Bugün aslında şuana kadar ki yorumlar o kadar güzel ki tartışma başlatabilecek bir şey yazmak istemezdim ama dayanamadım
İlk tartışmayı ben başlatayım bari bu sefer
Ayın 4'ünde yazmıştım:
http://forum.turksportal.net/vb/show...97#post2243797
Böylesine bir maça Fenerbahçeli bir hakemin atanmasından rahatsızım. Belki diğer Galatasaraylı arkadaşlar bana katılmayabilir, Cüneyt Çakır'ın ülkenin en iyi hakemi kabul edilmesinden dolayı ancak ben oldukça rahatsızım bu durumdan. Cüneyt Çakır'ın yöneteceği daha play-off kuraları çekildiğinde belirlenmişti zaten, aynı son maçın Kadıköy'de olmasının belirlendiği gibi. Ülkenin en iyi hakemi kabul edildiği için normal hatta en doğru karar olduğu söylenebilir tabi (hala katılmıyorum).
Not: Hüseyin Göçek'te Galatasaraylı biliyorsunuz. Mesela o da BJK-GS maçında bunun etkisi altında felaket bir maç yönetti.
(Cüneyt Çakır'ın Fenerbahçeli olup olmadığı tartışmalarına karşın bir kaynak: TIKLAYIN)
Yalnız şunu da unutmamak lazım; bazı hakemler tuttukları takımı kayırıyormuş gibi görünmek istemediklerinden aradaki dengeyi kuramayıp bu seferde tam tersine daha çok diğer takım lehine düdük çalabiliyor. Psikolojik açıdan zor bir durum yani tuttuğun takımın maçını yönetmek. Rahatsız olduğum nokta bu zaten. Yani büyük ihtimalle ya Fenerbahçe'yi kayıracak ya Galatasaray'ı. Dengeyi korumasının çok zor olduğunu düşünüyorum, umarım başarır. Ha malum sebeplerden dolayı Galatasaray şampiyon olsun talimatı alırsa o da başka bir durum tabi (öyle bir şampiyonluğu da istemiyorum).
Fenerbahçe'nin hangi hakem yönetirse yönetsin derbilerde bize karşı -skor olarak- bariz bir üstünlüğü olduğu da bir gerçek. Dolayısıyla olası bir yenilgiye kılıf aradığım düşünülmesin. Ama bazı Galatasaraylılar için play-off'un, bazı Fenerbahçeliler içinse 3 Temmuz'un kaçan şampiyonluk için bahane olacağını biliyoruz hepimiz. Hakemin yönetimi iki taraftan birine yeni bir bahane yaratmaz umarım.
İstatistikler:
Cüneyt Çakır'un yönettiği 4 Fenerbahçe-Galatasaray derbisinden 3'ünü Fenerbahçe, 1'ini ise Galatasaray kazanmış.
Fenerbahçe'nin galibiyetleri 2 lig 1 kupa maçında, Galatasaray'ın ise 1 kupa maçında.
Yönettiği 23 Fenerbahçe maçında Fenerbahçe 14 galibiyet 3 beraberlik 6 yenilgi almış.
Yönettiği 20 Galatasaray maçında ise Galatasaray 9 galibiyet 7 beraberlik 4 yenilgi almış.
Yönettiği GS maçları ve skorları: http://www.mackolik.com/Comparison/A...&id=749216&s=1 (GS 2 rakipleri 4 kırmızı kart görmüş)
Yönettiği FB maçları ve skorları: http://www.mackolik.com/Comparison/A...&id=952393&s=1 (FB 4 rakipleri 7 kırmızı kart görmüş)
Bu sezon Galatasarayın 4 maçını yönetmiş. Bu maçlarda GS 1 kez kazanıp 3 kez berabere kalmış.
Fenerbahçenin ise 3 maçını yönetmiş, 3'ünü de FB kazanmış.
Aslında istatistik, psikolojik durum, motivasyon, hırs, mantık, cezalılar, sakatlar vs... hepsi yalan bu maç için. Daha önce sayısız derbi oynadı bu iki takım ama böylesini ilk kez oynayacaklar. O yüzden buradan sesleniyorum: "Lütfen Cüneyt Çakır, bırak hakeden kazansın". Hakeden kazansın ki Fenerbahçe kazanırsa alkışlayabilelim, Galatasaray kazanırsa içimize sinsin.