Sayfa 283 / 483 İlkİlk ... 183233273281282283284285293333383 ... SonSon
8,461 ile 8,490 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    Daha dün Etik Kuruluna demediğini bırakmayan hiçe sayanlar bugün etik kuruluna laf söyletmez olmuş.
    Aygün neye laf söylediğimize bence iyi bak
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Şu Fenerbahçe aklansa da, Şampiyon olsa ligde Türkiye Kupasını alsa, hatta Şampiyonlar Ligi'ni falan da alsa da rahatlasak biz de.

Emin olun buradaki Fenerbahçe'liler Yönetim'den daha iyi savunma yapardı o mahkemelerde mi nerelerdeyse.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by di canio View Post
    Daha dün Etik Kurulu'nun kararlarına tapanlar da hiçe sayar olmamış mı? Daha dün savunma almadan, bazı seçilmiş delil adı verilen belgelerle karar alması mı doğru? Yoksa savunmalar alınarak, bütüğn bilgi ve belgeler incelenerek alınan mı? Etik Kurulu şimdi yanlı bir tavsiye yazmış da olabilir. O zaman yazmadığını kim iddia edebilir?

Ben Etik Kurulunun kararına bir şey demiyorum.Ama sizlerdeki bu kurula olan bakış açışı tamamen değişti bu olaydan sonra.Etik Kuruluna hiçe sayan adamlar şimdi laf söylemiyor.Etik Kurulu Fenerbahçe aleyhine bir açıklama yapsa eminim yine kimse takmazdı.

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Etik Kurul'u, çok gizli belgeyi sızdırdığı için eleştirildi, Etik Kurulu bağlayıcı sanıldığı için laf söylendi, Etik Kurul, savunmaları almadan değerlendirme yapıldığı için eleştirildi, şu anda da herhangi bir bağlayıcılığı olmadığı yazılıyor, kafandan saldırmak için hazırda tuttuğun cümleleri kullanacaksan, biraz mesajları okuyup öyle kullan.
    Cümleleri hazırlamıyorum abi o an doğaçlama yapıyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by LaigLeNoiR View Post
    Şu Fenerbahçe aklansa da, Şampiyon olsa ligde Türkiye Kupasını alsa, hatta Şampiyonlar Ligi'ni falan da alsa da rahatlasak biz de.

Emin olun buradaki Fenerbahçe'liler Yönetim'den daha iyi savunma yapardı o mahkemelerde mi nerelerdeyse.
    Daha iyisini yapamazdık, en iyisini Aziz Yıldırım yaptı zaten. Biz yapılan savunmalar üzerinden ancak yazabiliyoruz, iddia var, karşısında savunma var ve buna getirdiğimiz yorumla beraber sonuç var.

En azından savunmaya bakmadan yargısız infaz yapanlardan değiliz, doğru ya da yanlış, savunmayı da değerlendirip, öyle yorum yapıyoruz.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by LaigLeNoiR View Post

Derdimiz savunma yapmak değil Murat. Derdimiz çifte standart uygulanan eylemler, hukuksuzluklar. Güdümlü basının gazlamalarıyla bunlara körü körüne bağlanıp, bizi şikeci ilan edenler. Bu süreci yaşamadan, dışarıdan basit gözükebilir. İnanın kolay değil. Ligdeki hakem hatalarına nasıl çıldırıyorsunuz? Bir çifte standart olduğuna inanıp, çileden çıkmıyor musunuz? Bu örnekleri aklınıza getirerek, kat kat ağır sıkıntılar yaşadığımızı en azından senin anlayabilmeni umuyorum.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Fernando Gago View Post
    Etik Kurulu Raporu açıklandı, özetle:

"Müsabakalar bakımından ya da olaylarda adı geçen kişiler açısından, kanaat oluşturmaya yetecek kanıt bulunmamıştır."
    Basindaki 'bazi' kismini kaldirinca tabii cok farkli bir anlam kazaniyor cumle. Tabii oncesindeki cumleyi tamamen unutmak da yazidan cikartilabilecek sonucu degistiriyor.

