1 ile 30 arası toplam 17312 sonuç

Konu: Galatasaray Sohbet Alanı

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

Bana kimse bi sezonda en kötüsünün 2-3 milyon euro kazandığı bir takımda psikolojiden bahsetmesin. 2006 yılında GS'lı futbolcular para almadan, başlarında hoca olmadan forvet oynayanın orta saha oynadığı, yeri geldiğinde orta sahanın defansa geçtiği maçları kazanarak şampiyon olduğu dönemi hatırlarsanız bir takımın kenetlenmesi herşeyden önemlidir. Walter'ın dediği gibi kalesinde Volkan defansında G.Gönül, Yobo, Ziegler orta sahanında Alex, Stoch (Türkiye'de ki en iyi yabancı oyuncudur bana göre), Dia, Emre olan bir takımın 9 puan farkla ikinci olması bana göre başarısızlıktır. İlk 11'nden 10nu değişmiş bir takımın sene başında ilk 3e bile girmesini başarı olarak görecek GS'lıların şampiyonluğa bu kadar yakın olmaları da Türk futbol tarihinde bir ilktir.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by GeanyGS View Post
    Bana kimse bi sezonda en kötüsünün 2-3 milyon euro kazandığı bir takımda psikolojiden bahsetmesin. 2006 yılında GS'lı futbolcular para almadan, başlarında hoca olmadan forvet oynayanın orta saha oynadığı, yeri geldiğinde orta sahanın defansa geçtiği maçları kazanarak şampiyon olduğu dönemi hatırlarsanız bir takımın kenetlenmesi herşeyden önemlidir. Walter'ın dediği gibi kalesinde Volkan defansında G.Gönül, Yobo, Ziegler orta sahanında Alex, Stoch (Türkiye'de ki en iyi yabancı oyuncudur bana göre), Dia, Emre olan bir takımın 9 puan farkla ikinci olması bana göre başarısızlıktır. İlk 11'nden 10nu değişmiş bir takımın sene başında ilk 3e bile girmesini başarı olarak görecek GS'lıların şampiyonluğa bu kadar yakın olmaları da Türk futbol tarihinde bir ilktir.
    Sana göre 10 oyuncusu değişmiş takımın şampiyon olma ihtimali başarıdır. Bana göre haksızlıklarla boğuşan bir takımın şampiyon olma ihtimali başarıdır. Daha fazla tartışmak istemiyorum her mesajda belirttiğim gibi bu süreci anlamanızı beklemiyorum.
    Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Peki bu oyuncular profesyonel değil mi? Şu yazacağımı Süperligdeki tüm kulüplerde oynayan futbolcular için söylüyorum; yoksa sadece sözleşmeler imzalanırken mi profesyoneller? Ona moralim bozuldu, buna canım sıkıldı diye performansı düşecekse ne anladık profesyonellikten? E onlar da insan değil mi elbette moralleri bozulacak diyeceksiniz bende takılmış plak gibi bu yazdıklarımı tekrarlayacağım. Ama ülkemizde maalesef profesyonellik kavramı yok gerçekten. Duygusalız, gelen yabancıları da duygusal olmadıkları için eleştiriyoruz. Bu duygusallık kimi zaman bizi Dünya 3.lüğüne, Uefa ve Süper kupaya taşıyor kimi zaman da Dünya kupası, Avrupa şampiyonası gibi organizasyonlara katılmaktan mahrum bırakıyor ya o yüzden haklısın aslında…

Şampiyonlar ligi konusunda haklısınız haksızsınız bunlara girmeyeceğim. Ama onu da bir avantaj sayabiliriz lig açısından. Beşiktaş ve Trabzonspor’un yoğun maç trafiğinden çektikleri ortada. Siz hele hele bu kondisyonla…

Fenerbahçe’yi düşüren gazeteler aynısı G.Saray veya bir başka kulübe olsaydı pekte farklı davranmazdı emin olun. Ama konumuz bu değil ve burada sizin pencerinizden bakmaya çalıştığımda gene ilk paragrafta yazdığıma dönmem gerekiyor.

Linç edilme, yok edilme kampanyası dediğiniz zaman bu bir iddiadır, siz Fenerbahçelilerin bir iddiası. Doğrudur yanlıştır ayrı. Aynı diğerlerinin şike iddiası gibi o da bir iddiadır henüz. Ama sizin pencerenizden düşünmek lazım, yani oyuncular buna inanıyorlar ve size göre bu moralleri düşürüyor bana göre ise hırs ve motivasyonu arttırıyor. İnsan en çok kendisine yapılan yanlışlara karşı savaş vermez mi, en güçlü o zaman olmaz mı? Bu yazdığım ilk paragrafta yazdığımla çelişti değil mi? Bence çelişmedi. Profesyonellik kendini her şartta hazır tutma ve iyi motive olma üzerinedir.

Play off maçlarını hesaba katıp fark açılsın biz nasılsa kapatırız diye düşündülerse bir şey diyemem. Fenerbahçe’nin kendi stratejisidir saygı duyarım. Ama play off’un oynanacağı sezon başından belliydi, G.Saray ona göre kendini hazırlamalıydı diyenlere de katılırım. O bizim hatamız gerçekten, şuan play off bahaneleri üretmek benim pek katıldığım bir şey değil. Sadece puanların yarıya düşmesi konusunda eleştirim olabilir. Her şeye karşın G.Saray da play off ları düşünerek planlarını buna göre yapmalıydı, hazır olmalıydı o konuda haklısınız.

TFF başkanının çağırıp pazarlık yapması konusunu gerçekten takip etmedim, yorum yapamıyorum. Senin dediğin şekilde mi başka şekilde mi onu araştırıp okumam lazım yorum yapabilmem için.

Niang kesinlikle dediğin gibi üçünden de daha kaliteliydi. Her ne kadar bu sene yaşı 33 olsa da. Ben bu süreci yaşamasaydınız kadronuzun daha kaliteli daha güçlü olacağını kabul ediyorum zaten. Anlatmaya çalıştığım şeyi son paragrafta yazmışsın gerçi, iki kulübün sezon başı kadrolarını kıyasladığımızda Fenerbahçe ağır basıyordu her şekilde.

Diğer yandan Emenike’nin bu sezon kalsaydı Fenerbahçe’de başarılı olacağının da bir garantisi yoktu mesela. Spartak Moskova da ne kadar iyi oynarsa oynasın, Karabük kariyeri ne kadar başarılı olursa olsun sonuçta İspanya ligi gol kralı olarak gelen Guiza gibi örnekler de var geçmişte.

Kadromuz şöyle olsaydı böyle olsaydı diye bir şey yok futbolda. G.Saray da Rijkaard’ı getirdiği sezon ve sonraki sezonda müthiş bir kadro kurmuştu ona bakarsan. Peki başarı? Ligde ve Avrupada nerelere kadar gidebildi o takım?

O yüzden varsayımlar üzerine konuşmanın yanlış olduğunu düşünüyorum.

Mesaj Yetkileri