elmanderin sakatlığı ciddimiymiş ?
Frikik golu mukemmel, milli takimda da frikik kullanan sayisi cogaldi. Nuri de iyidir, Selcuk da kalitesini gosterdi. Kalecinin yapacak birseyi yok, cok iyi yere gonderdi. Sapka cikartilir.
Farih Terim önemli bir şeyi olduğunu düşünmüyorum dedi.
Onemli birseyi yokmus evet
Güntekin Onay: "Elmander'i izlerken ben yoruldum hocam."
Rıdvan Dilmen: ''Elmander inanılmaz bir oyuncu. Çok iyi savunma yapıyor. Bir santraforun böylesi savunma yapması takdire değer''
Tebrikler Galatasaray![]()
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Derbi öncesi bu maçtan aşırı derecede iyi bir oyun kimse beklemiyordu zaten. Öylede oldu top rakipteyken heryere koşan , paslaşan bir Galatasaray vardı. Gençlerbirliği'nin ilk önceliği gol yememekti. Bunu da ikinci yarının başlarına kadar yapabildiler. Selçuk'un muhteşem frikiğinden sonra olay koptu. Kazandık ve derbi arefesinden önce bu zafer çok iyi oldu. Özelikle sınz ırdaki oyuncularımızın kart görmeden kazanmamız çok önemliydi.
Selçuk'a değinmek istiyorum bu maçta. 2-3 sene öncesine kadar kapanan takımları açmamız neredeyse imkansıza yakındı ancak Selçuk geldikten sonra bu olay tamamen değişti. Kötü oynuyor olsak bile bir kilit pas veya muhteşem frikikleri olsun şutları olsun olayı hemen lehimize çeviriyor.
Tebrikler ve Teşekkürler Galatasaray'ım...
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Fenerbahçe maçları hariç Türkiye liginde pek maç izlemem ama Galatasaray'ı gelecek hafta için 90 dakika izleyeyim dedim benim fikrim eğer gelecek hafta Fenerbahçe karşısında bugünkü performansı gösterirse pek şansı yokmuş gibi geldi bana.Tabi oyuncuların kafası derbide olduğu için pek konsantre olamamış filan olabilirler dediğim gibi diğer maçları sadece özet olarak izliyorum ama defansta çok pozisyon verdiler Tum yerine daha hızlı ve teknik bir oyuncu olsa ilk yarı 2-0 geriye düşebilirlerdi.Özellikle ilk yarı baskılı oynamasına rağmen ceza sahası civarında etkili olamadılar iyi getirip zorlama pas ve şutlarla atakları bitirdiler.İkinci yarı Fatih Terim soyunma odasında iyi bir iş çıkarmış olacak ki Fenerbahçe maçından önce önlerinde bir 45 dakika daha olduğunun daha çok bilincindeydi oyuncular.Özkan'ın hatası sonucu öne geçtiler ve Selçuk çok güzel bir frikikle farkı 2'ye çıkardı ama yine bir kaç pozisyon hariç son vuruş pozisyonları net değildi.Eğer Fenerbahçe karşısında ayakta durabilmek istiyorsa Galatasaray öncelikle savunma anlamında bu maçtan daha iyi bir oyun sergilemek zorunda Alex-Sow iş birliği özellikle defans arkasına atılacak toplarda çok can yakabilir.Ofans anlamında Fenerbahçe Gençlerbirliği kadar gömülmeyeceği için daha rahat olabilirler ama Fenerbahçe'nin defans kaliteside Gençlerbirliği'nden üstün olacağından bir kademe daha üste çekmek zorunda özellikle final pasları ve vuruşlarındaki yaratıcılığını.Galatasaray'ın puan yada puanlar çıkarmasının tek yolu Selçuk-Melo ikilisinin orta saha kontrolünü maçın hiç bir anında Fenerbahçe'ye bırakmaması bence eğer Fenerbahçe orta saha kontrolünü özellikle de maçın ilk 15-20 dakikasında eline geçirirse bulacağı erken gol veya gollerle rahatlayabilir.İnşallah kavgasız gürültüsüz seyir zevki üst düzey bir derbi izleriz gelecek hafta.
Akıllar her zaman derbide olur bu tür maçlarda çoğu zaman oyuncular ikili mücadelelerden bile sakınırlar , sakatlık olmasın diye.
