Sayfa 189 / 483 İlkİlk ... 89139179187188189190191199239289 ... SonSon
5,641 ile 5,670 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Bir tutarsızlık daha Göksel Gümüşdağ'da şike yaptığı iddia ediliyor ama niye aynı suçla suçlananlar içeride de o dışarıda ?
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    4 kez şike 3 kez teşvik deniyor ama idddianame de adı geçen takımlarda o kadar takım yok..

Aynı takımla 1 sezon da iki maç oynanıyor ya ondan dolayı olabilir hani hem ilk devre hem ikinci devre girişimde bulunmuş olabilir Aziz başkan.

Ben zaten twitterda gördüğümü bilgi niteliğinde yazdım buraya kardeşim

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

4 kez şike 3 kez teşvik deniyor ama idddianame de adı geçen takımlarda o kadar takım yok..
    Belki teşebbüsleri de eklemişlerdir.
    eto'o bitmiş.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by anil luque View Post
    Aynı takımla 1 sezon da iki maç oynanıyor ya ondan dolayı olabilir hani hem ilk devre hem ikinci devre girişimde bulunmuş olabilir Aziz başkan.

Ben zaten twitterda gördüğümü bilgi niteliğinde yazdım buraya kardeşim
    anladım seni. ama yine olmuyor
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

anladım seni. ama yine olmuyor
    Sağlık olsun o zaman Mami

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Su ana kadar okuduklarimdan sunu anladim...@geronimoapo nun dedigi gibi dag fare dogurmus. Daha ciddi seyler bekliyordum...Sasirdim

Madem sike yoktu, sike girisimi vardi neden Korcan gibi genc cocuk aylardir iceride. Bunu anlayamiyorum. chemedya Ahmet Ercanlar

geronimoapo alpaslan akkuş
    futbolculara şike değil şike girişimi suçlaması var... tek bi gerçekleşmiş eylem bulamamış... dağ fare doğurdu...

ek olarak;

chemedya Ahmet Ercanlar
    14 futbolcu nasil sike girisimi ile suclaniyor bu da komedi Adamlar sike girisimi yapamazlar. Direkt sike yaparlar. Girisim ne yahu?
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

İddianame 16. Ağır Ceza Mahkemesine Gönderildi

Futbolda `şike soruşturması`nda Özel Yetkili Savcı Mehmet Berk, yaklaşık 5 aydır üzerinde çalıştığı iddianameyi hazırladı ve iddianame 16. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

*İddianamede 83 kişi hakkında takipsizlik kararı verilirken, Olgun Peker ise silahlı suç örgütünün lideri olmakla suçlanıyor. Başkanımız Aziz Yıldırım da haksız ekonomik çıkar sağlamakla suçlanıyor.

*Tamamlanan iddianamede 14 futbolcu şike girişiminde bulunmakla suçlanıyor.

*Emre Belözoğlu, Melih Gökçek ve Mahmut Özgener`e takipsizlik kararı verildi.

*Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, İBB, Sivasspor, Giresunspor ve Mersin İdman Yurdu kulüpleri iddianamede yer alıyor.

İDDİANAMENİN BİR NUMARALI SANIĞI OLGUN PEKER

5 ayda tamamlanan iddianamenin bir numaralı sanığı olarak eski Giresunspor Başkanı Olgun Peker gösterildi.

3 Temmuz`da başlayan şike soruşturmasında aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu ve yöneticisi Serdal Adalı`nın da yer aldığı 31 isim tutuklu olarak Metris Cezaevi’nde bulunuyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Emniyet hani 19 maçta şike vardı hani delillendirmiştiniz dedirten iddianame (!)
    Bu arada Uefa'ya burdan selam çakarım
    Eğer iddianame kabul edilirse davada adı geçen Trabzonspor ve Beşiktaş'a nasıl bir yaptırım uygulacaklar merak ediyorum.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

chemedya Ahmet Ercanlar
    Hafizamizi tazeleyelim. Aziz Yildirim ve ekibi bir basin toplantisi yapmis ve olgun peker tipi lisanssiz calisan menajerleri suclamisti
    Aziz Yildirim, Turkiye'deki lisanssiz calisan menajerlerin incelenmesini tum sike ve tesvik islerinin bunlarin yaptigini soylemisti.
    Simdi Aziz Yildirim bu sucladigi kisilerin bir kesimi ile ayni davada yargilanacak. Bu bana gercekten komik geliyor. Aciklayamiyorum...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Gerçekten çok komik şeyler dönüyor bu olayda. Bakalım sonu nereye varacak.

