Sayfa 10 / 14 İlkİlk ... 89101112 ... SonSon
271 ile 300 arası toplam 408 sonuç

Konu: Türkçe FM Genel Tartışma [Lütfen Başka Konu Açmayınız]

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by SaLviO View Post
    kac kısı cevırdıler bılmıyorum ben sadece belırtmek ıstedım heralde ucretsız olarak sunuyorlar
    arkdaşlar yaklaşık 100 kişilik bi çeviri ve kontrol ekibi çalıştı. bizzat çeviri de yaptım. saygı duyulacak ve sabır gerektiren bi çalışmaydı. sonuna gelindi ve yarın çıkacak. olabileceği kadar da iyi olduğunu tahmin ediyorum.
    ancak 2 sıkıntı var. birincisi çok kişinin elinden çıktığı için ortak terimlerde problem olması muhtemel. bu da cümle içersinde sırıtabilir. hatta yanlış anlaşılmalara da sebep olabilir. yine de çok önemsenecek bi durum değil. zamanla düzeltilecek şeyler.
    2. ve asıl sıkıntı bu şekilde bi çeviride türkçe'de olmazsa olmaz denilebilecek ek kullanımını yapamıyorsunuz. çünkü oyunun kodları buna uygun değil. kelimeden kelimeye göre gelen ek değişiyor malesef bildiğiniz üzere. o yüzden çeviri yapmanın yanında bununla uğraşmak durumunda kalıyorsunuz. cümleyi hiçbir ek kullanmadan anlamlı hale getirmek çoğu zaman çevirmekten daha güç oluyor. ayrıca oyun içersinde de yer yer garip durabiliyor.
    bu yüzden türkçe'nin resmi olarak oyuna eklenmesi çok önemli. yoksa o çeviri her sene %10-15 ekleme ile en az 3 sene falan kullanılabilir..

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by serwan View Post
    arkdaşlar yaklaşık 100 kişilik bi çeviri ve kontrol ekibi çalıştı. bizzat çeviri de yaptım. saygı duyulacak ve sabır gerektiren bi çalışmaydı. sonuna gelindi ve yarın çıkacak. olabileceği kadar da iyi olduğunu tahmin ediyorum.
    ancak 2 sıkıntı var. birincisi çok kişinin elinden çıktığı için ortak terimlerde problem olması muhtemel. bu da cümle içersinde sırıtabilir. hatta yanlış anlaşılmalara da sebep olabilir. yine de çok önemsenecek bi durum değil. zamanla düzeltilecek şeyler.
    2. ve asıl sıkıntı bu şekilde bi çeviride türkçe'de olmazsa olmaz denilebilecek ek kullanımını yapamıyorsunuz. çünkü oyunun kodları buna uygun değil. kelimeden kelimeye göre gelen ek değişiyor malesef bildiğiniz üzere. o yüzden çeviri yapmanın yanında bununla uğraşmak durumunda kalıyorsunuz. cümleyi hiçbir ek kullanmadan anlamlı hale getirmek çoğu zaman çevirmekten daha güç oluyor. ayrıca oyun içersinde de yer yer garip durabiliyor.
    bu yüzden türkçe'nin resmi olarak oyuna eklenmesi çok önemli. yoksa o çeviri her sene %10-15 ekleme ile en az 3 sene falan kullanılabilir..
    Geçmiş yıllarda çalışmayı yapan siteyle çıkartmış oldukları bir Türkçeleştirme paketiyle ilgili problemler yaşamıştık. Bunun dışında farklı olaylarında meydana gelmesiyle köprüleri atmıştık.

Aynı kitleye aynı amaçlar için hitap ediyoruz ve kavganın kimseyle yararı olmuyor. Zaman geçtikçe geçmişte olanları bir kenara bırakabiliyorsunuz. haliyle yapılan bu emeklerine saygı duyuyorum.

Belirttiğin sıkıntılar bizim bu çalışma biçimini seçmeme nedenlerimizden bazıları. Bu yüzden belki biraz yavaş gidiyor ama sağlam gidiyor, şimdi hızımızı arttıracak yeni çevirmenleri de ekibimize dahil edeceğiz.

