Sayfa 3 / 8 İlkİlk 12345 ... SonSon
61 ile 90 arası toplam 237 sonuç

Konu: Türkiye Liginde Şampiyonluk Sorunu

Şahsen hala yetkili kişilerden bu konuda bir açıklama bekliyorum. Bu oyunun Türkiye ayağından sorumlu kişiler Türkiye ligindeki sorunlardan haberdar değiller ise bu sorulara cevap veremiyorlar bizleri gerektiği gibi aydınlatamıyorlar ise söylenebilecek pek bir şey yok aslında kendilerine. Gerektiğinde ve bizzat kendi alanları, kendi görevleri olan bir konuda cevap vermiyor yada veremiyorlar ise bundan sonra hiçbir konuda cevap vermemeleri daha uygun olacaktır. Belki biraz sert bir çıkış oluyor, belki biraz ağır bir eleştiri oluyor ama bu sorunlar yeni update çıkmadan bilinen sorunlardı ve yeni update çıkalı 2 gün oldu hala bir açıklama yok yetkili kişilerden. Buradaki normal kullanıcı arkadaşların Sİ ile iletişim çabaları görüş alış verişi sonucu ufak tefek birşeyler öğrenmiş durumdayız. Artık konuşmanın vakti zamanı geldi geçiyor.

Nesil
    2004
    Yer
    Stockholm, Isvec

Arkadaslar ben de su an foruma girdim ve hayretle göruyorum ki arastirma ekibimizden hiiiic bir ses yok. En azindan bi yazin ki, biz de burdayiz, SI ile temastayiz falan filan. Bizi sanki umursamiyorlar gibi. SI bile daha fazla umursuyor biz turk FM severleri. Lutfen bir yetkili kisi, Ömer Agabey ve Mustafa Agabeye sesleniyorum. Cikin biseyler yazin, bilgilendirin. En azindan hissedelim ki siz de bizi göruyorsunuz, sadece SI degil. Bu sizin göreviniz ve sorumlugunuzdur. Bukadar buyuk bir hata varken ligimizde sesis kalmanizi anlayamiyorum. Belki SI ile temastasinizdir, sorun cözulecektir. Öyle ise veya öyle degilse bile bizi en azindan bilgilendirmeniz gerekir diye dusunuyorum. Sanirim Sadece Ömer Agabey bu baslikta bir cevap yazdi, o da cok kisa idi ve söyle bisey idi: SI bakiyorlar diyorsa soruna bakiyorlardir... Bence tatmin edici bir bilgilendirme degil. Bu forumda yuzlerce kisi var, ve bunlarin bilgilenmeye haklari var bence.

Soruna gelince yeni bir gelisme yok su an daha SI forumlarindan takip edebildigim kadari ile. Yani hafta sonu geldi, su oyunu zevkle oynayalim diyorduk patch cikinca, yine nasip olmadi. Bekle anam bekle, eger daha duzeltme cikacak mi cikmayacak mi belli de degi. 10 sinif insan muamelesi göruyoruz herkesten.

FM ile ilgili forumlarda bu konuda fazlasıyla tartışılıyor ve herkes şikayetçi durumda. FM forumlarını geçtik Fm nin adı geçen her forum da bu konu ciddi şekilde tartışılıyor. Her taraftan şikayet fışkırıyorken yetkililer ortada yok, ses vermiyorlar. Cidden ilk defa yetersiz görüyorum turksportalı. En azından çıkın olumlu yada olumsuz bir şey söyleyin. Kimseyi üzüp kırmak istemiyorum ama ayıptır yani bunca insanın seslenişini görmezden gelmek, yok saymak.

Nesil
    2006
    Yer
    Samsun

çok zor bir işmi şu playoffu kaldırmak? yöneticiler neden cevap vermiyorlar? bu kadar kişi burada boşunamı konuşuyor? bir açıklama yapın artık!

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbuL

offffffffffff cidden can sıkıcı bir durum ve en ufak bir bilgi verilmiyor...
    Turksportal uyuma,üyelerine sahip çık
    TÜRKÇE FM İÇİN !!!
    LİSANSLI OYUN !!!

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Deza View Post
    Arkadaslar ben de su an foruma girdim ve hayretle göruyorum ki arastirma ekibimizden hiiiic bir ses yok. En azindan bi yazin ki, biz de burdayiz, SI ile temastayiz falan filan. Bizi sanki umursamiyorlar gibi. SI bile daha fazla umursuyor biz turk FM severleri. Lutfen bir yetkili kisi, Ömer Agabey ve Mustafa Agabeye sesleniyorum. Cikin biseyler yazin, bilgilendirin. En azindan hissedelim ki siz de bizi göruyorsunuz, sadece SI degil. Bu sizin göreviniz ve sorumlugunuzdur. Bukadar buyuk bir hata varken ligimizde sesis kalmanizi anlayamiyorum. Belki SI ile temastasinizdir, sorun cözulecektir. Öyle ise veya öyle degilse bile bizi en azindan bilgilendirmeniz gerekir diye dusunuyorum. Sanirim Sadece Ömer Agabey bu baslikta bir cevap yazdi, o da cok kisa idi ve söyle bisey idi: SI bakiyorlar diyorsa soruna bakiyorlardir... Bence tatmin edici bir bilgilendirme degil. Bu forumda yuzlerce kisi var, ve bunlarin bilgilenmeye haklari var bence.

Soruna gelince yeni bir gelisme yok su an daha SI forumlarindan takip edebildigim kadari ile. Yani hafta sonu geldi, su oyunu zevkle oynayalim diyorduk patch cikinca, yine nasip olmadi. Bekle anam bekle, eger daha duzeltme cikacak mi cikmayacak mi belli de degi. 10 sinif insan muamelesi göruyoruz herkesten.
    Denizcigim ne diyebilirim ki? Oyunun kodlamasini yapan ben degilim. SI eger bunun yeterince onemli bir hata oldugunu dusunuyorsa ek yama cikartir ve duzeltir. Eger yeterince onemli oldugunu dusunmuyorsa da FM 2013'e kadar duzeltmez.

Simdiye kadar boyle oldu. Bundan sonra da boyle olmaya devam eder.

Bir tane real time editor cikinca ben de teknik direktor reputation'u uzerindeki etkisine bakarim bu durumun. Eger etkisi yoksa zaten sadece kozmetik bir sorundur ve onem sirasinda en dusuk seviyededir.

Nesil
    2004
    Yer
    Stockholm, Isvec

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Denizcigim ne diyebilirim ki? Oyunun kodlamasini yapan ben degilim. SI eger bunun yeterince onemli bir hata oldugunu dusunuyorsa ek yama cikartir ve duzeltir. Eger yeterince onemli oldugunu dusunmuyorsa da FM 2013'e kadar duzeltmez.

Simdiye kadar boyle oldu. Bundan sonra da boyle olmaya devam eder.

Bir tane real time editor cikinca ben de teknik direktor reputation'u uzerindeki etkisine bakarim bu durumun. Eger etkisi yoksa zaten sadece kozmetik bir sorundur ve onem sirasinda en dusuk seviyededir.
    Selam Ömer Agabey, evet haklisin belki diyebileceginiz cok sey yok su an. Ama su cevabin ile bile bizi daha iyi hissetmemize neden oldun inan. En azindan siz de bizi göruyorsunuz bunu biliyoruz.

Soruna gelince, etkisi yok mu var mi SI da tam olarak bilemiyormus daha benim SI forumlarinda gördugum kadari ile. Eger varsa etkisi zaten bu sorun cok vahim ve kesinlikle duzeltilmesi gerekir. Yoksa eger, kozmetik senin dedigin gibi, ama yine de can sikici ve zevk azaltici.

ve duzeltilmesini gercekten umuyorum. Belki sizin tek yapabileceginiz SI yi gercekten bu sorunun cok FM severi etkiledini anlatmak ve bir duzeltmenin gercekten cok yerinde olacagini onlarin anlamasini saglamak. Nekadar cok kisiden ses cikarsa okadar daha hizli farkina varirlar bu sorunun önemini.

Bundan sonra bizi bilgilendirmeyi devam ederseniz cok seviniriz, ve tabi ki biz de burda baska forumlardan yakaladiklarimizi bilgilendiririz. Bu sorun sonucta hepimizi etkileyen bir sorundur.

Saygilarimla

Belki basit bir mantık olacak fakat sorunu bilmelerine ramen düzeltemeyiz, çok zor diyen adamlar bu oyunun yapımcıları. Oyunu modlayan bir ekip değil yani, bildiğin sıfırdan bu oyunu yapan adamlar. Nasıl düzeltemezler bu kadar ufak bir sorunu, daha doğrusu çok zor, şimdilik düzeltemeyiz demek ne demek?

Sadece bizim ligimizle ilgili ise düzeltme beklemeyin. Adamlar bize önyargılı baştan gözlerini kapatmışlar. Bu sene Türkçe yama çıkıyor %100 ve tahminim bu sene FM orjinal satış rekorları kırdı kıyamet koptu diğer malum forumda bakan var mı oraya bilmiyorum millet düşük fiyatı görünce manyak gibi orjinal almaya başladı. SI bu sene ki satışları da görmezden gelip seneye yine Türkçe çıkarmayacak buna rağmen bak yazdım buraya göreceksiniz.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Quote Originally Posted by bearyn View Post
    daha doğrusu çok zor, şimdilik düzeltemeyiz demek ne demek?
    kusura bakmayin yeteri kadar orjinal oyun satin almiyorsunuz düzeltmek icin ugrasamayiz demek.. yoksa zorluk felan hikaye.. nedense her sene bir sorun oluyor türkiye liginde ve bu sorunlar cok ciddi tr liginin zevkini azaltan sorunlar oluyor SI ise bu sorunlari cözmekten aciz daha dogrusu aciz degilde akillari sira türk fm severlere sart kosuyorlar orjinal almassaniz bizde sizi takmayiz gibisinden.. türkiyenin kisi basi milli geliri ortada oyunun ne kadar satmasini bekliyorlar ki? türkiyede 10.000-20.000 arasi orjinal satarlarsa öpüp baslarina koysunlar daha ne istiyorlar.

Nesil
    2006
    Yer
    Samsun

playoff hiç kalkmasın eğer böyle oluyorsa.bir an önce birisi 2.sezonunu şampiyon bitirsinde baksın artmışmı artmamışmı? ona göre bizde başlayalım artık oyuna arkadaşlar.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

tatil modu yardımıylada 3. sezonu da şampiyon olarak bitirdim fenerbahçe ile denemek için. reputation da klüp olarak artış var ama menejer profilimde artışlar biraz yavaş sanırım. şampiyonluk olarak değilde kazandığım maçların fazla oluşuna göre rep. veriyor sanırım ama emin değilim yanlış yönlendirme olmasın.

Nesil
    2006
    Yer
    Samsun

kesin bir cevap gelene kadar başlamıyorum.umarım bir an önce yöneticiler sonucu yazarda oyuna başlarız.

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Reputation lara herhangi bir etkisi olup olmadığını inceliyorum, data alır almaz sizi bilgilendireceğim.
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2006
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by Vieri View Post
    Reputation lara herhangi bir etkisi olup olmadığını inceliyorum, data alır almaz sizi bilgilendireceğim.
    teşekkürler.beklemedeyiz.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Beklemedeyiz, nasıl böyle bir hata oluyor ve gözden kaçıyor anlamıyorum.

Peki reputation sorunu olmadığını varsayarak bunun dışında başka ne sorunları var bu durumun tam olarak? Yani kulup şampiyonluk sayımız artıyor mu, kariyerimdeki şampiyonluk sayısı artıyor mu, şampiyonluk primi alıyor muyuz federasyondan, oyuncular şampiyon olduğumuzu biliyor mu falan filan?

