Yayınlayacak olarak okudum arkadaşlar.
Yayınlayacak olarak okudum arkadaşlar.
Arkadaşlar, SEGA forum sitesine bu konu ile ilgili mesaj attım.Hatta bu yıl önceki yıllara göre FM 2012 satış patlaması yaşandı, dedim.SEGA forum moderatörünün cevabı şu şekilde oldu.
-----------------
If sales of FM in Turkey have boomed this year then Sega/SI will know it, that doesn't mean they will make a Turkish language edition but would bring the possibility closer.
They have stated their position on this repeatedly so there's nothing more to be said at the moment.
Steam having a Turkish edition has nothing to do with it I'm afraid.
------------
Arkadaşlar, ne anlama geliyor. Açıklama yaparsanız anlayabiliriz.
Azcık birşey anladım olabilir de olmaya bilir de galiba böyle birşeyler yazıo
Siz kapatın biz arıcaz diyorlar.
bız orjınal alalım fm sıtesının bırınde adamlar aylarca ugrastı %100 turkce yaptı..
Satışta patlama oldu ama bize ne diyorlar.
Özetle FM'nin çok satmış olmasının gelecek oyunda, oyuna Türkçe eklenmesi anlamına gelmeyeceğini yazmış. Şuan için fazla bişey söyleyemeyeceğini vs demiş.
...
2 senedir Türkçe Fm için dolarları sayıp orjinal aldık ama ismini reklam olmasın dıye vermedıgım bır sıtenın helal olsun dıyecegım calısanları %100 türkçe fm yı cıkardılar.. yorumlarınız nedır? ben sevındım ama orjınal almama ragmen turkce cıkarmayan oyunun yonetıcılerıne kızgınlıgım artarak burukluk yaşadım..
Satışta patlama olmuş olması Türkçe dil desteği olacağı anlamına gelmez ancak olasılığını arttırır. Kesin birşey söylenemez. Şimdilik daha fazla birşey söyleyemeyiz diyorlar.
Football is simple,but Football Manager is not
Zenginin parası, züürtün çenesini yorar kardeşim.
Neyin Kafasını Yaşıyo La Bu Sega
terbiyesizliğe bak be. oyun satımlarının patlaması türkçe olacak anlamına gelmiyor diyor. şeytan diyor ki alma artık orjinali. indir indir çek dağıt memlekete.
Yeni bir şey değil bu, adam da söylemiş zaten yeni bir şey olmadığını; "satışlarla ilişkili kesin bir taahhüt yok, veremiyorlar, ama rakamlar ihtimali arttırır". Orijinal oyun alma konulu anket düzenlenirken de durum buydu.
"Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"
anket yaptılar satış rakamlarını açıklamadılar resmen kullandılar milleti bence seneye protesto edip kimse orjinal almamalı artık dil sorunuda ortadan kalktı %100 türkçe yama var ve bundan sonraki bütün serilerde olacak yani artık sigamese falan ihtiyacımız kalmadı ve verilen böyle umursamaz bir cevaba karşılık bu oyunu orjinal almak .......
Türkçe'yi beklemek yerine İngilizce öğrenmek daha kolay olurdu, yıllardır bekliyoruz
Bu oyun ve yabancı diziler/filmler sayesinde İngilizce'm bayağı ilerlediAnadilin yerini tutmaz tabi ama yapacak birşey yok.
evettt simdi geldik adamların bize bakıs acısının ne olduguna
burda goygoyculuk yapanlar,orjinal almazsanız adamlar tabi turkce yapmaz diyenler,babasının dukkanıymıs gıbı her fırsatta Sİ games i savunanlar adamların ne dedigi acıkca ortada tabi anlamak isteyenlere bundan sonra kimse cıkıp konusmasin yok orjinal almazsaniz etmezseniz oyle olur boyle olur demesin bu sene oldu olucaktı bır daha hıcbır fm serisi bizim ulkemizde bu kadar orjinal satılmaz adamların kaybedicegi birsey zaten bizi umursamıyolar bile bos yere kendımızı avutmayalım arkadaslar...
Yaniliyorsun.
Insanlar kendilerinin kontrolunun disinda seylerin gerceklesmesini beklerken su olacak veya bu olacak diye garanti vermezler. Miles'in politik cevabinin tek nedeni de bu. Geri donup Vieri'nin yazdiklarini okursan bu konu hakkinda bir cikarsama yapabilirsin.
Tipik politika yapmış...peeh
bu sene ben bile orijinal aldım miles hele bi çıkarmasın ona türkçenin en anlamlı sözleriyle tweet atıcam![]()
arkadaş haklı bende 2005 den beridir üyeyim.Aynı tas aynı hamam,aynı yorumlar,aynı SI,aynı Miles,aynı tırı vırılar,hatta turksportal ana sayfası bile yıllardır aynı![]()
fm2005 bölümü gözükse de okusak keşke(yıl 2005)
-Türkçe seneye eklenecek mi?
(yönetici)-Satarsak ekeyecekler siz satın alın
yıl 2010
-10.000 imza kampanyası başlattık,imzalayın hele çıkıcak
-9.000 küsur imzalandı çıkamadı
yıl 2011
-Türkçe fm 2012 hayal değil(yönetici)
-Arkadaşlar askere felan gitti çıkaramadık,dosyaları si ya gönderemedik(yönetici)
-seneye geliyor öyleyse(bizler)
yıl 2012
-%60 ını tamamladık çevirinin,bir kaç ay daha var hepsini tamamlayıp yollayacagız inşallah
-......(2012 ekim de çıkınca edit licem burayı söz)
karamsar değilim yanlış anlaşılmasın,hatta kesin gözüyle bakıyorum 2013 ün türkçe geleceğinide.Turksportal bile bizi yıllardır oyalıyor,bırakın yapımcılar azımıza mıçsın![]()
Beyler kimse yanlış anlamasında Sony bütün oyunlarını Türkçe dil desteği ile çıkartıyor.Onun dışında Pes 2011 ve 2012 türkçe çıktı ( yanılmıyorsam ), FM, PES'ten daha popüler bir oyun değil ve PES kadar tutulmuyor Türkiyede.Orjinal Pes alan adam sayısı 2 elin 10 parmagını ya geçer ya geçmez.Uzun lafın kısası herkes hayal aleminde, bunların bu oyunu türkçe çıkartıcağı yok.Biz de kendimizi kandırmaktan vazgeçelim.Kardeşim ben neden Orjinal alınca sne oyunu türkçe çıkartıcaksın ki.Satış yapmak istiyorsan ülke de Sen Türkçe Çıkart Ben Orjinal alayım.Daha mantıklı değil mi.Si gamesin yaptıgı tam bir çakallık başka bir açıklaması yok.
leave_992: dediklerinin bir kısmına katılmamak elde değil malesefki
..JoaQuiN.. : ancak şöyle bir ayrıntıyı unutuyorsun pes'i türkçeleştirmek ile fm'yi türkçeleştirmek arasında dağlar kadar fark var. o tarz bir kıyaslama yapmak doğru olmaz kısacası.FM'nin ki kolay iş değil ama dediğin gibi imkansızda değil.
maymun gözünü açtı durum bu. böyle giderse SI istediği şeyin tam tersine ulaşıcak. Oyun satımını çoğaltmaya çalışırken düşürücek gibime geliyor belki o zaman çıkarırlar
Dünya üzerinde hiç bir oyun firması iki elin parmağını geçmeyecek kadar orjinal oyun sattığı ülkenin dilini koymaz oyununa. PES illa ki çok fazla satmıştır yoksa Türkçe koymazlardı. Bizim kara kaşımıza gözümüze mi koydular? SI in olayı bana göre inat artık hele son güncellemede dil dosyalarını bloklayan sistemi falan koymaları tamamen biz Türkçe oynamayalım diye yaptıkları şerefsizlik bence.
Pes'in Türkçe çıkmasının tek nedeni PS cafeler. Her cafe 20 şer tane alıyordur heralde.
Türkçe fm nin de önümüzdeki en az 5 sene çıkacağına ihtimal vermiyorum, keşke şu oyuna rakip çıksa da ona geçsek.
kurdum vallahi hayret yani bu kadar guzel ve ozenılen bır durum olamaz. yıllardır uye oldugum turksportaldan beklerdım.. hayırlısı orjınal alalım sonrada tr cıkmıcak desınler enayılıgımıze doymayalım..