Sayfa 192 / 483 İlkİlk ... 92142182190191192193194202242292 ... SonSon
5,731 ile 5,760 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Meclisin yanlışı : Yasayı ilk çıkarırken yeterince incelemeden ve diğer kanunlardaki cezalarla karşılaştırmadan cezalar belirlemesi.
    Cumhurbaşkanının yanlışı: Yasa ilk çıkarken dikkatli inceletmeden onaylamak
    TFF'nin yanlışı : Korkak davranmak ve işi eline yüzüne bulaştırmak.Ya "Tüm Türk takımları dava sonuçlanıncaya kadar temizdir" ya da " Tüm türk takımları bu sene avrupa kupalarında yoktur" diyememek.
    UEFA'nın yanlışı : Olayları sadece Fenerbahçe üzerinden yaşanmış gibi düşünerek sadece 1 takımı ihraç edip diğerleriyle yola devam etmek
    Savcı'nın yanlışı : Gizlilik kararı olmasına rağmen bilgi ve belgelerin bir kısmını (iyi niyetle ,süreci hızlandırmak için yapılmış olsa bile) TFF'ye göndermek.
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by nannar View Post
    Meclisin yanlışı : Yasayı ilk çıkarırken yeterince incelemeden ve diğer kanunlardaki cezalarla karşılaştırmadan cezalar belirlemesi.
    Cumhurbaşkanının yanlışı: Yasa ilk çıkarken dikkatli inceletmeden onaylamak
    TFF'nin yanlışı : Korkak davranmak ve işi eline yüzüne bulaştırmak.Ya "Tüm Türk takımları dava sonuçlanıncaya kadar temizdir" ya da " Tüm türk takımları bu sene avrupa kupalarında yoktur" diyememek.
    UEFA'nın yanlışı : Olayları sadece Fenerbahçe üzerinden yaşanmış gibi düşünerek sadece 1 takımı ihraç edip diğerleriyle yola devam etmek
    Savcı'nın yanlışı : Gizlilik kararı olmasına rağmen bilgi ve belgelerin bir kısmını (iyi niyetle ,süreci hızlandırmak için yapılmış olsa bile) TFF'ye göndermek.
    UEFA nın yanlışı yok. bana da öyle diyen olsa Fenerbahçe %100 şike yapmış deseler ben de hemen men et derim.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Yanlışı olmayan tek kesim Türk futboluna gönül veren tüm takımların taraftarları Ama aylardır işin içinden çıkmaya çalışan da nedense yine taraftarlar.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Serkan federasyon kendini bu duruma Fenerbahçe yüzünden sokmuştur. Ben uzun zamandır futbolu takip ediyorum. Yaşı gereği benden çok daha fazla takip edenlerde vardır. Bu ligde Fenerbahçe ve Galatasaray dışında hangi takım bu işin içinde olsaydı şimdiye kadar çoktan düşmüşlerdi. Ne iddianame ne savunmalarının alınması lazım gibi olaylara bakılmazdı. İddianame bu kadar uzun sürmez, yasalar konuşulmazdı. Bir yandan ne alakası var denebilir diğer yandan bakıldığında ise kendimizi kandırmaya gerek yoktur. Bu iki takımla ilgili ters bir karar almak cesaret ister.

Federasyon olayları idare edeyim derken eline yüzüne bulaştırdı. Uefa baskı yapıncada Fenerbahçe'nin şike yaptığını biliyordu ya da salladığı için Avrupa'ya alınmadı. Eğer salladığı için bu gerçekleştiyse Fenerbahçe'nin hakkını araması doğaldır. Ufak bir ayrıntı ise bu hakkı ararken sanki ortada hiçbirşey yokmuş gibi anlatılması insanı üzüyor. Eğer şikeyi bildiği halde Fenerbahçe'yi Uefa zoruyla bu işten men edip ligden düşürmediyse o da federasyonun ayıbıdır. Biz zaten en başından beri bu federasyonun yönetimsel olarak sıfır olduğunu söyledik.

