Oyuncuların duygusallığı konusu aslında daha derine inip irdelenebilecek bir konu. Ve bu güne kadar yaşanan hiç bir olayla bu yaşanan süreç karşılaştırılmamalı, bu apayrı bir durumdur ve oyuncular üzerine etkisi de apayrıdır.

Ne zorluklarla şampiyonluğa ulaştığını bu takımın geçen sene maçları izleyenler görmüştür. Üst düzey mücadele, sürekli isteyen, sürekli basan bir takım vardı sahada. Buna rağmen zorlanarak kazandığı maçlar oldu.

Ve sonra birden bu dava gündeme geldi, o oyuncular bizzat süreci yaşayan oyuncular, o mücadeleyi gösteren oyuncular, her gün gazetelerde şimdi düşecek, yarın düşecek, Emenike para sayıyormuş, 19 maçta şike varmış şeklinde haberler çıkıyor, bu süreçte sezona hazırlanmak çok kolay diye mi düşünüyorsunuz? Hedef maçlarda bunu hırsa çevirebiliyorlar demiştim zaten ama bunu tüm sezona yayacak bir canlı maalesef yok.

Hayalleriniz var, ŞL'de oynamak düşüncesi, belki orada kendimi gösterip avrupaya giderim düşüncesi ve bu elinizden alınıyor. Haklı haksız olayına ben de girmiyorum, siz bu haberden sonra oyuncu olsanız antremana daha hırslı mı gelirsiniz yoksa canınız sıkkın, karamsar, isteksiz mi gelirsiniz?

Oyuncuların motive olması neden zordu, çünkü sürekli şimdi düşecek/şimdi düşecek haberleri dolaşıyordu basında. O psikolojiyle maça çıktığınızı düşünün, ya küme düşürürlerse, biz niye bu maçları oynuyoruz ki zaten küme düşeceksek psikolojisinde maçlara hazırlandığınızı düşünün. Kendinizden eminsiniz evet, sahada oynadık kazandık diyorsunuz ama Türkiye çalkalanıyor, hala ortaya çıkmasını beklediğimiz pek çok görüntü/resim vardı sözde, acaba mı diye geçiyor aklınızdan.

Yöneticiler şaşkın, ortada sadece Aykut Kocaman var, yöneticiler bile ne olup bittiğini anlamadan yorum yapma konusunda çekimser ama Aykut Kocaman çıkıyor, bu mücadeleyi biz yaptık, ben kendimize inanıyorum yok öyle bir şey diyor, sonra bu konuda sürekli Aykut Kocaman muhattap alınıyor, yönetim Aykut Kocaman'ı rahatlatma konusunda geç kalıyor.

ŞL'ye gidememe olayını da anlattım, bunların hepsi sezon başında gerçekleşti, sezona da iyi başlamıştı Fenerbahçe aslında, o hırsla ama dediğim gibi önün karanlık, yarın küme düşürürlerse bizi düşüncesiyle maça hazırlanmak hiç ama hiç kolay değil.

Oyuncuları ve hocayı ben bu sezon teknik/taktik yönden eleştirmeyeceğimi, buna vicdanımın el vermediğini ilk haftadan beri söylüyorum ama taraftar kadar da bazı maçlarda direnmedikleri için de eleştirdiğim oldu. Ama burada da dediğim gibi, biz play offu 10 hafta önceden düşünmeye başladık fikri var, ona da bir şey diyemezsin hatta Aykut Kocaman'ın Sow Afrika Kupası'nda dendiğinde onu asıl play offlar için alıyoruz açıklaması da var, şu anda oynayamasa da play offa yönelik planların olduğunu söylemek adına bu örneği verdim.

Basında yer aldı, Orduspor deplasmanına Aykut Kocaman olmadan gitti takım, daha sonra kendisi de açıkladı zaten, Aydınlar da yalanlamadı görüşmeyi.

Niang parayı seven bir oyuncu, ŞL'ye devam edilse burada kalacaktı ama ŞL olmayınca parayı tercih etti ve Lugano'dan da Santos'tan da büyük bir eksiklik bence çünkü neredeyse 25 maç forvetsiz oynadı Fenerbahçe, Semih'in hali içler acısı, sezon başında da öyleydi, sürekli oynadığı maçlarda.

1 maç 2 maç olsa tesadüf derim ama oldukça fazla sayıda maçtan önce kritik kararlar açıklandı. Ben o anda moral bozukluğu yaşadıysam, ne kadar para alıyor olursa olsun, o ortamda bizzat yer alan oyuncu daha büyük moral bozukluğu yaşar, belki uykusuz kalır, belki canı sıkılır, belki gereksiz hırsla enerjisini tüketir. Ama dediğim gibi 40 maçın 40'ında da hırs yapmasını beklemek mümkün değil, genelde sürekli karamsar, olumsuz hava eşliğinde sürdürdü sezonu Fenerbahçe.

Teraziye koyduğumuzda, bu süreç Fenerbahçeli oyuncuları pozitif yönde etkilemiştir demek, negatif yönde etkilemiştir demekten daha ağır değil bence kesinlikle.

Son dönem hariç ki artık taraftarın da yeter ki mücadelenizi gösterin, kupa şampiyonluk önemli değil görüşü hakimden ve gelecek 2 kupanın tüm sezon yaşananlara en iyi cevabın verileceğinin farkına varılmışken.

Ama şu da var, taraftar 2 kupayı da alamasa bu dakikadan sonra yine de bu adamları bağrına basacak, bu sezon için başarı kupalar değil, hala 2 kupada da yarışı sürdürmek ve bu yarış devam ederken yaşananları izlemek, taraftara yetiyor, 2 kupayı sabahlara kadar şike diye bağırmak için çok ama çok istiyor taraftar, orası ayrı.