İddianamedeki iddialara göre,
    Fenerbahçe, Beşiktaş, Sivasspor ve İBB şike yaptığı için,
    Trabzonspor teşvik primi vermeye teşebbüs ettiği için,
    TFF Futbol Disiplin Talimatı'nın 55. maddesine göre "küme düşürme" cezasıyla cezalandırılacaklar.

5 aydır ortalık inliyor Fenerbahçe düşsün diye, sadece Fenerbahçe'ye yönelik bir katliam, hainlik yapılıyor; ancak görüldüğü gibi ortada bir küme düşürme cezası olacaksa, bu tüm takımlar için olacak.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    Bir tutarsızlık daha Göksel Gümüşdağ'da şike yaptığı iddia ediliyor ama niye aynı suçla suçlananlar içeride de o dışarıda ?
    Can alıcı nokta burası zaten. Olayın sadece sportif olmadığını destekler nitelikte bu vaziyet ama neyse..

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

0 tolerans olayının tamamen bir uydurma olduğunu görmüş olduk böylece, eğer UEFA'nın böyle bir uygulaması olsa, iddianame kabul edildiği an Beşiktaş ve Trabzonspor'u avrupa kupalarından men etmeli, etmeyecekse Fenerbahçe'ye tazminatını ödemeli.

Şike ispatlanır ya da ispatlanmaz bu konuda delil görmediğim için bir şey demiyorum ama bu şike ile alakası olmayan CAS'da devam eden davanın, hukuk bilgim kısıtlı olmasına rağmen şu görülenlere bakıldığında bile Fenerbahçe lehine sonuçlanacağını hatta Beşiktaş ve Trabzon cezalandırılmazsa UEFA tarafından Fenerbahçe şike yapmış dahi olsa, tazminatı yine de alacağını düşünüyorum.

Sorulacak her soruya, delil diye gösterilen herşeye cevabım var demişti Aziz Yıldırım. Bir an önce mahkeme şu iddianameyi kabul etse de dava başlasa daha net görsek herşeyi.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Kume dusecek takimlar arasindaymisiz bedava izliyecegiz maclari

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

İddianamede 70 Ek Delil Klasörü Yer Alıyor..İddianamede Her Olayın Fotoğrafları Yer Alıyor

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

İddianamede Sadri Şener ve Nevzat Şakar teşvik girişimiyle suçlanıyor..

İddianamede Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş şike anlaşması yapmakla suçlanıyor..

Şike soruşturmasında Galatasaray'ın dosyası ayrıldı. Galatasaray ile ilgili soruşturma devam ediyor..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

15 gün içinde iddianame kabul süresi varmış. o süreyi sonuna kadar kullanırlar bence..

0 tolerans olayı zaten sadece bizimkilerde vardı(basın,tff vs). UEFA nın sürekli üzerinde durduğu nokta açıklamalarına bakarsanız Masumiyet karinesi ydi.

ama kimse anlatamadı işte.. bir an önce karar versin TFF diyenlerde az değildi.. yargısız infaz yapılsın demektir bu.. ah ah, neler yapıldı neler.. elbet bunlarında hesabını sorarız..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bir yerden alıntı: İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamaları ne olacak şimdi? Hani 19 maçta şikeyi belgelerle tespit etmiştiniz?

Başka bir yerden alıntı: Aziz Yıldırım 4 macta şikeyle suçlanıyor. 6222 çıktıktan sonra Fenerbahçe toplam 5 maç yaptı. Buca, İBB, AG,Karabuk,Sivas.Bu Takımlar İddianamede yok ?

Şuana kadar basının yazdığı herşey yalandı o zaman?

Nesil
    2006

UEFA sıfır tölerans diyordu, iddianamede Trabzon ve Beşiktaş'da var...

Gördük sıfır töleransı...

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Bekq View Post

Başka bir yerden alıntı: Aziz Yıldırım 4 macta şikeyle suçlanıyor. 6222 çıktıktan sonra Fenerbahçe toplam 5 maç yaptı. Buca, İBB, AG,Karabuk,Sivas.Bu Takımlar İddianamede yok ?

Bu benim de aklıma takıldı yasa çıkmadan önce şike yapıldıysa onlarla da suçlanabiliyorlar mı ?

Şike iddianamesinde Aziz Yıldırım'ın 49 yıldan 132 yıla kadar hapsi isteniyor

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by eng1n View Post
    Bu benim de aklıma takıldı yasa çıkmadan önce şike yapıldıysa onlarla da suçlanabiliyorlar mı ?

Şike iddianamesinde Aziz Yıldırım'ın 49 yıldan 132 yıla kadar hapsi isteniyor
    Yasa çıkmadan önceki maçlarla ilgili suçlama yapılamaz..

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bizim dediğimize geliyor bu iddianame olayı. Tamamiyle siyasi olduğuna ikna edemedik milleti. Yapılan skandallar iddianame ile ispatlanmış oldu. UEFA Ve TFF'nin ne amaçla bizi men edipte iddianamede yer alan diğer rakiplerimize göz yumdukları ve buna birde sıfır tolerans, %1 şüphe vs. gibi aptalca bahaneler uydurduklarını izledik. O zaman hakkımız yeniyor desekte tabi vatan haini olmuştuk...

Daha film bitmedi yeni başlıyor...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

kesinlikle.. Halen bu soruşturmanın Aziz Yıldırımı bitirme planı olduğuna ve tamamıyla siyasi olduğuna inanmayan var mı?

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by Bekq View Post
    Bir yerden alıntı: İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamaları ne olacak şimdi? Hani 19 maçta şikeyi belgelerle tespit etmiştiniz?

orada bir yanlışın var kardeşim. şike suçtu yine ama cezası bu kadar ağır değildi diye biliyorum. teşvik suç değildi heralde.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

orada bir yanlışın var kardeşim. şike suçtu yine ama cezası bu kadar ağır değildi diye biliyorum. teşvik suç değildi heralde.
    Şike suçtu ancak Türk Ceza kanununda şike ve teşvik suç sayılmıyordu.. Yani şikeyi sadece federasyon bulursa ceza verebiliyodu.. bu yüzden yasadan önceki maçlar hakkında savcılık herhangi bi ceza isteyemez diye biliyorum..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by barahir View Post
    Şike suçtu ancak Türk Ceza kanununda şike ve teşvik suç sayılmıyordu.. Yani şikeyi sadece federasyon bulursa ceza verebiliyodu.. bu yüzden yasadan önceki maçlar hakkında savcılık herhangi bi ceza isteyemez diye biliyorum..
    bu kadar ayrıntılı bilmiyordum, doğrudur. hatta şöyle düşünürsek; şike Türk Hukuk sisteminde ceza olmuş olsaydı; zaten bu yasa çıkmazdı, eklemeler olurdu.. ya da diğer yasadaki şike suçu kalkardı sporda şiddet yasasının gelmesiyle..

bakalım bizi neler bekliyor daha...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

bu kadar ayrıntılı bilmiyordum, doğrudur. hatta şöyle düşünürsek; şike Türk Hukuk sisteminde ceza olmuş olsaydı; zaten bu yasa çıkmazdı, eklemeler olurdu.. ya da diğer yasadaki şike suçu kalkardı sporda şiddet yasasının gelmesiyle..

bakalım bizi neler bekliyor daha...
    Sana ilginç bi olay daha söyleyeyim bak

TFF EK'nın rapor hazırlaması için Savcılıktan belgeleri istemiş ve savcılık bu belgeleri TFF'ye yollamıştı.. aradan 4 ay geçtikten sonra TFF 2. başkanını makam araçlarıyla gözaltına aldılar, ve iddianamede de adı geçiyor.. Peki Federasyon ceza vermeye kalksa kim verecek bu cezayı? Şüpheli konumundakiler..

İşte davanın özeti de budur zaten..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by barahir View Post
    Sana ilginç bi olay daha söyleyeyim bak

TFF EK'nın rapor hazırlaması için Savcılıktan belgeleri istemiş ve savcılık bu belgeleri TFF'ye yollamıştı.. aradan 4 ay geçtikten sonra TFF 2. başkanını makam araçlarıyla gözaltına aldılar, ve iddianamede de adı geçiyor.. Peki Federasyon ceza vermeye kalksa kim verecek bu cezayı? Şüpheli konumundakiler..

İşte davanın özeti de budur zaten..
    orası ayrı bir trajikomik zaten... şüpheli ve cezayı verecek olan tarafın aynı olması ne hoş bu adam zaten ne var ne yok öğrenmiştir orada. etik kurulu raporunu da okumuştur.. mis gibi daha ne olsun..

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bu adamlar şüpheli oldukları halde hadi içeri girmiyorda nasıl TFF gibi bir kurumda yetkili olabiliyorlar ?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by SAİT71 View Post
    Bu adamlar şüpheli oldukları halde hadi içeri girmiyorda nasıl TFF gibi bir kurumda yetkili olabiliyorlar ?
    Olay dönüyor dolaşıyor aynı yere geliyor.. Bu adamların işleri Aziz Yıldırım ile zaten.. O Korcan, Ümit, Mecnun bunların hepsi kukla..

Mesaj Yetkileri