2. raporda oyuncu isimlerinin yer almaması savunmalarla mı alakalı acaba?
2. raporda oyuncu isimlerinin yer almaması savunmalarla mı alakalı acaba?
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Ben de Ersul Yanal'ın yardımcısı dediğimde, siz de hep aynı şeyleri söylüyorsun diyorsunuz.
Diyorum ki, Karabük ile alakası olmayan birinin konuşmalarında, şike şüphesi çıkarmış savcı. Yani konuşmalara bakarsak, her konuşmadan bir şey çıkabilir. Böyle bir durum varsa, ben her konuşmaya şüpheci yaklaşırım.
Keşke siz de, bunlar kesin suçlu, hiç haklı oldukları yer yok, bitsinler mahvolsunlar, küme düşsünler mantığından sıyırılıp, objektif değerlendirebilseniz.
Ben diyorum ki, bu davayı açan savcı, İlhan Ekşioğlu'nun şike ve teşvik amaçlı kullandığı paraları, kulüpten almıştır diyor ama sonra bunların şike/teşvik amacıyla kullanılmadığı fatura ve makbuzlarla ortaya çıkarılıyor. Bu sefer de siz diyorsunuz ki, bunun faturası/makbuzu mu olur, dalga geçer gibi mesajlar atıyorsunuz sonra.
Savcı bu temele dayandırıp, bunun üzerine iddialarını sıralıyorsa, bu temel çökertildiğinde diğerleri de yerle bir olmaz mı? Ama PFDK çıkıp, savcının iddiaları çökertilse de, çökertilmemiş gibi yorumlayıp ceza veriyor. Burada da ben kusura bakmayın, PFDK tamamen doğrudur yapmıştır diyemiyorum.
Mesela tarla sürme muhabbeti. 3 maç için bu ifade kullanılıyor ama ama savcı iddianameye 1 maçı alıyor. O zaman diğer 2 maç için tarla sürme kullanıldıysa o maçlar hakkında savcı neden suçlamada bulunmadı.
Bu çelişkileri görmek zor değil. 1 olur 2 olur, büyük bir olay, olabilir dersin ama benim karşıma pek çok çelişki çıkıyorsa, ben artık buna şüpheyle yaklaşırım, inandırıcılığını kaybeder.
"YÜCE ATATÜRK"
Forum yönetimine sesleniyorum her şeyi göze alarak... Artık bıkmadık mı neler olması lazım malum kişinin insanların sinirleriyle oynamaması için ? Biz bu forumda takılan Fenerbahçeliler için 340 mesajlık bu eziyet ne zaman bitecek ?
çok uzun uzun mesajlar yazdıgımızda olayın boyutu değişiyor,dikkatimizden kaçıyor bazı sorular. şimdi siz bana bu tarla muhabbetinin geçtiği telefon konuşmaları gerçek dışıdır diyebilirmisiniz?
Soruya soruylacevap vermek yerine,kişisel yorumunuzu merak ettiğim sordum.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Benim yerime , futbolu seven ve futbol izlemeyi seven binlerce insanın yaşadığı bu sürecin sorumlularını yargılamayı hiç düşündün mü? Bizim sinirlerimizle oynamayı da geçtim, gözümüze baka baka olayları ört bas etmeye çalışanları sorgulasanıza bana laf edeceğinize. Tek bildiğiniz kaldıramadığınız bir yorum gördüğünüzde kişisel saldırıya başvurmak, msn de küfür ya da hakaret etmek ya da diğer yollarla hıncınızı almak. Sizlerin tahrik unsuru,hakaret ya da küfür gördüğü mesajları iletmeniz için bir buton hazırlanmış zaten forumda. dilediğiniz mesajımı rapor edebilirsiniz. Sanırım bu mesajla 342 olmuş, dilerseniz 342'sini de rapor edin yöneticilere.Eğer bir kural ihlali varsa zaten gereğini fazlasıyla yapacaktır yöneticiler.