Kurulumuz, yaptığı inceleme ve değerlendirmeler sonunda, müsabakalardaki eylemler bakımından ilgili bazı kişiler hakkında, "şike", "şike teşebbüsü", "teşvik primi" veya "teşvik primine teşebbüs" şüphesinin mevcut olup olmadığı ve bu kişilerin eylem ve davranışlarının kulüplere izafesinin mümkün olup olmadığı bakımından kanaate ulaşmıştır; bazı müsabakalar bakımından ya da olaylarda adı geçen kişiler açısından ise "kanaat oluşturmaya yetecek kanıt bulunmadığı" şeklinde görüş bildirmiştir.
    Bu kisimin, ilk etik raporundaki beyandan tek farki, ilkinde acik bir sekilde eldeki deliller isiginda sike/tesvik vs.'nin oldugu konusunda kanaat olustuguldugunun yazilmasiydi. Bu ise daha belirsiz bir sekilde yazilmis. Biz her vaka icin bir kanaate vardik ama bu kanaatin ne oldugunu soylemiyoruz diyorlar.

Kisacasi bu kanaatin ne oldugunu ogrenmek icin de etik kurulu raporunu okuyun diyorlar.

Ama hic bir macta sike/tesvik olaylarina rastlanmadi gibi bir aciklama olmadigina gore, adi gecen kuluplerin hic biri icin yirtmis denilemez bu aciklama ile. Erkenden heyecan yapmayin.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by RaSenGan View Post

Ben Etik Kurulunun kararına bir şey demiyorum.Ama sizlerdeki bu kurula olan bakış açışı tamamen değişti bu olaydan sonra.Etik Kuruluna hiçe sayan adamlar şimdi laf söylemiyor.Etik Kurulu Fenerbahçe aleyhine bir açıklama yapsa eminim yine kimse takmazdı.

Cümleleri hazırlamıyorum abi o an doğaçlama yapıyorum.
    Aygün okumuyorsun sanırım. Etik Kurulu'nun herhangi bir bağlayıcılığı yok, onlar sadece görüş bildirir, rapor hazırlar.

Etik Kurul'unu kesin sonuç verir diye düşünen sizlerdiniz, şimdi onun dediklerini ciddiye almayanlar da sizlersiniz.

O dönemde de bu raporun bir bağlayıcılığı yok deniyordu, şu anda da bir bağlayıcılığı yok deniyor.
    "YÜCE ATATÜRK"

Madem FB temiz o zaman davayi neden cekti ki? Haklari olan parayi niye almiyorlar ?

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by Lucas Neill View Post
    Madem FB temiz o zaman davayi neden cekti ki? Haklari olan parayi niye almiyorlar ?
    Biz de bunu merak ediyoruz ve yapılacak açıklamayı bekliyoruz. Gerçekten merak ediyorum, UEFA ben karışmam deyi tazminatı TFF'nin ödemesini istedi, Yıldırım Demirören de bunu kabul etti mi acaba?

Kısa zamanda bir açıklama gelir umarım.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

İşte bu bilinmiyor. Bu paranın alınmadığını okudunuz mu bir yerlerde? Ben okumadım, duymadım. Belirsizlik var şu anda. Eğer Fenerbahçe'nin zararı tazmin edilmişse davanın çekilmesi normal bence. Zaten davanın sonucunda da Fenerbahçe'nin haklı bulunması durumunda böyle bir durum sözkonusu olacaktı.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bu kirli bir oyun, en başından beri emniyetiyle, savcısıyla kirli bir oyundu. Burada mantık aramayacaksınız, maalesef. Her şey ama her şey kirliydi medyasından, federasyonuna. Fenerbahçe bu kirli oyuna temiz girdi, kirlenmeden çıktı. Bunu kabul ederek işe başlamak lazım.

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Konuşmak için henüz erken ama en başından beri o delillendirildi tape var görüntü var deniyordu. Etik kurulu ise yeterli kanıt yok diyor.Eee daha neyi konuşuyoruz.
    TariboWest

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by di canio View Post
    Daha dün Etik Kurulu'nun kararlarına tapanlar da hiçe sayar olmamış mı?
    Şuradaki önemli noktayı gözden kaçırdığını düşünüyorum.

