Sayfa 254 / 483 İlkİlk ... 154204244252253254255256264304354 ... SonSon
7,591 ile 7,620 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

  1. #7591
    Nesil
    2007
    Yer
    Adana
    Yaş
    34
    Mesajlar
    6,566

    Default

    Nerden tutsan elde kalıyor.
    (/s)

  2. #7592

    Default

    Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Savcı Galatasaray'ın kayıp 1 milyonunu bulamamış, Adnan Polat bunu belgelendiremediği için de dosyayı Asliye Hukuk Mahkemesi'ne göndermiş ve 7 yıl hapsini istemiş.

    Yani spor ile ilgilenecek mahkemeye. Fenerbahçe tüm para giriş çıkışlarını, harcamaları belgelerle ispatlarken, kafa karıştırıcı bir sürü saçmalıkla gündem yaratıldı, Fenerbahçe'nin şike ve teşvik ile alakalı suçlamalarına da bakması gereken Asliye Hukuk Mahkemeleri'dir. Mahkeme bu yönde karar alacak gibi durmuyor ama.
    Tarih bu günleri de yazacak elbet.

  3. #7593
    Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat
    Yaş
    35
    Mesajlar
    2,880

    Default

    Yaptıysa Adnan Polat yapmıştır Galatasaray değil.. Lütfen kulübe mal edilemez değil mi?

  4. #7594
    Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    7,520

    Default

    Şaka gibisiniz. 1 kişi kalkıp bişey dememiş ve burada tapelere bile yalan diyen insanlar hala karşısındakine pislik atma derdinde.

    I. Mecnun Odyakmaz Trabzon dedi,
    II. tapeler yalan,
    III.bunların tüm sebebi Nato ihalesi,
    IV.savcının elinde hiçbirşey yok
    V.ama o 1 milyon'u bulamadığı için Galatasaray teşvik vermiş işte kesin.

    Yukarıdaki öncülleri mantık sırasına göre düzenleyiniz...

  5. #7595
    Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½
    Yaş
    39
    Mesajlar
    8,683

    Default

    Olay o değil, Türk futbolunda pislik olduğuna inananlar ve bu pisliğin bu davaya bakarak sadece Fenerbahçe'de olduğuna, diğer tüm kulüplerin temiz olduğuna inanarak söylemlerde bulunmalarına karşılık bunu yazdım.

    Yani sadece kırpılmış tapelere bakıp da bir tarafı suçlamak kolay olsa gerek, mahkeme bakar, o paranın nereye gittiği ortaya çıkar. Galatasaray teşvik vermiş diye inanmaktan çok, sadece Fenerbahçe yapar bu işleri, kalan herkes temizdir diye inananlara karşı.

    Yoksa dediğim gibi, makbuzu bir şekilde ortaya çıkar, nasıl ki Fenerbahçe savunmasında şike parası diye söylenen harcamaların hepsini, savunma yapana kadar açıklamayıp, savunmada açıkladıysa, mahkeme eğer davayı kabul eder ve Adnan Polat'ı çağırırsa, onun da savunması olacaktır.

    Kesin yargıya kapılmam, kendimle çelişmiş olurum, kesin sadece Fenerbahçe suçludur, şükürler olsun bizim adımız yok diyenlerin kendilerini sorgulamasıydı amacım yoksa Galatasaray'ın suçlu olması Fenerbahçe'nin suçluluğuyla alakalı bir fayda ya da zarar sağlamayacak.
    "YÜCE ATATÜRK"

  6. #7596
    Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat
    Yaş
    35
    Mesajlar
    2,880

    Default

    Biz sizin mantığınızla hareket ettik şimdi.. anlamışsınızdır umarım..

  7. #7597
    Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½
    Yaş
    39
    Mesajlar
    8,683

    Default

    Çok güzel bir yazı, benim düşüncelerimi, anlatmak istediklerimi çok iyi aktarmış yazar. İşte savunmaları bekleyelim dedik, ortada kesin delil ya da suçüstü olsa çoktan sonuçlanırdı dedik, suçluyu savunmadık, suçlu çıkarlarsa zaten savunulmazlar ama hal böyleyken suçludur demek, insaf?