Kişisel tartışmalara girmemeye özen gösterdikçe oraya çekmeye çalışıyorsunuz. Fenerbahçe ya da X kulüp fark etmez. Bizi futboldan sogutanların hepsi cezalandırılmalı diyoruz. Sürecin başından beri ülke futbolunun itibari,ekonomisi derken olaylar buralara geldi. Artık yapacak birşey de kalmadı gibi aslında ama hala yazıyoruz işte
Bir önceki sayfadaki , böyle dalga geçer gibiki muhabbetleri okudum ,
İşte bak böyle böyle ayırıyorlar diye ,hayır arkadaşım ne istiyorsunuz ? aç bak Aziz Yıldırım açıklama yapmış , adam hala içerden diyor ki bizi ayırmayın , onurlu duruşunu devam ettiriyor , açıp okudunuz mu yok ?
bak valla çok fazla zekaya gerek yok herhalde , öğretmen falan varsa aranızda daha iyi anlar , o anlatsın bir açın okuyun.ondan sonra böyle dalga geçmeye falan çalışın.
Yöneticiler'e ve Fenerbahçeli arkadaşlara burdan sesleniyorum , bunlara müdahele edilmiyorsa ben de en ufak konuda bu şekilde dalga geçicem , bazı şeyleri okumadan etmeden , suçlamalarda bulunucam , açık açık söylüyorum , ya Fenerbahçeli arkadaşların hepsi aynı şeyi yapmaya başlayacak zaten , ya da burdan çoluk çocuğu ve çocuk akıllıları temizleyeceksiniz.
Bütün Fenerbahçeli arkadaşlara da mesaj atarız gerekirse , zamanında hiç birinizin haberi olmadan Aykut Hoca için birleşmiştik , şimdi de aynı şeyi yaparız gerekirse, kıskandığınız da bu zaten biliyoruz ne kadar vursanız da biz kol kola , hep beraberiz.
3 Temmuzdan önce Fenerbahçeliydik , Artık Fenerbahçeyiz !
Asbaşkanlarımızdan Sayın İlhan Ekşioğlu, avukatları aracılığıyla aşağıdaki açıklamayı yapmıştır.
"10 ayı aşkın bir süredir sükunet içinde adaletin yerine gelmesini ve çok sevdiğim aileme kavuşmayı bekliyorum. Bu süreçte yazılı ve görsel basının acımasız saldırılarına karşı, asıl hedef alınan şahsım değil, çok sevdiğim Fenerbahçemiz olması nedeniyle sessiz kalmış bulunmaktayım. Çünkü bu saldırılara karşı en iyi cevabı Fenerbahçe taraftarı ve gurur duyduğumuz takımımız verebilirdi. Bu inancımda haklı çıktım. Fenerbahçemizin gerçek sahibi olan Fenerbahçe taraftarı kendilerine yakışan vakur duruşu bozmadan bu saldırılar karşısında dimdik ayakta durmuştur. Ancak Kulübümüz üzerine oynanan oyunların son günlerde farklı bir şekil alması ve şahsımın hedef alınmaya başlanması sebebiyle bu açıklamayı yapmak ve kamuoyunu bilgilendirmek zarureti doğmuştur.
TFF Etik Kurulu ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, hiçbir hukuki ve vicdani gerekçeye dayanmaksızın şahsım üzerinden Fenerbahçemizi lekelemeye ve camiamızı zan altında bırakmaya çabalamıştır. Suçlanmakta olduğum tüm hususları fazlasıyla aydınlatmış olmama rağmen, bu kurullar sözlü savunmam sırasında kendi deyimleri ile "tatmin" oldukları halde, rapor aşamasında önyargılı olarak üyelerinin hukukçu kimlikleri ile bağdaşmayacak şekilde karar almışlar ve şahsımın bazı müsabakalarda şike ve teşvik teşebbüsünde bulunduğuna dair kararlarını açıklamışlardır. Gazete haberlerini delil, iddiaları ise tespit niteliğinde gören bu kurullar, şahsımın futbol camiası içindeki kişilerle ve hatta kişisel iş ilişkilerim kapsamında yaptığım görüşmeleri sübjektif bir biçimde yorumlamak suretiyle karar almaktan geri durmamışlardır.
