-
09.Aralık.2011, 19:01
Araya Stern Girdi!
Can Pelister | 9 Aralık 2011 Cuma |
Evet, bildiğiniz üzere sabaha karşı ABD'de çok sıcak saatler yaşandı. Bir anda Lakers-Hornets-Rockets arasında dev bir takas gerçekleşecekti ki, David Stern araya girdi.
Eğer takas gerçekleşseydi, Chris Paul Lakers'a, Gasol Rockets'a gidecekti. Onun yanı sıra Kevin Martin, Odom, Scola, Dragic, 1. ve 2. tur draft hakkı da Hornets'in olacaktı.
Hornets'in sahibi bildiğiniz üzere NBA... Ondan dolayı takım sahipleri Stern'ün üzerinde baskı kurmaya çalışarak ya bu takası iptal etmesini, ya da Lakers'ın daha fazla oyuncu vermesini istediler. Ancak Basın Sözcüsü Mike Bass beklenildiği gibi yalanladı. Bass, " Takım sahiplerinin takası engellediği ve onların yüzünden takasın gerçekleşmediği doğru değil. Yönetim kurulu'nda böyle bir tartışma olmadı. Lig ofisi bu takası sportif nedenlerden dolayı iptal etti. İddialar gerçek değil." dedi.
Cavailers başkanı Dan Gilbert'in adı geçiyordu ilk başta. Stern'e mail çekerek bu teklifi reddetmesini söylemiş. Ancak son gelen bilgiler öyle bir şeyin olmadığı yönünde. Benim şahsi düşüncem kişilerden çok bu iptalde, Stern'ün hedefinin başka olduğu yönünde.
NBA yeni bir alıcı bularak New Orleans Hornets'i elinden iyi bir paraya çıkarmak istiyor. Chris Paul giderse hiçbir alınacak yanı kalmaz. Ondan dolayı da bu takasın gerçekleşmediğini düşünmekteyim. Benim kişisel kanaatim, bu takas gerçekleşseydi Lakers'ın çok büyük yara alacağı yönündeydi. Odom-Gasol gibi iki iyi oyuncuyu verip, Paul'ü alıyorlar. Tamam, Paul NBA'in en iyi guard'ı ancak; tüm sezon boyunca Bynum'a bel bağlıyorsun. Howard-Bynum takasının gerçekleşmeyeceği de hemen zaten menajerler tarafından doğrulandı. Yani Magic illa senden 1 veya 2 oyuncu daha isteyecektir. Kaldı ki, sen 8 kişilik rotasyonunu öyle yaparsan 3 kişiye indiriyorsun. Kobe-Howard-Paul... Çok iyi bir üçlü olduğu aşikar ancak kenardan gelen oyuncun olmayacak. Shannon Brown'da zaten Suns'a gitti, facia olurdu. Lakers daha akıllı bir şekilde takas yapabilir. Yani Ron ile Bynum'ı kullanıp iyi 2 veya 1 oyuncu kadrosuna katabilir. Ancak Gasol-Odom ikilisine dokunulmamalı. Bu takastan eğer gerçekleşseydi karlı çıkan Hornets olacaktı. 1. ve 2. tur draft haklarının yanı sıra, Kevin Martin, Scola ve Dragic gibi oyuncuları da kadrosuna katacaktı. Gelecek adına onlar için çok iyi olurdu. Rockets için de çok bir şey değişmezdi.
Mesaj Yetkileri