Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sonuç ne olur?
- Voters
- 37. You may not vote on this poll
-
Fenerbahçe kazanır
-
Berabere biter
-
Trabzonspor kazanır
-
Ülkemizde yok ama adamların kültürlerinde işte şu kelime ırkçılık kabul edilir şeklinde söylemler var, ben de ülkemizin bir gerçeğini ortaya koyayım, karısına, annesine küfür edildiği için cinayet işleyenler var hatta tanıdığım birisi şu anda cinayete teşebbüsten yargılanıyor, sırf küfür ettiği için adamı öldüresiye dövdüğünden ve muhtemelen de ceza alacak.
O nedenle ülkemizde ırkçılığı çok büyük sorunmuş gibi gösterip aman küfür bu işte demek çok mantıklı değil, bizim kültürümüzde de ana avrat küfür etmek kabul edilemez bir olay.
Tabi buradan da şu çıkmasın, Emre suçsuzdur, ya da yaptığını hafifletmek gibi bir düşüncem yok, sadece objektif bakabilmeyi göstermek istiyorum. Aynı ortamda birisine ana avrat küfür etseniz ve birisine zenci deseniz, ortamdaki diğer insanların tepkisi, hangisine daha çok olur?
Tabi bir de ırkçılıkla suçlama yapanların kendi yaptıkları var ki, savunması o dönemde ceza yoktu ki. Aynı şike davasında olduğu gibi, geçmişte herkes yapmıştır ama o dönemde suç değildi, o nedenle futbolu bitiren sadece Fenerbahçe'dir, mantık hep bu, tepkin varsa, her olaya objektif yaklaş ve tepkini göster.
Görüntülerde belli, eğer Zokora'ya gerçekten o laf ağır geldiyse, bırakın sarılmayı, yüzüne bakmazdı Emre'nin. Ben şahsen öyle yapardım. Ama sarılıyorlar, karşılıklı özür diliyorlar, olayı kapatıyorlar. Kendinizi düşünün, bu kadar içerlediğiniz bir laftan ötürü özürü kabul edip sarılır mısınız?
Bu demek değil ki ceza almasın, özür dilemiş de olsa, Zokora şikayetçiyse ceza almalı sadece bu kadar içerleyen adamın kendisine hakaret eden adama sarılması ilginç.
Her neyse, bu yaşananlar bile durduramayacaktır Fenerbahçe'yi. Hafta içinde oynanan 120 dakikalık oyundan sonra yorgunluk olacak diyenlere karşı, takıma kattığı moral motivasyon, yorgunluktan daha önemli demiştim. Öyle olduğunu da gördük. Trabzon'a Serkan'ın şutu hariç, pozisyon vermedi Fenerbahçe, 90 dakika sahada ne yaptığını bilen, oyunu doğru oynayan, kalecisinden forvetine kadar iyi oynayan bir takım vardı.
Geçen sene aklıma geldi benim de maçı izlerken ve 2 kupaya olan inancım daha da arttı. Tüm eleştirileri sildi süpürdü Fenerbahçe, neyse ki Emre imdatlarına yetişti de, konuşulacak malzeme çıktı.
Oyuncuları da detaylı analiz etmek isterdim ama fazlasıyla uzun olacak, Emre'ye muhtemelen 4 maç ceza verilecek, geriye 3 maç kalıyor, o maçlarda da duruma göre oynamayabilir ve sezon sonu da artık sözleşmesi yenilenmez, Emre'nin Fenerbahçe kariyeri sona erer.
Mesaj Yetkileri