Nesil
    2004
    Yer
    Stockholm, Isvec

Peki reputation sorunu olmadığını varsayarak bunun dışında başka ne sorunları var bu durumun tam olarak? Yani kulup şampiyonluk sayımız artıyor mu, kariyerimdeki şampiyonluk sayısı artıyor mu, şampiyonluk primi alıyor muyuz federasyondan, oyuncular şampiyon olduğumuzu biliyor mu falan filan?
    Evet butun bunlar incelenmesi gerek bence. EN iyi durumda sadece görunus olarak etkisi olan bir sorundur bu, yani achivments bölumunde gözukmuyor sampiyonluklar. Ama eger oyunun mekanizmasini etkiliyorsa, senin yazdigin konularda, bu sorun ozaman cok vahim. Etkilemiyorsa bile zevk azaltici biseydir bu, kac tane sampiyonlugumuz var falan göremiyecegiz. Sonucta insan bu oyunu kendin nekadar basarili olabilecegini görmek icin oynuyor. Ve bunu da göremiyorsak baya bir bosuna oynamis gibi olunuyor, zevki kaciyor. 10 yil sonra oyunda insan bakiyor ne kazanmisim, ne basarmisim diye, ama bu sorundan dolayi bisey gözukmuyor.

Nesil
    2006
    Yer
    https://t.me/pump_upp

Türkiye ligini açıp tatile çıktığımda ilk 2 sene Galatasaray şampiyon oldu.
    Takımın geçmişinde 19 şampiyonluk yazıyor ama Fatih Terim'de 1 olarak görünüyor.
    Genie scout çıkmadı galiba reputationlara ordan bakmak lazım.

Nesil
    2006
    Yer
    Samsun

Evet butun bunlar incelenmesi gerek bence. EN iyi durumda sadece görunus olarak etkisi olan bir sorundur bu, yani achivments bölumunde gözukmuyor sampiyonluklar. Ama eger oyunun mekanizmasini etkiliyorsa, senin yazdigin konularda, bu sorun ozaman cok vahim. Etkilemiyorsa bile zevk azaltici biseydir bu, kac tane sampiyonlugumuz var falan göremiyecegiz. Sonucta insan bu oyunu kendin nekadar basarili olabilecegini görmek icin oynuyor. Ve bunu da göremiyorsak baya bir bosuna oynamis gibi olunuyor, zevki kaciyor. 10 yil sonra oyunda insan bakiyor ne kazanmisim, ne basarmisim diye, ama bu sorundan dolayi bisey gözukmuyor.

bütün sezonlarda play-off olursa sorun kalkacaktır.en kötü ihtimalle bu datayı yaparsa birileri tek sorun play-offlar olur.olsun oda artık yapacak birşey yok.umarım birileri el atar bu olayada,eğer sorun çözülmezse ki çözülemeyecek gibi duruyor,playoff ekler sezonlara.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

zaten play off olayının federasyon açıklamadan anket sonucu kaldırmak hataydı. her ne kadar federasyon kaldıracak olsa da resmi bir şey değildi ama yine de oyuna girildi.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

sigamesten yeni bir açıklama varmı arkadaşlar ? sigames forumlarında durum nedir ?

vedat1987 Misafir

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    zaten play off olayının federasyon açıklamadan anket sonucu kaldırmak hataydı. her ne kadar federasyon kaldıracak olsa da resmi bir şey değildi ama yine de oyuna girildi.
    Kesinlikle katılıyorum. Federasyon bu konuda resmi açıklama yapmadan kaldırılması çok saçma. Tamam kimse playoff olayına sıcak bakmıyor ancak bu konuda kesinleşmiş bir karar olduğunu sanmıyorum. Gelecek sezon ligin kaç takımla oynanacağı bile belli değil 22 takım olacak vs. söylentileri bile dolanıyor ortalarda. O yüzden resmi açıklama beklenmeliydi. Gelecek sezonun playoff sistemiyle devam etmeyeceğini kim garanti edebilir?

Şu lanet oyunu en başından hatasız, playoffsuz bir şekilde başlatmanın bir yolu yok mu editörden, data güncellemesi falan?

