Federasyonun alacağı karar ile herkesi memnun etmesi beklenemez.

Zaten tepki çekeceği muhtemel bir karar alırken neden illa anormal olanı seçme gereği duyuyorsun. Şike bulgusu yoksa neden neden bu takımları sevk ediyorsun. Birisi çıkıp bunun mantıklı açıklamasını yapabilir mi?

Açıklaması içinde birbirini öldüren o kadar bölüm var ki yazmaya üşeniyorum. Uzun süredir bahsini ettiğim bir konuya da değinmek istiyorum.

Hakem hataları olduğunda "yahu federasyon başkanı ya da merkez hakem kurulu bu adama şu takımı katlet mi? dedi" yorumlarını yapıyoruz. Bende bu yoruma karşılık bunun direk olarak söylemesine gerek yoktur. İma edersin, tavrınla belli edersin ve hakemler bundan kendine görev çıkarırlar, etkisinde kalırlar demiştim. Örneği gelince de göstermek istedim.

"Tüm görevi Türk futbolunu korumak ve ileriye götürmek için hizmet vermek olan Türkiye Futbol Federasyonunun Başkanı olarak, bir kez daha tekrar etmek isterim ki; Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk edilen kulüplerimiz bu aşamada suçlu değildir. Kişisel ve samimi temennim; Kurulun incelemesi neticesinde, tüm kulüplerimizin akladığını görmektir."

Gerekli mesajın açık açık verilmiş olduğunu görüyoruz. İşte arka perdede bu şekilde yapılan kişisel fikirler ve tavırlar nedeniyle kurullar, kurullara bağlı kişiler kendilerine görev çıkarmaktadırlar. Umarım "Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu" zaten kararını verdiğin bir olayı neden bana gönderiyorsun diye yüzlerine çarpar.