Güç de önemlidir bence, yavaş bir şut çekerseniz kalecinin hamle yapma şansını arttırırsınız; en iyi yerlere ustaca bırakmadığınız sürece tabi
@lakin1907
Onlar oyun içinde Passing vs. için geçerli.Passing 20 ise ve sadece sol ayağını kullanabiliyorsa oyuncu sol ayapıyla o 20'nin hakkını verir ama top sağ ayağındayken o 20 değerinin bir kısmını kullanabilir sağ ayak kaç verilmişse artık ona göre bir oran var.Sırf sadece sol ayağı var diye kaç defa boş kaleye kaçıran bir forvetim vardıFinishig, Composure vs. değerleri iyi-çok iyi olmasına rağmen...
Paylaştığınız fotoğraf cidden çok hoş yalnız bir araştırmacıdan böyle bir yorum görmek o kadar şaşırttı ki beni. Hiç mi futbol oynamadınız? Hiç mi topa vurmadınız? Sert şut çekmek bacak kaslarıyla çok ilişkilidir. Oyunda da benim bildiğim kadarıyla bu şut gücü ile strenght ilişkili. Tabii şut gücünün oyunda neyle ilişkili olduğunu sizin daha iyi bilmeniz gerek. Ama topa güçle değil teknik ile vurulur gibi bir yorum bana tam manasıyla komik geldi![]()
Oyunda sut gucunun, strength ile en ufak iliskisi yok. Bilhassa guc ozelliginin futbolda (ve oyunda) vucudun ust kismindaki guc oldugunu goz onunde bulundurursak.
Topa sert vurmak kas gucunden daha cok fizik kurallari ile iliskili. Oyuncunun vucudundaki enerjiyi, topa ne kadar iyi atkarabildigi ile iliskili. Topu tepiyorsaniz kas gucu cok onemli olabilir. Topa vuruyorsaniz, vurus teknigi sutun sertliginde daha cok belirleyicidir.
Futbol üst baldır, basketbol alt baldır kaslarını güçlendirir.
Kas yapısı oyunda strenght olarak değerlendirilmiyor.
* İkili mücadelelerde fizik gücünün kullanımı açısından değerlendiriliyor, strenght(güç).
* İkili mücadelelerde aldığınız vücut darbelerinde sabit kalabiliyor ya da kalamıyorsanız(dayanıklı kalabiliyorsanız) da balance (denge) ile değerlendirilir.
Topa sert vuran oyuncular için "Topa sert vurur" PPM'i var.
Bacak kasları topa sert vurmayı sağlayabilir ancak. Topa yön vermek teknik ile mümkündür.
Bacak kasları ile ilgili oyunda herhangi bir değerlendirme yoktur.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı