Temiz Futbol istiyoruz
[YOUTUBE="IxVbXHAGXag"]Temiz Futbol.[/YOUTUBE]
Temiz Futbol istiyoruz
[YOUTUBE="IxVbXHAGXag"]Temiz Futbol.[/YOUTUBE]
Problem Galatasaray'ın Avrupa'ya gidememesi değildir. Lig bu haldeyken Avrupa'ya gitsen ne olur.
Dediğim gibi bu yönetici profilleri temizlenmediği sürece sabaha kadar soruşturma yap, adını büyük soruşturma koy, mahkemeler yap havadır.
Yani Aziz Yıldırım'ı içerde tuttun ama Yıldırım Demirören Federasyon Başkanı ünvanıyla kalıyorsa orada bir sorun vardır.
İşte bu yüzden insanlar Uefa destekli bir ceza versin de herkes bir kendine gelsin istiyor. Bundan rahatsız olacaklarda bu fikri savunanlara vatan haini muamelesi yapıyor. Peki, şikenin yüceltildiği bir futbolla vatan hizmeti mi yapılıyor.
Her ne kadar istemesemde UEFA ceza verecekse, Galatasaray dahil herkese etki etmelidir.Çünkü kurunun yanında hep yaşda yanar.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Ben Galatasaray'ın Avrupa kupalarında mücadele etmesini çok istiyorum. Açıkcası Şampiyonlar Ligini çok da özledik. Fakat eğerki Türk futbolu içinde bulunduğu bu pislikten arınacaksa UEFA önce bu pisliğe bulaşan tüm isimlere ömür boyu men cezası verilmesi , sonrasında da şike,teşvik ve teşebbüsle ilgili kurumlara puan silme ya da küme düşme cezası uygulanması yönünde diretsin ve Türk takımlarının hepsini (milli takım dahil) Avrupa kupalarından men etsin. Hiç olmazsa artık ülke federasyonu verilmesi gereken kararlarda aciz kalmaması gerektiğini öğrenir de ilerde böyle başımızı öne eğdirecek bir olay olduğunda sorumlu olan kişi ya da kurumların cezasını kendimiz verebilecek bir yapıya dönüşürüz.
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
RTE'nin bi lafi vardi " Trabzonspor sampiyon olduda bizmi yapmadik"
Devletin adayi Yildirim Demiroren, gorevini yapmistir.
Bu konuya bir şey yazmayacaktım da bunu görünce dayanamadım.
Nasreddin Hoca stayla, 3 Temmuz'un siyasi olduğuna inanmıyorsun da Demirören'in siyasi olduğuna mı inanıyorsun diye sorarımBen İLK GÜNden beri durduğum noktadayım o yüzden içim rahat.
Bu en başından beri siyasi operasyondu. Aziz Yıldırım devrilebilseydi ve "makul" yönetim göreve gelseydi hepsi ama hepsi gündemden düşecekti. Emin ol Fenerbahçe'ye yine bir şey olmayacaktı HATTA Şampiyonlar Ligi'ne gidebilecektik. Bunu MAA başta olmak üzere Baransu ve ROK gibi tetikçiler de söylüyor. Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe'liler direndi. En sonunda siyasi erk duruma el attı. Dediğin gibi Demirören geldi. Kurallara uygun olmayan, değeri bir kağıt parçasından farklı olmayan raporlar, yine çelişkilerle dolu bir raporla değiştirilidi ve bu konu kapatıldı(!).. Göreceksiniz UEFA'dan ceza filan da gelmeyecek. Siyaset hala futbolu biçimlendirmeye devam ediyor. Bunu söylememek ayıp olur.
Her şeyin ilacı zaman sözü çok sıkıcı biliyorum ama ben Zamana bırakıyorum. Bir gün yapılan siyasi darbeler gibi, 28 Şubat gibi nice siyasi cinayetler gibi biz de bu operasyonun arkasındaki "temiz eli" birlikte göreceğiz, dönen oyunları göreceğiz.
Size iyi eğlenceler diliyorum, burada adalet bekçiliği yapmaya devam edin. UEFA'dan ceza gelirse haberdar edin, beraber üzülelim![]()
Bu arada son şunu söyleyeyim. Aziz Yıldırım önce silahlı örgütten "beraat etti", ardından "şike"den beraat eder de ERGENEKON'UN FİNANSAL KAYNAĞI!na bağlanıp hapis yatmaya devam ederse bunu bir espri olarak algılamazsınız değil mi? Böyle bir şey olursa yok artık! demezsiniz herhalde. O zaman izlemeye devam edelim.
