Macin yuksek tempoda gecmesi Fenerbahce'nin aleyhine olacakti ve bu yuzden mumkun oldugu kadar tempoyu dusurdu, bol bol pas yapmaya calisti. Ilk macta bunu yapmadigi icin geriye dusmus ve maci cevirememisti. Zaten fizik yonu oldukca zayif ama teknik becerileri iyi olan oyunculariyla Fenerbahce'nin derbilerde bundan farkli bir sekilde oynayip, basarili olmasi pek de mumkun degil bence.
Galatasaray'in boyle oynayacagi zaten belliydi ama saniyorum oyuncular skor 1-1 olduktan sonra biz bu maci alip bu isi bitirelim moduna girince bir kontra topta maglubiyet golunun yenilmesi de gayet normaldi. Orada takimi sakinlestirip, daha kontrollu oyuna dondurmesi gereken bence sahaya kaptan cikan Ujfalusi idi.
Fenerbahce o ana kadar Galatasaray'i geride karsilasmis, ileriye hizli cikmayi da dusunmemis ve bu sayede daha zinde kalmis, cok pres yaparak yorulmaya baslayan Galatasaray'in da orta sahada degisikliklere ve Alex'in sakat, Sow'un oyundan cikmis oldugu durumda Fenerbahce'yi ustune cekip hizli cikmaya ihtiyaci vardi. Fatih Terim de gol gelince havaya girdi ve pragmatik dusunmedi bence.
Fenerbahce'nin golunde, takibi yapmayan Emre icin eksi not var. Neden o an icin sag kanattaydi animsamiyorum ama saniyorum Engin Ziegler'i birakmazdi. Zaten golden sonra Fenerbahce gayet dogal olarak tempoyu iyice dusurmek, zaman gecirmek istedi ve basarili da oldu.
Galatasaray'in bu savunmayi acmak icin bol bol cizgiye inip geriye dogru top cikartmasi ve donen toplari takip etmesi gerekliydi ama mac icinde bunlari bence yeterince goremedik. Biraz Hakan Balta bu tip dogru toplari atti ama cok daha fazla bu tip toplarin gelmesi gerekirdi.
Iki takim da Avrupa'da figuranlik disinda bir is yapmak istiyorsa cok calismalari ve kadrolarini guclendirmeleri lazim bence.