Sayfa 7 / 14 İlkİlk ... 56789 ... SonSon
181 ile 210 arası toplam 403 sonuç

Konu: FM 2012 Taktik ve Antreman hakkında soru-cevap odası

Quote Originally Posted by halil85 View Post
    FM de taktik yaparken takıma verilen komutlar ( Mantalite , Passing , Closing down , Creating freedom) var ve oyunculara verdiğimiz komutlar var ( Full back / defend vs ).
    Oyunculara asistan manager verdiği rapora göre mi ( Full back / defend vs ). komutları ayarlamak yada her oyunucunun kendi has özellikleri var ona göre mi ayarlamak daha faydalı.
    Mesala bir oyuncunun Mantalitesini belirleyen özellikleri nelerdir yani bir defans oyunucusun Mantalitesi 1- 20 arası değer vermemiz gerekiyor hangi özelliklerinin dikkate almamız lazım. Tabi Mantalite , Passing , Closing down , Creating freedom , ayarlamamız için bakmamız gereken özellikleri nelerdir ?
    daha önce böyle bir excel dosyası hatırlıyorum.. oyuncuların değerlerini giriyorsunuz ve hangi rollü olduğunu hesaplıyordu. yabancı bir siteden alıntıydı.. ama değerleri girmek çok uğraştırıyor....

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

benim yaptıgım rol değil direk ayarları çıkarmaya çalışıyorum.rol işini zaten pc de yaptırıyor
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

hocam... olayı aşmışsınız.. tebrikler

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Baya Uğraştırdı Ama Değdi Teşekkürler.

hocam diziliş nasıl olucak?

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

orası da size kalmış. yani herşeyi program söylerse zevki kaçar zaten oyunun

anladığım kadarıyla çıkan değerler oyuncuların maksimum değerleri.. yani bunların üstüne çıkıldığı zaman oyuncu bir anlamda sapıtıyor yada istenilen düzeyde verim vermiyor.. yada şöyle ifade edeyim normalde yaptığımız taktikte bu oyuncunun değerlerine ne kadar yaklaşmışsak sistemimiz o kadar verimli oluyor..

fm 2011 de taktik ekranında WİEWS diye bir bölüm var. oraya tıkladığımız zaman bütün takımın oyuncularının mantalitesini presini pasını toplu olarak tek tek ayarlayabiliyoruz. fm 2012 de böyle bir olay göremedim. her futbocuyu tek tek ayarlamak gerekiyor.. acaba wiews ekranına benzer bir bölüm varmı fm 2012 de..

4231 dizilişinde (3 AMC) orta ikiliye Deep-Lying Playmaker/Support - Central Mid./Support vereceğim. Defansif orta saha yok, savunma-ortasaha hücum bloklarının kopuk olmaması için defansı ileride tutmak zorundayım. Orta sahada da defansif yönü ağır basan oyuncu yok, biri Emre, diğeri Topuz. Kontra yememek için birine ball winning mid. - support vermek zorundayım. Sorum şu; Rolleri değiştirmeden ve defansı ileri çekmeden, Emre'yi DMC mevkiisinde Deep-Lying Playmakar/Support oynatıp Topuz'u Central Mid/Support oynatsam kontraya önlem almış olurmuyum ? Emre'nin MC veya DMC oynatması üretkenliği ne derece etkiler ?

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Şimdi cihans kontra yeme işi dizilişten ziyade hücuma çıktıgında orta alanda dönen topları toplayan ve savunmada kalan oyuncu sayınla alakalı. Özellikle duran toplarda ben 2 beklerle birlikte mutlaka 1 dmc ya da mc savunmada bırakıyorum. diğer dönen topları toplama olayına gelince onun rollerle alakası var. deeplying mid zaten ileri koşuyu fazla yapmayacağından dönen toplarda kalır. ama cm support çıkar ileriye. o da kalsın dersen ileriye koşularını ve roam from position ayarını kapat... illa dmc de adam olması lazım değil yani fakat kenar adamları içe kat eden rakiplere karşı dmc olmadıgında çok zorlanırsın

Abi Sitede Taktik Hazırlama Rehberi varmı ben daha 2 senelik oyuncuyum fazla bilmiyorum bu işleride.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Benim imzadaki linkten indirebilirsin.

Nesil
    2010
    Yer
    Kırşehir

Hocam hangi antrenman paketini kullanıyorsun ? Kendin yaptıysan, paylaşabilir misin lütfen ? Şimdiye kadar denediklerim ve kendi yaptıklarımdan iyi sonuç alamadım. Çok sakatlanıyorlar.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

paylaşayım yarın falan...

