120-125 CA'nin konusulmasi su asamada biraz iyimser olmus bence. Her mac yaptigi 1-2 hatayi daha aza indirirse o seviyeleri gorecek potansiyeli var tabii ama hemen simdi o seviyede oldugunu dusunmuyorum.
120-125 CA'nin konusulmasi su asamada biraz iyimser olmus bence. Her mac yaptigi 1-2 hatayi daha aza indirirse o seviyeleri gorecek potansiyeli var tabii ama hemen simdi o seviyede oldugunu dusunmuyorum.
şu şekildede söyleyebiliriz.potansiyeli yüksek,geleceği parlak bir genç oyuncudan bahsediyoruz burada.milli takımda oynayacak bir oyuncudan bahsediyoruz.büyük ihtimalle ömer toprakla beraber.şimdi bu adam serveti bir anda kesti.serveti türkiye liginde hatta avrupada bazı iyi takımlarda ilk 11e koy rahat istediğin verimi alırsın.semih kayanın 130 ca gibi bir oranı olması ve 155 160 pa olması gerekiyor.servet yanlış hatırlamıyorsam 155 gibi birşeydi.semih servetten daha iyi olduğunu bu sezonki tüm karşılaşmalarda gösterdi.hala bu adamı küçümsemeyelim.ben şundanda eminimki semih bu sene olmasada seneye gs avrupada iş yaptıktan sonra ve semihi diğer avrupa klüpleri izledikten sonra çoğu takımın transfer listesine girecektir.bu potansiyelde bir genç futbolcu dünyada fazla yok.büyük ihtimallede bundan bi 3 4 sene sonra semih türkiyenin en iyi defans oyuncusu olacaktır.o zamanda zaten gsde değil en iyi dünya klüplerinin birisinin defansında yer alacaktır.normalde bir futbolcuyu kolay kolay beğenmeyen birisiyim.en ufak hataları bile gözüme çarpar oyuncuların.ama semihin şu zamana kadar birkaç hata dışında hatası olmadı.olsa dahi çok zor pozisyonlarda takımı kurtararak bunları unutturdu.bu zamana kadar semihin hatasından gs gol yemedi.ufaluji bile kayseri maçında birçok hata yaptı.bunları semih yapsa şuanda burası kaynıyordu.
anlatmakla bitmez şimdi.en iyisi burada kesmek.inşallah beklendiği kadar iyi bir profil yansıtılır.
Katılıyorum. Galatasaray'ın lider olması veya bir şekil maçları kazanıyor olması, Hücum yönünden iyi olan takımlara Galatasaray'ın ceza alanı içinde verdiği sayısız fırsatları görmezden gelmemize neden olamaz. Kuzguna yavrusu (anka) görünür.
Bir de diğer yorumlara katılmamak elde değil. Avrupa'da genç oyunculara karşı CA-PA verme konusunda biraz bol keseden verme bolluğu mevcut. Ama onların yaptığı bu hataya karşı bizde aynı hatayı yaparak çözemeyiz.
...
Eboue gittiğinden beri daha çok açık veriyor defans. Semih sağ bekinde açıklarını kapatıyor. Ben şuana kadar Semih'in Quaresma ve Webo dışında birebirde zorlandığı bir futbolcu görmedim. O oyuncularda zaten üst düzey liglerde oynamış kaliteli topçular. Semih'in o adamlara karşı zorlanması mental eksiklikten kaynaklanıyor. Zaten kimse Semih'in mental özelliklerinin çok iyi olduğunu söylemiyor. Bunun için tecrübe lazım zamanla olur
Steam: briannn07
PS4: Swoldern
120-125 rahat alır bence. 135-140 için 1-2 hatayı azamiye indirmesi gerekir diye düşünüyorum da bu adam aynı takımda oynayan Gökhan Zan ve Servet'ten iyi performans göstermiyor mu ? Ligin en iyi stoper performansı sayılabilir performansı. O basit hataları hariç. 120'yi zor görür demek fazla acımasızlık gibi geliyor bana...
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
120-125 CA kimlerde var Allah aşkına Semih için mi çok diyorsunuz...
oynanacak ilk milli maçta bu adam Egemen ile birlikte Milli takımın tandemini kuracak...
Son yazılanlardan sonra Semih ile alakalı bazı şeyler yazma gereği hissettim.