Biz oyuna gerekli kodlamalar yaptırdık. Türkçe dil kurallarına uygun çeviriyoruz. Umarım oyunda Türkçe dili 2013 de eklenir.
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Peki Sigames 2013'ü de Türkçe çıkarmaya razı olmazsa, siz yaptığınız paketi yayınlayabilecek misiniz?

Quote Originally Posted by Vieri View Post
    Geçmiş yıllarda çalışmayı yapan siteyle çıkartmış oldukları bir Türkçeleştirme paketiyle ilgili problemler yaşamıştık. Bunun dışında farklı olaylarında meydana gelmesiyle köprüleri atmıştık.

Aynı kitleye aynı amaçlar için hitap ediyoruz ve kavganın kimseyle yararı olmuyor. Zaman geçtikçe geçmişte olanları bir kenara bırakabiliyorsunuz. haliyle yapılan bu emeklerine saygı duyuyorum.

Belirttiğin sıkıntılar bizim bu çalışma biçimini seçmeme nedenlerimizden bazıları. Bu yüzden belki biraz yavaş gidiyor ama sağlam gidiyor, şimdi hızımızı arttıracak yeni çevirmenleri de ekibimize dahil edeceğiz.

Biz oyuna gerekli kodlamalar yaptırdık. Türkçe dil kurallarına uygun çeviriyoruz. Umarım oyunda Türkçe dili 2013 de eklenir.
    Bende bundan bahsettim dostum belki köprüleri atmış olabilirsiniz fakat siz Fm Türkiye'nin tabiri yerindeyse abisi sayılırsınız. Demem o ki büyüklük sizde kalsın diyerekten bir zeytin dalı uzatıp (abiliğinizi göstererekten) ilk adımı sizin atmanız mümkün değil mi? Kendin de söyledin ortak hedefiniz aynı...

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by Fernando Gago View Post
    Peki Sigames 2013'ü de Türkçe çıkarmaya razı olmazsa, siz yaptığınız paketi yayınlayabilecek misiniz?
    Hayır. Böyle bir şey yapamıyoruz çünkü firmayla aramızda gizlilik sözleşmesi bulunmakta.
    Mustafa Budak
    Turksportal

Bertolt Brecht

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Fernando Gago View Post
    daha önce açıklandı bu söz konusu ihtimali düşünmek bile istemiyor yönetim bütün moıtivasyon Türkçe FM13 için

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Böyle bir durum varsa kullanıcılar ne kadar mağdur kalırsa TSİ yönetimi de o kadar mağdur olacaktır. Bence Sigames'e Türkiye piyasası iyi anlatılmalı. Sonucta bugün başka bir site %100 türkçe yama çıkarabiliyorsa ve bunu bedava kullanıcılara sunuyorsa Sigames'in 2013 için burun kıvıracak bir durumu olmamalı. Çünkü artık "bizim" tarafın kaybedeceği bir şey yok. Tekel değiller bunu iyi anlamaları lazım.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

TSİ'nin çeviri ekibine katılmayın çok isterdim gerçekten ama ne yazık ki ingilizce yeterli değil. Bazen sırf şu oyun için ingilizce öğrenmek istediğim oluyor.

Her neyse, bu bahsi geçen sitede yapılan yamanın, @Servan'ın da belirttiği nedenlerden dolayı sağlıklı olacağını düşünmüyorum. Şöyle bir göz gezdirdim konu başlığında paylaşılan çeviri ss'lerine ama bir çok hata var. Türkçeye çevirilmiş fakat okunduğunda karmaşık gelen yapıda bir çok cümleye rastladım. Tabi bunlar paylaşılıp düzeltiliyor mu orasını bilemiyorum çok incelemedim açıkçası. Ama böyle büyük bir işe kalkışmalarına rağmen ben yeterince sağlıklı olacağına inanmıyorum.

