1 ile 30 arası toplam 80 sonuç

Konu: [12.0.0] Emre Çolak

Hybrid View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Gncl1905 View Post
    Son attığı gollere baktığımızda uzaktan şutları iyi olduğunu gördük oyunda da iyi zaten orası tamam ama uzaktan şut gücünü hangi özellik belirliyor?Fiziki olarak gücü Strenght özelliği belirliyor ama şut çekerken, ayak gücü diyelim, hangi özellik belirliyor?Şu gollere üstünkörü baksak bile Arda ve Alex gibi uzaktan sert şut atamayan oyunculardan daha sert vurabiliyor uzaktan.Fiziksel olarak çelimsiz olabilir Strenght 1 verilmiş olabilir ama oyunda ayak gücünü de bu özellik belirliyorsa 1 az değil mi?
    Topa guc ile degil, teknik ile vurulur.

Nesil
    2007

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Güç de önemlidir bence, yavaş bir şut çekerseniz kalecinin hamle yapma şansını arttırırsınız; en iyi yerlere ustaca bırakmadığınız sürece tabi

@lakin1907
    Onlar oyun içinde Passing vs. için geçerli.Passing 20 ise ve sadece sol ayağını kullanabiliyorsa oyuncu sol ayapıyla o 20'nin hakkını verir ama top sağ ayağındayken o 20 değerinin bir kısmını kullanabilir sağ ayak kaç verilmişse artık ona göre bir oran var.Sırf sadece sol ayağı var diye kaç defa boş kaleye kaçıran bir forvetim vardı Finishig, Composure vs. değerleri iyi-çok iyi olmasına rağmen...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Paylaştığınız fotoğraf cidden çok hoş yalnız bir araştırmacıdan böyle bir yorum görmek o kadar şaşırttı ki beni. Hiç mi futbol oynamadınız? Hiç mi topa vurmadınız? Sert şut çekmek bacak kaslarıyla çok ilişkilidir. Oyunda da benim bildiğim kadarıyla bu şut gücü ile strenght ilişkili. Tabii şut gücünün oyunda neyle ilişkili olduğunu sizin daha iyi bilmeniz gerek. Ama topa güçle değil teknik ile vurulur gibi bir yorum bana tam manasıyla komik geldi

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Redrum View Post

Paylaştığınız fotoğraf cidden çok hoş yalnız bir araştırmacıdan böyle bir yorum görmek o kadar şaşırttı ki beni. Hiç mi futbol oynamadınız? Hiç mi topa vurmadınız? Sert şut çekmek bacak kaslarıyla çok ilişkilidir. Oyunda da benim bildiğim kadarıyla bu şut gücü ile strenght ilişkili. Tabii şut gücünün oyunda neyle ilişkili olduğunu sizin daha iyi bilmeniz gerek. Ama topa güçle değil teknik ile vurulur gibi bir yorum bana tam manasıyla komik geldi
    Oyunda sut gucunun, strength ile en ufak iliskisi yok. Bilhassa guc ozelliginin futbolda (ve oyunda) vucudun ust kismindaki guc oldugunu goz onunde bulundurursak.

Topa sert vurmak kas gucunden daha cok fizik kurallari ile iliskili. Oyuncunun vucudundaki enerjiyi, topa ne kadar iyi atkarabildigi ile iliskili. Topu tepiyorsaniz kas gucu cok onemli olabilir. Topa vuruyorsaniz, vurus teknigi sutun sertliginde daha cok belirleyicidir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Oyunda sut gucunun, strength ile en ufak iliskisi yok. Bilhassa guc ozelliginin futbolda (ve oyunda) vucudun ust kismindaki guc oldugunu goz onunde bulundurursak.

Topa sert vurmak kas gucunden daha cok fizik kurallari ile iliskili. Oyuncunun vucudundaki enerjiyi, topa ne kadar iyi atkarabildigi ile iliskili. Topu tepiyorsaniz kas gucu cok onemli olabilir. Topa vuruyorsaniz, vurus teknigi sutun sertliginde daha cok belirleyicidir.
    Espiri amaçlı o fotoğrafı koyduğunuzu ve o yorumu yaptığınızı da düşünmemiş değildim ama şu durumda cidden böyle düşünmenize kesinlikle katılmıyorum. Her ne ise, bizim için önemli olan oyunun maç motorunda uzaktan sert şutlar çekmenin neye bağlı olduğu.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Redrum View Post

Espiri amaçlı o fotoğrafı koyduğunuzu ve o yorumu yaptığınızı da düşünmemiş değildim ama şu durumda cidden böyle düşünmenize kesinlikle katılmıyorum. Her ne ise, bizim için önemli olan oyunun maç motorunda uzaktan sert şutlar çekmenin neye bağlı olduğu.
    Futbol üst baldır, basketbol alt baldır kaslarını güçlendirir.

Kas yapısı oyunda strenght olarak değerlendirilmiyor.
    * İkili mücadelelerde fizik gücünün kullanımı açısından değerlendiriliyor, strenght(güç).
    * İkili mücadelelerde aldığınız vücut darbelerinde sabit kalabiliyor ya da kalamıyorsanız(dayanıklı kalabiliyorsanız) da balance (denge) ile değerlendirilir.

Topa sert vuran oyuncular için "Topa sert vurur" PPM'i var.
    Bacak kasları topa sert vurmayı sağlayabilir ancak. Topa yön vermek teknik ile mümkündür.
    Bacak kasları ile ilgili oyunda herhangi bir değerlendirme yoktur.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Mesaj Yetkileri