerin bir kesimi ile ayni davada yargilanacak. Bu bana gercekten komik geliyor. Aciklayamiyorum...
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Gerçekten çok komik şeyler dönüyor bu olayda. Bakalım sonu nereye varacak.![]()
İddianamedeki iddialara göre,
Fenerbahçe, Beşiktaş, Sivasspor ve İBB şike yaptığı için,
Trabzonspor teşvik primi vermeye teşebbüs ettiği için,
TFF Futbol Disiplin Talimatı'nın 55. maddesine göre "küme düşürme" cezasıyla cezalandırılacaklar.
5 aydır ortalık inliyor Fenerbahçe düşsün diye, sadece Fenerbahçe'ye yönelik bir katliam, hainlik yapılıyor; ancak görüldüğü gibi ortada bir küme düşürme cezası olacaksa, bu tüm takımlar için olacak.
0 tolerans olayının tamamen bir uydurma olduğunu görmüş olduk böylece, eğer UEFA'nın böyle bir uygulaması olsa, iddianame kabul edildiği an Beşiktaş ve Trabzonspor'u avrupa kupalarından men etmeli, etmeyecekse Fenerbahçe'ye tazminatını ödemeli.
Şike ispatlanır ya da ispatlanmaz bu konuda delil görmediğim için bir şey demiyorum ama bu şike ile alakası olmayan CAS'da devam eden davanın, hukuk bilgim kısıtlı olmasına rağmen şu görülenlere bakıldığında bile Fenerbahçe lehine sonuçlanacağını hatta Beşiktaş ve Trabzon cezalandırılmazsa UEFA tarafından Fenerbahçe şike yapmış dahi olsa, tazminatı yine de alacağını düşünüyorum.
Sorulacak her soruya, delil diye gösterilen herşeye cevabım var demişti Aziz Yıldırım. Bir an önce mahkeme şu iddianameyi kabul etse de dava başlasa daha net görsek herşeyi.
Kume dusecek takimlar arasindaymisizbedava izliyecegiz maclari
İddianamede 70 Ek Delil Klasörü Yer Alıyor..İddianamede Her Olayın Fotoğrafları Yer Alıyor
İddianamede Sadri Şener ve Nevzat Şakar teşvik girişimiyle suçlanıyor..
İddianamede Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş şike anlaşması yapmakla suçlanıyor..
Şike soruşturmasında Galatasaray'ın dosyası ayrıldı. Galatasaray ile ilgili soruşturma devam ediyor..
15 gün içinde iddianame kabul süresi varmış. o süreyi sonuna kadar kullanırlar bence..
0 tolerans olayı zaten sadece bizimkilerde vardı(basın,tff vs). UEFA nın sürekli üzerinde durduğu nokta açıklamalarına bakarsanız Masumiyet karinesi ydi.
ama kimse anlatamadı işte.. bir an önce karar versin TFF diyenlerde az değildi.. yargısız infaz yapılsın demektir bu.. ah ah, neler yapıldı neler.. elbet bunlarında hesabını sorarız..
Bir yerden alıntı: İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamaları ne olacak şimdi? Hani 19 maçta şikeyi belgelerle tespit etmiştiniz?
Başka bir yerden alıntı: Aziz Yıldırım 4 macta şikeyle suçlanıyor. 6222 çıktıktan sonra Fenerbahçe toplam 5 maç yaptı. Buca, İBB, AG,Karabuk,Sivas.Bu Takımlar İddianamede yok ?
Şuana kadar basının yazdığı herşey yalandı o zaman?
UEFA sıfır tölerans diyordu, iddianamede Trabzon ve Beşiktaş'da var...
Gördük sıfır töleransı...
Bizim dediğimize geliyor bu iddianame olayı. Tamamiyle siyasi olduğuna ikna edemedik milleti. Yapılan skandallar iddianame ile ispatlanmış oldu. UEFA Ve TFF'nin ne amaçla bizi men edipte iddianamede yer alan diğer rakiplerimize göz yumdukları ve buna birde sıfır tolerans, %1 şüphe vs. gibi aptalca bahaneler uydurduklarını izledik. O zaman hakkımız yeniyor desekte tabi vatan haini olmuştuk...
Daha film bitmedi yeni başlıyor...
kesinlikle.. Halen bu soruşturmanın Aziz Yıldırımı bitirme planı olduğuna ve tamamıyla siyasi olduğuna inanmayan var mı?
Sana ilginç bi olay daha söyleyeyim bak
TFF EK'nın rapor hazırlaması için Savcılıktan belgeleri istemiş ve savcılık bu belgeleri TFF'ye yollamıştı.. aradan 4 ay geçtikten sonra TFF 2. başkanını makam araçlarıyla gözaltına aldılar, ve iddianamede de adı geçiyor.. Peki Federasyon ceza vermeye kalksa kim verecek bu cezayı? Şüpheli konumundakiler..
İşte davanın özeti de budur zaten..
Bu adamlar şüpheli oldukları halde hadi içeri girmiyorda nasıl TFF gibi bir kurumda yetkili olabiliyorlar ?