Sayfa 158 / 447 İlkİlk ... 58108148156157158159160168208258 ... SonSon
4,711 ile 4,740 arası toplam 13405 sonuç

Konu: Fenerbahçe Sohbet Alanı

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Ölçülü polis terörü!

Ve futbolumuz dibe vurdu. Zaten sıfırı tüketmenin eşiğindeydi ve başka statlarda bu çöküşün kostümlü provalarını yapmıştı. Önceki gün kör noktayı gördük. Yaşananların maç günü gerginliğinden ibaret olmadığını hepimiz biliyoruz. Koca bir sezonun iltihabı patladı ve cerahat ortalığa yayıldı. Daha üzerine çok konuşuruz. Muhtemelen bazıları, altına süpürmek istedikleri halı alev alev yanarken hâlâ kaçamak cevaplar verecekler yine. Oysa önceki gün ne oldu da ‘ Futbol Guernica’sı yaşadık sorusunu sormadan, artık bir arpa boyu yol alamayacağımız kesin. Olaylar maç daha başlamadan patlak verdi. Maçın başlamasına birkaç dakika kala stadın protokol girişinin üzerinden Yoğurtçu Parkı’na doğru bakarken gözlerimize inanamıyorduk. Her maçta olduğu gibi giremeyen taraftarlar stat çevresinde birikmişti ve polis hangi nedenden dolayı olduğunu bilemediğimiz ve hiçbir nedenle yapmaması gereken bir şekilde tazyikli su ve biber gazı pratiğine girişti. O kadar ki panzerler Maçkolik Pub’ın girişindekileri bile suluyordu. Neyse ki maça çok az zaman kalmıştı da olaylar o an büyümedi.

Çatışma haberi gelince

Herkes seyretti, tekrarlamak lüzumsuz. Maç boyunca tansiyon bir dakika bile düşmedi. On binlerce taraftar, sahadaki oyuncular, teknik ekipler sezonun belki de en sıkıntılı anlarını yaşadı. O kadar ki çevremdeki herkes ‘solukbenizliydi’. Ve son düdük çaldı. Önce alkışladı Fenerbahçe . Kendi takımına sahip çıktı. Sonra Galatasaray ’ın kutlamaları başladı. Keşke onları da alkışlayabilselerdi. Ama böyle bir sezonun sonunda bunu beklemek çok safdillik olurdu. Nitekim tepkiler yükselmeye başladı. Tam o sırada dışarıdan çatışma haberi geldi. Hemen o tarafa koştuk ve net bir şekilde gördük: Panzerler su fışkırttıkça, gaz bombaları düştükçe kitle daha da ajite olup saldırganlaşıyordu. Sahaya geri döndük ki tribünler Telekom Açık’tan sahaya inmeye başlamış. Sonrası tam bir meydan muharebesiydi. Önce taraftar polise saldırdı ve onları geri püskürttü. Ardından Çevik Kuvvet, bütün hunharlığıyla hamlesini yaptı. 15-20 yaşındaki gençlerin tepesine coplar iniyor, gazlar taraftarların yüzüne yüzüne sıkılıyordu. O kadar çok gaz sıktı ki polisler, bir süre sonra stadyumda nefes almak imkânsız hale geldi. Herkes içeri kaçtı. Pek çok taraftar basın odasına sığındı.

Yatıştırıcı olmak ne demek

Yeniden park tarafını izlemeye başladık. Neden olduğunu anlamadığım bir şekilde polis taraftarlara inatla gaz atmaya ve su sıkmaya devam ediyordu. Yoğurtçu Parkı’nın köşesinde nefes almakta zorlananlar, ara sokaklarda yüzünü yıkamaya çalışanlar, öfkesini kontrol edemeyip arabaları ters çevirenler, çöp bidonları devirip yakanlar, ellerine gelen ne varsa polise fırlatanlar... Görüntüler akıl alır gibi değildi. Ortalık sakinleşti umuduyla çıkışa yöneldiğimde bir kez daha başladı püskürtme harekâtı. Açıkçası biber gazı fırlatmaya doyamıyordu polis. Nefes almakta zorlanarak kaçmaya başladım. Stadyum çevresinde balkondan olayları izleyenler dahil herkes gözlerini siliyor, öksürüyordu.

Bu memlekette muhalif olan herkes iyi bilir, sokak şiddetinde Türk polisi yatıştırıcı bir rolü asla üstlenmemiştir. Şiddeti şiddetle besler ve karşılığını misliyle verir. Önceki gün de durum farklı değildi. İşin garip olan yanı, bu provokasyonu daha maç başlamadan yapmaya başladılar. Provokasyon diyorum, çünkü hiçbir emniyet mensubunun bana maç öncesi yaratılan terörü ve maçtan bir saat sonra hâlâ gaz bombalarının havada uçuşmasını anlatabileceğine inanmıyorum. Elbette fanatikler de vardı, elbette polise karşı da bir şiddet vardı. Ama bu kadar zıvanadan çıkaracak etkinin tetikleyicisi ne yazık ki güvenlik güçleriydi. Gördüklerime ölçüsüz güç kullanımı falan diyemem. Ölçülü, organize devlet terörüydü bu. Eğer, salt beceriksizlik ve panik değilse...

Bağış ERTEN / Radikal
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Fenerbahce Yönetimi en büyük sorumlulardan biri. Taraftarları Çağlayan'a çağırıyorlar, orada dayak yiyen, gaz yiyen taraftara sahip çıkmadılar, defalarca oldu. Patlama noktası da stat oldu zamanında balans ayarı yapılmalıydı. Bu kadar pasif bu kadar ceplerini düşünmelerini gerçekten anlamıyorum. O zaman bırakın gidin bu işi !

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

Bursaspor ile oynayacağımız kupa finalini Bülent Yıldırım yönetecek.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Dünyanın heryerinde polis kitlesel olaylarda aynı şekilde müdahale eder. Dur suçluyu bulayım da copu ona vurayım demez. Maçlara giden her vatandaş orada bu tarz olaylar çıktıgında polisten cop yeme riskini bilir. Eğer maça gittiğinizde bu tarz olaylar çıktıysa yapılacak en mantıklı ve doğru hareket bir an önce olay yerinden daha sakin bir yere ya da evinize yönelmektir.Bunu yaparken önünüze polis çıkabilir,haksız yere cop da yiyebilirsiniz fakat dediğim gbi yapılması en doğru şey bir an önce o alanı terk etmektir. Polisle çatışmak,taşlarla sağa sola saldırıp zarar vermek ya da polis araçlarını devirip yakmak neyin nesidir? Cidden Fenerbahçe yönetiminin bunları yapan holiganları sahiplenmesi mi istediğiniz şey ? Siz bunu yapanları "bu holiganlar bizdendir" diye bağrınıza basıyorsanız zaten sizelerde de suç vardır.Polisin müdahalesi hak etmeyen taraftarlara zarar vermiş olsa dahi bu durum oradaki insanlara polisle çatışma ya da aracı devirip yakma hakkını vermez. Burada bazı arkadaşların yorumlarını görünce inanın çok üzülüyorum. Takım tutmak,futbol,Fenerbahçe ya da Galatasaray meselesi değilki bu iş. Birileri Fenerbahçe taraftarının zihnine "Emniyet güçleri Fenerbahçe düşmanıdır" fikrini empoze etmeye çalışıyor ve forumdaki bazı yorumları okuduktan sonra üzülerek söylüyorumki emellerine ulaşma yolunda ilerliyorlar.
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

cem arslan sabah gazoz ağacında söyledi
    C.A. yav atmayın biber gazını yaşlılar var çocuklar var gerek yok
    Polis Azizin nokta noktaları gelsin başkanınız da kurtarsın sizi nokta nokta nokta fenerbahçeliler

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Volkanın eviymiş güzel evmiş he

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Ülkemizde neleri neleri empoze etmeye çalışıyorlar ve bunlara inanan kimler kimler var, o nedenle garipsememek gerekir empoze edilme olayını.

Polis olaylara müdahale eder elbette ama polis yaka numarasını gizlemez, polis saldırı değil savunma ile sindirmeye çalışır. Polis küfrederek hırsla coplamaz, o kıyafetlerden ben de giydim, kalkanı kaldırdığında bir şey olma ihtimali yok, bu şekilde bir müdahale, polisin doğru uygulaması değildir.

Topluluk bir şekilde galeyana geldiyse, ona müdahale eden ekip çok dikkatli olmalıdır. Eğer ortaya orantısız güç girerse, o esnada mantık devreden çıkar ve mantıksızca işler başlar. Burada topluluk bilincini o an kaybetse de, polis kaybetmemeli soğukkanlılığını korumalı. Hırsla intikam alır gibi saldırmamalı, Lig TV canlı yayınında tünelden çıkışlarını gördüm polislerin, yüzlerindeki o hırs bile gereksiz.

Topluluğa nasıl müdahale edilir, orantılı güç nedir bunları iyi bilmesi gerekiyor ama küfürler ederek hırsla saldıran polisin o anda, ona saldıran holiganlardan bir farkı kalmıyor.

Orantısız güç? Ülkemiz için hayli uzak kelime, hastaneye gaz bombası atılması olayı yaşanmıştı örneğin. Polislerimizin ciddi psikolojik testlerden geçirilmesi ve ferah yaşam seviyelerine ulaştırılmaları gerekiyor tıpkı öğretmenlerimiz gibi.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Polislerimizin ciddi psikolojik testlerden geçirilmesi ve ferah yaşam seviyelerine ulaştırılmaları gerekiyor tıpkı öğretmenlerimiz gibi.
    Teşekkür ederim bizleri de düşüdüğüniçin.
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Sekopej´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
    Polislerimizin ciddi psikolojik testlerden geçirilmesi ve ferah yaşam seviyelerine ulaştırılmaları gerekiyor

aynı düşüncedeyim gerçi psikolojisi bozuk bi nesil var galiba her nesilde psikopatlar var genel üretim hatası araba değil ki geri çağırsan cem yılmazın bu konuda bi esprisi var nette bulun baya makara

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by nannar View Post
    Teşekkür ederim bizleri de düşüdüğüniçin.
    En önemli olan öğretmenler, ülkemizde üniversiteye bari öğretmenlik olsun mantığıyla giriliyor oysa ki öğretmenlik yüksek puanlı ve isteyenin giremeyeceği bir bölüm olmalı. Öğretmenlikten sonra da toplumsal olaylara müdahale edecek kişilerin düzeyi önem arz etmekte. Ama ülke şartlarına bakarsak, sadece bir idea...
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

canım polisim , asla sövmeyin ve karşı çıkmayın arkadaşlar , onlar her zaman bizim güvenliğimiz için çalışıyorlar =(

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

Ziraat Türkiye Kupası final maçı öncesinde, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, yarın ortak basın toplantısı yapacak.

Bursaspor'un resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Ankara 19 Mayıs Stadı'nda 16 Mayıs Çarşamba günü saat 20.30'da başlayacak karşılaşmadan bir gün önce Kocaman ve Sağlam, Ankara Marriott Otel'de ortak basın toplantısı düzenleyecek.

İlk olarak takım kaptanlarının yapacağı basın toplantısı, saat 18.00'da başlayacak.

Bu toplantının bitiminin ardından saat 18.30'da, aynı otelde Ertuğrul Sağlam ve Aykut Kocaman'ın basın toplantısı gerçekleştirilecek.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Beyler bu olaylarda iki taraf da suçlu. Mesela geçen yerde tekmelenen adam, sahaya girdiğinde güvenliğin sırtına uçan tekme atmış bir adam. Sonra 2 mesaj üstteki resimde o polis tabiki de çocugu kovalamıyor. Önünde kovaladığı başkaları vardır, herşey göründüğü gibi değil.

Ben ne olursa olsun ülke polisine bu kadar yüklenilmesinden yana değilim. Onlar da can taşıyor,kendi çalışma arkadaşları var.. Fotograflarda gösterilen şeyler tabiki içler acısı ama onların altındaki nedenleri de aramak lazım. Hemen oyuna gelmeyelim,kin beslemeyelim devletin memurlarına karşı. Medya insanları çok ince kurnazlıklarla yönlendirebiliyor.

Örnek vermek gerekirse;

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by ForsakeN View Post
    Beyler bu olaylarda iki taraf da suçlu. Mesela geçen yerde tekmelenen adam, sahaya girdiğinde güvenliğin sırtına uçan tekme atmış bir adam. Sonra 2 mesaj üstteki resimde o polis tabiki de çocugu kovalamıyor. Önünde kovaladığı başkaları vardır, herşey göründüğü gibi değil.

Ben ne olursa olsun ülke polisine bu kadar yüklenilmesinden yana değilim. Onlar da can taşıyor,kendi çalışma arkadaşları var.. Fotograflarda gösterilen şeyler tabiki içler acısı ama onların altındaki nedenleri de aramak lazım. Hemen oyuna gelmeyelim,kin beslemeyelim devletin memurlarına karşı. Medya insanları çok ince kurnazlıklarla yönlendirebiliyor.

Örnek vermek gerekirse;

Çok güzel belirtmişsin bu ayrıntıyı. Kendi adıma teşekkür ederim.
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by ForsakeN View Post

Örnek vermek gerekirse;

Tebrik ederim çok güzel bi benzetmeydi. Polis'in o çocuğu kovaladığına inanmak nasıl bir mantıktır anlamak mümkün değil. Fenerbahçeli taraftarların son hafta ki maçını kazanamadıkları maçtan sonra şampiyonluğu kaybetmeleri tabi ki üzücü ve bu 3.kez oluyor. Her ne kadar yanlış olada koltuk sökülmesini de anlarım, stada zarar verilmesini de anlarım. O maça gelmek için binlerce lira harcayan insanlarda var orada. Ama Türkiye Cumhuriyeti Polisine, kamu malına ve 3 kuruş para kazanıp ev geçindiren insanların dükkanlarının camlarının inmesine nedeni ne olursa olsun zarar verilmesi çok ama çok yanlış. Bunu savunmanın mantıklı bir açıklaması olamaz.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Ziegler: "Bu gazın öldürme tehlikesi var.Nasıl oluyor da bunu bu kadar bol kullanabiliyorlar ? Hiçbir ülkede böyle bi şey görmedim.

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Nesil
    2008
    Yer
    İSTANBUL

Birisi de çıkıp demiyor ki suçlu benim diye.Herkese göre illa ki suçlu biri var.Kendisinin hiç suçu yok.Çok çabuk olaylara kaptırıyoruz kendimizi toplum olarak.Sahaya orda birkaç yüz kişi girdi.E girmeyen adamlar niye girmedi o zaman?Sahaya girenlerin çoğu niye girdiğini bile bilmiyordur.Olaylardan ders çıkartacağımıza hala olayları büyütüyoruz.Ne olacak şimdi,Fenerbahçe'ye bilmem kaç maç ceza.E ben maça gitmek istiyorum takımımı küfürsüz,olaysız desteklemek istiyorum ama buna engel oluyorlar.Buna engel olan yine kendi taraftarımız.Böyle destek olmaz.Bu takımının başarısını gölgelemek,engellemek olur.Keşke bu olaylar son olsa,bir daha yaşanmasa keşke..

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by ommix View Post
    Birisi de çıkıp demiyor ki suçlu benim diye.Herkese göre illa ki suçlu biri var.Kendisinin hiç suçu yok.Çok çabuk olaylara kaptırıyoruz kendimizi toplum olarak.Sahaya orda birkaç yüz kişi girdi.E girmeyen adamlar niye girmedi o zaman?Sahaya girenlerin çoğu niye girdiğini bile bilmiyordur.Olaylardan ders çıkartacağımıza hala olayları büyütüyoruz.Ne olacak şimdi,Fenerbahçe'ye bilmem kaç maç ceza.E ben maça gitmek istiyorum takımımı küfürsüz,olaysız desteklemek istiyorum ama buna engel oluyorlar.Buna engel olan yine kendi taraftarımız.Böyle destek olmaz.Bu takımının başarısını gölgelemek,engellemek olur.Keşke bu olaylar son olsa,bir daha yaşanmasa keşke..
    Kesinlikle katılıyorum. Dün şampiyonluk kutlamalarında bizim taraftar da sahaya girdi kutlamanın içine ettiler demediğimi bırakmadım. Fenerbahçe'nin bu olaylardan dolayı alacağı para cezası + saha kapatma cezalarından edeceği zararın statta ki maddi hasarla beraber 10milyon dolayı geçeceği söyleniyor. Az para mı? 10 milyon dolar bugün en iyi Türk futbolcuyu alabileceğin bir rakam.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by ommix View Post
    Lig TV canlı yayındaydı, stadda bir sürü güvenlik kamerası var, olay çıkaran 100 kişiyse 100'ünü, olay çıkaran 1000 kişiyse 1000'inin kimliği tespit edilebilir.

Her maç günü karakola gelip imza atma cezası verirsin, hapis cezasından, para cezasından daha çok koyar adama. Düşünsene her maç günü, ilk yarıda ve ikinci yarıda gidip 2 defa imza veriyorsun. Eşine dostuna ne diyeceksin, her hafta bu imzaya giderken. İbretlik olsun diye verecekler olay çıkaran herkese, sahaya su şişesi bile atana, bak o zaman cesaret edebilecekler mi?

Ama amaç sorunu çözmek değil ki, kaos kültüründen beslenenler var ülkemizde, o nedenle çözüm yolu tartışılmaz.

Aynı şekilde, modern ülkelerde olduğu gibi polislerimizin numaraları görülebilecek yerlerde yazılı olursa orantısız güç kullanan polisler de tespit edilip, gereken yaptırım onlara da uygulanır.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

En yakin arkadasimin arkadasi bicaklanmis.bicaklanan cocuk 12 yasinda degil 17-18 yaslarinda.sekip mosturoglu'nun arkadasiymis.batu mosturoglu'ydu galiba cocugun adi.onun bi aciklamasi var mi bu konuyla ilgili?
    Last edited by LadroN : 14.Mayıs.2012 at 18:16

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Şimdi internette gördümde resimlerdeki adam aynı kişiymiş.

ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

O gün statta olan "Fenerli" bir arkadaşımın söylediğine göre, bıçaklı bir adam yanına gelerek ona vuranın polis mi olduğunu sormuş, ve ardından bıçak ile polislere doğru koşmaya başlamış. Doğal olarak arkadaşım korkmuş kaçmış oradan. Haberlerde de çıkmış galiba şu bıçak çeken adam. Polis de bu adama silah doğrultmuş galiba.
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by ThreepWooD View Post
    Ziegler: "Bu gazın öldürme tehlikesi var.Nasıl oluyor da bunu bu kadar bol kullanabiliyorlar ? Hiçbir ülkede böyle bi şey görmedim.
    Zaten çok agır bir olay olmadıgı sürece Avrupada bu lanet şey yasak.

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Quote Originally Posted by attirson View Post
    Zaten çok agır bir olay olmadıgı sürece Avrupada bu lanet şey yasak.
    Herşeyi ile örnek bir ülkeyiz.İyisiylede kötüsüylede bir şeyi orta halli yapamıyoruz.

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Zaten Zieglerin ailesi tribündeymiş isviçrenin Bild gazetesi '2005 gibi' tarzında bir başlık atmışlar ve zieglerin ailesiyle röportaj yapmışlar.

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

Tebrikler Galatasaray, Tebrikler Aysal!

2011-2012 Sezonunu son maçta Fenerbahçe ile berabere kalarak şampiyonlukla noktalayan Galatasaray’ı en içten duygularımızla kutluyor, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde başarılar diliyoruz.

Olağanüstü şartlar altında geçen sezonun son maçının son saniyesine kadar şampiyonluğu kovalayan, Türkiye’de ilk kez uygulanan Süper Final maçlarını 4 puan farkla önde bitiren ve yarım puan farkla şampiyonluğu kaybeden futbol takımımızı gönülden tebrik ediyor, Türkiye Kupası Finali’nde başarılar diliyoruz.

Geçtiğimiz sezon çok büyük bir haksızlık neticesinde katılamadığımız Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne, bu sezon ön eleme turlarını aşarak katılmak en büyük hedefimizdir; takımımıza Avrupa sahnesinde de sonsuz başarılar diliyoruz.

3 Temmuz sürecinin ilk gününden bu yana birlik olmanın, beraber nefes almanın en güzel örneğini sergileyen camiamızın müthiş inancı, takımımızı, Süper Final’de şampiyonluk maçına kadar taşımayı başarmıştır. Tarihe geçen bu mücadele neticesinde gelecek kupanın sadece ve sadece bir sembol olacağını da her fırsatta ifade ettik.

Bu süreçte, camiamızın attığı adımları an be an takip edip, ’isim vermeme’ perdesinin arkasında gizlenerek açıklamalar yapan Galatasaray Spor Kulübü, "ahlak bekçiliği" sıfatının yanına, aynaya bakma ihtiyacı duymaksızın fair – play savunuculuğunu da eklemiştir.

Şampiyonluk sevincini ilk dakikadan itibaren ’Fenerbahçe’ye küfür ve Başkanı’na ağır hakaret’ ekseninde kutlayan futbolcularını görmezden gelen Galatasaray Yönetimi, biber gazından etkilenen taraftarlarımızın sahada tedavi görmekte olduğunu bilmesine rağmen, seremoninin sahada yapılması konusunda ısrarcı davranmıştır.

Hangi ahlak bekçiliğinin içinde holiganlık, hangi fair-play ruhunun içinde yangına körükle gitmek vardır?

Sayın Ünal Aysal, dün akşam katıldığı bir televizyon programında, ’Maçın ardından tek bir Fenerbahçeli yönetici dahi göremedik, herhalde çok yoğunlardı’ şeklinde bir takım sözler sarf etmiştir. Oysaki basın toplantısı odasında bekleyen onlarca basın mensubunun da şahit olduğu üzere, başta başkanvekilimiz Sayın Nihat Özdemir olmak üzere Serhat Çeçen, Mithat Yenigün, Nihat Özbağı, Hakan Dinçay, Ömer Temelli gecenin sonuna kadar olaylara an be an müdahale etmiştir. Yöneticilerimiz, zaman zaman Türkiye Futbol Federasyonu ve Galatasaray yönetimi ile de biraraya gelerek kupa töreni konusunda istişarelerde bulunmuşlardır. Buna karşın Sayın Aysal’ın bu konuda da açıkça gerçekleri çarpıtması, kulüp başkanı ağırlığına yakışmamaktadır.

Aysal’ın, benzer şekilde, yaşanan olaylara dair en ufak bir fikri olmamasına rağmen, taraftarımız hakkında ’holigan’ ve benzeri çirkin söylemlerde bulunması asla kabul edilemez. Daha önce de taraftarımız hakkında haddini aşan açıklamalarda bulunan Sayın Aysal, bu açıklamasının akabinde çeşitli düzeltmeler yapma gereği duymuştu.

Dün söylediğini bugün inkar etmekten kaçınmayan Aysal’a, açıkça ifade etmek isteriz ki; Fenerbahçe taraftarıyla bir bütündür, bu yönde sarf edilecek tek bir lafın muhatabı 25 milyondur.

Aysal’ın aynı programdaki, kupayı kazanmalarının Türk Futbolu’nu temizlediği yönündeki ifadeleri, şahsi bilgisizliği nedeniyle camiaları kutuplaştırmaktadır ki, bu da her iki kelimesinden biri fair-play olan bir kulüp başkanına hiç yakışmamaktadır.

Aysal, şampiyonluklarını, Türk Futbolu’nun temizlenmesi şeklinde yorumlamıştır. Kendilerini iyilik savaşçısı ilan ederek, iyilerin kazandığını ima eden Aysal’ın, ülkemizde yaşanan süreçten ne kadar uzak olduğu, kupa kazanmalarını adeta bir çocuk filmini anlatır edasında aktarmasından da bellidir. Sonuç olarak, Galatasaray Başkanı’nın ve yönetiminin bu tavrı, kupanın önüne geçerek tarihe not edilecektir.

Tüm bu fair-play karşıtı tutum, spor yöneticisi ağırlığı ve ahlakından uzak yaklaşımlarına karşın, Galatasaray’ı bir kez daha kutluyor, Şampiyonlar Ligi’nde başarılar diliyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

AÇIKLAMA

Fenerbahçemizin, 12 Mayıs Cumartesi günü, Galatasaray ile oynadığı Süper Final son maçında yaşananları, Fenerbahçe yönetimi, taraftarları ve camiası olarak tasvip etmiyoruz.

105 yıldır Türk sporuna hizmet eden, takım sevgisini stadyumlara, salonlara taşıyan, küfürü tribünlerden uzaklaştırmak için çaba sarfeden bir kulüp olarak, spora dair hiçbir alanda bu olayları yaşamak, görmek, bu olaylara şahit olmak istemediğimizin bilinmesini isterken; son dönemde yaşananlara dair yapılan değerlendirmelerin de acilen adil süzgeçlerden geçirilerek, doğru tahlillerde bulunularak sonuca vardırılmasını istiyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü; başkanı, yönetimi, futbolcusu, taraftarı olarak geçtiğimiz hafta boyunca ’dört bir koldan’ açıklamalar yaptık, taraftarlarımızı fair play’e davet ettik, önemli olan kupalar değil önemli olan Fenerbahçe ve onun taraftarları ile olan bütünlüğüdür dedik.

Başkanımızın Çağrısı:
    http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=29215

Fenerbahçe Yönetim Kurulu’nun Çağrısı:
    http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=29198

Yöneticimiz Ali Yıldırım’ın Çağrısı:
    http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=29194

Kalecimiz Volkan Demirel’in Çağrısı:
    http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=29197

FENERBAHÇE TARAFTAR BİRLİĞİNİN RESMİ SİTELERİNDE VE SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTIKLARI "CENTİLMENLİK" ÇAĞRISI
    http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=29208

Nitekim, maç günü, tam da beklediğimiz gibi taraftarlarımız, Kadıköy’ü yine karnaval yerine çevirdi, kadın-erkek, çocuk-yaşlı demeksizin stadımızın çevresine geldi, parkta oturdu, eğlendi, marşlar söyledi.

Sonrasında maç havasına giren taraftarlarımız, yine marşlar, alkışlar eşliğinde stadyumumuzu doldurdu, maç boyunca takımımızı destekledi.

Fenerbahçe taraftarı, lig boyunca birçok maçta, deplasmanda, kendi takımına gösterilmeyen misafirperverliği ve saygıyı, bu maçta karşı takıma, teknik heyetine, yöneticilerine gösterdi; maç boyunca yalnızca kendi takımını destekledi, alkışlarla takımının yanında oldu.

Fair Play’e dair tüm örneklerin yaşandığı ve berabere sonuçlanan bu maçın ardından da 90 dakika boyunca gösterilen desteğin devamını yaşadık hep birlikte.

Rakip takım futbolcuları, sahanın ortasında şampiyonluk sevinci yaşarken Fenerbahçe taraftarı, ’Bu taraftar sizinle gurur duyuyor’ diyerek takımımızı tribünlere çağırdı, alkışladı…

Sporcularımız ve hocamız rakip takımı tebrik ederken, hafta boyunca planlanan, maçtan önce, maç sırasında ve maç sonunda devam eden tüm bu barış, destek hissiyatının tam aksine belki çok ufak bir kıvılcım sonucunda ortaya çıkan hiç istemediğimiz, üzücü olaylarla karşı karşıya kaldık.

Tüm bu yaşananlara dair ulaştığımız en net konu;

’TARAFTARLARIMIZIN, RAKİBİMİZE, RAKİP TAKIMIN FUTBOLCULARINA, MAÇ SONUNDA YAŞANAN SEVİNÇ GÖSTERİLERİNE DAİR HİÇBİR TEPKİ ve MÜDAHALESİNİN OLMADIĞIDIR’

Bir kez daha tekrar edilmesi gerekiyor ki; Fenerbahçe taraftarı, maç boyunca ve sonrasında da rakip takım sporcularına dair kesinlikle hiçbir tepki göstermemiştir.

Emniyet güçleri, toplum psikolijisini doğru yönetememenin örneğini vermiş ve taraftarlarımız ile girilen birebir atışma ve diyaloglar neticesinde durum ne yazık ki bu noktaya gelmiştir.

Maç öncesinde, stadımızın etrafında takımını desteklemeye gelen taraftarlarımıza, hala kavrayamadığımız nedenlerle biber gazı ile yapılan müdahale, kullanılan orantısız güç ’büyük resme bakıldığında’ maçın bitiminden 15 dakika sonra çıkan olayların adeta habercisi idi.

Birtakım toplumsal olayları bastırmak ve önlemek için kullanılan ’biber gazı’; sözkonusu Fenerbahçe taraftarı olunca, ’Taraftarımız Avrupa Şampiyonu olan takımımızı karşılarken, havaalanında; Taraftarımız başkanını, yöneticilerini desteklerken Çağlayan’da ve son olarak da sebepsizce Kadıköy’de, maç öncesinde ve maç sonrasında’ kullanılmıştır. Maç öncesinde bile, kombineleri, biletleri olmasına rağmen stada giremeyip, coplanan, su sıkılan, biber gazıyla savuşturulan onlarca taraftarımız olmuştur.

Maç sonunda, çocukların, kadınların, hamile eşlerin, genç yaşlı onlarca insanın, dağılacağı bir yer yokken, stat dışında ve stat içinde aynı anda kullanılan ve insanlara gidecek yer bırakmayan biber gazı, bir çok taraftarımızın, suçsuz yere acı çekmesine, geceyi hastanelerde tamamlamasına sebep olmuştur.

Maç öncesinde yaşatılan tahriklere rağmen taraftarlarımız maçta kulüplerini zor durumda bırakacak hiçbir davranışta bulunmamış; maç sonunda taraftarlarımızın bir bölümü, hemen çıkışa yönelirken geride kalan taraftarlarımız ise takımlarını son birkez alkışlamak istemişlerdir.

Bu noktada hep yaptığımız gibi aynayı kendimize tutmak gerekirse;

Sebebi her ne olursa olsun yaşanan olaylar Fenerbahçemize, futbolcularımızın alın terine yapılan bir haksızlıktır.

Haklıyken haksız yere düşmemizdir.

Yapılan sorumsuz hareketler biz Fenerbahçeliler için şampiyonluklardan daha önemli olan değerlere, güzelliklere gölge düşürmektir.

Fenerbahçe Spor Kulübü yönetimi olarak bu konuda Emniyet Güçleri ile birlikte çalışıp sorumluların cezalandırılması adına gerekeni yapmaya hazırız.

Ki taraftarlarımızı karşımıza almak pahasına da olsa bunun örneklerini daha önce defalarca kez verdik…

Ancak bunun dışında yaşananlardan ve tüm bunların, basın-yayın organlarınca ’Fenerbahçe taraftarı rakibe, rakibin kupa almasına tepki gösterdi, olayları kışkırttı’ gibi gerçekleri yanıstmayan bir şekilde kamuoyuna aktarılmasından oldukça rahatsız olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

Diğer bir deyişle; yaşanan tüm olumsuzlukların, sadece Fenerbahçe Spor Kulübü ve taraftarlarına mal edilmesi, kabul edilemez büyük bir haksızlıktır…

Cumartesi günü maç öncesi ve sonrasında yaşananlara dair kulübümüze ulaşan, araştırmalarımız sonucu elimize geçen tüm video, fotoğraf ve bilgileri, kamuoyu ile paylaşacağımızı, saygıyla duyururuz.

Fenerbahçe taraftarı, 3 Temmuz itibariyle tüm yaşanan ve yaşatılanlara rağmen umudunu hiç kaybetmedi, Kulübünü zor durumda bırakacak hiçbir olaya dahil olmadı, olmayacak.

Bizler buruk ve üzgünüz… Ancak bu burukluğumuz, kaybedilen kupadan dolayı değil tüm bu yaşananlardan dolayı, Fenerbahçemize, birlik ve bütünlüğümüze, Türk sporuna verdiğimiz hizmetlere leke sürülmesine olanak verdiği için.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

Mac sonu kutlama yapilmasin diye sahanin sulanmasi isiklarin acilmamasini ve taraftarlarin cirkinliklerini de söyleselermis keske. Sahada tedavi gören taraftarlar bahanesi oldukca komik olmus isiklar kapali sulandirma acik hala kandirin taraftari

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Quote Originally Posted by Lucas Neill View Post
    Mac sonu kutlama yapilmasin diye sahanin sulanmasi isiklarin acilmamasini ve taraftarlarin cirkinliklerini de söyleselermis keske. Sahada tedavi gören taraftarlar bahanesi oldukca komik olmus isiklar kapali sulandirma acik hala kandirin taraftari
    + marş çaldilar nese buyutmuyelim bu kadar eger tarafsiz olcaklar ise bu açiklamalarida yapsalardi.

Mesaj Yetkileri