türkçe'de olmazsa olmaz denilebilecek ek kullanımını yapamıyorsunuz.
    Mustafa abinin de belirttiği gibi sırf bu yukarıda alıntıda verdiğim neden yüzünden bile oyunun ilerleyen yıllarında hata verebilir ve koskoca kariyer koca bir yalan olabilir. Yanlış anlaşılmasın, yapılan işe gerçekten saygım büyük. O kadar insan çalışmış didinmiş ve aylar süren bir süreci çeviri işiyle geçirmiş. Takdire şayan bir durum bu. Ama hepimiz biliyoruz ki en sağlıklı yama, resmi yama olacaktır. Hem onun zevki de bir başka olur hani, düşünsenize oyunu aldınız ve eve gidip kurdunuz. Yüklendi ve seçeneklere girip dil seçme bölümünde "Türkçe" seçeneğini görüyorsunuz. İşte asıl heyecanlandıracak olan budur bence. Tüm umudum Football Manager 2013 için. Merakla bekliyorum.
    FM Gazetesi

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by World Hollow o1 View Post
    2012 ye daha var.

siz güncellemeden bahsedin atmin bey..
    Hey gidi günler nasılda akıp geçmiş...
    2 Yıl geçmiş neredeyse...

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

resmi olmayan yama bile satışları bu kadar yükseltmişken tabi steamın indirimi ve amazonun da payı yok değil resmi yamanın satışları patlatacağını SI ye anlatmak lazım ben anlatıyorum ama miles ganka anlamıyo benim dilimden

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

2013 de çıkarmazlarsa yine ingilizcesi olmayan arkadaşlar fm 2013 türkçe yama için pek bekleyeceklerini zannetmiyorum.Yarın %100 türkçesi geliyor 2013 de ne kadar kelime eklenirki.

Yine çıkmazsa değil 12 dolar,1 dolara inse bile almayın bence,çocuk oyuncağı değil bu kaç yıldır oyalıyorlar.
    Last edited by leave_992 : 15.Mart.2012 at 19:44

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Şu zamana kadar aldım seneye Türkçe olmazsa artık orjinal Fm ' e elimi sürmem.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Night_Mare17 View Post
    Şu zamana kadar aldım seneye Türkçe olmazsa artık orjinal Fm ' e elimi sürmem.
    Çok büyük hayal kırıklığı olur...Herşey bir yana
    GTA 5,Diablo 3 ve Hitman dışında Sony tarafından 5 oyunun daha Türkçe geleceği açıklandıktan sonra.Hadi sony nin dediği 5 oyunu geçin,koskaca Rockstar ve Billizard gibi devasa şirketler bile Türkçe ekleyeceklerini(pc platformu dahil) açıkladıktan sonra.SI eklememek de direnirse artık hakaret olur,başka birşey olmaz.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Ben o ekibe eskisi kadar kızgın değilim. Kaldı ki artık zaten akıllandıklarını düşünüyorum ve sadece kendi emekleriyle Türkçe yamayı hazırladıklarına inanıyorum. Helal olsun. Daha da güncelleme çıkartıp yamadaki eksik veya hatalı gördükleri yerleri de tamamlasınlar.

Biz de bütün gayretimizi oyuna resmi dil olarak eklemek için harcıyoruz. %60'lardayız ve önümüzde daha birkaç ay var.

Fm 13 Türkçe çıkmazsa zaten ben de fm'yi bırakırım artık .)

Nesil
    2008
    Yer
    Antakya

Quote Originally Posted by Vieri View Post
    Bu siteyi kurarken misyonumuz "Football Manager'i Türkiye'deki futbol severlere tanıtmak, Türkiye liglerinin araştırmalarını en gerçekçi şekilde hazırlamak, Türkçeleştirme çalışmalarını gerçekleştirmek, legal olarak Türkiye'de oynanmasına aracı etmek, Football Manager Türkiye topluluğuna oyun için karşılıksız hizmet etmektir. " olarak belirledik. Bu neticede son yamamızı 2010 yılında FM 2009 için çıkarttık ve bu tarihten sonrası oyunlarda Türkçe resmen oyuna eklenene kadar gayrı-resmi yama yapmaktan vazgeçtik. Sports Interactive'in oyuna Türkçe dilimizi resmi olarak ekleme girişimleri var fakat onlarda bu konuda net açıklama yapamıyorlar. Onların stratejisi bizlere ne kadar ters gelsede böyle kabullenmek zorundayız.

Şimdi ekibimiz FM 2013 Türkçesi için çalışmalara başladı. Veritabanı %100 Türkçeleştirildi, Maç spikeri %100 Türkçeleştirdi, FM 2012 yeni eklenen cümlelerle %60 oranına gerilesekte yeni oyun çıkana kadar ben inanıyorum ki oyun Türkçe çıkacak.