    Cuma gününden beri "Şike" davasının ilk duruşmasının sonucundan çok rahatsızım. Öylesine ki ne Eskişehir maçını seyrettim, ne Beşiktaş ile yaptığımız basketbol derbisini, ne de Galatasaray Beşiktaş derbisini. Uzun senelerdir ilk defa keyfim iyice kaçtı, tek bir spor programına bakmadım, evden çıkıp Boğaz kenarında uzun uzun yürüdüm bu gece. Ben bu duruşmaya Cuma gününden bu yana bir taraftar gözüyle bakmamaya çalışıyorum, kendimce mümkün olduğu kadar objektif oldum, düşündüm...düşündüm... Cuma gecesi geç saatlerde açıklanan kararlar beni çok üzdü. Artık hiçkimse beni bu ülkede bağımsız ve adil bir hukuk sistemi olduğuna inandıramaz. Çıkan sonuç bana göre bir insanlık suçudur...Tabiii bunlar benim şahsi düşüncelerim. Bunların detayına girmeyeceğim. Sadece bir Fenerbahçe taraftarı olarak değil, bir futbolsever olarak neler hissettiğimi ve düşündüğümü bilmenizi istedim o kadar. Bir arkadaşımız da iddianameye değişik bir açıdan bakmış, benim düşüncelerimle çok örtüşüyor, sizinle bu yazıyı paylaşmak istedim:

    "Birbiriyle çelişen iki unsuru, fikri bir arada bulunduran önermeler bir oksimoron oluşturur. Karanlık ışık, orijinal kopya gibi. Biliriz ki kopyanın tanımladığı durum zaten orijinal bir eserin çoğaltılmış hali olmasıdır, bir eserin aynı anda hem orijinal hem kopya olması, cehennemin cennet olması mümkün değildir.

    İddianame ortaya açılıp saçıldıkça, ortaya çıkan şeyin bir oksimoron iddianamesi olduğunu daha net, daha açık bir şekilde görüyoruz. Bu davada bütün iddialar birbiriyle çelişiyor, yanyana birlikte olması düşünülemez şeyler bir arada bulunuyor. Öyle ki şu an dava bize uçan filler olduğunu, su altında yüzen kaplanlar bulunduğunu, balinaların da otlamak için yaylaya çıktığını iddia ediyor.
    İddia neydi? Aziz Yıldırım'ın öncülüğündeki bir örgüt, sistematik bir şekilde 6222 sayılı kanunda belirtilen şike suçunu işledi.

    Örgüt nedir? Suç veya yasadışı faaliyet gerçekleştirmek için bir araya gelen üç veya daha fazla insandan oluşan topluluk.

    Şike suçu ne? Bir müsabaka sonucunu etkilemek için yapılan, karşı tarafa bir menfaat sağlayan anlaşma.

    Anlaşma nedir? İki kişinin karşılıklı ve birbirine uyumlu bir halde ortaya koydukları rıza.
    Yani biz bir anlaşma dediğimiz zaman en azından iki kişi arayacağız, aralarında birbirlerine uyumlu bir irade olup olmadığına bakacağız, bir teklif var mı, bir kabul var mı bütün bunlara bakacağız.
    Emniyet 6 Temmuz tarihinde 19 maçta şike yapıldığını iddia ederek işe başladı, iddianamede şike yapılan maç sayısı 13'e indi, etik kurulu raporu damping yaparak bunu 5'e indirdi. Savunmalardan sonra şike veya teşvik girişimi konusunda ciddi şüphe uyandıracak tek bir maç var, orada da teşvik girişiminde bulunan kulüp Fenerbahçe değil, Trabzonspor.

    Şike / teşvik primi bizzatihi rüşvet veya fuhuş suçu gibi, konusu suç olan bir eylem üzerinde iki tarafın anlaşmasını içerir. Bu taraflar bir müsabakanın sonucunu değiştirme noktasında anlaşmalıdır ve nihayetinde de bu anlaşmanın bir de maddi menfaat unsuru olmalıdır.

