-
Bu konuda (herkeste böyle bir izlenim var) "normal bir üyelik grubunu" tartıştığımızı zannediyoruz. Burada forumun %99'unun yer almadığı, caydırıcı maksat taşıyan bir gruptan bahsediyoruz.
Ben ceza grubunda olsam ve cezalara şaşırsam kendime şunu sorarım; "Zaten bu grubun adı ceza grubu ve içinde kısıtlamalar, cezalar bulunması normal değil mi? Kural ihlal ettiğim için bana baklava börek verecek halleri yoktu ya!"
Özgürlük anlayışına gelince detaylandırıp bana yakışmayacak örnekleri vermeden en hafinin vermek istiyorum;
- Başkasının yaşına bakarak çocuk diyenlere ve aşağılayanlara müsade etmeyiz. Ceza grubuna alırız. (Bu konuyu baldemir_07 kardeşim açtığında "yaşından dolayı neden böyle bir konu açtığını anlayabiliyorum, biraz büyü öyle açarsın" deseydim DisCo çok özgürce davranmış mı diyecektiniz.)
Demeyecektiniz. Valla derdik diyenler varsa Turksportal sözlüğünde böyle bir özgürlük tanımlaması yoktur. Şimdi ben hakaret etsem suç, aşağılasam suç ama bunları yapanları ceza grubuna alınca özgürlük kısıtlayan oluyorum. Bunların serbest olduğu "Turksportal kalitesinde" yerler varsa beraber üye olup millete saydıralım. 
Eminim ki küfür edene, hakaret edene, ortalığı karıştırana ceza verilsin biz bunlara zaten karşı değiliz diyeceksiniz.
Altını çizerek yazayım;
Bunları yapmayanlar ceza grubuna girmiyor zaten.
O halde ceza grubunda neyin özgürlüğü?
Mesaj Yetkileri