1 ile 30 arası toplam 90 sonuç

Konu: Ceza Grubu

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Yahu yönetimden cevap yazacak kimse yok mu?

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Ceza grubunu oluşturan cani olarak ilk cevabı benim vermem daha doğru olur.

Yasaklarla ya da cezalarla bir yere varılamaz. Bunun bende farkındayım. Yasaklar ve cezalar hiçbir sorunun ana kaynağını çözerek ortadan kaldırmaz. Çünkü cezalar insanlara istendik davranışları öğretmez sadece geçici olarak sönmesine yol açar. Bunların hepsine varım ve bu konuda sizlere hak vermemek elde değil.

Bununla bağlantılı olarak bir düşünce daha ortaya çıkıyor. Madem böyle yasaksız ve cezasız bir dünya olsun. Bilim her ne kadar yukardaki gibi anlatsada yasaksız ya da cezanın olmadığı bir dünyayı düşünmek sadece düşüncede olabilir. Yani bizlerde bu forumda düzeni sağlamak için bazı kriterler belirlemek zorundayız. Sanırım bu konuda da herkes bana katılıyordur.

Geçmişten bu zamana kadar bir çok sistem uygulandı.

Uyarı %'si dolunca uzaklaştırma sistemi [saçma bulundu],
    Uyarı verme sistemi [saçma bulundu],
    Yazarlık alma sistemi [saçma bulundu],
    Siteden uzaklaştırm [saçma bulundu],
    Uyarı puanına göre [saçma bulundu],
    Ceza grubu [saçma bulundu].

Tamam Turksportal olarak saçmalığı icat edenler olabiliriz. Yönetim olarak mükemmel işler çıkarıyoruz gibi bir iddiamız yoktur.

Ancak burada yazan herkesi kastetmesemde bu sistemlerden dolayı ceza alan ve bu sistemleri saçma bulan kişiler her dönem aynı olduı. Mesela nannar'ı örnek verirsem bana darılmaz. Biz saçma sistemler üretiyoruz ama mesela her saçma sistemden ceza almak zorunda değilsin. Bu sistemlere bir protesto olsun diye yapıyorsan anlayabilirim ama bugüne kadar ben neden hep ceza alıyorum dedin mi? (Siz bana kafayı takmışsınız deme çünkü burada fikir birliğinde olduğun kişilerde dahil çoğunluk senin mesajlarını raporlar. Yani forum olarak sana takmış olamayız.) Şimdi herkese soruyorum. Sistem hatalı da bir günde kendimize (lafım sana BaFRaLı ) "yöneticiler çok saçma dedikte bizde çok saçma üyeyiz be" dedik mi? (Bence derdimizi anlatırken kimse kimseye bunu dememelidir.) Bunların cevaplarını merak ederken eleştirilen sisteme geleyim.

Başta da demiştim; cezalar insanlara istendik davranışı öğretmez. Ceza grubunu oluştururken müebbet vermeyeceğiz için netice olarak birgün herkes tekrar yazar grubunda olacaktır. Ben öyle üyeler biliyorum ki 15 defa uyarı vermişizdir. Bir kararla tüm üyelerin uyarılarını silmişizdir. (yepyeni bir sayfa demek bu) Aynı üye sonrada 10 uyarı daha almıştır. Siteden atılmıştır geri gelmiştir, yazarlığı aylarca alınmıştır vs. vs. vs. Gördüğünüz gibi benim başımdan bu kadar olay geçse bir ders çıkarırım. Ceza grubu da etki etmeyeceği için (imza ve kullanıcı resmi) dışında diğer yasakları bu nedenle ekledim.

Gördüğüm kadarıyla bu yasaklar gayet etkili olmuş. Yani sistem amacına ulaşıyor. Bu gruba giren herkes futbol alanında yaptıklarından pişman değil ama resim kullanamadığı için, ankete katılamadığı için sıkıntı çekiyor. Ceza grubu ile belki doğru olanı gösteremiyoruz ama ilerleyen süreçte bu durumlardan mahrum kalmamak için ceza grubunun caydırıcı özelliği olur.

İmza ve kullanıcı resmi neden engellendi onuda söyleyeyim. Bende dahil olmak üzere hepimiz çok kurnaz insanlarız. Spor ile ilgili ceza alan bir kişi bunun intikamını kullanıcı resmi ve imzasıyla alabilir. Belki sizin haberiniz olmuyor ama bunu çok yaşadık. Bunun önüne geçmek için bunu düşündüm. Tekrar başa sarıyoruz ama gönül isterdi ki bunlar olmasın ve bende bunları düşünmeyeyim.

Şimdi üyeliğimizin sonlanması isteniyor, bizi uzaklaştırmak isteniyor yorumlarını görüyorum. Bunu isteseydik çoğu kişiyi hiç futbol alanından uzaklaştırmazdık. Sürekli vukuat işlediği içine zaten uyarı sistemi kendisini otomatik olarak atacaktır. Hani böyle bir niyet olsa ben kestirmeci adamımdır bu kadar hikaye (ceza grubu oluştur) yazmazdım.

nannar'ı örnek verdim verdim ama bazen hakkınıda vermek lazım. Futbol alanında kendisi için ne kadar rapor gelirse gelsin, liglerde, taktik alanında bu adamın yaptığı çalışmayı yapan kişi sayısı çok azdır. Eski sistem spor alanındaki hatayı forumun geneline yayıyordu. Yani eskisi gibi olsa nannar'ı tüm forumda tamamen kaybetmiştik. Ceza grubu ile kendisinin taktiklerinden, antrenman programı konusunda bilgilerinden yararlanmaya devam ediyoruz. Hepiniz için bu durum önemli ve farklı özelliklerinizden veya kattığınız farklı renklerden diğer noktalarda mahrum kalmıyoruz.

Bizim %100 tek bir hatamız var. Ceza grubunu ceza süresi manasında bir sisteme oturtamayışımızdır. Bununda detaylarına girmeyeceğim.

Mesaj Yetkileri