Quote Originally Posted by MeMo View Post
Kolluk ve savcıda demiyor forma var diye doğru. Okan Buruk'u da anladığım kadarıyla kollukta diyor. Zaten geri de alıyor bu ifadelerini. Telegol'de hatırladığım kadarıyla şike yapmadım diyor torbada forma vardı diyor. Mahkemede Yusuf Turanlı ev satışıyla ilgili belgeleri veriyor.Etik Kurulu raporunda da formadan bahsediyor. Ben bana yardımcı ol derken çekilen ifadeyle kolluktaki ifade arasındaki çelişkileri değil etik kuruluna verdiği ifadeyle telegol arasındaki çelişkileri anlatmanı beklerdim.
Hepsini karma olarak yazıyorum. Birinci sıradakiler ilk ifadeleri ikinci sıradakiler Telegol diğerleride etik kurulundaki söylemleridir.

Sen ana noktaya takıldın sanırım. Adam zaten ilk ifadesi dışında suçu kabul etmiyor. Burada çelişki de yok zaten. Suçsuz olduğunu anlatırken olayları anlatış şekli çelişkili diyorum.

Normalde sorguya alınan sanık (gerçekten katildir diyelim) suçu kabul etmez. Her soruluşunda olayı farklı anlatır. Adamın çelişkili ifadeleri üzerine yüklenilir ya da tekrar takibe alınır ve sonrasında yakalanır. Bu örnekteki amacım yani çelişkili ifade varsa bu çelişkilidir. İlla suçu ispat edince çelişkili olur dememek lazım. Suçlu olmasa bile neden olayları sürekli farklı anlattığını açıklaması lazımdır.