Bu arada net gol pozisyonları verdiler demişsin. Yapma gözünü seveyim Gençler'in pozisyonu yok. Hee Tum'un ayağından aştığı bir pozisyon var ki onada pozisyon denir mi bilemiyorum. Zaten kaleye ilk isabetli şutlarını 70.dakikadan sonra çektiler.![]()
Last edited by Alicanfmfan : 11.Mart.2012 at 00:37
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Hocam bence sen Galatasaray'ın 1 maçı izleyip böyle uzun yorum yapabiliyorsan senden baya iyi yorumcu olur![]()
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Net pozisyon verdi demedim çok pozisyon verdiler dedim eğer Tum'un yerinde daha hızlı ve teknik bir oyuncu olsa dedimO Tum'un pozisyonunda Tum yerine Sow,Baros gibi bir oyuncu olsa %90 gol olurdu o pozisyon.Aslında şöyle demem daha açıklayıcı olurdu pozisyondan ziyade boş alan bıraktılar hatırladığım 1 pozisyonda Mehmet Akgün'ün ayağındayken top göremedi boş alanı geri döndü bir kaç pozisyonda yanlış tercihler ve kötü paslarla pozisyona giremediler.Eğer böyle boş alanı Gençlerbirliği'ne filan verirsen 5 hatadan 1'i pozisyon olur ama Fenerbahçe gibi daha kaliteli ayaklara sahip bir takıma verirsen 5 hatadan 2'si gol olur demeye çalıştığım o.Birde anlamadığım bazı pozisyonlarda Semih ile Ujfaluji üstüste biniyor Eboue 20 metrelik bir alanı savunmaya çalışıyor bugün iyi iş çıkardı 2 tane çok önemli atak kesti ama kesemese o atakları Semih ile Ujfaluji birbirlerini marke ederken boş kalan Gençlerli oyuncu Muslera ile karşı karşıya kalabilirdi yine dediğim pozisyon hatasından boş alan bırakmaya geliyor buda.Bunlara çözüm bulmalı Fatih Terim 1 hafta içinde.
Fenerbahçe'ye gelirsek artık bizde taraftar olarak kanıksadık deplasmandaysa maç maçtan önce iyi oyun filan aklıma gelmiyor yenelim yeter diyorum ama Kadıköy'de bu durum çok farklı oluyor.Emin ol gelecek hafta derbi olmasada biz Ankaragücü karşısında öyle oynardıkO yüzden ben Fenerbahçe'yi değerlendirirken bu sene deplasmandaki Fenerbahçe ve Kadıköy'deki Fenerbahçe olarak iki ayrı şekilde değerlendiriyorum
Kadıköy'deki iyi oyunumuz üstüne derbi motivasyonu ve senelerdir alınan iyi sonuçların getirdiği özgüvenle Ankaragücü maçından çok daha farklı bir Fenerbahçe izleyeceğimizi düşünüyorum.Zaten İlhan Cavcav'ın dediği gibi her maç Gençlerbirliği maçındaki gibi oynasak 100 puan alırdık ve yukarıdaki etkenlerle Gençlerbirliği karşısındaki kadar olmasada ona yakın bir performans sergileyeceğimizi düşünüyorum.Eğer öyle bir performans sergilersek ve Galatasaray'da Gençlerbirliği karşısında verdiği açıkları verirse olay tamamen Fenerbahçe lehine döner ve ilk mesajda belirttiğim gibi Galatasaray'ın tek çıkar yolu orta saha egemenliğini her an elinde tutması kalır ki buda derbi maçlarının oynandığı tempo göz önüne alınırsa zor bir olay.
Söylediklerim genel bir değerlendirme değil zaten bu maçtaki performansını Fener karşısında gösterdiğini düşünerek yazdım onları her cümlemden öncede belirttim bunu eğer her maç yapıp bu maç yapamadığı şeyler varsa bu maç istisna ise pek fikrim olmadığını da söyledim![]()
Galatasaray'ın kondisyonu üst düzeyde şu anda. Fenerbahçe'nin kondisyonu normalde iyi değil ama bizim maçta extra oynuyorlarTopu alan takım rakipten müthiş baskı yiyecek yani. Ben ilk 20 dk baskı kuran ve gol ya da golleri bulan takımın maçı koparacagını düşünüyorum cumartesi günü...