Buradan çeviri işinde yer almak isteyen, bir şekilde bize ulaşıp cevap alamayan herkesi tekrar bu çalışmaya katlmaya davet ediyoruz.
    Yaptıklarınızı gören çok az kişi var ya da görüp de anlamayan çok kişi...Herkese göre yanlış yapıyor bu site diyen çok kişi var, ama bana göre her şey iyi güzel ama görünüşte vizyonunuz ters gidiyor.

16. Default

Turksportal İnşallah FM2013'ün orjinal türkçe çıkmasını sağlayacaktır...

17. Default

Quote Originally Posted by leave_992 View Post
    2013 de çıkarmazlarsa yine ingilizcesi olmayan arkadaşlar fm 2013 türkçe yama için pek bekleyeceklerini zannetmiyorum.Yarın %100 türkçesi geliyor 2013 de ne kadar kelime eklenirki.

Yine çıkmazsa değil 12 dolar,1 dolara inse bile almayın bence,çocuk oyuncağı değil bu kaç yıldır oyalıyorlar.
    Kendin istediğini yapmakta özgürsün ama başkalarına karışamazsın arkadaşım. Almak isteyen alır, istemeyen almaz, gereksiz boş düşüncelerini kendine sakla.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Kaldı ki, belirli sayıda orjinal oyun alma sayısı zamanında geçerliydi, bu şartı bize o sene için sunmuşlardı ve bizde onu beceremedik. Şu anda belki 20bin bile satsa çıkarmayacaklar, yani TR sürümün çıkıp çıkmaması artık satış rakamına bağlı değil bence.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Arkadaş almayın bence demiş zaten almayın yoksa kafanıza sıkarım dememiş
    sadece kendince orijinal almanın mantıksızlığını vurgulamak için o cümleyi kullanmış masum bi cümle büyütmeye gerek yok
    orijinal oyun oynama geerçekten zevkliymiş ya en azından için rahat oluyor adamların hakkına girmediğin için falan neyse orijinal alın girmeyin milletinhakkına tabi buda benim düşüncem

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Deus Dominus View Post
    Kendin istediğini yapmakta özgürsün ama başkalarına karışamazsın arkadaşım. Almak isteyen alır, istemeyen almaz, gereksiz boş düşüncelerini kendine sakla.
    başkalarına karışmadım ki "bence" dedim gördüysen.Ha ben aldım mı bu sene,evet maalesef aldım.Seneye Türkçe gelirse senden önce alırım be emin ol
    Neden bu kadar kızdın anlaması güç açıkçası,sen almaya devam et o zaman ben geliyorum ne diyim

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Kızmasının nedeni basit.

Oyunu eleştirebilirsin, üretici firmayı eleştirebilirsin, Turksportal'ı eleştirebilirsin ama eleştirirken yanlışı adres göstermenin bencesi olmaz.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Kýzmasýnýn nedeni basit.

Oyunu eleþtirebilirsin, üretici firmayý eleþtirebilirsin, Turksportal'ý eleþtirebilirsin ama eleþtirirken yanlýþý adres göstermenin bencesi olmaz.
    Iyide zaten forum da herkes 2013 türkçe gelmezse almam diyor ve günah keçisi ben oluyorum bu baþlýkta bile onlarca kiþi var bunu dile getiren.
    Zaten iş çocuk oyuncağına dondu,karşılarında 5-10 kişilik bir grup degil 80 milyonluk bir ülke var.Her sene aliyoruz ayni tiri viri yok yeterli satış yok falan filan.SIkıldi artik insanlar bunları beklemekten anliyirmusun,ya cikarmiyacagiz desinler yada oyalamasinlar bu kadar insanı.ha siz ben koyunum hakkımı savunmam alırım orjinal oyunumu beklerim diyorsaniz ayrı
    Bu arada mobil gezinmek çok zor hakikaten,mustafa abi bu mobil konusunda da birþeyler bekliyoruz

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

"Yanlışı adres göstermemem lazımdı" demek bu kadar zor olmamalıdır. Keçiden, koyundan konu açılınca benden ordan devam edeyim. Herkes yanlış yapıyor diye sürünün peşine takılmamak lazım.

Türkçe eklenmiyorsa doğrusu "FM'yi almayacağım" olmalıdır. Orijinal almam kısmını kendi içimizde saklı tutmamız daha iyi olur diye düşünüyorum.

Hak kısmına gelince kimsenin Football Manager oyunu üzerinde bir hakkı yoktur. Hakkımızın olmadığı bir yerde başkasının hakkına girerek hakkımızı korumak ilginç bir denklemdir.

Nesil
    2008
    Yer
    İSTANBUL

Bu sene bende Türkçe çıkarmadıkları için almamıştım oyunu ve almayacağımı da söylemiştim.Fakat daha sonra dayanamadım ve Ocak ayının sonlarına doğru aldım oyunu.Her ne kadar almayacağız desekte içimizdeki FM sevgisi buna engel oluyor.Oyuna bu kadar düşkün olanlar illaki bir süre sonra oyunu alıyor.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Sigames'ten Türkiye'deki resmi satış rakamlarını öğrenmek lazım. "Meşhur" 10bin sayısını rahat geçtiğini düşünüyorum, kendi çevremden ilk defa orjinal FM alanların sayısına bakınca bunu tahmin ediyorum.. Sigames'te bahaneler bitmez diyorsanız orası ayrı

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    "Yanlışı adres göstermemem lazımdı" demek bu kadar zor olmamalıdır. Keçiden, koyundan konu açılınca benden ordan devam edeyim. Herkes yanlış yapıyor diye sürünün peşine takılmamak lazım.

Türkçe eklenmiyorsa doğrusu "FM'yi almayacağım" olmalıdır. Orijinal almam kısmını kendi içimizde saklı tutmamız daha iyi olur diye düşünüyorum.

Hak kısmına gelince kimsenin Football Manager oyunu üzerinde bir hakkı yoktur. Hakkımızın olmadığı bir yerde başkasının hakkına girerek hakkımızı korumak ilginç bir denklemdir.
    Evet haklısınız aslında okudugumda tekrar bende kabaca oldugunu gördüm Siz düzeltmişsiniz zaten beni yine de söyleyeyim Türkçe eklenmedikçe bundan sonra orjinal almayacağım.

Kolay gelsin tüm ekibe.Bu arada malum siteden ses seda çıkmıyor,twitter da programcı kaçtı yama ertelendi felan yazmışlar,tam komedi

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Quote Originally Posted by leave_992 View Post
    Evet haklısınız aslında okudugumda tekrar bende kabaca oldugunu gördüm Siz düzeltmişsiniz zaten beni yine de söyleyeyim Türkçe eklenmedikçe bundan sonra orjinal almayacağım.

Kolay gelsin tüm ekibe.Bu arada malum siteden ses seda çıkmıyor,twitter da programcı kaçtı yama ertelendi felan yazmışlar,tam komedi
    yamanin ertelendigi yokda , arayuz icin bi webtasarimci ile anlasmislar oda hastaymis

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Bu gibi durumlarda tarih vermek hata, biz de zamanında aynı yollardan geçtik. Onlarda böyle tecrübelenecektir.
    Mustafa Budak
    Turksportal

Bertolt Brecht

Arkadaşlar, diğer sitede Türkçe FM ile ilgli kurulum dosyalarının 3/2'lik kısmı tamamlanmış. 20.00 gibi çıkacağını tahmin ediyorum.Ancak onların profesyonel olduğunu düşünmüyorum, zira ki Cuma öğleden sonra dediler, akşam oldu.Yama tamamen türkçe olsa bile profesyonellik açısından yetersizler.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ceb58 View Post
    Arkadaşlar, diğer sitede Türkçe FM ile ilgli kurulum dosyalarının 3/2'lik kısmı tamamlanmış. 20.00 gibi çıkacağını tahmin ediyorum.Ancak onların profesyonel olduğunu düşünmüyorum, zira ki Cuma öğleden sonra dediler, akşam oldu.Yama tamamen türkçe olsa bile profesyonellik açısından yetersizler.
    Öğleden sonra = Akşam

Sayfa 10 / 14 İlkİlk ... 89101112 ... SonSon

Mesaj Yetkileri