Ben kendimi bildim bileli böyleyim (:
Özellikle gerilim dolu rüyalar içinde, mesela biri beni bıçaklayacak " bıçaklasan ne olacak rüyadayım zaten" derim hop gözlerim açılır
Yüksek bir binanın üstünden düşmek üzereyim, "zaten rüyadayım" deyip ben atlıyorumyine gözler açılıyor.
Yani rüyaya hakim olduğunuz anda zaten uyanıyosunuz, bir de uykum çok hafiftir öyle böyle değil, ben uyurken biri bana gelip "hadi kalk gidiyoruz" dese anında kalkar üstümü giyer hareketlenirim (:
Bir de şöyle bir şey var arkadaşlar, daha önce hiç dinlemediğim müzikleri daha önce hiç okumadığım kitapları rüyada görmüşlüğüm vardır ki bu en garibime giden olaydır.
Mesela en son bu tarz gördüğüm rüyada bir yaşlı adam yanında bir gençle, ağlamaklı bir şekilde bana bir destan anlatıyordu. Öyle böyle değil mükemmel bir ses mükemmel bir anlatım. Uyandıktan sonra aklımda kalanlarla biraz araştırma yaptım buldum Yaşlı adamın bana öğüt vere vere anlattığı "Genç Osman Destanı"ymış. Okudum neredeyse anlattığıyla birebirdi. Daha önce hiç okumama rağmen böyle bir şeyi rüyada görmem "Efendim rüyalar sadece yaşantının yansımasıdır" diyenlerin bu tezini benim adıma çoktan çürütmüştür (:

Alıntılı Yanıtla