Etik kurulu ilk raporunu hazırlarken tamamen saçma bir şekilde hazırlasa bile herkes heyecanla bekliyordu. Acaba sonuç ne olacaktı.

İkinci rapor hazırlanırken sonucu kimse merak etmiyordu. Çünkü sonuç zaten belli izlenimi vardı.

Bu iki değerlendirme arasındaki farkı umarım anlatabiliyorum. İhtiyacı olmadığı halde ısrarla birini kurtarma pozisyonuna kendini sokarsan inandırıcılığını kaybedersin.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Şuradaki önemli noktayı gözden kaçırdığını düşünüyorum.

Etik kurulu ilk raporunu tamamen saçma bir şekilde hazırlasa bile hazırlarken herkes heyecanla bekliyordu. Acaba sonuç ne olacaktı.

İkinci rapor hazırlanırken sonucu kimse merak etmiyordu. Çünkü sonuç zaten belli izlenimi vardı.

Bu iki değerlendirme arasındaki farkı umarım anlatabiliyorum. İhtiyacı olmadığı halde ısrarla birini kurtarma pozisyonuna kendini sokarsan inandırıcılığını kaybedersin.
    İlk Kurul'un raporu sızdırılmaması gerekirken medyaya sızdırıldı günler öncesinden, neyin heyecanını duydun sorabilir miyim? Yahu savunma alınmamış, eksik klasörlerle emniyetin "gözü önünde" bir rapor hazırlanmış, o rapora göre biz 14 maçtan filan suçluyuz. Bir maç şike bir maç teşvik. Hiç akıl alıyor mu? Fenerbahçe camiası direnmeseydi o anlayış devam edecekti ama biz oyunları ittifakları birer birer bozduk. Gelen nokta sizleri tatmin etmemiş olabilir ama elinizi vicdanınıza koyun süreç adil mi işledi? Adaletin gözü kör müydü? Yoksa belirli amaçlar için mi bu operasyon yapıldı. Olay burada kilitleniyor zaten. Bu bir şike davası DE-ĞİL-DİR.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Raporun kendisini okumak lazım TFF'nin yaptığı açıklamadan bir şey anlaşılmıyor ama bunun yarattığı tedirginlik çok ilginç.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Rapor 750 sayfaymış Ama ana metin malumunuz.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

İlk Kurul'un raporu sızdırılmaması gerekirken medyaya sızdırıldı günler öncesinden, neyin heyecanını duydun sorabilir miyim? Yahu savunma alınmamış, eksik klasörlerle emniyetin "gözü önünde" bir rapor hazırlanmış, o rapora göre biz 14 maçtan filan suçluyuz. Bir maç şike bir maç teşvik. Hiç akıl alıyor mu? Fenerbahçe camiası direnmeseydi o anlayış devam edecekti ama biz oyunları ittifakları birer birer bozduk. Gelen nokta sizleri tatmin etmemiş olabilir ama elinizi vicdanınıza koyun süreç adil mi işledi? Adaletin gözü kör müydü? Yoksa belirli amaçlar için mi bu operasyon yapıldı. Olay burada kilitleniyor zaten. Bu bir şike davası DE-ĞİL-DİR.
    Ben çok farklı bir şeyden bahsediyorum. Hatta senin içinde bulunduğun düşünceler için tatmin edici yeri de yazmıştım. Gri olan kısım. Tekrarlıyorum ben farklı bir noktadan bahsediyorum.

Bir adam çıkıp diyor ki gerekirse Avrupa'ya gitmeyiz. Bu adam TFF Başkanı seçiliyor. Fenerbahçe takımı demiyor mu? Arkadaş, hayırdır biz niye Avrupa'ya gitmiyoruz diye. Yok demiyor, destekliyor.

Siz bana 1 tane iddianame anormalliği koyun ben size 4 tane takımların yaptığı anormal işleri sayayım. Var mısınız? Siz varsanız bile ben yokum çünkü bir olay değerlendirilirken benim anormalim senin anormalini döverle yapılmaz.