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Ben taktik konusunda sıkıntı çekiyorum biraz. Her nedense klasik taktiğe dönmeden başarılı olamıyorum. Oyuncu rolleri oyuncuyu çok kısıtlıyor sanki, yani oyuncuya rol versem bile yine özel ayar yapmak zorunda kalıyorum. Bir kere şu hayatım boyunca inside forward rolünden faydalandığımı hatırlamam. Hiçbir zaman istediğim gibi içeri kat etmiyor oyuncular. Her yolu denedim. E çizgiye inip orta açan kanat oynatsam bu sefer de alan genişliyor ve savunmacılarım araya atılan topları mal gibi seyrediyor. Markajlarını adam olarak ayarlasam çok öne çıkıyorlar bu sefer.. Velhasıl bir türlü kusuru olmayan bir taktik yapamadım. Belki böyle bir taktik yoktur o ayrı da Taktım kafayı fena..

hocam taktikler isimli taktikte atakin korner dizilişinde bir hillemi var. adamların hepsi look outside area durumunda bunu ben yapmaya çalıştığımda münkün olmuyor? üstelik atak near post yapılan dam her sezon 30 gol atıyor buda pek gerçekçi deil..sizce?

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

o taktik nasıl hazırlandı bilemiyorum ama kornerlerde aynı role 2 kişi atanmıyor swap wih diye çıkıyor." attack near post" zaten bug.

Hocam gençler için bir antreman programın varsa paylaşablir misin acaba?Normal antreman programını yaptım gibi ama gençlere bir türlü yapamadım.

Nesil
    2007
    Yer
    Kırıkkale

TAkımım Napoli. İlk sezon mükkemmel bir yıl geçirdim takımla. Avarajla 2. oldum. Puan alabilseydim şampiypondum. Ama gel gelelim 2. sezon takıma bir şey oldu. Kadroyu fazla bozmadım. İlk 11de ofansif olarak takıma 2-3 oyuncu kattım defansta da 2 değişiklik yaptım. Defans olarak bir sorunumuz yok. Ama orta saha ve forvetlerde sorun var. Dizilişler bir türlü takıma uymuyor Taktik indirip kullanmak istemiyorum oyun gerçekçi olmuyor. İstediğim diziliş önerileriniz... Orta saha ve forvette her mevki için yeterli seviyede iyi oyuncularım var. İlk sezon 4-1-2-2-1(barcelona) ve 4-2-1-3'ü kullandım ve sanırım oyunun cilvesi ki o taktikler artık bir işe yaramıyor Diziliş önerileriniz nelerdir?
    turksportal...

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Hızlı bir oyuncuma PPM'den kaleciyi çalımla dedim, 1 2 hafta oldu ve maçlarda hiç şut çekmiyor dümdüz kalecinin üzerine doğru gidip kaptırıyor ya da arkadan biri gelip yetişiyor topu gevelerken. Bu PPM'den kaynaklı mıdır? konu şurada : http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=105922

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by Mert Kurtoglu View Post
    TAkımım Napoli. İlk sezon mükkemmel bir yıl geçirdim takımla. Avarajla 2. oldum. Puan alabilseydim şampiypondum. Ama gel gelelim 2. sezon takıma bir şey oldu. Kadroyu fazla bozmadım. İlk 11de ofansif olarak takıma 2-3 oyuncu kattım defansta da 2 değişiklik yaptım. Defans olarak bir sorunumuz yok. Ama orta saha ve forvetlerde sorun var. Dizilişler bir türlü takıma uymuyor Taktik indirip kullanmak istemiyorum oyun gerçekçi olmuyor. İstediğim diziliş önerileriniz... Orta saha ve forvette her mevki için yeterli seviyede iyi oyuncularım var. İlk sezon 4-1-2-2-1(barcelona) ve 4-2-1-3'ü kullandım ve sanırım oyunun cilvesi ki o taktikler artık bir işe yaramıyor Diziliş önerileriniz nelerdir?

ben kariyerde hala 4-1-2-2-1 yani barcelona gibi oynuyorumv e sorunum yok. o dizilişle hem savunma hem hücum dengesi kuruluyor ancak mutlaka becerikli bir forvet ve hem içe kat edebilen hem de çizgiden top sürebilen AMR ve AML'nin yanısıra hücuma katkıda bulunan 1 MC lazım

Quote Originally Posted by lakin1907 View Post
    Hızlı bir oyuncuma PPM'den kaleciyi çalımla dedim, 1 2 hafta oldu ve maçlarda hiç şut çekmiyor dümdüz kalecinin üzerine doğru gidip kaptırıyor ya da arkadan biri gelip yetişiyor topu gevelerken. Bu PPM'den kaynaklı mıdır? konu şurada : http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=105922
    composure ve decisions gibi gole yönelik mental özellikleri düşük olabilir. onlar da iyiyse yaratıılıgını ve top sürme ayarlarını değiştirmeyi dene.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by nannar View Post
    ben kariyerde hala 4-1-2-2-1 yani barcelona gibi oynuyorumv e sorunum yok. o dizilişle hem savunma hem hücum dengesi kuruluyor ancak mutlaka becerikli bir forvet ve hem içe kat edebilen hem de çizgiden top sürebilen AMR ve AML'nin yanısıra hücuma katkıda bulunan 1 MC lazım

composure ve decisions gibi gole yönelik mental özellikleri düşük olabilir. onlar da iyiyse yaratıılıgını ve top sürme ayarlarını değiştirmeyi dene.

Hocam peki profilini konuda paylaşmıştım, bi bakabilir misiniz?
    http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=105922

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Dediğim gibi finishing ile beraber mental olarak da gole yönelik özellikleri 10 ve altında elemanın normal yani bu. Bu değerleri 13 ve üstüne çekebilirsen bu sıkıntıyı yaşamazsın

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Yine aynı takımımla ilgili bu sefer defansif bir öneri bekliyorum sizden hocam;
    2 tane güçlü fakat yavaş DC var, biri 6larda diğeri 8lerde pace acc. bunlardan birini normal central defender diğerini stopper olarak oynatıyorum, marking zonal ve defans çizgim geride olmasına rağmen ceza sahası dışında top rakipteyken bu DClerden biri ayağında top olan rakibe koşuyor ve doğal olarak boş kalan bölgeye arapası yapıp kaleciyle karşı karşıya kalıyor rakip. Acaba tight marking 'yes' olduğundan mıdır? Nasıl önleyebilirim bu adamın yerinde durmasını?

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

benimki taktik antrenman soru cevap değil de genel bir izlenim olacak. 12.0.4'te şut olayı inanılmaz berbat durumda. finishing'i 20 olan compusure 17-18 olan adamla karşı karşıya kaçırma şovu yapıyorum. daha doğrusu her takımda oluyor. istisnasız her kaleci mükemmel oynuyor. bilmem dikkatinizi çekti mi. şutların gol oranını onlarca kat düşürmüşler. messi bir maçta 5-6 tane karşı karşıya kaçırdı. olacak iş değil.

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

benimki taktik antrenman soru cevap değil de genel bir izlenim olacak. 12.0.4'te şut olayı inanılmaz berbat durumda. finishing'i 20 olan compusure 17-18 olan adamla karşı karşıya kaçırma şovu yapıyorum. daha doğrusu her takımda oluyor. istisnasız her kaleci mükemmel oynuyor. bilmem dikkatinizi çekti mi. şutların gol oranını onlarca kat düşürmüşler. messi bir maçta 5-6 tane karşı karşıya kaçırdı. olacak iş değil.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by lakin1907 View Post
    Yine aynı takımımla ilgili bu sefer defansif bir öneri bekliyorum sizden hocam;
    2 tane güçlü fakat yavaş DC var, biri 6larda diğeri 8lerde pace acc. bunlardan birini normal central defender diğerini stopper olarak oynatıyorum, marking zonal ve defans çizgim geride olmasına rağmen ceza sahası dışında top rakipteyken bu DClerden biri ayağında top olan rakibe koşuyor ve doğal olarak boş kalan bölgeye arapası yapıp kaleciyle karşı karşıya kalıyor rakip. Acaba tight marking 'yes' olduğundan mıdır? Nasıl önleyebilirim bu adamın yerinde durmasını?
    Stoper oynattıgın içid önde baskı yapar o oyuncu.

Quote Originally Posted by ForCimbom View Post
    evet genelde pozisyonların en fazla % 30'u golle sonuçlanıyor

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by nannar View Post
    Stoper oynattıgın içid önde baskı yapar o oyuncu.
    Hocam öne çıkan oyuncu Central Defender oynayan stopper oynayan değil ama

Bir de frikiklerde bu iyi kafa vuran DClerimi ileri gönderiyorum ama bunu yapınca her frikikte gidiyorlar, sadece tehlikeli yerlerde gitmelerini nasıl sağlayabilirim? Çünkü zaten ağır olan bu adamlar topu kaptırınca geri dönemiyorlar frikiklerden çok kontra yiyorum.

Hocam benim bir sorum olacak.
    Geçen gün 4-5-1 dizilişinde kanatları Inside Forward rolünde oynattım fakat bu Inside Forwardlar daha çok kanat oyuncusu gibi davranıyor.Sizce bunları forvet gibi oynatmamız mümkünmüdür?
    Eğer olursa özellikle 4-5-1 dizilişinde çok işe yarayabilir.

Sayfa 7 / 14 İlkİlk ... 56789 ... SonSon

Mesaj Yetkileri