Quote Originally Posted by benbenim View Post
ceza sürelerinin dünyada örneği yokken, tüm hukukçuların çok ağır dediği ve meclisten tüm partilerin onay verdiği bu süreleri hala tartışıyor olmamız cidden komik..
Tüm partiler onay verdiyse diyerek partilerin bir araya gelip onaylaması bir kararın doğruluğu için yeterlidir diyorsun. Bu partiler terör konusunda bir araya gelemiyor, bütçe konusunda bir araya gelemiyor, memura zam konusunda bir araya gelemiyor daha birçok konuda bir araya gelemiyor. En ağırından ele alırsak bu partiler terör konusunda bir araya gelip ortak tavır göstermiyorsa demek ki bu ülkede terör yoktur. Çünkü bir araya gelip tüm partiler onay verirse o iş doğrudur. Hiçbir konuda bir araya gelemeyen partilerin bir anda tek vücut olması manidarken partilerin onaylamasının ne güvenirliği ne geçerliliği vardır.

Ceza süreleriyle ilgili olarak Fenerbahçe yandaşları dışında ben ağırdır diyeni duymadım. Rıdvan Dilmen mesela. Hukukçular deniyorsa Fenerbahçe avukatları dışında ben bu olayı bu kadar kafaya takan hukukçu görmedim. Onlar çok ağır diye ortada geziyor. Bir de kulüpler birliği. Sıradan biriside çıkıp ağırdır diyebilir. Saygı duyuyorum. Ancak ısrarla değiştirmek isteyen sadece bir kesim var. Bu da tesadüf mü?

Bir ceza süresini tartışırken baş kriter dünya üzerinde örneği var mıdır? Yok mudur? değildir. Öyle olsaydı tek bir yerde kanun çıkar ve tüm dünya ona uyardı.

Toplama baktığımızda açıkça görüyorum ki Fenerbahçe'li duygular yüzünden olanı inkar etme çabasındasın. Şikeyi normalmiş gibi göstermeye çalışıyorsun. Galatasaray başkanı içerde olsaydı bu söylediklerinin tam tersini mutlaka diyecektin. En önemlisi sen bunları yaparken kimse sana komik, kakara kikiri yapmıyor. Sen birşeye inanıyorsan ya da zorla kendini inandırıyorsan sadece fikir çarpıştırabiliriz, fikirleri aşağılayamayız.