120-125 civarı ca 145-150 civarı pa verilecek sanırım.
son haftalardaki performansi dusuk bence
Neye göre ?
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
egemen 140 serdar kesimal 147 serdar aziz 140 civarı semih kaya o oyunculara yakınmı
Semih Ca olarak o düzeylere zaten ulaşamaz ama Pa olarak ulaşabilir.
Ulaşamaz dediğim 12.3 ve FM 13 için
Semih bugu gidişle 150 ca'ya bile ulaşabilir. Antalyaspor maçında bir sağ bekte bi solda bi ortada bir ortasahada heryerde müdehalesi vardı. Sabri'nin açıklarını kapattı gladyatör gibi adeta.
Steam: briannn07
PS4: Swoldern
Serdar Kesimal'a göre geride evet fakat takdir edersinz ki bu çocuk daha bu sene A takımda oynamaya başladı. Serdar Kesimal 3 yıldır oynuyor
Tahminim -8 pa verildiği yönünde. Araştırmacıların açıklamalarından bunu çıkardım.
kusura bakmayin ama herkesin gorusu farkli olabilir ama Aziz ve Kesimal'den iyi mi?
Kesimal'den iyi olmadigi net bir sekilde belli. Serdar'da bir defansi da arayacagin her ozellik var nerdeyse.
Serdar Aziz ise cok iyi bir defansi. Son zamanlarda sag bek'te oynuyor. Eger Bursa'dan ayrilmayi isteseydi suan gs'de olacakti. Buyuk ihtimalle de Semih'i kesecekti
Serdar Kesimal ve Serdar Aziz isimlerini biz ortaya atmadık.Gelip o isimleri telaffuz eden sensin.Serdar Kesimal'dan kötü olduğu aşikar ama Serdar Aziz kadar iyi bir oyuncu olduğunu düşünüyorum Semih'in.Sana bir soru sormuştum.Son haftalardaki performansı düşük demiştin.Bende neye göre demiştim.Yine soruyorum neye göre ?
Şimdiden bahsetmiyorum yaklaşık bir ay önce yine aynı tartışma olmuştu.Orada yine Serdar vardı.İkiside..
Yamadan sonra yine ilk 11' de Semih' i oynatamayacağız çünkü. Gerçekte decisions özelliği düşük olduğu için zamanlama hataları yapıyor ama bunları ceza sahası dışında yapıyor. Oyunda ise bu özellik her yerde geçerli olduğu için. Gereksiz penaltı yapabilir, kart görebilir. Yine aynı şekilde gol veya goller yememize sebep olabilir. Decisions özelliği bence oyunun en önemli özelliklerinde ilk 5'te bulunuyor. Ancak Semih'te bu maalesef genç olduğundan dolayı düşük.
Football is simple,but Football Manager is not
Gökhan Zan'dan düşük değil 9 ve ya 10 verilebilir decisions'a . Semih'de eksik gördüğüm özellikler balance, decisions ve decisions. Soğukkanlılık, sezme, azim, jumping, top kapma, pas, cesaret, hırs, profesyonellik, agresiflik onu ön plana çıkaran özellikler. bu özelliklerin yüksek olması lazım
Kısacassı izlediğim kadarıyla böyle bir profil yaptım
balance ve decisions semihin en önemli eksiklerinden ikisi. balance 11 şimdilik iyi. ikiside düşük olursa gerçek dışı bir profil olur. sürekli adam kaçırır. dirtnies 14 olduğu için arkadan müdehalerde falan çok kırmızı kart yer saç baş yoldurur oyunda. natural fitness bence 17 olmalı cünkü bu kadar sakatlıktan cıkıpta yola devam eden, her maç üstüne koyan ve performansını her maça çıkaran bir oyuncu.
120 ca 150 pa dan fazlası abartı olur....
semihi çok küçümsüyorsunuz.milli takımda oynayacak.adam türkiyenin en iyi stoperi konumuna gelecek.hatta yolu yarıladı bile.derbi maçlarda çıktı görevini fazlasıyla yaptı.avrupada bu standartlarda bir topçu görseniz hemen derdiniz puyol gibi olur diye.semih barce altyapısından yada bayern altyapısından çıksa acaba profili nasıl olurdu çok merak ediyorum.umarım araştırmacılarımız ilk 11'de rahat oynayabileceği bir profil çıkartmıştır.
Myres doğru söylüyor gerçekten küçümsenecek gibi değil. O geldiğinden beri 11 maç ne iç sahada ne dış sahada gol yemedik. defansa dinanizm geldi ujfalusi ile birlikte.
Yukarıdaki arkadaşa katılıyorum . Semih Galatasaray'da değilde onun ayarında bir Avrupa takımından cıkmıs olsaydı mesela çok yüksek PA ile sürülürdü oyuna. Rahat 160-165 yani. Bu kadar korkak davranmadaki amaç ne anlayamıyorum acıkcası. Araştırmayı evet çok iyi buluyorum fakat genç oyunculara PA verme konusunda sıkıntımız var bence. Tamam CM yapımında hatalar yapıldı İrfan Başaran, Cafercan Aksu abartıldı ama olsun yani hatalardan ders alındı bi kere. Olaya CA açısından bakmamak gerek. Hazırlanacak olan profilde atıyorum Marking 14 oldu diyelim. 160 PA ile bu özelligini 17ye çıkarabilir demektir, cıkaramaz mı ? Rahatça çıkarır ki çıkaracak. Her geçen gün üstüne koyuyor. Kimse sizi öldürmez 165 verdiniz diye. Sonucta tahmin ve tahminlerde çekimserlik beni fazlasıyla üzüyor hele Semih gibi disiplinli bir oyuncu söz konusuysa..
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Marking'i 17ye çıkması demek dünyanın en iyi oyuncularından olması demek. Bence bu konuda sıkıntılarınız var. Semih Türkiye çapında çok iyi bir oyuncu olacak görüntüsü veriyor. Buna göre davranmak lazım. Evet Bayern'de Badstuber bir sezon oynadı ertesi sene özellikleri muhteşem oldu, adam süper oldu bir anda. Bu olaydan dolayı ben de biraz sinir oluyorum. Ama 160 PA verilmez Semih'e, cidden verilmez.
Oyun içinde o PA'ya ulaşması en az 3 sene alacaktır. 3 sene içerisinde Semih'in çok büyük bir klübe gitme olasılıgı bulunuyor. Yani neden olmasın diyorum.
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
120-125 ca 150 pa verilmesi gerekir diye düşünüyorum