Aziz Yildirim beni ilgilendirmez, icerde disarda benim icin farketmez. Benim konum futbol, ergenekon davasini takip etmiyorum.
Benim dedigim, ilk rapor ve ikinci rapor arasindaki degisikliklerin nasil oldugu, ilk rapordaki olanlarin bazilari ikinci raporda neden varolmadigi. Ayrica bu raporlari yayinlamadan herkesin sozde karsi oldugu 58'ci maddenin neden degistigi ve 105'ci maddenin neden eklendigini bilmek isterim. Ha dikkati baska yerlere cekmek icin bide 16 kulup pdfk ya sevkedilmesi
Adaleti kendi ulkemizde bulamiyorsak, en cok buna uzulmemiz lazim.
Pfdk kararlarını inceleyen Uefa'nın herhangi bir kulüp ya da milli takıma ceza vermesinin söz konusu olmadığı öğrenildi. (DHA)
Bir şikeye teşebbüs bir de şike yapmak var, şike yapıldı mı yapılmadı mı herkes konuşuyor ama şikeye teşebbüs kesinlikle var, bunu kimse inkar etmiyor. Gel gör ki şikeye teşebbüsün de cezası belliydi ama alınan kararlar şikeye teşebbüsün dahi olmadığı yönündeydi. Biz yaptık oldu.
Aziz Yıldırım yakında federasyon başkanı da olur. Zaten Demirören'in veliahtı gibi oldu. Yaşasın temiz futbol. Kimse kusura bakmasın bunları söylemeye, eleştirmeye ve hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Kimse kusura bakmasın, eğer zoruna giden varsa bu konuyu okumasın.
Ilk etik kurulu raporuna bakiyorum da Aziz Yildirimin el atmadigi, para yedirmedigi bir tane mac yok.
Bunlarin hepsi iyi guzel de bu sikeyle ilgili mevzuatin hazirlanmasinda en cok katkiyi veren bu kisinin bu kadar pervasizca saga sola para sacabilecegi dusuncesi bana cok sacma geliyor ya hadi hayirlisi bakalim
Yakin zamanda herseyin netlige kavusacagini umuyorum. Hala olaylarin denildigi gibi gerceklesmis olmasina supheyle yaklasiyorum, kimse kusura bakmasin. Bu iste bir mantiksizlik var, obur turlu bu kisilerin akil sagligindan suphe duyarim![]()
italyadaki şike soruşturmasında 61 tane futbolcu gözaltına alınıcakmış
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
hepimiz bosa tartisiyoruz turkiyede nice olaylarin ustu kapatildi , e haliyle bununda ustu kapandi gitti suclular sucsuz , sucsuzlar suclu![]()
PSG,gelecek yıl avrupa kupalarında türk takımlarıyla kaşılaşmak istemediğini UEFA'ya bildirdi
siyasi olan bir dava hakkında şimdiden kesin olarak konuşmam. bu cezalar bana kalırsa bu operasyon boş değildi diye verildi. tahkim onar, reddeder belli olmaz. Fenerbahçe taraftarı inanırsa şike , teşvik herneyse olduğuna en ağır cezayı kendisi verir zaten. Ama şimdiye kadar en ufak şüphe uyandıramadılar taraftarda. daha somut şeylerle gelselerdi olabilirdi belki. Aziz Yıldırım'ı koparmaya çalıştılar bizden aksine daha da çok bağlandık başkana. siz burdan hep beraber saldırmaya devam edin , yıkamazsınız Fenerbahçe'yi..
Özellikle 'nannar' yazdıklarına arada bir dön bak, ne haldesin.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Platini: Galatasaray'ın bu olayla bir bağlantısı yok. Endişe ve korku duymak yersiz. Galatasaray'ın soruşturmada adı bile geçmedi.
bence yalan söylüyor![]()
![]()
![]()
muhammet fenerbahçe'nin şike,teşvik ya da teşebbüs işlerine bulaştığına inanmanız için ne olması lazım bize bir açıklarmısın?
bir önceki sayfadaki gibi bir telefon görüşmes duysanız, "montaj bunlar arkadaş" diyecek kadar kör iseniz bu benim sorunum değilki. İşinize gelmeyen şeyler yazdığımızda kişisel saldırılar yapmaktan usanmadınız. Ne mesleğimiz,ne yaşımız ne de boş adamlığımız kaldıacaba "dön bak,ne haldesin" demesi gereken sizler misiniz yoksa ben miyim? bunu iyi irdelemek lazım.Forumdaki yazarların çoğundan farkım sizlerin hoşuna gitmeyecek gerçekleri sizlerin önüne katıksızca sermem sanırım.
Sizlerden bir ricam olacak; Fenerbahçe aleyhine çıkan yazılardan,belgelerden veya konuşan,yorumlayan kişilerden hangisine inandınız ? hangisine "gerçek olma ihtimali olabilir." dedniz ? İlk günden buyana yaptıgınız tek şey körü körüne kişiye bağlılık, kuruma değil! Bunu söylediğimizde de "siz bizim birlik olmamızı kıskanıyorsunuz"gibi saçma bir yorumla karşı karşıya kalıyoruz.
Bu süreçte işinize gelmeyen her gelişme,bilgi ,belge ya da kişiyi Fenerbahçe düşmanı, işinize gelenleri ise adil,namuslu,şerefli,dürüst yaptınız. ne diyelim biz size daha ? hayır kendi içimizde kapatabileceğimizi bilsem hadi tamambu seferlik affedilsin, souçta diğer kulüplerin de geçmişleri temiz değil diyeceğiz ama bunu yapmak için bile önce sizlerin kendi kuübünüzün başkanını,yöneticisini mantık süzgeiyle sorgulamanız gerekmekte. Ben Galatasaray'ı seviyorum.Sizler de Fenerbahçe'yi seviyorsunuz. Fakat Galatasaray başkanı,yönetimi ya da futbolcusuna böyle bir iş başımıza gelse,körü körüne güvenmek yerine olaylara her yönden bakmaya çalışır ve suçlu olma ihtimallerinin de olduguna inanırdım. bunun kulübe baglılıkla ilgisi yok. yani klavyede sabaha kadar yazsak yeridir ama siz o kadar sabitlenmişsiniz ki Aziz Yıldırım ve ekibinin tamamen temiz olduguna, adli kurumlarda suçları sabit olsa da ona bile bir kılıf bulmaya hazırsınız. Allah sonumuzu hayır etsin
Aslolan 2. etik kurulu raporu değil midir? Tüm iddiaların incelenip savunmalar alındıktan sonra hazırlanan rapor ikincisi. Yani "bak bak birincide bu varmış ne güzel de kapatmışlar sırf fenerbahçe'yi kurtarmak için" demek acizliktir.Zaten birinci rapor seçmece iddialar ve savunmasız bir şekilde hazırlanmıştı.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Anlatamazsın, hala ilk Etik Kurul'u raporu derler dururlar, o raporun durum değerlendirmesi olduğu, gizlilik kararı nedeniyle tam iddianameyi içermediği, savunma tarafının hiç dinlenmediği bir rapor olduğunu anlatamazsın.
Bunun artık siyasi dava olmadığını görememek, körlüktür. 7-8 ay önce attığım bir mesaj, Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'den uzaklaştırılacak, yerine istenilen biri geçecek, geçmişe sünger çektik diyecek, belki puan silmeyle olay geçiştirilecek, sulandırılmayacak ve suç kişiler üzerinden hop uçup gidecekti.
Beklenmeyen şey oldu, taraftar sahada emek veren oyuncuları gördü ve takımına, başkanına inandı, onlara sahip çıktı.
Sonra yaşananları düşünün, sürekli gün geçtikçe absürdlüklerle karşılaştık, en sonunda siyasi irade bile olaya müdahil oldu. O günlerde de soruyordum, başbakan net açıklama yapmıyordu bir türlü ve yakın zamanda, kişiler ve kurumlar ayrılmalı dedi ve o açıklamadan sonra yaşananları tekrar düşünün ve nereye geldik yorumlayın.
Aziz Yıldırım ise, savunmasını, kişiler ve kulüpler ayrılmasın, bizi ayıramazsınız, ben Fenerbahçe başkanıyım diyerek, bunun üzerine oluşturdu. Ve son açıklaması da hala kişiler ve kurumlar ayrılmasın şeklinde.
Olay dibine kadar siyasi, neresinden tutarsan tut siyasi. Hatta bazı şeylere de gerek yok, Özel Yetkili Mahkemeler'in ülkemizde gördükleri davaları inceleyin. HSYK bile davaya Asliye Hukuk Mahkemeleri bakmalı derken, Özel Yetkili Mahkeme bir türlü dosyayı göndermiyor. Bu bile yeterlidir, olay sadece spor olsa, aylar önce sporla alakalı mahkemeye dosyanın gönderilmesi gerekmez miydi?
Tüm fotoğrafa bakınca benim içim gayet rahat. Başkası da açıkçası umurumda değil. Türk futbolu temizlenecekse, alın biz yokuz deme cesaretini keşke gösterse genel kurul, 2 kupayı alıp sonra da ligden çekseler takımı.
"YÜCE ATATÜRK"
Birşeyin gerçek olma ihtimaline inanmak ile gerçek olduguna inanmak arasında fark var. Yani FB yöneticileri bu işlere bulaşmış olabilir demeniz onların bu işe bulaştıgı anlamına gelmez. Siz belki de hiçbir zaman yüzyüze gelmediğiniz ya da gelemeyeceğiniz insanların karakterlerinden,yaptıklarından ya da yapmadıklarından o kadar emin konuşuyorsunuz ki bu durum içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Ortada onlarca insanın hapise girdiği ve şu anda bazılarının hala içerde oldugu bir dava var. açıkcası ben bazı kişilerin TFF ve PFDK tarafından aklanmış olmasına rağmen adli kurumlarda devam eden davalar sonunda çok büyük cezalar alma ihtimallerinin bir hali güçlü olduğunu düşünüyorum. O zaman da çıkıp "gördünüz mü adli kurumlar Aziz yıldırım'ı bitirme operasyonunu tamamladılar" yorumları yazdıgınızda yine garip bir durum olacak. yani sizlerin bu işlerin gerçek olma ihtimaline bile inanmadığı ortada.şu anda çoğunuzun emin olduğu gerçek "bu bir siyasi operason,aziz yıldırımı bitirip fenerbahçe'yi ele geçireceklerdi, fakat biz kenetlendik ve kulüe sahip çıktık, sırf boş bir dava oldugu düşünülmesin diye göstermelik cezalar geldi,aslında hepsi koca bir balon"
1. rapor savunmalar alınmadan hazırlandı diyelim. peki bu kişiler hakkında o görüşlerin oluşmasına etki eden bilgi ve belgeler tamamen mi ortadan kalktı savunmalarla ? bu size mantıklı geliyor mu cidden ? "ne zaman dikim yapsak olmuyor" 2. raporda da yazılmış sanırım. tarlalar mı var aziz yıldırımın ?
valla telefon konuşmalarıyla hiçbir sonuca gidemezsiniz hele ki hiçbir futbolcuyla Fenerbahçe yöneticisinin konuşması olmamasına rağmen, o konuşulduğunu söylediğiniz şeylerin yapıldığını ispatlamalısınız. teşebbüs de suç derseniz ceza kanunu açıp, sonra sizin bahsettiğiniz teşebbüsle oradaki teşebbüs aynı şeyler mi diye bir inceleyin. sonra gelip yorum yapın.
ben şike olayına girmek istemiyorum sadece sizin üslubunuz yanlış. burada kaç kişi şike olduğuna inandığını yazdı, inanır bunda sıkıntı yok. ama sen gelir Fenerbahçemiz vs. yazarsan karşı tarafı tahrik etmiş olursun. ki bence de tek amacın bu. Serkan abinin dediği gibi sizler Türkiye'nin UEFA'dan ceza yemesini Galatasaray'ın avrupaya gitmesinden çok çok daha fazla istiyorsunuz. Çünkü; saldıracak bir şeyiniz olacak. (sizlerden kastım herkes değil, belli kişiler)
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
bu konuşmada geçen muhabbeti biriniz bana özetleyebilirmisiniz? Tüm Fenerbahçe'lilere son derece normal mi geliyor bu konuşma cidden?
Sonra biz tahrikçi oluyoruz.
neden ikincisine değil de birincisine inanıyorsunuz? Tek soru sadece daha geniş kapsamlı ve tarafsız hazırlanan(tarafsızdan kastım savunmada,iddia eden de dinlendiği için) ikinci rapor varken hep birlikte neden birincisine inanıyorsunuz? Sizin yorumunuzun altında birinciden alıntılar yaparak suçlama yapanlara bunu sormak istiyorum.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly