1 ile 30 arası toplam 224 sonuç

Konu: [12.0.0] Semih Kaya

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Eminim ki hakettigi verilecektir, herkesin bildigi gibi eksikleri de mental. Buna kimsenin şüphesi yok ama performans olarak bakarsak eğer en iyilerden oldugunu düşünüyorum. Bire birlerde, hava toplarında gercekten de cok ama cok iyi. Bireysel performans olarak. Takım etkisi konusundaki acıklamalarınızdan sonra belki 2. olmadıgını fakat ilk 5te oldugunu söyleyebiliriz ki böylesi daha bir orta nokta olacaktır diye düşünüyorum.

Benim kızdıgım nokta Semih'in bireysel performansının ne olursa olsun takım performansına baglanması ve abartılmaması gerektigi söylenmesi. Abartılsın diyen yok. Zaten hakettigini vermede araştırma şefi Ömer abinin üstüne kimseyi tanımam ben. Tek istedigim takım iyi ondan öyle oynuyor denmemesi.

Kalemci hocamızın dedigine de katılıyorum iş taktikte bitiyor tabii ki de Messi'yi oynatmayan stoper dünyanın en iyisi degildir ama ülkemizde çogu defansın yedigi atak birbirine benziyor. En azından %90'ı aynı atakların bu nedenle bir çok pozisyonda farklı takımların savunma oyuncularını karsılastırmak daha kolay ve yararlı olacaktır diye düşünüyorum.

Ayrıca cevaplar için teşekkür ediyorum. Merakla bekliyorum yeni yamayı..
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Nocna Mora View Post
    Benim kızdıgım nokta Semih'in bireysel performansının ne olursa olsun takım performansına baglanması ve abartılmaması gerektigi söylenmesi. Abartılsın diyen yok. Zaten hakettigini vermede araştırma şefi Ömer abinin üstüne kimseyi tanımam ben. Tek istedigim takım iyi ondan öyle oynuyor denmemesi.
    Bunda kizacak bir sey yok. Semih topu topu yarim sezon oynadi simdiye kadar. Hep birlikte daha cok izledikce daha iyi degerlendirebilecegiz elbete.

Semih alt yapidayken savunma oynamayi bilen bir oyuncu oldugu belliydi ama fiziksel olarak nasil donecegi cok buyuk soru isaretiydi.

Cok hizli bir stoper mi Semih. Degil. Cok guclu bir stoper mi? O da degil.

Oyunu okumasi, soguk kanliligi, markaji, hamleleri ortalamanin ustunde mi? Gozupek mi? Bence oyle. Ama bu ozellikler hiz ve guc (hatta dayaniklilik) ile birlesmeden cok da yuceltmemek lazim bence Semih'i. Hizin cok gelisemeyecegini kabul edersek, ihtiyaci olan tecrube. Oyunu daha erken okumasi, daha cabuk sezmesi, daha iyi karar vermesi vs.

Mesela Serdar Aziz su anda fiziginin kendisine verdigi cabuklukla iyi oynuyor. Ama zamanla kendisini donusturmesi ve hamle yapan stoper olmaktan cikip oyunu iyi okuyan stoper haline gelmesi gerekli. Bunu yapamazsa oldugu yerde kalir. Ote yandan ben Semih'in bu ozelliklerini daha fazla gelistirecegini dusunuyorum cunku zaten bu ozellikleri sayesinde oynuyor.

Serdar Kesimal top kullanma ve soguk kanlilik becerisine sahip ama bence onun da pozisyonlari daha iyi okumasi ve daha dogru kararlar vermesi gerekli. Bir de duygusal bir oyuncu oldugu hissi var bende. Bu bazen avantaj, bazen de handikap olabilir Serdar icin.

Mesaj Yetkileri