    Bugün tutuklu bulunan veya hakkında ciddi suç şüphesi olan Fenerbahçelilerden başka kimse yok. Bu adamlar kendi aralarında mı şike yaptılar? Oksimoron. İnsan kendi kendisiyle şike yapamaz, çünkü bir anlaşma için en az iki kişi lazım. Fuhuş anlaşması için de bu böyle, işe giriş sözleşmesi için de bu böyle. E kardeşim Fenerbahçeli yöneticilerin anlaştıkları diğer kişi kim? Bu kişi ile yaptıkları hangi görüşmeden biz aralarında bir anlaşma olduğunu anlıyoruz? Anlaşma nerede?

    Savcı bize diyor ki bugün, başka bir kişi yok, varolmayan bu kişiyle yapılmış bir anlaşma yok ama şike var. kanadı yok, gagası yok, ayağı yok ama kuş. Oksimoron.

    Peki aralarında bir anlaşma olduğunu gösteren teknik takip dökümanı yok. Sen bu adamları 8 ay takip etmişin. 8 ayda başka bir takımın yöneticisi, futbolcusu veya teknik direktörü ile Fenerbahçeli bir yöneticinin veya temsilcisinin tek bir anlaşmasının fiziki takibini bulamadın? Ne arıyoruz? İnsanlar birbiriyle oturup kalkar, yemek yer, dönerciye veya dondurmacıya gider. Bizim aradığımız olağanüstü bir şey. Para transferi? Var mı? Yok. En yaklaştıkları vaka Manisa vakası, onun da bir borç ilişkisi olduğu ortaya çıktı. Belgeli. Diğerlerinde içinde para olduğu iddia edilen poşetlerden ya forma çıktı ya da Sivas Valisinin şehadetiyle bilet.

    Yani savcı diyor ki öyle bir anlaşma var ki, anlaşan taraflar yok, dahası diğer tarafa geçen bir maddi menfaat de yok.8 ay boyunca Allah günü bu insanları dinledik, ona rağmen bir kere olsun fiziki takiple bunu tespit edemedik.

    Sonra da diyor ki yine de şike var!


    Şike sahada yapılır. Zaten anlaşmanın konusu bir MÜSABAKA sonucunu değiştirmektir.Müsabaka da oyuncular tarafından ortaya konur. Aziz Yıldırım'ın Sturm Graz - Galatasaray maçını örnek göstermesi bu sebeple anlamlı. Diyor ki, bakın sahada futbolcular açık açık müsabakanın belirli bir sonuca sahip olması için belli fiiller, eylemler içerisine giriyor. Eldeki raporlarda bir tane müsabakada şike şüphesi uyandıracak maç var mı? Yok. Kimse şüphelenmemiş.

    Şimdi işin daha vahim noktası da şu, İçinde futbolcuların olmadığı, başka takım yöneticilerinin bulunmadığı, herhangi bir menfaat geçişinin olmadığı, para transferinin bulunmadığı, sahada da gözükmeyen bir "şike" var.

    Yani bu Real Madrid - Barcelona Kral Kupası maçı da "şikeli", eğer olmayan unsurlar üzerinden bir maçı şikeli olarak tasnif ediyorsak, bugün dünyadaki her maç şikeli. Bunlarda da anlaşma yok, bunlarda da bir menfaat intikali yok, bunu kanıtlayan deliller yok, sahada da şike olduğu gözükmüyor.

    Ama YİNE DE ŞİKE!

    Şimdi bu neye benziyor? Adam kanepede uzanmış, elinde gazete var, ayaklarını uzatmış, gazetesini okuyor. Birden polis içeri giriyor: "sen fuhuş yaptın!"

    Adam diyor ki e kardeşim kadın nerede? Kadın yok. İyi kadın yok ama peki bu fuhuşu gösteren bir telefon konuşması filan var mı? Hayır telefon konuşması da yok. E kardeşim para mı vermişim birine? Yok hayır para da vermemişin. E kadın yok, para yok, anlaşma yok bu nasıl fuhuş?
    Özel yetkili fuhuş.

    Mantık bu.

    Emniyet güçleri 8 ay boyunca belirli insanların telefonlarını takip ediyor, kayıtlarını tutuyor, gün gün bunları takip ediyor ancak bu 8 ay içerisinde bir tane bile şike suçunu ispat edecek fiziki takip dökümanı, belgesi, görüntüsü ortaya çıkartamıyor. Üstelik savunmada bütün para transferi resmi belgeler, faturalar ve Dernekler Daire Başkanlığı'nın hukuka uygunluğunu tespit ettiği dökümanlarla legal olarak belgelenmiş. Yani her şey temiz.

    Tam da bu sebeple emniyet güçleri Sezer'i darp ediyor, 44 yıl bir kulübe tertemiz hizmet etmiş Tamer Yelkovan'a hakaret edip, vuruyor, İbrahim Akın'ın da psikolojik sorunlarından yararlanarak zorla itiraf almaya çalışıyor.

    Şimdi biz hepimiz bu oksimoron mantığına bir şeyin varolmadığını ispat etmeye çalışıyoruz. Carl Sagan'ın garajımdaki ejderhası ile karşı karşıyayız. Garajımızda bir ejderha var, elle tutulmaz, gözle görülmez, ateşi yok, kokusu yok, ayak izi yok, çarpamazsın, dokunamazsın ama garajımızda bir ejderha var!

    Böylece şu an karşı karşıya olduğumuz iddia yalnız bir oksimoron da değil, ispatlanamaz bir hipotez. Bugün varolmayan bir örgütün varolmadığını, yapılmamış bir şikenin yapılmadığını, işlenmemiş bir suçun zaten işlenmediğini gösteren tüm kanıtlara rağmen bir şike olduğunu iddia eden, akıl fukurası bir mantık dizininde kısılı kalmış durumdayız.

    Bu oksimoron davanın, hukuk tarihinde bir yer alacağı muhakkak. Engizisiyon mahkemesi mantığı ile, bir şeyin yokluğuna dalalet eden tüm kanıtları da yok sayarak yine de bir suçun işlendiğini iddia eden bir gruba karşı, aklı, mantığı, ahlakı, temel mantık ilkelerini seslendirmek zorunda kalmışlığımız, 21. yüzyıl açısından önemli bir sayfa olacak.

    Bütün bunları izleyip susmak insan ahlakı ve onuruyla bağdaşmaz. Bu kadar kötü hazırlanmış, hiçbir delile sahip olmayan bir iddiaya inanarak insanları suçlu ilan etmek, onların cezalandırılmasını talep etmek 16. yüzyıl açısından dahi vahşi, geri kalmış, ahlaksız bir zihni bize gösterir.

    Herkes de bugün cephesini buna göre seçmelidir. Bugün mesele Fenerbahçe veya şike değil. Oksimoron iddialarla bir dava açıp, hiçbir delil bulamadan bir insanı özgürlüğünden mahrum edebilecek bir sisteme aldığımız konumla ilgili. Biz bunların yaşandığı, yaşanabileceği bir ülkede mi yaşamak istiyoruz yoksa bunların düşünülmesinin bile imkansız olduğu bir adalet ülkesinde mi. Herkes formasına bir de bu gözle bakmalı."

    Sevgiyle kalın...

    Not: Bu yazı kısmen http://papazincayiri.blogspot.com/20...iddianame.html adresinden alıntıdır.


    Kaynak: http://my.sporx.com/blog/oksimoron-i...eSXBLQ12906SXQ
    "YÜCE ATATÜRK"

  8. #7598
    Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ
    Yaş
    34
    Mesajlar
    3,801

    Default

    Düşündüğüm gibi en sonunda bizim takım küme düşecek

  9. #7599
    Nesil
    2003
    Yer
    Antalya
    Yaş
    42
    Mesajlar
    4,736

    Default

    Quote Originally Posted by Suicider View Post
    Düşündüğüm gibi en sonunda bizim takım küme düşecek
    Küme düşmesini gerektirecek bir eylemi varsa düşer, yoksa neden düşsün? Değil mi? Böyle bir durumda Fenerbahçe'nin yaşadıklarına maruz kalmaz ama.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

  10. #7600
    Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ
    Yaş
    34
    Mesajlar
    3,801

    Default

    Quote Originally Posted by di canio View Post
    Küme düşmesini gerektirecek bir eylemi varsa düşer, yoksa neden düşsün? Değil mi? Böyle bir durumda Fenerbahçe'nin yaşadıklarına maruz kalmaz ama.
    Şöyle düşünelim Aziz Yıldırım'ın ihale olayı gibi bizimde Adnan Polat zamanı Başbakanı ıslıkladılar ya statta ondan geliyor bunlar başımıza.

  11. #7601
    Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½
    Yaş
    39
    Mesajlar
    8,683

    Default

    Quote Originally Posted by Suicider View Post
    Şöyle düşünelim Aziz Yıldırım'ın ihale olayı gibi bizimde Adnan Polat zamanı Başbakanı ıslıkladılar ya statta ondan geliyor bunlar başımıza.
    Öyleyse zaten sorun yok, mahkemenin kabul edip etmediği bile belli değil, ayrıca kabul etse de Adnan Polat çıkıp paranın makbuzunu gösterir, iş biter, faraziler üzerine konuşulmamış olur, Fenerbahçe davasındaki gibi.
    "YÜCE ATATÜRK"

  12. #7602
    Nesil
    2010
    Yer
    Rize #53, Mersin #33
    Yaş
    33
    Mesajlar
    1,833

    Default

    Quote Originally Posted by Revolution View Post
    Şaka gibisiniz. 1 kişi kalkıp bişey dememiş ve burada tapelere bile yalan diyen insanlar hala karşısındakine pislik atma derdinde.

    I. Mecnun Odyakmaz Trabzon dedi,
    II. tapeler yalan,
    III.bunların tüm sebebi Nato ihalesi,
    IV.savcının elinde hiçbirşey yok
    V.ama o 1 milyon'u bulamadığı için Galatasaray teşvik vermiş işte kesin.

    Yukarıdaki öncülleri mantık sırasına göre düzenleyiniz...
    Bu ne şimdi ? Bu konuda Fenerbahçe'lilerden daha çok mesaj yazıp Fenerbahçe'nin bir an önce zarar görmesini isteyecek her şeyi yapıp millete pislik atma mı diyorsunuz ?

    Ben bir öncü daha vereyim nereye koyacağınıza karar verirsiniz.

    VI. Bu ne biçim savunma hep başkalarına çamur atılıyor ?

    Yalnız bu öncüde savunmayı oradan buradan duyup gaza gelmen gerekiyor.

  13. #7603
    Nesil
    2007
    Yer
    Adana
    Yaş
    34
    Mesajlar
    6,566

    Default

    suçu kesinleşene kadar herkes suçsuzdur.
    (/s)

  14. #7604
    Nesil
    2011
    Yer
    Madrid
    Mesajlar
    11,116

    Default

    Kulübümüz açısından çeşitli ödemelerin gecikmesinden kaynaklanan fevkalade ciddi sorun ve ihtilafların yaşandığı bir dönemde, özellikle UEFA ve başta CAS olmak üzere hukuk kurumlarına intikal etmiş davalar sırasında ilgili kurumlar ve Kulübümüz avukatlarının talebi üzerine pek çok belgenin aslı ilgili dosyalara, kişi ve kurumlara sunulmuş bulunmaktadır.

    Genel Kurulumuzca ibra edilmiş olan söz konusu döneme ilişkin, gerek Kulüp Denetim Kurulu gerek mali denetim kurulları ve gerekse İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçiliği tarafından yapılan incelemeler sonucunda düzenlenen raporlarda bahis konusu hususa yönelik hiçbir usulsüzlük tespit edilmemiştir.


    Başkanımıza bugüne kadar vermiş olduğu hizmetler dolayısıyla Kulübümüz adına teşekkürü bir borç biliriz.

    Kamuoyunun bilgisine sunarız.

    Galatasaray Spor Kulübü

  15. #7605
    Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    4,549

    Default

    Açıklamanın Tamamı.

    Galatasaray Spor Kulübü'nden Açıklama

    Sayın Adnan Polat’ın Kulübümüz Başkan Yardımcısı olduğu ve aradan altı yıl geçmiş bir döneme ilişkin bir belge aslının tevsiki konusunda başlatılan bir soruşturmanın medyada yer alış biçimiyle, kamuoyunda haksız ve yanlış bir kanı uyandırması olasılığına karşı bazı hususların açıklanması zarureti hasıl olmuştur.

    1. Kulübümüz son altı yıl zarfında, yapılanma çalışmalarına bağlı olarak birden fazla mekan değiştirmiş ve son olarak yaklaşık 8 ay önce bugünkü merkezi olan Ali Sami Yen Spor Kompleksi TT Arena’ya taşınmıştır. Halen geçmiş yıllar arşiv düzenlemesi çalışmaları imkanlarımız ölçüsünde sürdürülmektedir.

    2. Kulübümüz açısından çeşitli ödemelerin gecikmesinden kaynaklanan fevkalade ciddi sorun ve ihtilafların yaşandığı bir dönemde, özellikle UEFA ve başta CAS olmak üzere hukuk kurumlarına intikal etmiş davalar sırasında ilgili kurumlar ve Kulübümüz avukatlarının talebi üzerine pek çok belgenin aslı ilgili dosyalara, kişi ve kurumlara sunulmuş bulunmaktadır.

    3. Genel Kurulumuzca ibra edilmiş olan söz konusu döneme ilişkin, gerek Kulüp Denetim Kurulu gerek mali denetim kurulları ve gerekse İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçiliği tarafından yapılan incelemeler sonucunda düzenlenen raporlarda bahis konusu hususa yönelik hiçbir usulsüzlük tespit edilmemiştir.

    Başkanımıza bugüne kadar vermiş olduğu hizmetler dolayısıyla Kulübümüz adına teşekkürü bir borç biliriz.

    Kamuoyunun bilgisine sunarız.

    Galatasaray Spor Kulübü

  16. #7606
    Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir
    Yaş
    33
    Mesajlar
    5,459

    Default

    Quote Originally Posted by goosfraba View Post
    suçu kesinleşene kadar herkes suçsuzdur.
    Bu ülkede öyle işlemiyor. Bu ülkede " Suçsuzluğu kesinleşene kadar herkes suçludur " diye değişirildi o kavram Bknz. 3 yıldır şüpheli sıfatıyla içeride yatanlar...
    Football is simple,but Football Manager is not

  17. #7607
    Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    8,046

    Default

    Galatasaray'ın açıklaması komik geldi. Mekan değiştirdik belgeler kayboldu Nedense sadece o makbuz kaybolmuş. Neyse Olabilir tabii olmaz demiyoruz. İş artık yargıda. İddialı laflar etmeden önce bir kere daha düşünmek gerekir belki de.

  18. #7608
    Nesil
    2006
    Yer
    Başkent
    Yaş
    37
    Mesajlar
    4,122

    Default

    Otyakmaz'a müjdeli haber

    Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz hakkındaki idari tedbir kararının kaldırıldığı açıklandı.

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz hakkındaki idari tedbir kararının kaldırılmasına karar verdi.

    PFDK'dan yapılan açıklama şu şekilde:

    "Şike ve teşvik primi eylemlerinde bulunmak şüphesi ve iddiası ile 15.08.2011 tarihinden itibaren idari tedbirli olarak Kurulumuza sevk edilen SİVASSPOR Kulübü başkanı MECNUN OTYAKMAZ hakkında SİVASSPOR Kulübünün, idari tedbir kararının kaldırılması yönündeki başvurusu üzerine yapılan incelemede, FDT’nin 84. maddesi dikkate alınarak bu aşamada TFF Hukuk Müşavirliği tarafından konulan idari tedbir kararının KALDIRILMASINA karar verilmiştir."

    Sporx
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

  19. #7609
    Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    8,046

    Default

    Futbolcuların da lisansı verilmeli acilen ..

  20. #7610
    Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½
    Yaş
    39
    Mesajlar
    8,683

    Default

    TFF sözlü savunmaları almaya başlasa, bu süreçte en büyük muhalif olan Erman Toroğlu'nun bile Cihan Kamer'e, sahada şike var diyemem demesini de düşünürsek, ortada ispatlanmış herhangi bir oyuncuya verilmiş para, para verilme anı, herhangi bir para alış verişi hakkında konuşma, hiç birisi olmadığı için muhtemelen futbolcuların da lisansı verilir, daha doğrusu verilmeli.

    Hal böyleyken, kendi kendine şike/teşvik yapamayacağı için Fenerbahçe'ye de ceza verilmeyecektir. Aydınlar'ın en doğru hareketi sanırım dolduruşa gelip, erken karar alma konusunda acele etmemesi oldu.
    "YÜCE ATATÜRK"

  21. #7611
    Nesil
    2006
    Yer
    İzmir
    Yaş
    39
    Mesajlar
    11,339

    Default

    ben hala neden bu kadar az futbolcu tutuklandı ve zan altında merak ediyorum
    bu sorunun cevabı yok mu ?

  22. #7612
    Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    8,046

    Default

    Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    ben hala neden bu kadar az futbolcu tutuklandı ve zan altında merak ediyorum
    bu sorunun cevabı yok mu ?
    İbrahim Akın 19 maçta şekilden şekile girerek oynayacak ve şike yapıcak sanırım

    19 Maçta şike teşebbüsünde bulunan(!) örgütlü bir yapı ,bir kere olsun hakemleri ayarlamaya çalışmıyor. Hakem ayarlamanın lafi dahi geçmiyor. Var mı böyle şey. eeee burası Türkiye Artık savunma modunda filan değilim yanlış anlaşılmasın, neresinden tutsan kopacak bir iddianame ben ufak hatırlatmalarda bulunuyorum yalnız
    Last edited by Fernando Gago : 03.Mart.2012 at 01:49

  23. #7613
    Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli
    Mesajlar
    2,685

    Default

    Mehmet yenice kim biliyormusunuz ankarada paralarla yakalanan sahış eğer bu adam tutuksuz yargılandıysa şike den ve örgütten beraat etti demektir ve aziz yıldırımında o maçda şike yapmadığı ortaya çıkar aynı şekilde şekip de örgütün 2. adamıydı ve şikeden yargılanıyordu bülent uygun ve mecnun odyakmazda öyle ve bu ikiside örgütün elemanlarıydı şimdi soruyorum size aziz yıldırımın neyden yargılanıyor örgüt ve şikeden değilmi bu adamları salıyorsun aziz yıldırımı neden salmıyorsun yoksa o adama bi garezinmi var kararlardan 1 saat önce CALIK GRUBUNUN gazetesi olan sabah mahkeme kararını veriyor aynı saatlerde eski futbolcu ve milletvekili hakan şükür bu dava ergenekoncuların davasıdır diyor aynı programda şamil tayyar bu davada 1 2 kişinin ergenokandan bağlantısı çıkıcak diyor bunların 3üde mahkemenin karar vericeği saatlerde söyleniyor ne büyük tesadüf acaba bazı kişilerin mahkeme heyetine mesajınımı yolladılar.Aziz yıldırımın bizi mayısa kadar çıkartmıcaklar sözü kesinlikle doğru nedeni de mayısda kongre var ve yeni başkan seçilicik artık kesinlikle bu dava şike davası olmakdan çıkmıştır fenerbahçeyi ele geçirme oyunudur bu adamların fenerle ne işi var derseniz de söyle açıklayayım size futbol türkiyede maddi bakımdan en büyük 2. sektör ve bu sektörün maddi bakımıdından en büyük takımı fenerbahçe

    Tek kişilik dev örgüt.

  24. #7614
    Nesil
    2006
    Yer
    İzmir
    Yaş
    39
    Mesajlar
    11,339

    Default

    ya o değil de kanayan parmağı kesecez nası bi demeçtir
    kanayan parmak kesilir mi demirören formda başladı başkanlığa

    buda zaytungdan

    Yıldırım Demirören'in "kanayan parmağı keseceğiz" açıklamasına ilk tepki Türk Tabipler Birliği'nden: "Oha!"