Gençlerbirliği hocası bir açıklama yaptı.Sezonun en kötü futbolunu Fenerbahçe karşısında oynadık dedi. 6-1 yanıltmasın,Gençlerbirliği çok koşan ve iyi bir takım. Galatasaray bu akşam 2. yarıda iyiydi.Şu anda tek eksiğimiz etkili ve hızlı kanat adamları gibi duruyor. Onları da sene sonunda alırsak Galatasaray ligi domine edecek bir hal alabilir. Yabancıların hırsı,oynama isteği çok hoşuma gidiyor. Rieira ve Baros sezon sonu gönderilebilir. Diğer yabancılar son derece etkili ve hırslılar. Bu maçtaki kadar koşup pres yapabilirsek Kadıköy'de bileğimiz bükülmez. Geçmiş yıllarda stres yapan ve heyecanlanan türk oyunculardı. İlk anda aklıma gelenler Arda Turan,Hasan Şaş ve Servet Çetin. Fakat şu anda 11'de oynayanların içerisinde bu tarife uyan sadece Engin Baytar,Aydın,Emre Çolak ,Sabri ve belki biraz da Baros var. Ben bu adamların 1 ya da 2 tanesini tolere edebilir takım ama fazlası sıkıntı yaratır. Elmander,Muslera,Ujfalusi,Eboue,Necati,Selçuk,Rier ia,Semih ve Hakan ilk 9 olsun.Diğer 2 kişiyi düzgün seçersek heyecanmış,taraftar baskısıymış,stresmiş hepsi hikaye olur. Çatır çatır oynar ve kazanırız Allah'ın izniyle...
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Kötü oynayarak kazanmak bu takımın şampiyonluk havasına girdiğini gösterir. İlk yarıda ilk 20-25 dakika golü istedik ama atamadık maalesef. Haliyle bu durum Gençlerbirliği'ne direnç kattı. Maçın gidişatı da o anlardan sonra da değişti zaten. Kanatlardaki etkisizlik oldukça da göze batmaya başladı ki 2. yarıya da Riera - Emre değişikliği ile başladı İmparator.
Galatasaray çok pozisyon verdi diyen arkadaşa da birkaç sözüm var...Öncelikle bir sonraki maç ezeli rakibimiz ve 9 puan önünde olduğumuz Fenerbahçe ile deplasmanda. Takdir edersiniz ki oyuncuların akılları fikirleri bu maçta olacaktır. Buna ek olarak stoperdeki 2 as adamımız sarı kart sınırında ve kart görmemek için kendilerini sakınmaktan ve pozisyonlarda fazla 2li mücadeleye girmemelerinden daha doğal birşey olmasını bekleyemezsiniz. Hoş, gol pozisyonu olarak sayılabilecek tek atakları Tum'un ayağından açtığı pozisyon, başka da bir pozisyonlarını göremedim ben statta.
Sonuç olarak derbi arifesinde ve kötü oynayarak kazanmak önemliydi ve bunu başardık. Tebrik etmek lazım o yüzden takımı. Bütün maçı, sınırdaki oyuncular ha kart gördüler ha görecekler diye de geçirmek oldukça stresli bir işmiş![]()
Arkadas unutmus Galatasarayin kart sinirindaki def oyuncularini , yoksa her zaman gibi saglam sert savunma ile oynardik
Çok buyuksun hoca.
F Terim: Kart sınırındaki oyuncularımızı oynatmamayı hiç düşünmedik. Görürse görür ve o zaman da derbi maçta oynayacak futbolcuyu kazanırız
Last edited by byariff : 11.Mart.2012 at 03:36
Fenerbahçe'nin 6 gol atmasının çilesini çektik ilk yarı resmen. Çok iyi kapandı Gençlerbirliği, 2. yarı gol erken gelmeseydı işimiz çok zor olacaktı. Golden sonra rakipte de futbol oynamayı hatırlayınca maç zevkli bir hal aldı. Selçuk'un golü işi bitiremizi sağladı. Derbi öncesi çok temiz bir 3 puan çıkarmış olduk, sınırdaki oyuncuların kart görmeyişi de çok olumlu oldu bizim adımıza.