Gelinen süreçte; konuyu inceleyen sportif kurullar, hakem ve gözlemci raporları ile maç görüntülerini bir kenara bırakıp, birtakım telefon görüşmelerini (ki bu telefon görüşmeleri de hukuka aykırı yol ve yöntemlerle elde edilmiştir) sübjektif yorumlarla değerlendirmiş, somut kanıttan uzak, taraflı yorum ve değerlendirmeleri maddi delil olarak dikkate alıp, hatalı bir sonuca varmayı tercih etmişlerdir. Bu sürecin ne derece sistematik bir şekilde kurgulandığının en net kanıtı, özgürlüğümüze kavuşmamız hususunda alınacak kararlar öncesinde sürekli olarak yeni görüş ve kararların açıklanması ile ortaya konulmuştur.
Bu süreçteki temel amaç, kendimizi ifade edebilme fırsatına kavuşacağımız tahliyemizin geciktirilmesi ve Fenerbahçemiz üzerindeki belirsizliğin olabildiğince uzun süre muhafaza edilmesi olmuştur.
Öncelikli sıfatımın yöneticilik değil, Fenerbahçe taraftarlığı olduğunu ve Fenerbahçemizi lekeleyecek hiçbir girişim ve faaliyette bulunmadığımı, tüm tasarrufları hukuka ve Tüzüğümüze uygun şekilde yerine getirdiğimi kamuoyunun bilgisine sunarım.
Saygılarımla,
İlhan Ekşioğlu"
"YÜCE ATATÜRK"
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Başkan Vekili Ufuk Özerten, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in ''kişisel başarısızlıklarını örtme maksadıyla faturayı başkalarına kesme planına artık 'dur' denmesi gerektiğini'' savundu.
Özerten, Şener'in, bir süredir medyada şahsına yönelik sataşmalarını üzülerek takip ettiğini belirterek, ''Sadri Şener'e acıyorum'' başlıklı sert bir yazılı açıklama yaptı.
Açıklamalarının sadece Şener ile ilgili olduğunu, Trabzonspor Kulübü ve Trabzon futbol ailesi ile ilgisi bulunmadığını kaydeden Özerten, ''Başından beri, kişisel başarısızlıklarını örtme maksadıyla faturayı başkalarına kesme planına artık 'dur' denmesi gerekiyor. Çünkü Trabzonspor gibi 45 yıldır Türk futboluna yön veren bir camianın başkanı sorumluluk sahibi olmalı, ortalığı yangın yerine çevirip sonra da itfaiyeci rolü oynamamalıdır. Bunları da sempatik bir görünüm altında yaptığını düşünüyor, ancak böyle davranarak hem futbolumuzla alay ettiğinin hem de kendini komik duruma düşürdüğünün farkında olmuyor. Bilmelidir ki; bu yangında önce yangını çıkaranlar, sonra da yalandan itfaiyeci rolü oynayanlar yanar'' ifadelerini kullandı.
-''Sadri Şener'in tutumu ve tavrı beni şaşırtmıyor''-
Sadri Şener'in son dönemde takındığı tavır ve tutumun kendisini şaşırtmadığını belirten Özerten'in açıklamasının devamı şöyle:
''Kendisinin de söylediği gibi 1992'den beri Türkiye Futbol Federasyonu'nda yönetim kurulu üyeliği yaptım. 20 yıllık süre zarfında kesintili olarak 12 yıla yakın bir süre yürüttüğüm bu görevim sırasında benim nasıl bir insan olduğumu tüm futbol ailesi çok iyi bilir. Hatta daha da kolayı var. Hali hazırda birlikte çalıştığı Trabzonspor yönetimindeki arkadaşlarına da Ufuk Özerten'in kim olduğunu sorarsa, alacağı cevaplardan sonra son zamanlarda benle ilgili söylediklerinden utanır diye düşünüyorum.