  25. #7615
    Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar
    Yaş
    44
    Mesajlar
    21,748

    Default

    Yıldırım Demirören'in "kanayan parmağı keseceğiz" açıklamasına ilk tepki Türk Tabipler Birliği'nden: "Oha!"
    buna kopulur
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

    Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

    http://www.twitch.tv/nannar_hhc

  26. #7616
    Nesil
    2003
    Yer
    Antalya
    Yaş
    42
    Mesajlar
    4,736

    Default

    PFDK, Şekip Mosturoğlu hakkındaki idari tedbir kararının kaldırılmasına karar vermiş. İbrahim Akın, İskender Alın ve Korcan Çelikay'ın tedbir kararının kaldırılması talebini ise reddetmiş.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

  27. #7617
    Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir
    Yaş
    33
    Mesajlar
    7,913

    Default

    İBRAHİM SETEN ‏ @ibrahimseten
    TFF'nın Trabzonlu yonetıcısı Mustafa Beyazlı, secımden 1 saat sonra yonetıme "Haydı toplanalım, Trabzon'un kupasını bugun verelım" demıs.

    ne beklersin bu yönetimden eğer bu haber doğruysa.

    Habertürk, "Aziz Yıldırım'ın gözaltı fotoğrafı" haberiyle TGC'nin gazetecilik başarı ödülüne layık bulunmuş.

    al sana medya...
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

  28. #7618
    Nesil
    2006
    Yer
    Başkent
    Yaş
    37
    Mesajlar
    4,122

    Default

    O fotoğrafa gazetecilik başarısı denmez. Emniyet'in Aziz Yıldırım'ı itibarsızlaştırma çabasının ürünü denir. Emniyet istemese o binalardan dışarıya 1 tane sinek sızamaz. Bir de insanları kandırmaya çalışıyorlar; yok neymiş o fotoğrafı sızdıran görevden alınmış da falan filan. Yahu bir polisin o fotoğrafı kendi başına sızdırması için kafayı yemiş olması lazım. Ya da ömrünün geri kalanında kendisine yetecek derecede para teklif edilmesi lazım ki sızdırsın. Fotoğrafın ben kesinlikle öyle 1-2 kişinin işi olmadığını, bu operasyonun küçük parçalarından biri olduğunu düşünüyorum.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

  29. #7619
    Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½
    Yaş
    39
    Mesajlar
    8,683

    Default

    Quote Originally Posted by TR.CaPTaiN View Post
    O fotoğrafa gazetecilik başarısı denmez. Emniyet'in Aziz Yıldırım'ı itibarsızlaştırma çabasının ürünü denir. Emniyet istemese o binalardan dışarıya 1 tane sinek sızamaz.
    Sadece tek fotoğraf olsa neyse ama adres kısmına metris yazılması, 19 maçta şike yapıldı, ciddi deliller var denerek kafalarda şike yapılmış algısının oluşması, Aziz Yıldırım'ın örgüt suçundan yargılanacak denip, sonrasında Olgun Peker'in evinde çıkan silahların gösterilmesi (polis kamerasından yapılan çekimler) ve sanki Aziz Yıldırım'ın silahlarla alakası var gibi insanların yönlendirilmesi.

    Sürecin başından beri bunların çoğunun farkındayız ama birileri inatla olay sadece şike/teşvik iddiasında bulunuyordu. Şimdi daha net görülüyor, olayın sadece sporla alakalı şike/teşvik olmadığı, başka kulüplerle alakalı şike/teşvik için daha inandırıcı olaylar olmasına rağmen onlar hakkında hiç böyle itibarsızlaştırma yapılmadığı hatta görmezden gelindiği bir ortamda, hele ki gelişmeleri ve savunmaları gördükten sonra, kimse Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe şike/teşvik ile alakalı yargılanıyor diyemez bana, beni buna inandıramaz.
    "YÜCE ATATÜRK"

  30. #7620
    Nesil
    2009
    Yer
    Antalya
    Mesajlar
    5,135

    Default

    Quote Originally Posted by Corpus View Post
    Bu ülkede öyle işlemiyor. Bu ülkede " Suçsuzluğu kesinleşene kadar herkes suçludur " diye değişirildi o kavram Bknz. 3 yıldır şüpheli sıfatıyla içeride yatanlar...
    İşte bu iyiydi.

Mesaj Yetkileri

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •