ts maçına ayrı bi motivasyonla hazırlanıyorum bu hafta yaşadıklarımı futbolculara anlatsam en az 5-0 alırız maçı neyse maçın heyecanı şimdiden sardı yarın atkımızı takıp formamızı giyip maç heyecanını gün boyu yaşayacağız inşallah.
ts maçına ayrı bi motivasyonla hazırlanıyorum bu hafta yaşadıklarımı futbolculara anlatsam en az 5-0 alırız maçı neyse maçın heyecanı şimdiden sardı yarın atkımızı takıp formamızı giyip maç heyecanını gün boyu yaşayacağız inşallah.
Fenerahçemiz tarihindeki ilk şampiyonluğuna 31 Mart 1912’de ulaştı. Ligin (İstanbul Futbol Ligi) son haftasında Strugglers’ı 1-0 mağlup eden Takımımız, tarihimizdeki ilk şampiyonluğunu elde etti.
O dönemde yaşanan zorluklara rağmen 1911-1912 sezonunda şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçemiz, ilk maçında eski şampiyon Kadıköy’ü 3-1 ile geçmiş ve herkesin dikkatini çekmişti. İkinci maçında Rumblers ile 2-2 berabere kalan Takımımız, üçüncü maçında ise Progress’i 2-0’la geçmişti. 4 . maçında Strugglers ile 0-0 berabere kalan Fenerbahçemiz, şampiyonluk mücadelesi vermeye başlamıştı.
İki devreli ligin ikinci yarısına 4-0’lık Kadıköy galibiyeti ile başlayan Takımımız, Rumblers ile ise 1-1 berabere kalmış ve ligde henüz yenilgi yüzü görmemişti. Progress maçını da kazanan Fenerbahçemizin lider Rumblers ile arasında bir puan bulunuyordu. Strugglers’ı yenmesi durumunda şampiyon olacak Fenerbahçemiz, rakibini Sait Selahattin’in rövöşatası ile 1-0 mağlup ederek, tarihindeki ilk şampiyonluğuna ulaştı.
Fenerbahçemizin futboldaki ilk şampiyonluğunun 100. yılında, şampiyon kadrodaki büyüklerimizi ve idarecilerimiz rahmetle anıyoruz.
fenerbahce.org
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Bizene abi provoke etmek isteyenlerden.Biz bi önümüzü görüp düşünelim daha doğrusu sorgulayalım neden emre yok? cevabı "antrenör tasarrufudur" olamaz. Ben yazımı o arkadaşı savunmak için yazmadım,yanlış şekilde eleştiriyor bunun bende farkındayım. Ama bir kesim varki her eleştiriye tepki gösteriyorlar.Ki şöyle de birşey var geçen sezon bu forumun %90'ı Aykut Hoca ile olmuyor derken,ben burada sabredin biraz o adam Aykut Kocaman'dır diyordum. Hala da görüşüm değişmedi ama bilmek istiyorum, takımın modern futbola uygun tek orta saha oyuncusu neden kesik yiyor. Taraftarım ben buna hakkım yok mu?
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Her ne kadar yok densede Aykut Kocaman'ın GG ve Emre ile arası iyi olmadığı belli.Büyük ihtimal Emre sezon sonu gider.
Kulislerde konuşuluyor evet. Emre,Gökhan,Volkan ve Alex'le arası iyi değil diye haber çıkmıştı sanırım. Bu isimler çok önemli isimler bir orta yol bulunmalı doğruysa. Geçen sene bizi şampiyon yapan şey Santos'un takıma dönmesiyle alakalıydı bence.Bu sene aynı bütünlük yok takımda. Sebebi saha dışı olaylarla çok oyalanmamız olabilir,şike davası vs.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Vardır bir sebebi. Emre'yi durup dururken kesmek için akli sorunların olması gerek. Aykut Kocaman böyle mi? Bence değil. Bekleyelim. Sıcağı sıcağına hiçbirşey çıkmaz ortaya. Bilmek istemek en doğal hakkımız. Ama bir sorun varsa ve hemen açıklanmıyorsa, varolan sorunu büyütmek istemediklerindendir, çözmek istediklerindendir diye düşünürüm. Bu insanların sen, ben ya da yöneticiler dışında herhangi birisine açıklama yapmak gibi bir sorumluluğu da zorunluluğu da yok. Yine eğer bir sorun varsa ve çözemezlerse, derler ki Emre bu takımda olmayacak. Biz de anlarız çözülememiş. Sorunun ne olduğunu da açıklamak zorunda değiller.
volkan tv8 de aykut kocaman babam gibi demişti nasıl arası kötü olsun
59 dan öncekiler galiba sayılmıyor şampiyonluklarda
Emre dün bir sakatlık yaşamıştı. Dün sağ arka alt adalesinde ağrı hissettiği için antrenmanı tedbir amaçlı yarıda bıraktı, bu sabah yapılan son çalışmada ise takımla birlikte çalışmıştı. Ligin ilk yarısında Trabzonspor maçı öncesi de kadro dışı bırakıldı. Gerçi taraftar baskısı sonucunda affedildi.
Aykut Kocaman hocalığını gelecek sezonda bu şekil devam ettirecekse bence sezon sonunda Sportif Direktörlüğe tekrar çekilebilir aksi halde bu halde devam etmesi bir efsanenin bu kulüpten yuhalanarak kovulmasına kadar gidecek, gittiği yol ne yazık ki bunu gösteriyor. Şuan kulüp içinde sessiz bir çoğunluk var ve sadece bekliyorlar. Başarılı olun veya olmayın bu seneyi herkes görmezden gelir ama aynı düşünce ile gelecek sezon 5 hafta bile bu takımı idare edemezsiniz çünkü sessiz çoğunluk, sessiz kalmayacaktır.
...
ne zaman bu kaos biter o zaman aykut hocayı eleştirme ortamı oluşur bakın geçen seneki başarıya bu ortamda o başarıyı beklemek çok yanlış olur
Evet federasyon kurulmadan önceki şampiyonluklar sayılmıyor.Eğer onlar sayılsa açık ara öndeyiz zaten![]()
- Rıdvan Dilmen : "Brezilya Milli Takımı'nın sol beki fazla oynayamıyor Fenerbahçe'de, sebep?"
- Aykut Kocaman : "Brezilya Milli Takımı'nın sol bekinin bunu düşünmesi lazım."
bende öyle duydum ya bu istanbul ligi felan![]()
Beşiktaş 2 yıllık bir dönemi başvurup almıştı diye biliyorum. Biz de önceki şampiyonluklar için böyle bir talepte bulunabiliriz. Tabii bunlar çok sonra yapılacak işler. Daha öncelikli işler var.
Emre nasıl olmaz ya.İyice kafamı karıstırmaya basladı Aykut Kocaman hiçbir anlam getiremiyorum artık yaptıklarına sadece izliyorum.Söylenecek birşey yok Fenerbahçe taraftarı ile resmen dalga geçiyor hocamız.
kafası esmiştir aykut hocanın almamıştır
SON DAKİKA : Novotel'de yediği yemekten zehirlenen Alex,Volkan,Stoch Karadeniz Teknik Üni Hastahanesine kaldırılmış !
Böyle bi haber var twitter'da. İnş doğru değildir..
Bu Fener, kolay kolay kâr etmez!
Fener’in kısa vadeli borçları 9 ayda 21 milyon TL'den 170 milyon TL'ye çıktı
01 Nisan 2012 Pazar, 09:36:03
Ana sözleşmesini değiştiren Fenerbahçe Sportif'in tıpkı Galatasaray ve Beşiktaş'ta olduğu gibi önümüzdeki dönemde kâr etmesi pek mümkün gözükmüyor. Fener’in kısa vadeli borçları 9 ayda 21 milyon TL'den 170 milyon TL'ye çıktı.
Fenerbahçe, 2011 yılı ilk 9 aylık finansal sonuçlarını açıkladı. Fenerbahçe Sportif AŞ'nin ana sözleşmesinde yapılan değişikliğin ardından, gelir ve giderlerin tamamının şirketin bilançosuna yansıması ile oluşan mali tablolara akıldığında şirketin tıpkı Galatasaray ve Beşiktaş’ta olduğu gibi önümüzdeki dönemde kâr etmesi pek mümkün gözükmüyor. Çünkü Fenerbahçe 2004 yılında yaptığı ve kulübe zarar veren yanlış halka arz modelinden, sağlıklı bir şirket yapısına adım attı.
Hem UEFA kriterleri hem de SPK’nın ana sözleşme değişikliği baskısının ardından şirketinmali tablosu da değişti. Fenerbahçe Sportif’in bilançosunda daha önce gelirlerin yüzde 80'i, giderlerin ise yüzde 15 gibi bir kısmı yer alıyordu.
9 AYLIK ZARAR 211 BİN TL
Ancak bu yapı sağlıklı ve sürdürülebilir olmadığı için ana sözleşmede yapılan değişiklikle şirket normal yani gelir ve giderlerin tamamının bilançoda yer aldığı daha sağlıklı bir yapıya kavuştu. Yeni yapıya göre açıklanan bilançoya göre, şirket, 29 Şubat 2012 itibarıyla yani ilk 9 aylık bilançosunda da 211 bin lira zarar açıkladı. Veriler, şirketin 31Mayıs 2012'de açıklanacak olan 2011 yıllık bilançosunda da hatırı sayılır bir zarar açıklayacağı yönünde. Oysa ki, Fener geçen yıl 97 milyon TL, 2009’da da 62.3 milyon TL kâr açıklamıştı. Fener’in Mayıs 2011’de 21 milyon lira olan kısa vadeli borçları 29 Şubat 2012’de 170 milyon liraya tırmandı. Galatasaray’da da zarardaki Futbol AŞ şirketini halka açtığı kârlı Sportif AŞ ile birleştirince 50 milyon doların üzerinde kâr eden ve temettü dağıtan yapı gitmiş, 100 milyon dolar zarar açıklayan bir şirket oluşmuştu. Oluşan bu yapı sürdürülebilirlik açısından daha sağlıklı bir yapıydı.
FUTBOLCULAR 94 MİLYON TL
Fenerbahçeli futbolcuların 29 Şubat 2012 itibarıyla net defter değeri (lisans değeri) 93.8 milyon lira olarak açıklandı. Öte yandan geçen yılın 9 aylık bilançosunda 63.2 milyon lira olan satış gelirleri bu yıl 181.2 milyon liraya ulaşırken, geçen yıl 9.4 milyon lira olan satışların maliyeti, 29 Şubat itibarıyla 180.2 milyon liraya ulaştı.
Sefer Yüksel / Gazete Habertürk
- Rıdvan Dilmen : "Brezilya Milli Takımı'nın sol beki fazla oynayamıyor Fenerbahçe'de, sebep?"
Bugün U16 ve U17 takımlarımız Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde Beşiktaş'la karşılaştı.
Oynanan ilk maçta U16 takımımız rakibini, hakkında birçok övgü olan genç golcümüz Aziz Ceylan'ın 2 golüyle 2-1 galip geldi.
U17 takımımız da son dakikada Cengizhan Gündüz'ün attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı.
Yanlış kararlar verip, yanlış oyuncu tercihleri yapıyor.Şahsen beğenmediğim ve eleştirdiğim birçok yönü var Aykut Kocaman'ın.Ama bazı Fenerbahçe'li arkadaşlarımın "Vurun abalıya" misali Aykut hocaya bu kadar sallamalarına anlam veremiyorum.Geçen yıl 17de 16 yaparken iyiydi ama?"Sen bizim Kocaman umutlarımızsın"dı?Ne oldu şimdi işler kötü gidince birden kapasitesiz vasat bir teknik adam oluverdi.Tekrar söylüyorum yanlışlarıda var.Hatta oyuncu tercihlerinde gerçekten saçmalıyor ama Mourinho 40 yılda bir çıkar.Galatasaray'ın Chelsea'dan 5 yediği dönemlerde Fatih hocanın arkasında durmasalardı belki şuan Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi hocalarından biri ortaya çıkmayacaktı.İnsaf biraz.
Ya çok gol yedi diye yada takım kötü oynadı diye ona kızılmıyor ki.O şöyle eleştiriliyor yanlış oyuncuları oynatıyor yanlış degişiklikler yapıyor.Gereken 11i çıkarsa 10 tane yese kimse hocaya kızmaz oyunculara kızar.Ama oyunun kötü gitmesini sağlayan Aykut Kocaman'ın değişiklikleri ve 11 tercihi oluyor genelde.
Aykut hoca'yı pek beğenmiyorum ama beğenmediğim yönleri çıkardığı 11'ler falan değil, olur her maç bizim kafamızdaki 11'i çıkarsa zaten orda o değil bir olurduk.Hatalarından ders almıyor, göremiyor bir sistemi denedin olmadı olmaz o nedir bu uğraşın nedir bu çaban 1 adamı oyuna sokucam diye tüm sistemi harcamak niye ?
Bunları genel olarak çok yapıyor ve bu yönleri yüzünden bizim güvenimiz sarsılıyor, kişilik olarak sonsuz saygım var kendisine ama durum böyle iken o saygımda azalıyor.
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
2003-2004 sezonu şampiyonu Fenerbahçe
Hoca: C. Daum
2004-2005 sezonu şampiyonu Fenerbahçe
Hoca: C. Daum
2005-2006 sezonu 2.'si Fenerbahçe
Hoca: C. Daum (2 sezon üst üste şampiyonluk yaşatmış bir hoca nasıl kovulur tüm Türkiye'ye gösterdik)
Aykut Kocaman şampiyon olmuş olabilir. -ki bunda kadro kalitesinin etkin olduğunu üstüne basa basa söylüyorum. 1 sezon şampiyon yaptı diye diğer sezon takımdaki oyuncuları küstürecek, takımı defans yapan oynadığı futbolla zevk vermeyen bi takım haline getirecekse orada herkes dur der.
Burası Fenerbahçe. 1 Aykut gider, 1000 Aykut gelir. Önemli olan Fenerbahçe'nin varlığıdır.
Stoch Trabzon maçında yok. Aykut Kocaman'a Messi'yi versen defans yapmıyor diye yedek bırakır.
Stoch konusu çok uzun. Maç bitince yazacağım bununla ilgili. Stoch'a acıyorum artık. Bir futbolcu nasıl köreltilir hep birlikte izliyoruz. Yazık gitsin avrupaya oynasın. Biz Stoch'u haketmiyoruz..
Aykut Kocaman KURTARICIMIZ ve MANEVİ OĞLU Özer'i ilk 18'e koyunca bu maç alacağını biliyordum. Alex sakatlanmasa bile girecekti ilerleyen dakikalarda.
Özer'in Fenerbahçe'nin topçusu olmadığını anlamak için daha kaç puan kaybedeceğiz..
Ve Aykut Kocaman'ın bu takımın Teknik Direktörü olmadığını anlamak için daha kaç kişi Kanser olacak?
Aykut kocaman fenerbahçeye geldiğinde aklındaki sistem 4 3 3dü ama oyuncu yapısı uygun değildi sisteme bu sezonun başında istediği oyuncuları tek tek alıyodu takıma ama bazı olumsuz durumlardan dolayı olmadı hala hocanın aklında 4 3 3 var biraz sabretmek lazım diyorum
Alex bu sezon sonu ayrılırsa ve 4 3 3 e uygun en az 3 tane orta saha oyuncusu alınırsa işte gerçek aykut kocaman mentalitesini görürüz
SADECE BİRAZ SABIR geçen sene 9 puan varken nasıl sabrettiysek bu sezonda yaşanan bunca sıkıntılara rağmen hala kafaya oynuyosak bu kesinlikle hocalık başarısıdır ve yarıştığı 2 kulvardada devam ediyor takım
Ne sabırı yahu? Onurumuz, gururumuz için mücadele ediyoruz diyen oyuncuları sen 90 dakika çıkartmazsan, onlara taktik vermezsen ne sabretmesi?
Alsınlar UEFA kupası kazanmış bir hocayı ya da kılpayı kaçıran bir hocayı ona yapsınlar bu dediğini. Çünkü KENDİNİ KANITLAMIŞ olduğu için kafanda soru işareti kalmaz. Aykut Kocaman'ın en büyük başarısı nedir?
Emre'ye, Alex'e taktik verecek konumda mıdır Aykut Kocaman?
Maçta ara oluyor rakip takım hocası 1 dakikalık zamanda bile oyuncusuna taktik vermeye uğraşıyor. Bizim hocamız ne yapıyor? Sağo sola bakıyor, kötü oynayana trip atıyor, iyi oynayanı 11'den söküp atıyor.
Santos'u harcıyordu son anda kurtulduk. Semih'i harcadı, Dia'yı harcadı, Serdar'ı harcadı, Özgür'ü harcadı. Sıra Stoch'ta. Zaten Stoch'a kafayı takmış hoca. Seçimlerinden belli..
Aykut Kocaman PİŞECEK diye Fenerbahçe alçalacak öyle mi? YOK ÖYLE BİR DÜNYA. Fenerbahçe Teknik Direktörlük koltuğu STAJ YERİ DEĞİLDİR.
Yeter 2 senedir 1 tane rahat maç izlemedim. Geçen senede aynı şeyleri yapıyordu. Öne geçtiğimiz maçlarda Alex'i tek forvet yapıyordu. Gol yemediğimiz için kimse ses etmiyordu ama ben daha o zaman söylüyordum bu adam HOCA DEĞİL diye.