Aslında Sadri Şener'in son dönemde takındığı tavır ve tutum beni çok da şaşırtmıyor. Kendisini sportif ve ticari mezarlıktan çıkarma vefasını göstermiş eski Spor Bakanımız ve en yakın çalışma arkadaşlarının bile arkasından dedikodu yapan bir kişiyi futbol dünyasına havale ediyorum.
Belirtmeliyim ki, alın terim ve emeğimin karşılığı olarak ve yasalar çerçevesinde son iki ayda aldığım maaşı, televizyonlarda konu eden Sadri, önce aynaya bakmalı ve kendi geçmişini sorgulamalıdır. Türk futboluna yıllarca hiçbir menfaat beklemeden, tek kuruş almadan hizmet etmiş bir kişi olarak, şahsımla ilgili dedikodu yapan bir kişinin de öncelikle yıllardan beri sırtında taşıdığı vebal ve kamburdan kurtularak kamuoyunun huzuruna çıkması gerekiyor. Ayrıca soyunma odası koridorunda misafir olan milli futbolcuyu yaka paça duvara yapıştırmak; ahlakın, adabın ve de insanlığın neresindedir, bunu da anlamakta güçlük çekiyorum.
Aslında tüm bunları yazmak yerine, Sadri'ye sadece Hz. Mevlana'nın 'Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verilecek cevabım var. Ama bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye' sözünü hatırlatır, sağduyulu futbol kamuoyuna saygılarımla arz ederim.''
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Yangını çıkaranların yanına kar kaldığını çok iyi şekilde bize gösterdiler. O yüzden bu lafı pek inandırıcı olmamış.Bilmelidir ki; bu yangında önce yangını çıkaranlar, sonra da yalandan itfaiyeci rolü oynayanlar yanar'' ifadelerini kullandı.
UEFA kupası finalinde spiker Türkiye deki Şikeden bahsediyor.
http://s7.directupload.net/images/120509/o8nuelwu.swf
"Fenerbahce were debarred because of financial irregularities and a very tricky situation
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Lafın gelişi oİllaki bahsedilcek çok garip bir olay gibi algılanmamalı. Fenerbahçe ŞL'den men edildi sonuçta.
hala aynı tavırlar yahuFB aleyhine yazılan her yoruma saldırmaya devam ediyorsunuz.gerçi cihan'ın yazdıgı konu aleyhine bile olmayabilir. maç esnasında olaydan bahsedilmiş sadece ama hemen savunmaya geçmişiniz.
her kalkan elin fotoğrafını çekip, kendince anlamlar yükleyip bunlara inananların aslında neye inandıkları çok önemli değil. o oylamanın ne için yapıldığı ve 58. madde oylamasının da sonuçları lig tvde bariz olarak var.
özertene açıklamalarına şaşırdım. ama böyle bir federasyon özlemişim. keşke bu cesareti temmuz eylül arasında 4-5 yöneticiyle federasyonu mesken tutanları, ya da resmi sitesini federasyona girdirmeye ayıranlara da gösterebilseydi.
ha bir iki noktaya katılmayacağım. birincisi acıma duygusuna gelirsek acınacak çok kişi bizzat kendi kurumunuzda var özerten. acımaya önce kendi çalıştığın kurumdan başla.
ikincisi, 'kendi başarısılıklıklarını örtmeye çalışıyor' diye bir tabiri, 10 aydır burnu çamurdan çıkamayan bir kurum çalışanı olarak bir senin söylemeye hakkın yok.
Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, şike soruşturması ile ilgili çarpıcı bir iddiayı ortaya attı.
Kamuoyu tarafından siyasi kimliğinin yanı sıra sportif kişiliği ile de tanınan eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, "Platini ile konuştum, 'Takımları düşürmezseniz, Avrupa'da yer alamazsınız' dedi" uyarısında bulundu.
Özellikle son dönemde farklı spor dallarındaki organizasyonlara katılarak "sporcu" yönünü ön plana çıkaran ve sosyal projelere destek veren Tüzmen, spor yapamadığı zaman kendisini adeta "suçlu gibi" hissettiğini söyledi.
Türkiye'nin 2020 Olimpiyat Oyunları ve UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası'na adaylığını değerlendiren Kürşad Tüzmen, "Türkiye, iki büyük organizasyonun altından kalkar. Futbol Federasyonu ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) üyesiyim. Michel Platini ile konuştum, 'Takımları düşürmezseniz, Avrupa'da yer alamazsınız' dedi. Benim de takımları düşüreceğim belli. Başbakanımız istemedi (TFF adaylığı). İstemedi, çünkü Fenerbahçeli. Ben de Galatasaraylıyım (Gülerek). Türk sporu yaşasın. Benim hiç makamda, mevkide gözüm yok. Futboldan anlamam ama bildiğim bir şey var, adaletli yönetirim. Bugüne kadar gümrükleri, dış ticareti adaletle yönettim" dedi.
Kaynak: AA
Ne Platini'ymiş, görüşmeyen kalmamış...
Arkadaşlar tartışacaksanız belirli bir seviyede tartışmaya devam edin, rahatsız olduğunuz şeyler varsa bunu Destek Merkezi'nde konu açarak halladebilirsiniz.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Şike yargılamasında 2. dalga
Etik Kurulu kendilerine sevk edilen 5 maçla ilgili şike ve teşvik incelemesine başladı.
Kaynak : http://www.spor3.com/sike-yargilamas...#ixzz1uSbipc8t
Tarihi şike davasında ilk raporunu TFF yönetimine teslim eden Etik Kurulu kendilerine sevk edilen 5 maçla ilgili şike ve teşvik incelemesine başladı.
Türk futbolunun bir numaralı gündem maddesi olmaya devam eden tarihi şike davasının yargılamasında 2. dalga bugün start aldı.
Yaklaşık 9 aylık bir çalışmanın ardından Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası ile ilgili 720 sayfalık raporunu bir süre önce TFF yönetimine teslim eden Etik Kurulu, bugün de Bank Asya Ligi'ndeki şüpheli 5 maçla ilgili incelemelerine başladı.
Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Atalay, Bank Asya Lig ile ilgili kendilerine daha önce sevk edilen kulüplere ve kişilere savunma vermeleri için geçen hafta içinde tebligat çıkarttıklarını açıkladı.
Rahatsızlığı bulunan üye avukat Kemal Keleşoğlu'nun dışında bir başkan ve üç üyesi ile toplanan Etik Kurulu'nun Diyarbakırspor, Giresunspor, Kartalspor, Mersin İdman Yurdu ve Karşıyaka takımları hakkındaki mütealasını en geç bir hafta içinde TFF yönetimine vereceği öğrenildi.
Etik Kurulu'nun 2010-2011 yılında oynanan
Diyarbakırspor-Giresunspor: 0-2
Giresunspor-Mersin İdmanyurdu: 1-2
Kartalspor-Giresunspor: 1-0
Giresunspor-Altay: 1-0
Karşıyaka-Giresunspor: 0-1 maçlarıyla ilgili hala ceza evinde tutuklu bulunan bazı kişilerin de bilgisine başvuracağı belirtildi. (Sporx)
Bakalım şimdi Giresun için ne karar çıkacak.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Dediginden soyle bir anlam cikiyor cunku. UEFA finalinde bile gundem Turkiyedeki sike haberleri demissin. Dusundugun o degil belki ama yazdigin onu soyluyor. Koskoca bir paragraftan sadece 1 cumle alinca bazi seylerin anlamlari degisebiliyor. Tarafsiz acidan sadece konuya aciklik getireyim diye yazdim bunuBilbao finalde olmasaydi bu konu da orda gecmezdi cunku.
Bizim matematikçinin kocası emniyette istihbarat bölümünde çalışıyormuş. Onların ekip falan da bu olaylarla ilgilenmiş. Hocamızın dediği tek şey şu '' Recep Tayyip Erdoğan olmasa Fenerbahçe amatöre kadar giderdi. ''
keşke gitseydide diğer takımlar tertemiz ligde oynasalardı
fenerbahçe amatöre gitse ne fark eder ? gider 2 forma daha fazla alırız