Saçma sapan bir şekilde gol yemessek (son derbilerin çoğunda yiyoruz ne hikmetse), sakin kalarak, sabırlı bir oyun ortaya koyarsak maçı rahat kazanacağımızı düşünüyorum.

Muhtemel 11 için yapılan tahminlere baktığımda Galatasaray adına, çürük elma Ayhan olacaktır. Ya futbolu bırakır yarın, ya efsane olur. Maçın kilit adamları bizim adımıza Melo - Selçuk ikilisi olacak. Engin cezalı olmasaydı, Engin-Melo-Selçuk-Kazım önlerinde Baros - Elmander ile çok iyi bir oyun ortaya koyabileceğimizi ön görüyordum lakin bu düşüncem olmayacak ne yazık ki.

Kalemiz emin ellerde, Muslera'nın son haftalardaki performansı güven veriyor. Eboue geçen hafta golünü attı, form grafiği yükseliyor her maç, Hakan hala çok iyi değil ama geçen seneye kıyasla bu sezon oldukça iyi. Stoper seçimi kritik, Ujfalusi banko yanında ben olsam Gökhan'ı oynatırım. Gökhan bu sene çok iyi, Semih de oldukça formda geleceği parlak ama tecrübe önemli bir faktör, üstelik fizik olarak Gökhan daha iyi şu an için.

Fatih hoca orta üçlü de Ayhan Melo Selçuk şeklinde oynatacak gibi, kanatlarda Kazım ve Riera, ileri uçta savunmamızı başlatan isim olan, hücum pres üstadı Elmander olacaktır.

Analizim tek taraflı farkındayım, çünkü Fenerbahçe'yi irdeyelecek kadar takip etme fırsatım yok. Derbi maçı, havası farklı, Galatasaray derbilerde pek iyi değil yıllardır böyle bu, nedense yarın işlerin renginin değişeceğini hissediyorum. İyi bir maç çıkaran Galatasaray'ın, rakibi ne oynarsa oynasın kendi oyununu kabul ettirerek maçı 3-1 kazanacağını düşünüyorum.

Maçın bitişiyle birlikte hakem konuşmadığımız, çirkin şeyler yerine güzel gollerden bahsettiğimiz bir maç olmasını diliyorum.