çok yakın bir tarihte benzer bir olay yunanistan'da yaşandı. Ülke geneli ceza aldı mı? Yanlı basınınız,yönetiminiz yalan yanlış açıklamaları gibi dayanağı olmayan bir saçmalık avrupa'dan tüm ülkenin men edilmesi. Dünya'da emsali yok yahu böyle bir şeyin.İlk kez türkiye'de mi şike soruşturuluyor da bizim ülkemize verecekler ülkece katılmama cezası.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Ya bırakın bu işleri basın yazsa ne olur yazmasa ne olur. Hukuksal olarak dünya'da defalarca kez şike araştırıldı diyorum ben sana tek bir kez bile tüm ülke ceza almış mı? almamış mı? Önemli olan budur. Basın denen şey dünyanın en büyük yalancı ordusudur. Hadi çok geçmişi geçtim geçtiğimiz yaz yunanlar ne ceza aldı ki türkiye toptan ceza alsın.Üstelik ülkemizde şike veya teşvik olduğu ispatlanmadı henüz. Dava sonucu yargılananların bir çoğunun beraat etme ihtimali de kuvvetli.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Hemen farkındalık oluşturmak istiyorum.
Dünyanın hiçbir yerinde ülkenin tamamı ceza almadı ama hiçbir ülkede ceza vermemek için bu kadar direnmedi. Bunu gözardı ediyoruz.
Yunanistan'da tüm takımlar ceza almadı. Doğrudur. Orada da bu takımlara ceza verilmeyince Uefa devreye girdi ve geri adım attılar. Atmasalardı iş sadece şikeye karışan takımlarda kalmazdı.
Türkiye yine ilklerin ülkesi olarak şikeye ceza vermemek için direniyor. Ha şike yoksa bu takımları disiplin kuruluna niye veriyorsun.