20 küsür maçta 20 küsür korner golü, 10 küsür frikikten yedim(orta-kafa-gol). Sonrasında kariyeri bıraktım. İngiltere alt liglerindeydim.
Bence bunun bir çözümü yok. Rakip sizden üstünse ve favoriyse tüm maç ezseniz bile tek kornerden gol atıp sizi yeniyorlar. FM'in muhteşem maç motorunun bize hediyesi![]()
Bu şekil zaten klasik savunma dizilimi.Bence bir nokta yanlış.Neresi?Bek oyuncuları savunma oyuncuları.Doğal olarak savunma özellikleri diğer bölgelerdeki oyunculardan daha iyi.E sen bu adamları ön ve arkada direğe kitleyeceğine savunma özellikleri daha zayıf olan diğer oyuncular yerine adam markajı versen daha iyi değil mi?Ben böyle yapıyorumKanat adamlarına direkleri tutturuyorum.Stoperlere ve hava topları genelde iyi olduğu için ön liberoma uzun adamları.2 kişi ileride 1 kişi ceza yayında bekliyor, diğerlerine adam markajı veriyorum.Adam paylaşımında sıkıntı yok.Sıkıntı Heading, Jumping gibi özellikleri stoperimden çok daha düşük olan dandik bi oyuncunun çıkıp dan diye golü atması.Liverpool maçını evimde 3-1 kaybediyorum adamlar 3 golüde kornerden atıyor.Doumbia bile kornerden gol atıyor.Bu nedir ya?İnsanın asabını bozuyor bu oyun bazen.
- Rıdvan Dilmen : "Brezilya Milli Takımı'nın sol beki fazla oynayamıyor Fenerbahçe'de, sebep?"
- Aykut Kocaman : "Brezilya Milli Takımı'nın sol bekinin bunu düşünmesi lazım."
Taktik ekranında sol altta Match Preparation var değiştiriyorum ama geri baktığımda tekrar eskisi gibi oluyor yani değişmiyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?
Team Policy isminde bir bölüm var, üst menüde takım adına tıkladığında görürsün o seçeneği. Orada asistan menajere vermişsin bu görevi. Hazırlık maçlarının ayarlanması, yönetilmesi, genç takım seçmeleri, maç konuşmaları gibi opsiyonları belirlediğimiz bölüm.
Arkadaşlar sol üst köşede ki arama çubuğu bende kayboldu, tema falanda yüklemedim nasıl ve ne zaman oldu farkında değilim ama yeni kariyer açtığımda da yok. Bilgisi olan var mı bu konuda?
Oyunun orjinal ise steam'den eksik dosyaları tekrar yükleyebilirsin.
Öyle bir kariyer yaşıyorum ki henüz sezon bitmemesine rağmen en az 15 korner golü yedim, 4-5 kez kendi kaleme gol attım, 5 kez kırmızı kart gördüm ki bu benim için çok yüksek bir rakam.Ligin en fazla gol atan 3. takımıyken, en fazla gol yiyen 4. takımıyım.Kalecim bir maç panter kesilirken, ertesi maç auta giden topu içeriye alıyor.Kısacası rezilliğin bini bir para ve bu durum aşırı derecede canımı sıkıyor!
- Rıdvan Dilmen : "Brezilya Milli Takımı'nın sol beki fazla oynayamıyor Fenerbahçe'de, sebep?"
Ben de hiç tad alamıyorum bu oyundan.
Transferinden maç motoruna kadar çok can sıkıcı işler oluyor.
15 yaşında regen alacağım diye 25 milyon euro para mı vermem gerekiyor ?
Ben defans çizgisini en geriye çekmişim, kalecim aut atışı kullanacak benim defans santra civarında dolanıyor. Kaleci de topu gidip rakip forvete yolluyor gol pozisyonu görüyoruz kalede.
Barcelona'ya karşı evimde 4 deplasmanda 5 yiyorum. Barca'nın savunmasında Barta ve Henrique var. Sol beke Puyol'u koymuşlar. Götze, Llorente ve Valencia'ya adım attırmıyor bu çakma defans.
Resmen stoperdeki 2 dandik adam Llorente hayvanını sindirdi.
Millet Türk takımlarıyla 2. sezon şampiyonlar ligini alıyorum diyor şaşıp kalıyorum. Demek ki ben anlamıyorum bu oyundan.
Ben Beşiktaş'ta 2 sezon boyunca Match Preparation'ı Defending Set Pieces yaptım. Duran toplardan yediğim goller yok denecek kadar az. Duran top taktikleri falan default.
Ha bu arada Deus Dominius sağolasın değiştirdim sonunda.
Benimde bir sorum olacak, kısmen oyunla ilgili. Bizim süper ligin statüsüne benzer bir lig var mı dünyada? Yani hem şampiyonluk grubu, hem 5-8 grubu olan...
Editörden yanına bile yaklaşamadım şu anki durumun, manual yapayım dedim, içinde kayboldum .xml dosyasının. 5-8 play-off'unu şampiyonluk grubu gibi yapmayı becerdim bir şekilde ama bu kezde 5-8 arası tüm takımlar şampiyonlar ligi'ne katılma hakkı kazandıÇıkamadım işin içinden elimde bir örnek olması lazım. O sebeple soruyorum bizim lig gibi başka lig var mı?
Belçika'da şampiyonluk grubu var.İlk 6 kalıyor puanlar aynen yarıya bölünüyor.5-5 10 maç oynandıktan sonra sıralamaya göre şampiyon ve Avrupa Kupaları'na gidenler belli oluyor.En kısa zamanda Belçika'da oynamayı düşünüyorum,Anderlecth,Liege,Brugge,Genk,Gent gibi denk takımlarda var keyfili olması muhtemel.
Belçika Ligi 11 yıllık Fm-Cm hayatımda sanırım oynadığım en iğrenç ligdi, kesinlikle tavsiye etmiyorum.Ekonomik gelir 0.Türkiyedeki gibi yarı yarıya bölünmesede Rusya Liginde de bu yıl Play of sistemi uygulanmaya başladı.Play ofa girdiğin puanla aynen devam ediyorsun.Lig 8-8 bölünüyor.Ama oyna oyna bitmiyor sezon.Rusya Ligini seven biri olarak 1 sezon bile bitiremedim, daha da oynamam bu düzende.Birde İskoçya Liginde Play of sistemi var.Ama orda da 2 seridir oynamadığım için tam hatırlamıyorum.Puanlar ya tamamen sıfırlanıyordu yada aynen devam ediyordu emin değilim.Belçika Liginden 10 kat daha zevklidir İskoçya mesela.Hoş sen başka hangi ligde oynayayım dememişsin ama ben içimdekileri dökmek istedimİstediğin örneği arkadaşımızın belirttiği şekildeyse Belçika Liginden alabilirsin ama sakın oynama
![]()
FM 2010'da oynamıştım Belçika liginde, 2 yıl Standard Liege ile iki uefa finali oynamıştım, ikisini de kaybetmiştim hey gidi günler...Ama eğlenceliydi, kadroda güzeldi, Defour, Witsel, Mbokani takımda
Bulamadım bizim sözde süper ligdeki gibi ülke. Yunanistan'a bakıcam şimdi, orada anladığım kadarıyla 1. şampiyon oluyor, 2-3-4-5 play off grubunda mücadele ediyor.
Yeni oyun açarken oyuncu özelliklerini göstermeyi aktif hale getir demeyi unuttum şimdi tanınmayan oyuncularun coğu özelliği gözükmüyor, bunu oyuna devam derken çözmemiz mümkün mü ?
Gözlemcine izletmekten başka çaren yok. Böylesi daha gerçekçi bence, Türkiye'de çalışırken Afrika ormanlarındaki oyuncunun özellikleri bilmemiz saçma.
Arkadaşlar bu editörden bu play-offu nasıl kaldıracaz, bulamadım bi türlü. Yardımcı olursanız sevinirim.
Beyler Pastore'yi 13-14 sezonunun başında 17m dolar a Galatasaray'a aldım,14/15 sezonunun başında 64m dolar a Manchester City'ye sattım.Aslında satamayacaktım ama kulüpte mutsuzdu ondan sattım.Sizce doğru mu yaptım ?
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
...
Yahu ne şanssız adamım benSelçuk 8-9 ay sakatlandı düzeldiğinde de verim alamayacağım kesin.Kim oynayacak şimdi onun yerine veya kimi alacağım.Selçuk gibi adam bulmak zor.
Mustafa Sarp'ı geri getir : )
...
Arkadaşlar Bek-Geri Kanat arasında ne fark var mesela eboue atağa sıkca yardım eden fiziğiyle ön plana çıkan bir isim ne oynatmak gerekli şu an bende bek otomatik + sol bek ve sağ bek oyuncularını farklı görevlendirsem bi sorun çıkarmı
birde defansın ortasındaki iki oyuncudan birini hızı çevikliğine göre koyup açıkları kapatan oyuncu yapıyorum yanına stoper olarakda güçlü kafa toplarında ve zıplama özelliği iyi bi isim koyuyorum sizce doğrumu yapıyorum ?
merak ettiğim bişeyi daha sorayım scout personeli alırken sadece 2 şeye dikkat ediyorum ben oyuncu potansiyeli kavrama,oyuncu yeteneği kavrama böyle arattıdım sixtho alfonso diye bi adam var bu iki özelliğide 20 seviyesinde yetenekli oyuncuları bulurmu hiç bilinmedik ?
benim gözlemciler hep 4 en fazla 4 yıldızlı elemanlar buluyor daha kaliteli elemanlar bulmalarını nasıl sağlarız talimatı cartı curtu var mı ?
Judging playet ability ve judging player potential özelliklerinin yanında determination ve adaptability özellikleri de yüksek scout'lar bulabilirseniz 4,5-5 yıldızlı oyuncuları bulma şansınız artar.
"Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil; doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz."
O yıldızlar senin takımının seviyesine göre belirleniyor. Aynı gözlemci Gençlerbirliği'ne oyuncunun 5 yıldız potansiyeli var derken, Fenerbahçe'ye 4 yıldız diyebilir. Gözlemcilikle ilgili özelliklerin yanında level of discipline(disiplin seviyesi) ve determination(kararlılık) gözlemcinin daha verimli çalışmasını sağlar. Daha sağlıklı bilgi verir.
Kafayı taktım dünya yıldızı olacak oyuncu bulmak istiyorum dersen belirli aralıklarla bak ülkelerin u19, u20, u21 takımlarına. Dikkatini çeken profiller için rapor iste gözlemcinden.
Beyler,sanırım korner kullanamayan,penaltı atamayan,frikik yeteneği olmayan yeni Selçuk İnan'ı buldum.Ne dersiniz iş yapar mı ?
Tamam vazgeçtim Selçuk İnan'la alakası yok bu adamın
![]()