Herhalde bu hata 12.1 patchindan sonra olustu. Allahtan oyunu güncellememisim, yoksa oyunun zevki kaçacakmis her sene play-off lu oynuyoruz ama olsun.

Şu lanet oyunu en başından hatasız, playoffsuz bir şekilde başlatmanın bir yolu yok mu editörden, data güncellemesi falan?
    Ben su alternatif ligi indirmistim ama henüz açmadim, yapisi biraz farkli ama play-offsuz bildigim kadariyla:

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=106191

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Playoff oyunun bütün sezonlarında oynansın. 97 22,25%
    Playoff sadece 2011/12 sezonunda oynansın, ilerleyen sezonlarda playoffsuz lig statüsü uygulansın. 339 77,75%

Bu oyunu türkiyede binlerce kişi oynuyor ama 339 kişi istedi diye lig değişti başımıza gelmeyen şey kalmadı ) Şaka bi yana diğer arkadaşlarında dediği gibi sigames e kalmadan ligi editorden kendimiz yeniden yaratamazmıyız ?

Nesil
    2006
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by clowegem View Post
    Playoff oyunun bütün sezonlarında oynansın. 97 22,25%
    Playoff sadece 2011/12 sezonunda oynansın, ilerleyen sezonlarda playoffsuz lig statüsü uygulansın. 339 77,75%

Bu oyunu türkiyede binlerce kişi oynuyor ama 339 kişi istedi diye lig değişti başımıza gelmeyen şey kalmadı ) Şaka bi yana diğer arkadaşlarında dediği gibi sigames e kalmadan ligi editorden kendimiz yeniden yaratamazmıyız ?
    bende %77.75'lik dilim içerisindeyim.öyle olması daha güzel oldu.ama nerden bilelim böyle bir sorunla karşılaşacağımızı.dediğim gibi her sezon play-off olsun buna razıyım.yeterki şu şampiyonluklar hiçe gitmesin.bu datayı yapacak kimsede çıkmıyor.insan dahada umutsuz oluyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

sigames e falan araştırmacılar istekse bulunsa hiç playoff olmadan fm2011 deki yada öncekilerdeki sistemi kullansınlar. bu playoff hiç olmasa yapmazlarmı acaba ? bug u düzeltmeye uğraşacaklarına eski sisteme dönerler bi sorun yoktu zaten onda onlar içinde yapması zor olan bişey olmasa gerek.

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Bu şampiyonlukların işlenmemesi oyunun genel bir problemi gibi gözüküyor, açtığım oyunda İngiltere, İspanya ve Türkiye, lig şampiyonluğu sonrası kişilerin (oyuncu, menajer, personel vb) şampiyonluk bilgisi işlenmiyor.

Kulübün şampiyonluk sayıları artıyor
    Kulüp History - Landmarks bölümünde şampiyonluk yer almıyor
    Kulübün reputation artıyor
    Competition bölümünde şampiyon olunan yıl ekleniyor

Manager history de league wins artmıyor (R.Madrid de Mourinho 2 sezon kazanmasına rağmen League wins 0).
    Manager reputation artıyor
    Süper ligde ilk sezon playoff nedeniyle Manager Achievements "Finished 1st in Turkish Premier Division" yazıyor. İkinci sezon boş.
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Quote Originally Posted by clowegem View Post
    sigames e falan araştırmacılar istekse bulunsa hiç playoff olmadan fm2011 deki yada öncekilerdeki sistemi kullansınlar. bu playoff hiç olmasa yapmazlarmı acaba ? bug u düzeltmeye uğraşacaklarına eski sisteme dönerler bi sorun yoktu zaten onda onlar içinde yapması zor olan bişey olmasa gerek.
    Saçmalık da bu zaten. Adamlar istedikleri herşeyi, her değişikliği yapabilir oyunla ilgili fakat yapmıyorlar.

Sayfa 3 / 8 İlkİlk 12345 ... SonSon

Mesaj Yetkileri