Originally Posted by
uAburak89
Aklıma takılan şeyler var, şimdi öncellikle bir şeyi yazmazsam rahat edemem beni takarsınız takmazsınız onu da bilemem bazı arkadaşlar laf sokmak için yazıyor sadece. Renktaşlarım diyeyim hatta. Tamam iddianame açıklandı, evet suçun sabit olduğunu düşünmemizi sağlayacak yazılar, resimler falan da var ama sonuçta iddia bu, daha savunmaları alınmadı adamların. Hemen hükmü verdiniz, üste dalgasını geçiyorsunuz. Bence biraz empati yapmak lazım.
Şimdi kafama takılanlar, Aydınlar demiş ki şahışlarla ilgili karar alacağız, takımlar sezon sonu. Bunun nedeni sadece paradır herhalde, yanlış mı düşünüyorum ? Yayıncı kuruluşun çıkarları bunu gerektiren şeydir. Çünkü mantığım almadı, şahısla ilgili karar aldın suçludur dedin e kulüpler tüzel kişilik değil mi, şahsın yaptığı kulübü de bağlayacak. En çok adı geçen yani basında, şahıs ve kulüp kim, Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe. Şimdi diyelim federasyon Aziz Yıldırım hakkında suçludur şeklinde yorumlanacak karar aldı, takım da şampiyon oldu ne olacak ? Boşuna oynanmış olmayacak mı futbol, hem bu seneki hem de geçen seneki şampiyonlukları gidecek. Bu çok saçma, bence federasyon artık karar falan almasın. O tren kaçtı, çıksınlar paşalar gibi desinler ki mahkemeden ne sonuç çıkarsa bizim için geçerlidir.
Ben açıklayayım neler olacağını.
Sezonu sonu Fenerbahçe şampiyon olur ise şampiyonluğu tescil edilir.
Fenerbahçe birden fazla yargılanamayacağı için ŞL listelerine yazılır.
Küme düşürülürse 2010-2011 şampiyonluğunu alınır küme düşürülür, TS ve BJK da düşerse (bence öyle olacak) Bursaspor şampiyon olur. Lakin TFF Türkiye Kupası İBB'nin olur diyemiyorum, durumları farklı.
Basında kimin isminin çok fazla geçtiği önem arz etmez, suçlu yapmaz ama ne kadar popüler olduğunu gösterir sadece.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı