Yahu son sayfalarda Galatasaray'ı şampiyonlukla ilgili video,görüntü ya da olaylarına sürekli dahil olma çabasında olan Fenerahçe'lilere anlam vermek zor.
Fenerbahçe Galatasaray'ı yendiğinde sahada sevinmesi,kangal takliti,otobüste ağlama takliti yaparak sevinmesi,yani rakip üzerinden maçın sevincini yaşaması normal, Galatasaray bunu yapınca "Auwwww"
Elinden şekeri alınmış çocuklar gibi 2 gündür nereye cevap yazacağını şaşıran bazı Fenerbahçe'li arkadaşlara tavsiyem bir süre forumdan uzak kalsınlar ve normale döndüklerinde gelsinler....
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
[YOUTUBE="vKwOL9bNeog"]Alman Polis[/YOUTUBE]
[YOUTUBE="WhLUYi3ohnU"]O AN ![/YOUTUBE]O AN !
dün geceden Arena
![]()
çocukluğumdan beri merak ederim CİMBOM kelimesi nerden esti galatasaray kelimesiyle alakası da yok nerden çıktığını bilen var mı saçma sapan yorumlar okuyorum öyle değildir herhalde![]()
soyle bir hikaye oldugu rivayet edilir;
80 lerde veya daha once galatasaray basketbol spor klubunde oynayan jim adlı bir genc her sayı atışında seyirciler jiiiiiiiiiiiiiiiim booooooooooooooom diye tezahurat ederlermiş
gel zaman git zaman bu deyiş
cimbom olarak kalmış
kaynak ekşisözlük
başka bi söylem
nerden geldiğini galatasaray dergisinin 7 sayısında anlatıyor ; bakalım nasıl anlatmışlar.
galatasaray spor kulubü nün kurulduğu 1905 yılından itibaren bazı sloganlar kuluple özdeşleşmiş ve tarihsel bir boyut kazanmıştır.bu sloganlardan en ekisi galatasaraylı ruşen eşref ünaydın a ait olan :"dayan galatasaray" sloganıymış .1924 yılından itibaren yepyeni bir slogan "re re re ra ra ra galatasaray galatasaray cim bom bom ".mektepli mektepsiz binlerce galatasaraylı artık bu sloganla takımı coşturmaya başlamış.bu sloganı türkiye ye getiren sabit cinol dur. cinol eğitim için gittiği isviçre de aynı zamanda futbol oynuyordu futbolcusu olduğu servette kulubünün sloganından esinlenen cinol bu sloganı galatasaraya uyarlamış ve bu adptasyon çalışması kulüp ve geniş çevrelerce benimsemiş.75 yıllık bu tarihi slogan bugün galatasaray ile aynı anlamı taşımaktadır.
tabi başka soylemleri de yok değil ; mesela jim adında bir boksör varmış her vurduğunu indirirmiş; gel zaman git zaman jim vurdukça seyirciler ban ban diye bağırıyormuş; zamanla bu cimbom bom a dönüşmüş.
kaynak ekşi sözlük
ekşiden okudum da jim bom pek inandırıcı gelmedi
ama ikincis mantıklı
çocukluğumda kendi kendimi yerdim
galatasaray cimbom ne alaka lan diyeama artık pek kullanılmıyor entrilerden okuduma göre
Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi Yolu: Torba 3,5
ncelikle, özlemiştik... Şampiyonluk bir yana, Galatasaray ve Şampiyonlar Ligi’ni aynı cümle içinde kullanmak dahi büyük bir keyif. 6 senedir buruk bir özlemle ve kıskançlıkla dinlediğim Şampiyonlar Ligi tema müziğini bu kez heyecanla dinlemek, o kura çekimi günü binbir türlü hesabı yapacak olmak şimdiden sabırsızlandırıyor adamı.
Sonra ise elbette torba hesapları... İki senedir büyük fiyaskoların doğal getirisi olarak ilk 30 sınırına dayandığı takım sıralamasında büyük bir düşüş yaşayan ve 38.615 puana kadar gerileyen Galatasaray’ın yumuşatılmış Platini sisteminde dahi üçüncü torba şansı sadece üç seneden gelen puanlarla doğal olarak zor ancak hâlâ imkansız değil. Özellikle Galatasaray’dan düşük puana sahip takımlardan Almanya’da Dortmund, Fransa’da ise Montpeiller’nin doğrudan Devler Ligi biletini kapması Galatasaray’ın lehine oldu ve muhtemel dördüncü torbanın üst sıralarına taşıdı. Ön elemelerde seribaşı takımların kazanılacağı düşünülürse Galatasaray şu anda 4.torbanın ikinci sırasında yer alıyor. Bu da üstünde yer alan takımlardan ikisinin herhangi bir şekilde gruplara kalamaması halinde Galatasaray 3.torbada yer alacak demek.
Bu sürprizlerin gerçekleşebilmesi için iki yolu var. Birincisi henüz sıralaması kesinleşmemiş liglerde puanı Galatasaray’dan yüksek bir ekibin bu şansını kaybetmesi, ikincisi elemelerde puanı Galatasaray’dan düşük bir ekibin Galatasaray’dan daha yüksek puanlı bir takımı eleyerek gruplara girmesi. İkinci seçenek için ise iki farklı yol var: Şampiyonlar ve Şampiyon olmayanlar elemeleri.
1-Yunanistan ŞL Play-offları ve Panathinaikos
Sıralaması kesinleşmemiş Avrupa liglerinden sadece Yunanistan'daki bir ihtimal Galatasaray için gerekli kriterleri sağlıyor; o da 50.920 puanlı Panathinaikos’un ocak dışı kalması. Yunanistan’da şampiyon normal sezonda belirlendikten sonra 2 ila 5.sıra arasındaki takımlar play-off oynuyor ve zirvede yer alan ekip Şampiyonlar Ligi’nin “Şampiyon olmayanlar yoluna” katılmaya hak kazanıyor. Şu andaki puan durumuna göre Panathinaikos iki maç kala grupta 8 puanla lider, buna karşın 7 puanlı PAOK, 6 puanlı AEK ve 5 puanlı Atromitos’un hâlâ kupa 1 şansı var. PAO gruba 4 puan avantajla başlamasına karşın avantajını kullanamadı ve puan avantajına sahip olsa da yerini kaybetme riskiyle karşı karşıya.
Galatasaray’ın buradaki şansı AEK de dahil olmak üzere üç ekibin de takım puanının 38 binden az olması, yani Galatasaray’ı otomatikman bir sıra yukarı atacak olması. Üstelik bu üç takımdan birisi Yunanistan adına elemeye giderse Fenerbahçe’nin elemeye katılması halinde seribaşı olacağı anlamına geliyor.
2-Elemelerdeki ihtimaller
a) Basel
İlk 12 sıra dışında kalan ülkelerin şampiyon takımlarının katıldığı elemede Galatasaray’dan puanı yüksek tek ekip İsviçre temsilcisi Basel. Eğer Basel, iki ön eleme turundan birinde elenirse Galatasaray’ın beklediği sürprizlerden birisi gerçekleşmiş olacak ancak özellikle bu sezonki kadronun edindiği Avrupa deneyimi düşünülürse bunun epey düşük bir ihtimal olduğunu da unutmamak gerekiyor.
b) Şampiyon olmayanlar elemesi
Şampiyon olmayan takımların elemesi sürprizlere, dolayısıyla Galatasaray’ın beklentilerine daha açık. 38 bin puanın üzerinde bulunan takımlardan Braga, Dinamo Kiev ve Spartak Moskova ikişer; Tottenham, Udinese ve Lille ise birer eleme oynayacak. Bu elemelerden gelecek beş takımdan ikisinin Galatasaray’dan düşük puanlı takımlardan olması halinde diğer hesaplara hiç gerek kalmadan otomatikman üçüncü torba yolu açılacak ancak bu pek de kolay değil. Bu ihtimali gerçekleştirmeye en yakın takımlar ise Malaga ile Borussia Mönchengladbach. Sadece bir eleme oynayacak bu ekip gruplara kalmayı başarırsa bu doğrudan Galatasaray’ın işine geliyor. Öte yandan Galatasaray çok değil, sadece 0.400 puan daha fazla puana sahip olabilseydi Lille (38.835) ile Udinese’nin (38.936) kazanma ihtimallerini de cebine koyacaktı. Bu eleme döneminde epey canımızı yakabilir.
Toparlamak gerekirse Galatasaray’ın torbası henüz kesinleşmiş değil ve 3.torba ihtimali hâlâ sürüyor. Özellikle kısa vadede Panathinaikos’un durumunu takip etmek, sonrasında ise elemelerde beklentilere uyan sürprizlerin gerçekleşmesini ummak gerekiyor. Üçüncü torbaya girmek bir prestij olduğu kadar Juventus, Ajax, Olympiakos gibi ekiplerle eşleşmek yerine alt torbadaki takımlardan birini seçmek demek, bu da hiç küçümsenecek bir avantaj değil. Kısacası bekleyelim görelim, şimdilik torbamız 3,5.
Not : Yazi Alintidir ilginç bir istatistik
Fener gruplara kalırsa gs 4.torbadan giriyor heralde
[YOUTUBE="28i6oKwmf_8"]18. Şampiyonluk Kutlamaları[/YOUTUBE]
Bence ŞL hesabı değilde kadro konuşulmalı ilk önce. 2 takım da şu kadrolarla ŞL'de zor iş yapar isterse 1. torba olsun. Arif'in paylaştığı 4. torbada bence Galatasaray ve Fenerbahçe'den kötü sadece 3 takım var Bate, Zagreb, Salzburg.
Son eleme turunda çok ciddi rakipler var ama bizim yapıcağımız iyi transferler ile ben gruplara kalabileceğimize inanıyorum ardında gs ile beraber inşallah çok iyi işler başarıcaz avrupa liginde de beşiktaş yine her sene olduğu gibi devam eder trabzonda var bursadan ben bu sene çok şeyler bekliyorum uzun
aslinda istedigim kadro cokmu sey istiyorum7 yabanci oluyor en iyisi tek forvete donmek galiba
![]()
![]()
Ben gelip o fotolari FB sohbet alanina mi koyuyorum? Ya da gelip FB sohbet alanina satasmak icin bisey mi yaziyorum. Burasi Gs sohbet alani biz de sampiyon olduk doyasiya fotolarla videolarla kutluyoruz. Rahatsiz oluyorsaniz girmezsiniz gelip buraya Melo Eboue fotosu koyup igrenc su bu demenize gerek yok.
Anlaşıldı derdimi anlatamıcam.. Devam edin siz..
baroş milli takım kadrosuna çağırılmış
Burak Yılmaz da Galatasaray'a gelirse, Trabzonspor ile Galatasaray bir pilot kulüp anlaşması imzalayıp işi resmiyete döksünler artık.
Berbatov'un sözleşmesi bitiyordu bu sezon sonunda. Sözleşme yeniledi mi yahut bir yerlere imza attı mı bilmiyorum; bir değişiklik olmadıysa kapısını aşındırmaya çoktan başlardım ben olsam.
"Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Sampiyonluk Klibi Sereftir Seni Sevmek Galatasaray...
[YOUTUBE="vHgzTxRZkp4"]Sampiyonluk Klibi Sereftir Seni Sevmek[/YOUTUBE]