-İlk olarak şu ayrımı iyi yapabilmek lazım. Uygulanan oyun planlarına göre bazı oyuncular yıldız olur, bazıları ise kötü gözükür.
Defansı ileri çıkarmadığınız, top yapması da gerekmeyecek bir sistemde, rakibin güçlü forvetini yıldıracak, iyi marke edecek, havadan gelecek topları engelleyecek birisi takımında yıldız olur. Kalli'li dönemde Servet. Sistem değiştikçe Servet'in performansı değişti. Servet kendine bakan birisi üstelik.
Defansın daha ileri çıktığı, daha çok hamle yapacak, top kapması daha önemli olan üstelik top da yapabilen bir sistemde ise Semih daha faydalı olacaktır. Bu CA ve özellikleri ile. (Özelliklerinin belli oranda değiştiğini söyleyebilirim)
Bu Servet'in daha tecrübeli, daha güçlü, hava toplarında daha iyi ve rakibini daha iyi marke eden bir oyuncu olduğunu ve bu özellikleri sağlarsak daha yüksek CA'ya sahip olması gerçeğini değiştirmiyor. Fark artık 130-95 kadar değil tabii ki.
Şunu da eklemek lazım. Henüz A Milli olmamış bir oyuncudan bahsediyoruz. Aynı mevkideki diğer genç arkadaşlarına göre daha az Süper Lig tecrübesine sahip. Ve daha genç. 1 sene sonra onların şu anki yaşına geldiğinde onlardan daha tecrübeli ve daha iyi yerlerde olabilir ama şu anda durum bu.
Servet-Gökhan , Semih kıyaslamalarında mkkadi'ye katılıyorum.
Ayrıca Milli Takım için biraz erken konuşmuyoruz ? Bu mevkide Milli Takımda oynamış Ömer Toprak, Egemen Korkmaz, İbrahim Toraman, Serdar Kesimal, Giray Kaçar gibi iyi ve tecrübeli oyuncular mevcut. Ayrıca Ersan Adem Gülüm'ünde iyileştiğini ve form tuttuğunu düşünürsek, Semih Kaya bu haliyle milli takımda banko oynar demek fazla iyimser kaçar. Kendisiyle eş düzey gördüğüm Serdar Aziz'in bile 3 sezonluk Süper Lig tecrübesi ve Avrupa kupaları (Şampiyonlar Ligi, Uefa Avrupa Ligi) birikimi var.
...
Kaçmaz. İbrahim Toraman ve Ersan Gülüm bu şekilde devam ederse ki böyle devam edecektir form grafikleri milli takıma seçilemezler. Semih ve Egemen'in oynayacagı garanti diye düşünüyorum. Ayrıca Servet 130 ise Semih'te 130 olmalıdır. Canlı da izledim ben bu çocugu inanılmaz bir markaj yetenegi çevikligi ve önsezileri var. Hava toplarına gögüsünü koyarak cıkıyor. Balance sayesinde. Bu özellikler dikkate alınmalı. CA tamam da PA sı tartısılmalı bence. 160 net ve iyi bir rakam olacaktır. Daha azı potansiyeli olmayan bir isim olarak gösterir onu. Mehmet Topal'ın yaptıgı sıcramadan daha büyük bir sıcrama yapmasını bekliyorum ben Semih'in.
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
yanlışınız var. artık egemenle semihin değil ikisi biri bile zor oynar. zaten Ömer Toprak var bir de daha Serdar Kesimal var. bu iki isim zaten Semihin kat kat üstünde oyuncular. Semih bu kadar kolay oynayabilecek olsaydı Okan'ın da Gökhanı ve Sabriyi kesip sağ bek oynaması normal olurdu geçen yılın başlarında. milli takım stoperliği için hele hele garanti olması için çok geliştirmesi lazım kendini semihin.
Serdar'dan iyi oldugunu gözlemlerime dayanarak düşünüyorum. Tabii ki Serdar'ın tecrübe faktörü var fakat zaten öyle büyük bir amacı yok milli takımın su an. Denenecek kadrolarda Semih kesinlikle Serdar'dan öncelikli olacaktır. Potansiyeli daha büyük çünkü ve Abdullah Avcı'nın gençleri daha cok sevdiginide biliyoruz. Ömer Toprak hakkında bir bilgim yok fakat yetenekli bir defans oyuncusu oldugunu biliyorum. O yüzden yorum yapmayacagım..
Serdar ile Semih arasında tecrube farkı var. Serdar hava toplarında daha başarılı. Markaj konusunda bişey diyemem. Serdar Ayrıca fizik olarak ve bunu iyi kullanması sayesinde buralarda. . Semih ile serdar arasında en büyük fark birsinin Bursaspor'da diğerinin Galatasaray'da oynaması.
Last edited by CoşkuN ÖzdemiR : 17.Şubat.2012 at 19:51
Futbolcu Bilgileri
hırvatistan deplasmanıydı yanlış hatırlamıyorsam, vay be demiştim ömer için.
denenecek kadrolarda zaten semih ilk öncelikli bile olabilir, çünkü yeri garanti futbolcular kullanılmıyor fazla, daha çok aslığı kazanmak isteyen oyuncular oynatılıyor, tıpkı yine deplasmandaki hırvatistan maçı gibi. birçok yedek futbolcu çıkmıştı ilk 11de fena da oynamamışlardı. bence o kadrodan ömer toprak rahatça girebilir 11e. stoperler arası formanın ömer-serdar-egemen 3lüsünde döneceğini düşünüyorum. semih henüz çok ham
Serdar, Semih'ten rahatlıkla söylenebilecek şekilde çok daha iyi seviyede şu an. Semih gibi deneyimsiz bir oyuncu oynayamaz, daha fazla oynamaya ve deneyime ihtiyacı var. Milli Takım bir kaç maç iyi oynayan genç oyuncunun hemen seçileceği yer değildir. Semih'i çok fazla büyütmeyin, çok da küçültmeyin. Sadece değerini verin. Aşırı derece abartı duruyor şu yazdığınız. Semih neye göre Serdar'dan daha iyi oyuncu olacak, bunu da açıklamanız gerekli.
Milli Takım'ın stoperleri aşağı yukarı belli:
Ömer Toprak, Serdar Kesimal, Egemen Korkmaz, Serdar Aziz.
Rotasyon ise Gökhan Zan.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Gençlerdeki Aykut Bile Semih'ten Çok Önde
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
Bu yorumlara bakarak pek Galatasaray maçını izlediğinizi sanmıyorum açıkcası. Ya izliyorsunuz objektif olamıyorsunuz ya da izlemeyip kulaktan dolma bilgilerle yazıyorsunuz. Serdar, 3 yıl oynamasına karşın fizik gücü hiç iyi değil. İyi forvetlere karşı çok zorlanıyor. En basitinden Karabük maçında bile kaç tane adam kaçırdı. Markaj konusunda yeteneği yok. Bana göre Serdar ortalama bir oyuncu. Kat kat daha iyi denecek kadarda bir istatistliği yok şuana kadar. En azından bu sene ki Fenerbahçe'de oynadığı maçlara göre söyleyebilirim bunu.
Steam: briannn07
PS4: Swoldern
+1 . Diğer sayılan oyuncuların ilk defa ilk onbir oynadıkları takımları ve yılı Semih'in bu sezonki maçlarıyla yan yana koysan gülersin diğerlerine. Ligteki bütün maçları izleyen biri olarak Serdar Aziz'den başka kimseyle kapışmaz yetenek olarak. Ömer Toprak izlemedim oyunda iyi diye abartmayayım şimdi onu da.
Last edited by GeNç KaRTaL : 17.Şubat.2012 at 09:29 Reason: kullandığımız kelimelere dikkat edelim lütfen.
Ama Serdar Aziz'in yanında bi Ujfa yok. Ujfa da tartışmasız ligin en iyi 2-3 savunma oyuncusundan birisi. Savunmada tipik lider. Geçen sene Ersan örneği var. Sakatlanana kadar en formda stoperdi ligde ama bu kadar artış onda bile istenmemişti. Bende Cengiz Abi'ye katılıyorum. Ne çok abartmak ne çok küçümsemek lazım. Hakkı neyse o. İnşallah bu performansını gelecek seneye de yayar ve milli takımımız yıllarca stoper sorunu yaşamaz.
eto'o bitmiş.
Bu yoruma bende katılıyorum. Rakip takımlar Galatasaray'a karsı atak yapmıyor gibi konusuyorsunuz lider diye. Yapıyorlar ve savunmayı izliyoruz. Ujifalusi olmadıgı zaman da oldugu zaman da Semih çok iyi müdahaleler yapıyor. Diger söylenen Serdar Kesimal gibi oyuncuların yaptıkları hataları çok sık görüyoruz ki bekler acısından Fenerbahçe daha iyi durumda. Ataklar aynı stoperler farklı. Ve fark ortaya çıkıyor bu şekilde. Siz çok kücümsüyorsunuz ben abartmıyorum Semih'i.
Futbolcu Bilgileri
illa karşılaştırıcaksan sızın orta sahada oynayan adamların kalıtesıne bak bıde bızdekılere bak bızde emre olmayınca orta saha dıye bısey kalmıyor takım ılerı cıkamıyor kı bıde yanında crıstıan onuyor kac haftadır da emre yok rakıp bızım orta saha ve defans arasında cok bosluk buluyor pek gs macı ızlemem ama fb dekı durum bu defansın cok kotu oldugundan degılde orta sahanın baskı kuramamamasından kaynaklanan sorunlar
Bugünkü mactada girdigi hava topu mücadelelerinin %80'ini kazandı.
Bence bir defans oyuncusunu takıma göre degerlendirmek yanlıs. Sonucta Fenerbahçe'ye yapılan atakta aynı Galatasaray'a yapılan da. Orta geldikten sonra ceza sahasına müdahale karşılaştırsan da ne bileyim 2ye 2 olan bir pozisyonu karsılastırsan da arapasları kesmeyi karsılastırsanda olur yani. Serdar Yobo ile Uji Semih arasında cok ucurum yok dısardan bakınca. Ve bana soracak olursanız Semih Serdar'dan iyi performans sergiliyor . Cok daha da basarılı.
Futbolcu Bilgileri
semih ve serdar aziz potansiyel olarak birbirlerine yakın futbolcular hatta serdar azizi kesimal yerine fb ye koysan daha iyi oynar ve uzun vadede daha başarılı olur semih e gelecek olursak içlerinde en yeteneklisi o bunu kabul etmemek haksızlık olur 20 maçtır izliyorz adamı istikrarıda yakaladı tek eksiği tecrübe sezon sonuna kadar o eksiğinide büyük ölçüde kapatıcaktır bütün sezon galatasarayda savunmanın göbeğinde oynamak kolay iş değil ki bence kötü oynadığı maç bile yok
Semih aralarındaki en yetenekli isim ama bazı mental eksiklikler onu biraz geriye koyuyor diğerlerinden ama Serdar Aziz, Aykut Demir gibi isimlerden daha iyi bence. Serdar Kesimal'ın ise tecrübe eksikliği dolayısıyla gerisinde şu an ama çok önüne geçebilecek bir potansiyeli var.
Heading ve Jumping özellikleri 1 er artırılabilir. Onun dışında yerinde bir profil olmuş .
Dikkat edilmesi gereken bir nokta var yediğimiz gollerin 5-6 tanesinde net olarak Semih'in bireysel olarak pozisyon,zamanlama ve markaj konusundaki hataları var.
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Şunuda ekliyeyim , Semih hata yapa yapa gelişecektir tabi ki , şuanda bile o hataları Servet yapacağına Semih yapsın derim.Gelişimie açık bir stoper inşallah dahada iyi yerlere gelecektir.
Kıyaslamaya gelirsek bence Semih , Egemen'i yada Kesimal'ı direk kesemez Milli takımdan kaldı ki Ö.Toprak ve S.Aziz'de cabası.Ama hepsinden iyi olmasını gönül ister.
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Bence Alican olayı çok güzel özetlemiş aynı zamanda tarafsız da bakması cabası.
eto'o bitmiş.
Genç futbolcuları küçümseye küçümseye bu hale gelmedikmi.Öz güvenlerini kırmadıkmı.Yine devam edelim.Semih'in hatalarını normal bir defans oyuncusu her sene yapıyor ve 27 haftada 19 gol yediysek bu başarının büyük kısmı Semih'indir.Bu sezon bu sevilerde oynayan Ujfa ve Semih'den başka bir stoper göremiyorum ben.Neyse Semih hakkında bundan sonra yorum yapmayacağım.Sahada neler olup bittiğini Semih gösteriyor herkese.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Oğuzhan o zaman Galatasaray'dan başka takımı izlemiyorsun derim, ayrıca Semih'in yanında lider Ujfa olmasaydı da Servet olsaydı bireysel başarıya yıkmak anlamsız, Ujfa, Semih, Hakan Balta ve oyunu 2 yönlüde oynayan Selçuk ve Melo'nun başarısı bu 19 gol.
eto'o bitmiş.