Uefa Başkanı geldi de onla görüştü, onun karekökü böyle oldu da biz haklıyız diyenler dava çekilir çekilmez, etik raporunun açıklanmasını neye bağlıyorlar. Acaba dava geri çekilmeseydi rapor farklı mı çıkacaktı. Haydi gel beni buna inandır. Ovv hemen yazmalıyım, sen inanmak istemedikten sonra diye birisi yazmadan.

Mevzu işlerin neden sürekli anormal zamanlarda yapılmasıdır. Çankaya'ya çıkma mevzusu da bunlardan birisidir. Kendini bu pozisyonlara sokmaya ne gerek var. Ben bunu anlatıyorum sen yine Fenerbahçe'yi savunmaya geçiyorsun.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Yazdıklarını tam anlamadım açıkçası ama kafanın karışık olduğunu veya olayları neden mantıkla açıklayamadığını söyleyebilir miyiz?

Eğer böyle düşünüyorsan yani kafanda Neden soruları bitmiyorsa , olaylarını birbirine bağlayamıyorsan işte bahsettiğim durum yüzündendir. Bu bir şike davası değildir, bu topyekun kirli bir operasyondur. Bu yüzden Etik Kurulu raporlarını, CAS davasını, Fenerbahçe'nin Avrupa'dan men edilmesini, Türk Futbol tarihinin belki de en başarısız hadi "eleştirilen" adamı diyelim TFF başkanı olması, Fanatik Fenerbahçeli diye bilinen bir adamın Camia'ya düşman olması .... Onlarca Yüzlerce şey sayılabilir, ve hiçbirini mantıkla açıklayamabilirsin, çünkü bu doğal bir dava değildir. Ve süreç anormal işleyemeye devam ediyor

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Yazdıklarını tam anlamadım açıkçası
    Yargılanma yapılırken yasayı şekilden şekile sokarsam eleştirilmeyi hak ederim. İnsanlar altında bir şeyler ararlar. Sen istediğin kadar dürüst ol.

Beni Avrupa'ya göndermedi diye Mehmet Ali Aydınlar federasyonuna tepki koyarken, biz Avrupa'ya gitmeyiz diyen bir federasyonu desteklersem eleştirilmeyi hak ederim. İnsanlar bunun altında bir şeyler ararlar. Sabaha kadar dürüst ol.

Biz tamamen haklıyız dediğim bir davayı tak geri çekersem eleştirilirim. Bana ne teklif edilirse edilsin zaten kazanacağım bir davadan çekilmemin mantığı olamaz. Hele bu davanın önemini göklere çıkarmışsam. Buna da kimseyi inandıramazsın.

Dava çekilir çekilmez, raporu açıklarsam dava & rapor ilişkisinin masumluğunu kimseye anlatamam. Buna Kadir İnanır bile inanmaz.

Fenerbahçe maçları öncesi Fenerbahçe'yi olumsuz etkileyecek kararları açıklarsam bununda tesadüf olduğuna kimseyi inandıramam.

Hatta kendimden bir örnek vermek gerekirse benim cezalı olduğum bir süreçte tüm cezalar sıfırladı diye turnuva alanlarında hep örnek teşkil ederim. Yöneticinin biri cezalıyken cezalar kalktı diye. Eee, cezalı olduğun süreçte cezaları kaldırırsan başına bu gelir ama insanların inanmamasını ayıplayamam. Çünkü zamanı doğru ayarlayamazsan eleştirilirsin.

Yani haklı ya da haksız olduğun bir noktada yaptığın işlerin zamanlamasına dikkat etmezsen insanların bunun altında bir şey araması normaldir. Bunu anlatmaya çalışıyorum.

Mehmet Baransu enteresan seyler yaziyor takip edin arkadaslar.

https://twitter.com/#!/mehmetbaransu

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bu rapordan bu kadar korkmayın Baransu'lar falan tek ilacınız olmasın.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Takip etmiyor mu nedir, disiplin talimatnamesi çoktan değişti. Hem de derbi öncesi yapmışlardı. Küme düşme yok artık, resmen puan silme var. Hikaye yazıyor ayrıca, yazdıklarının tutarlı bir tarafı yok.

Bu adam kaale alınacak biri değil. Rüzgar ne yöne eserse, kimden nasıl bir talitmat alıyorsa o yöne gidiyor.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Son çırpınışları. Bekleyelim.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Tüm ülke gündemi hakkında düşünecek olursak eğer tarih bugünlerde olanları doğru şekilde yazarsa bundan 100 yıl sonra mesela Mehmet Baransu'nun çocukları,torunları bu adamdan utanır.

not:Futboldan bahsetmiyorum,adamın gazeteciliği benim yorumumun muhattabı.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Millette kendisine iyi verip veriştiriyor.

Baransu bu geceki tweetleriyle pazar günü Telegol'de yerini garantiledi

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Beni Avrupa'ya göndermedi diye Mehmet Ali Aydınlar federasyonuna tepki koyarken, biz Avrupa'ya gitmeyiz diyen bir federasyonu desteklersem eleştirilmeyi hak ederim. İnsanlar bunun altında bir şeyler ararlar. Sabaha kadar dürüst ol.

Biz tamamen haklıyız dediğim bir davayı tak geri çekersem eleştirilirim. Bana ne teklif edilirse edilsin zaten kazanacağım bir davadan çekilmemin mantığı olamaz. Hele bu davanın önemini göklere çıkarmışsam. Buna da kimseyi inandıramazsın.

Dava çekilir çekilmez, raporu açıklarsam dava & rapor ilişkisinin masumluğunu kimseye anlatamam. Buna Kadir İnanır bile inanmaz.
    Fenerbahçe ile ilgili olan kısımlarına yazayım. Diğerleri konusunda büyük ölçüde katılıyorum.

Mehmet Ali Aydınlar federasyonu sıfır tolerans diyip Fenerbahçeyi göndermedi lakin Trabzonspor ile Beşiktaşı gönderdi asıl kıyamet burada kopmadı mı zaten? Trabzonspor'un dahil edilmesiyle kıyamet kopmadı mı, gece yarısı toplantısı bundan sonra düzenlenmedi mi? TFF en başta iddianamede adı geçen takımları göndermeseydi Fenerbahçe sesini çıkarmayacaktı Bunu Ali Koç da Nihat Özdemir de dedi. Yıldırım Demirören mevzusu bununla alakalı olmayan bir mevzu. Yıldırım Demirören UEFA'ya karşı dik duruştan bahsetti. Geldiğim gibi Avrupa'dan men edeceğim demedi ki. Avrupa'ya 5 sene gitmiyoruz dese Sen Fenerbahçe Kulubunun veya taraftarların itiraz etmeyeceğini mi düşünüyorsun?

CAS davası Fenerbahçe için haklı bir kozdu. Bu kozunu sonuna kadar kullanmış oldu. Ben Fenerbahçe Sohbet alanına da yazdım. Soğukkanlılığımı korumaya devam ediyor. Yönetim kulup için en iyisin yapmıştır böyle inanmak istiyorum ve sürecin takibinde oldugumuzu söylüyorum. Daha açıklama gelmedi yönetimden veya Aziz Yıldırım'dan sakin olmak lazım. Ama tüm bunların dışında bu kirli oyunda ne ittifaklar döndüyse bunun kulubümüz için hayırlı olmasını diliyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Mehmet Baransu'nun dediklerine göre Fenerbahçe 3 maçta şike yapmaktan 1 maçta teşvik vermekten, Trabzonspor da 1 maçta teşvik vermekten suçlanıyor. Öyle mi? Fenerbahçe'nin tüm girişimleri de Ali Kıratlı-İlhan Ekşioğlu üzerinden tespit edilip onlara ceza gelecek. Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım aklanmış mı olacak. Bu nasıl bir komedidir?

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Baransu reklam yapiyor, gazetemdede yazacam diyor hadi ordan

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Bu adamlar resmen borsayla oynuyor, talip and mehmet iyi para kazanmislardir

Mesaj Yetkileri