Aziz Yıldırım içerde ve güçlü bir adam olduğunu biliyoruz. Gücün genel başlıkla iki anlamı vardır. Ya fiziksel gücün vardır. Bu Allah vergisi olur, ağırlık sporuyla olur. Bir de yaptırım gücün vardır. Aziz Yıldırım'ın bu kadar yaptırım gücü nereden geliyor. İnsanlar onu çok seviyor ve o kadar cana yakın ki hayır demek mümkün olmuyor gibi birşeye inanmamız beklenemez. Borçların indirilmesini sağlıyor, insanları işlerinden ediyor, hakemler üzerinde, medya üzerinde bir baskısı var. Yaptırım gücü bu kadar yüksek olan bir kişi müthiş bir paranın döndüğü ortamda takımının lehine bu gücü kullanamaz mı? Bana kullanabilir gibi geliyor.

Soruşturma işini şikeden aldık ve Fenerbahçe vs TFF olayına döndürdük. Arada amerikan güreşlerinde olduğu gibi TFF, Galatasaray ile el ele vuruyor ve ringe Galatasaray giriyor. Fenerbahçe vs Galatasaray oluyor. Konu şike ve bu konuşulmalıdır.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    UEFA nın yanlışı yok. bana da öyle diyen olsa Fenerbahçe %100 şike yapmış deseler ben de hemen men et derim.
    Tamam da bizim TFF diğer takımlar suçsuz mu demiş? Eğer öyle dedilerse de o zaman savcılıktan gelen belgelere bakmak lazım. Yani savcılık sadece Fenerbahçe ile ilgili belgeleri mi göndermiş TFF'ye ? Şu meşhur 26 klasör...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Tamam da bizim TFF diğer takımlar suçsuz mu demiş? Eğer öyle dedilerse de o zaman savcılıktan gelen belgelere bakmak lazım. Yani savcılık sadece Fenerbahçe ile ilgili belgeleri mi göndermiş TFF'ye ? Şu meşhur 26 klasör...
    diğer takımlarla ilgili kesin bir şey yok demiş. bu kadar şike yaptığımızdan eminsen niye düşürmedin bizi diyoruz.. tabii siz de şimdi zaten tff kötü yönetti diyeceksiniz. bu olay böyle uzar,durur.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Fenerbahçe yasa çıktıktan sonra 6 maç yaptı. Gaziantepspor, Bucaspor, İBB, Karabükspor, Ankaragücü ve Sivasspor.

4 maçta şike yaptığını iddia ediyor savcı. Gaziantep maçını hatırlarsınız, çok zorlanmıştı Fenerbahçe ve galibiyet golünü ancak uzatma dakikalarında bulabilmişti.

Bucaspor maçında Buca, kontra atak anlayışıyla goller buldu, oyunun hakimi zaten Fenerbahçe'ydi, ayrıca şike yapılan bir maçta şike yapan takım 3-1 öne geçemezdi. Ayrıca oynanan oyun da, atılan goller de ortada.

Ankaragücü maçında Alex yıldızlaşmıştı, maç 6-0 bitti.

Geriye kalıyor, İBB, Karabükspor ve Sivasspor. İBB kupa finali sebebiyle suçlanıyor, Karabükspor ve Sivasspor ki Karabük, Emenike'nin oynamaması ve Trabzonlu kalecinin söylemleriyle gündemde. Sivas olayları ise malum çok konuşuldu, daha beter golü bu hafta başka Sivas kalecisi Trabzon'dan yedi mesela.

Şimdi bakıyorum, 4 maçta şike var ama oynadığımız 4 takım yok karşımızda. Şike tek taraflı olmayacağına göre, neden bu 6 takımdan 4 tanesi soruşturmada yok?

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

UEFA'nın bunu düşünmesini sağlayanlar işte federasyondaki o isimler. O nedenle tepkimiz var onlara, o nedenle Fenerbahçe aleyhine diyoruz. TFF bu takımlar bulaşmıştır, durumları bunlardır deseydi ve UEFA içinden sadece Fenerbahçe'yi almasaydı suçlu olurdu ama olaylar öyle gelişmedi.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Zaten Burak'ın da dediği gibi eğer o belgelerde şike yapıldıpına dair net bilgiler varsa ve buna rağmen TFF cesaret edemediyse (ki ben öyle olduğuna inananlardanım) şimdi iddaaname kabul edilince ne halt edecek TFF ? Bu kez de çıkıp "Davanın sonuçlanmasını bekleyeceğiz" derlerse şaşırmam ....

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Reddetmesi yanlış, yasa hakkında şüpheleri varsa ki olduğunu kendisi söyledi, ilk geldiğinde onaylamayacaktı, geri gönderecekti ve sıkıntı kalmayacaktı, şimdi reddetmesi yanlış.
    Bu ikisinden bahsetmiyordum ben; şu ikisinden bahsediyordum:

Quote Originally Posted by Sekopej
    Hayır, çıkıp yanlış yapan yanlış yaptığını kabul etse, sıkıntı kalmayacak zaten. Kişiye özel kanun değişikliği yaptığı için ya o dönemde yanlış yaptı ya da şimdi çıkıp, bu yasayı değiştirirsek kişiye özel anlaşılır diyerek yanlış yapıyor.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Şimdi bakıyorum, 4 maçta şike var ama oynadığımız 4 takım yok karşımızda. Şike tek taraflı olmayacağına göre, neden bu 6 takımdan 4 tanesi soruşturmada yok?
    Fenerbahçe'de takım olarak soruşturmada yer almıyor. Aziz Yıldırım nedeniyle soruşturma içerisinde adı geçiyor. Mecnun Odyakmaz Sivasspor, Ümit Karan, Bülent Uygun'da Eskişehirspor takımları nedeniyle bu işin içindeler. Takımların adının geçmemesi normal çünkü şahısların yaptığı iddia ediliyor.

Sivasspor kalecisinin uzaktan yediği hatalı gol dışında daha şike olayları ortaya çıkmadan Yobo'nun attığı kafa golü benim acayibime gitmişti. Belki bu iddialara ortaya çıktıktan sonda basında bunun lafı hiç geçmedi. O gol çok ilginç bir goldü.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Serkan federasyon kendini bu duruma Fenerbahçe yüzünden sokmuştur. Ben uzun zamandır futbolu takip ediyorum. Yaşı gereği benden çok daha fazla takip edenlerde vardır. Bu ligde Fenerbahçe ve Galatasaray dışında hangi takım bu işin içinde olsaydı şimdiye kadar çoktan düşmüşlerdi. Ne iddianame ne savunmalarının alınması lazım gibi olaylara bakılmazdı. İddianame bu kadar uzun sürmez, yasalar konuşulmazdı. Bir yandan ne alakası var denebilir diğer yandan bakıldığında ise kendimizi kandırmaya gerek yoktur. Bu iki takımla ilgili ters bir karar almak cesaret ister.

Federasyon olayları idare edeyim derken eline yüzüne bulaştırdı. Uefa baskı yapıncada Fenerbahçe'nin şike yaptığını biliyordu ya da salladığı için Avrupa'ya alınmadı. Eğer salladığı için bu gerçekleştiyse Fenerbahçe'nin hakkını araması doğaldır. Ufak bir ayrıntı ise bu hakkı ararken sanki ortada hiçbirşey yokmuş gibi anlatılması insanı üzüyor. Eğer şikeyi bildiği halde Fenerbahçe'yi Uefa zoruyla bu işten men edip ligden düşürmediyse o da federasyonun ayıbıdır. Biz zaten en başından beri bu federasyonun yönetimsel olarak sıfır olduğunu söyledik.

Aziz Yıldırım içerde ve güçlü bir adam olduğunu biliyoruz. Gücün genel başlıkla iki anlamı vardır. Ya fiziksel gücün vardır. Bu Allah vergisi olur, ağırlık sporuyla olur. Bir de yaptırım gücün vardır. Aziz Yıldırım'ın bu kadar yaptırım gücü nereden geliyor. İnsanlar onu çok seviyor ve o kadar cana yakın ki hayır demek mümkün olmuyor gibi birşeye inanmamız beklenemez. Borçların indirilmesini sağlıyor, insanları işlerinden ediyor, hakemler üzerinde, medya üzerinde bir baskısı var. Yaptırım gücü bu kadar yüksek olan bir kişi müthiş bir paranın döndüğü ortamda takımının lehine bu gücü kullanamaz mı? Bana kullanabilir gibi geliyor.

Soruşturma işini şikeden aldık ve Fenerbahçe vs TFF olayına döndürdük. Arada amerikan güreşlerinde olduğu gibi TFF, Galatasaray ile el ele vuruyor ve ringe Galatasaray giriyor. Fenerbahçe vs Galatasaray oluyor. Konu şike ve bu konuşulmalıdır.
    Aziz Yıldırım neymiş ya? Bu sebeple 10 seneden fazladır Fenerbahçe başkanı ve hiç Türkiye Kupası alamamış, bu nedenle bunca süredir devam eden başkanlık döneminde 5 defa şampiyonluk görüyor, 2 defa son maçta şampiyonluğu kaybediyor. Buna anlam veremiyorum işte ben de, bu kadar güçlüyse neden bu güce göre o kadar başarılı değil? Ve bu kadar güçlüyse neden tutuksuz yargılanmasını sağlayacak kadar gücünü kullanamıyor.

Tabi bir dip not, madem ki bu kadar güçlü, kendisinin mahkemede açıklamasını beklediğim, ihalerle alakalı siyasi iradeyle ters düşmesi ve buna bağlı olarak yok edilmek istenmesi, orada siyasi irade lehine hareket etmediği için, Aziz Yıldırım'ı bitirme, Fenerbahçe'den gönderme ve yerine Murat Ülker'i getirme planını kabul ediyorsunuz. Bu kadar güçlü, bu gücünü kullanıp bunları yaparken, gücü aldığı kesimle ters düşmesi sonucu yok edilmek istenmesi. O zaman bu olay Aziz Yıldırım'ı yok etmeye yönelik. Zaten şikeden dolayı aklanacak, buna inancım tam ama örgüt kurmak suçundan ceza yiyecek Aziz Yıldırım. Bu şekilde zaten Fenerbahçeden uzaklaştırılmış olacak. Tabi bu yazdıklarım farazi, sadece fikir yürütme, senin söylediğin gücü var teorisine bağlı olarak.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by meddah View Post
    Bu ikisinden bahsetmiyordum ben; şu ikisinden bahsediyordum:
    Şimdi çıkıp, kişiye özel olur diyerek yasayı reddettiğinden yanlış yapıyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Fenerbahçe'de takım olarak soruşturmada yer almıyor. Aziz Yıldırım nedeniyle soruşturma içerisinde adı geçiyor. Mecnun Odyakmaz Sivasspor, Ümit Karan, Bülent Uygun'da Eskişehirspor takımları nedeniyle bu işin içindeler. Takımların adının geçmemesi normal çünkü şahısların yaptığı iddia ediliyor.

Sivasspor kalecisinin uzaktan yediği hatalı gol dışında daha şike olayları ortaya çıkmadan Yobo'nun attığı kafa golü benim acayibime gitmişti. Belki bu iddialara ortaya çıktıktan sonda basında bunun lafı hiç geçmedi. O gol çok ilginç bir goldü.
    O zaman iddianamede adı geçen takımlar açıklaması saçma oluyor, Fenerbahçe adının geçmemesi gerekir.

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Şimdi çıkıp, kişiye özel olur diyerek yasayı reddettiğinden yanlış yapıyor.
    Yani kişiye özel yasa veya yasa değişikliği yapmak doğru bir şey.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by meddah View Post
    Yani kişiye özel yasa veya yasa değişikliği yapmak doğru bir şey.
    Eğer kişinin haksız mağduriyetini giderecekse, evet, olabilir. Ama burada önemli olan nokta, bu yasa değişikliğinin kişiye özel sebeple değiştirmek istenmiyor, gerçekten dengesizlikler barındırdığı için değiştirilmek isteniyor ve yanlış olan cumhurbaşkanının gösterdiği gerekçe, kişiye özel demesi.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Cumhurbaşkanı kişiye özel demedi Serkan. Kamuoyunda kişiye özel gibi algılanacak bir değişiklik dedi. Yani kamuoyu bu değişikliği kişiye özel olarak değerlendiriyor dedi.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Bugüne kadar herkese istediğin gibi at koştur dendi. Galatasaray içinde 1 milyon paranın nereye gittiğini bulamıyorlar. Geçmişte şike yapıldığına dair göz var nizam var belgemle birçok maç sayarım. Herkes gücü yettiğince birşeyler yapmaya çalıştı. Türkiye kupasını Fenerbahçe'nin alamaması tamamen başka bir olay. Galatasaray ile finale gelmişsin ve Galatasaray'a şike mi teklif edeceksin. Sen kaybet kupayı biz alalım. Beşiktaş'la finale gelmişsin bunu mu teklif edeceksin. Şampiyonluğu kaybettiği yıllara bakalım. Denizlispor'a al şu parayıda ligden düş biz şampiyon olalım mı diyeceksin. Trabzonspor'a ne demişlerdir. Yani bu anlattığın noktalar var olan gücün olmadığını anlatmıyor.

Aziz Yıldırım'ı bitirmek için yapılıyor olabilir. Bunun için şike olayını patlak verdirmeye gerek yoktu. En basitinden Cumhurbaşkanı olabilmek için 4 yıllık üniversite bitirmek gerekiyor. Başbakan bu şarta göre olamıyordu. Yapılan ufak olaylarla nasıl üniversite mezunu hale getirildiğini belki çoğunuz kaçırdınız. Öyle bir yaparlardı ki Aziz Yıldırım, Sekopej'in cebinden para almıştır denir ve mahkum edilirdi. Sende şaşardın. İnsanlarda 2 ay sonra unuturdu.

O yüzden bunun gibi konular, TFF ile olan sürtüşmeler, Uefa'ya açılan davalar olayın farklı algılanması için yapılıyor ve başarılı oluyorda.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Cumhurbaşkanı kişiye özel demedi Serkan. Kamuoyunda kişiye özel gibi algılanacak bir değişiklik dedi. Yani kamuoyu bu değişikliği kişiye özel olarak değerlendiriyor dedi.
    okumamıştım ama böyle demesi daha da vahim.. ben böyle düşünmüyorum ama millet ne der demiş Cumhurbaşkanımız. bu ceza ağır ama millet ne der böyle yaparsak demek bence acizliktir.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Tamamını okumak lazım Bunun incelenmesi lazım diyor.Alelacele incelenmeden kabul edilmesi zaten bit hataydı,şimdide bir olaydan dolayı alelacele değiştirmek yine hata olur diyor. Aslında o da değişmesini istiyordur fakat güzelce analiz edilip,çok yönlü olarak incelendikten sonra son halinin verilip önüne gelmesini istediği için veto etti bence

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Eğer kişinin haksız mağduriyetini giderecekse, evet, olabilir. Ama burada önemli olan nokta, bu yasa değişikliğinin kişiye özel sebeple değiştirmek istenmiyor, gerçekten dengesizlikler barındırdığı için değiştirilmek isteniyor ve yanlış olan cumhurbaşkanının gösterdiği gerekçe, kişiye özel demesi.
    Makul bir noktaya vardık şimdi; şu aşağıdaki çelişki ortadan kalkmış ve Cumhurbaşkanı sadece mevcut durumda yanlış bir değerlendirme yapmış oldu:

Örnek çok ama şimdiki başbakanımız milletvekili olamadı diye kanunun değiştiğini de hatırlatır, o dönemde kanunun değişmesi için çabalayan başbakanın da şimdiki cumhurbaşkanımız olduğunu düşündüğümüzde, kişiye özel kanun değişmez gibi sebepler konusunda çelişki doğuyor.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Tamamını okumak lazım Bunun incelenmesi lazım diyor.Alelacele incelenmeden kabul edilmesi zaten bit hataydı,şimdide bir olaydan dolayı alelacele değiştirmek yine hata olur diyor. Aslında o da değişmesini istiyordur fakat güzelce analiz edilip,çok yönlü olarak incelendikten sonra son halinin verilip önüne gelmesini istediği için veto etti bence
    ilk başta inceletmemesi hataydı. şimdi 15 günlük süresi vardı inceletseydi ya. yoksa iddianame çıkıyor diye mi böyle oldu ya da o 6 aylık tutukluluk süresi mi bekleniyor ?

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    okumamıştım ama böyle demesi daha da vahim.. ben böyle düşünmüyorum ama millet ne der demiş Cumhurbaşkanımız. bu ceza ağır ama millet ne der böyle yaparsak demek bence acizliktir.
    O adam oraya millet sayesinde çıktı ve orda milleti temsil ediyor.Ben böyle istiyorum bu yasa çıkacak derse ayıp.Tabiki o adam toplumun düşüncelerini dikkate alacak sen burada yanlış düşünüyorsun Muhammet.Devlet toplum için vardır,toplumda Devlet için.Bu millet olmasa Abdullah Gül kim?

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by Trabzonspor View Post
    O adam oraya millet sayesinde çıktı ve orda milleti temsil ediyor.Ben böyle istiyorum bu yasa çıkacak derse ayıp.Tabiki o adam toplumun düşüncelerini dikkate alacak sen burada yanlış düşünüyorsun Muhammet.Devlet toplum için vardır,toplumda Devlet için.Bu millet olmasa Abdullah Gül kim?
    abi elbette devlet toplum için vardır. hatta bir ilk olarak bizler seçtik cumhurbaşkanını. ama sen beni orada yanlış anlamışsın sanırım. orada o kişinin iradesi önemli. eğer ben böyle düşünüyorum ama toplumun tepkisinden korkuyorum derse yanlış yapmıştır. biz onu oraya kararlar alsın diye yolladık, yoksa her karar referanduma gitsin halk belirlesin.. ek olarak toplumun tepkisini nasıl ölçmüş onu da anlayamadım. çıkıp aksi yönde görüş belirten siyasiler onun toplum kavramı içine giriyor olabilir.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Tabiki her karar referanduma gitmeyecek ama bu ülkede toplumun çoğununluğunun futbolla ilgilendiğini ve bu olarları yakından takip edildiğini bildiği için olabilir bu korkusu.Bir kararın doğru olduğuna inanabilir ama toplumda infaal yaratacak kararlarada gözü kapalı imza atmaz bunu sadece bu olay için demiyorum

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Konuda 2 çeşit basit ve genel düşünce var ikisinin de yoruma açık olduğu bilinen bir olay.

1.Fenerbahçe şike yapmadı.(Süreçteki yanlışlar,sahanın içi argüman.)

2.Fenerbahçe şike yaptı.

Anlaşılamayan 2.deki ısrar her sayfada 10'larca mesaj adaletin bekçiliğinden uzaklaştırıyor insanı.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

O zaman uzağa gitmeye gerek yok, bedelli askerlik yasası, toplumda zenginlere peşkeş çekmek için çıkarıldığı görüşü hakim ve toplumun büyük bir kısmı buna tepkili. Burada neden kullanmadı o anlayışı cumhurbaşkanımız?

Şike olmadığına inanıyorum, Aziz Yıldırım'ın sanıldığı gibi her istediğini yaptıramadığını da 13 senedir yakaladığı/yakalayamadığı başarılarla görebiliriz, buna inanmamak için farklı yönlere sapmak da sizin tercihinizdir.

Ben zaten bununla alakalı da mesaj atmak istemiyordum, dava başlar, delilleri görürüz, savunmaları dinleriz yorum yaparız. Ben bilgim olmadığı için girmiyorum ama bilgim olan ŞL olayıyla alakalı mesajlar atmam normal.

TFF, bu 2 isme iftira atılıyor dedi, Cornu'nun savunmasına bakıp, peki bu 2 isim, bize iftira atılıyor diye savcılığa suç duyurusunda bulundular mı? Ben anlamıyorum orada Fenerbahçe'ye, Aziz Yıldırım'a kin yapmış 3-5 kişi yüzünden ŞL'ye gidemiyoruz, buna isyan ettiğimizde de süreci iyi yönetmemek oluyor, konuyu saptırmak oluyor, oluyor da oluyor. Hayır sizin gibi düşünmeye çalışıyorum, tüm kötü niyetimle olaya yaklaşıyorum, bu ŞL olayında yine Fenerbahçe mağduriyetinden başka bir şey göremiyorum. Çok mu zor, evet Fenerbahçe burada mağdur edilmiş, o dönemde yargısız infaz yaptık, kusura bakmayın demek?

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

O zaman uzağa gitmeye gerek yok, bedelli askerlik yasası, toplumda zenginlere peşkeş çekmek için çıkarıldığı görüşü hakim ve toplumun büyük bir kısmı buna tepkili. Burada neden kullanmadı o anlayışı cumhurbaşkanımız?

Şike olmadığına inanıyorum, Aziz Yıldırım'ın sanıldığı gibi her istediğini yaptıramadığını da 13 senedir yakaladığı/yakalayamadığı başarılarla görebiliriz, buna inanmamak için farklı yönlere sapmak da sizin tercihinizdir.

Ben zaten bununla alakalı da mesaj atmak istemiyordum, dava başlar, delilleri görürüz, savunmaları dinleriz yorum yaparız. Ben bilgim olmadığı için girmiyorum ama bilgim olan ŞL olayıyla alakalı mesajlar atmam normal.

TFF, bu 2 isme iftira atılıyor dedi, Cornu'nun savunmasına bakıp, peki bu 2 isim, bize iftira atılıyor diye savcılığa suç duyurusunda bulundular mı? Ben anlamıyorum orada Fenerbahçe'ye, Aziz Yıldırım'a kin yapmış 3-5 kişi yüzünden ŞL'ye gidemiyoruz, buna isyan ettiğimizde de süreci iyi yönetmemek oluyor, konuyu saptırmak oluyor, oluyor da oluyor. Hayır sizin gibi düşünmeye çalışıyorum, tüm kötü niyetimle olaya yaklaşıyorum, bu ŞL olayında yine Fenerbahçe mağduriyetinden başka bir şey göremiyorum. Çok mu zor, evet Fenerbahçe burada mağdur edilmiş, o dönemde yargısız infaz yaptık, kusura bakmayın demek?
    Yasanın çıkıp çıkmaması neden bu kadar ilgilendiriyor. Madem içerde bulunan herkes suçsuz o zaman yasa 5 kere veto edilsin ve sonrasında tekrar gündeme gelsin. Ne farkeder. Yasa olayı gündeme gelsin ya da gelmesin bu kişiler zaten bu süre boyunca içerdeydi. Madem bu yasadan bir çıkar elde edilmiyorsa veto olması neden bu kadar kişiyi sinirlendirdi.

Şampiyonlar ligi konusunda da geçen konuşmaları, olayları bilmiyoruz. Hangimiz oradaydı. Basına, yöneticilerin söylediklerine göre takıldığımız ortamlara göre fikir üretiyoruz. Bir rapor ortaya çıkıyor ve adam yabancı diye ona inanıyoruz. Uefa olduğu için dürüst makamdır. TFF'nin T'si Türkiye olduğu için bunlar yalancıdır. Zaten bahsi geçenlerde başka takımlı.

Tahminde bulunmak, olabilirli yorumlamak dışında kesin böyledir demek için işlerin sonlanmasını beklemek lazım. Sen şimdiden %100 emin konuşuyorsun. Sebepte bilgi sahibi olmadığın halde bilgim var o yüzden yazıyorum demendir. Sercan Yıldırım'ı bugüne kadar kim biliyordu. Birisi çıkıp ben biliyordum diyebilir mi? Herkes masumiyet karinesini öğrenmiş iddianameyi hazırlayan aynı zamanda Uefa'dan gelen heyeti karşılayan havalarına giriyor. Daha futbolun 17 kuralını bilmiyoruz hukuk profesörü olduk. Madem bu kadar bilgi sahibiyiz, madem bu kadar olaylara hakimiz Sercan olayını da anlatsaydık. Galatasaray'a hayra geçmiş olurduk ve bu bilgimizi görür de transfer etmezdi.

Belki hem soruşturmada hem Avrupa konusunda hiç bilmediğimiz şeyler ortaya çıkacak. Belki de işin sonunda haklı çıkacaksın. Onu o gün konuşuruz.
    Last edited by DisCo : 04.Aralık.2011 at 17:09

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Yasanın çıkıp çıkmaması neden bu kadar ilgilendiriyor. Madem içerde bulunan herkes suçsuz o zaman yasa 5 kere veto edilsin ve sonrasında tekrar gündeme gelsin. Ne farkeder. Yasa olayı gündeme gelsin ya da gelmesin bu kişiler zaten bu süre boyunca içerdeydi. Madem bu yasadan bir çıkar elde edilmiyorsa veto olması neden bu kadar kişiyi sinirlendirdi.

Şampiyonlar ligi konusunda da geçen konuşmaları, olayları bilmiyoruz. Hangimiz oradaydı. Basına, yöneticilerin söylediklerine göre takıldığımız ortamlara göre fikir üretiyoruz. Bir rapor ortaya çıkıyor ve adam yabancı diye ona inanıyoruz. Uefa olduğu için dürüst makamdır. TFF'nin T'si Türkiye olduğu için bunlar yalancıdır. Zaten bahsi geçenlerde başka takımlı.

Tahminde bulunmak, olabilirli yorumlamak dışında kesin böyledir demek için işlerin sonlanmasını beklemek lazım. Sen şimdiden %100 emin konuşuyorsun. Sebepte bilgi sahibi olmadığın halde bilgim var o yüzden yazıyorum demendir. Sercan Yıldırım'ı bugüne kadar kim biliyordu. Birisi çıkıp ben biliyordum diyebilir mi? Herkes masumiyet karinesini öğrenmiş iddianameyi hazırlayan aynı zamanda Uefa'dan gelen heyeti karşılayan havalarına giriyor. Daha futbolun 17 kuralını bilmiyoruz hukuk profesörü olduk. Madem bu kadar bilgi sahibiyiz, madem bu kadar olaylara hakimiz Sercan olayını da anlatsaydık. Galatasaray'a hayra geçmiş olurduk ve bu bilgimizi görür de transfer etmezdi.

Belki hem soruşturmada hem Avrupa konusunda hiç bilmediğimiz şeyler ortaya çıkacak. Belki de işin sonunda haklı çıkacaksın. Onu o gün konuşuruz.
    Defalarca yazdım, yineleyeyim, yasanın çıkmasını, tutuksuz yargılanması için istiyorum. Ceza süresinin kısalıp kısalmamasıyla alakalı değil, aklanacaklara emin olduğumu söylemiştim zaten.

TFF'nin o gün yaptığı açıklamaların hiç biri bugün tutmuyor. UEFA doğruyu söylüyor demiyorum ki, UEFA bütün sorumluluğu TFF'ye atacak, kendisi sıyrılacak, öyle olmasa çıkıp TFF'ye siz göndermeyin demez, kendisi ben almıyorum derdi ama hatırlarsanız o dönemde TFF çıkıp, UEFA almadı dedi, sonra TFF'nin göndermediği ortaya çıkınca kıvırmaya başladılar.

Şu anda elimizde tek somut kanıt, UEFA'nın müfettişinin verdiği savunma. Buna karşın TFF bir kanıt sunmadı ve sadece konuştu hatta Aydınlar çıkıp, Fenerbahçe önce bize gelseydi dedi, aynı gün içerisinde Fenerbahçe önce federasyona ve Aydınlar'a söylediklerini açıkladı, cevap gelmedi.

İzlediğim çeşitli programlarla Fenerbahçe'nin avukatı ile bahsi geçen federasyonda görevli şahısların karşılıklı konuşmalarına şahit oldum ve orada da Fenerbahçe avukatının sorduklarına net cevap alamadığını gördüm.

Böyle önemli bir davada, UEFA eğer yalan söylüyorsa, TFF bu 2 isim böyle bir şey demedi diyorsa, UEFA'ya bunu düzeltin diye yazı gönderdik diyorlarsa ve UEFA 15 gündür bunu ciddiye alıp cevap vermiyorsa, neden herhangi bir girişimde bulunmuyorlar. Birisi size iftira atacak, siz de sadece izleyeceksiniz. Versin mahkemeye yerel mahkemeye dava açsın bu 2 isim.

UEFA'nın resmi olarak savunması olduğunu söylediği beyana TFF resmi olarak bir cevap vermiyor, verdiyse de neden açıklamıyor? Burası kafa karıştıran bir nokta. Ayrıca Lütfü Arıboğan kimdir, Basketbol Federasyonu başkanlığına aday olup seçilemediğinde kısa bir sürede Futbol Federasyonunda görev almış birisidir, aday olduğunda rakibi de Aziz Yıldırım'ın desteklediği Turgay Demirel.

Bilgi sahibi olduğum demek, gördüğüm belge ve buna karşın gösterilen tavırlar. Ve hala Fenerbahçe'nin hakkının gasp edildiğine ve o dönemde haksızlık yapıldığına inanmayanlara şaşıyorum ve sürekli aynı şeyleri yazıp kendimi tekrarlamamak için devam etmemeyi düşünüyorum, çünkü bahsettiğim hep aynı şeyler ve tekrarlamak artık beni bile sıktı, dönüp yazdıklarımı tekrar okumak yetecektir benden cevap isteyenlere.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Şike konusunda bir şey demiyorum, sadece olmadığına inanıyorum diyorum, geçen sene oyuncularımızın sahada gösterdikleri performanslara bakarak. İnanmak ayrı, bilmek ayrı.

ŞL'ye gönderilmeme olayında da dediğim gibi, federasyon herhangi bir açıklama yapmadan benim bu görüşüm değişmez, her şey ortada çünkü ve soru basit.

0 tolerans diye ortaya çıkıp Fenerbahçe'yi ŞL'ye göndermeyen federasyon, aynı davada yargılanan Beşiktaş ve Trabzonspor'u neden göndermiştir? Bu 2 takımı avrupadan geri çekecek midir? UEFA çekmesi için baskı uygulayacak mıdır?

Mesaj Yetkileri