5,461 ile 5,490 arası toplam 17312 sonuç

Konu: Galatasaray Sohbet Alanı

Threaded View

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Galatasaray takımı arazi kime ait olursa olsun Mecidiyeköy'ün kullanım hakkına sahipti. Kullanım hakkına sahip olmak demek o alanın mevcut süre zarfında sana ait olması demektir.

Galatasaray, bu alandaki irtifak hakkından vazgeçerek yerine Seyrantepe'deki alana talip oldu.

İrtifak hakkından vazgeçmek: Gayrimenkul sahibinin, kullanım hakkını başkasına vermesidir.

Galatasaray takımı öncelike 384 dönümlük arazisi varken bunun 264 dönümünden vazgeçerek geri kalan Seyrantepe alanında stadın yapılmasına karar kıldı.

* 49 yıllık hakkından ve arazideki 264 dönümden feragat edildi.

Bunların sonucunda Seyrantepe 49 yıllığına Galatasaray'a verilirken stadın yapımınada TOKİ tarafından başlandı.

Yani Galatasaray elindeki arazinin kullanım hakkını çok iyi değerlendirdi. Gün gelir adasını verir yerine İstanbul'un Avrupa yakasını alır. Bu yönetim başarısıdır.

Galatasaray hiçbir hakkından vazgeçmese bile devletin yardım etmesi abes değildir. Türkiye'ye bu kadar katkı sağlamış ve Türkiye'nin Avrupa'daki yüzü olmuş bir takıma yardım etmeyecek de Artvinspor'a mı edecektir. Çin'de, Afrika'da, Amerika'da, Avrupa'da hangi takım Türk bayrakları ile insanları sokağa döktü.

İşe bir kulp takmaya kalkarsam ihaleler bir siyasi oyundu, bizi bitirmeye çalışıyorlardı. TOKİ sürekli ihalelerde sorun çıkararak işin kendisine kalmasını sağladı ve bu sayede işi üstlendi. Ah bu cemaat yok mu?

Özellikle Fenerbahçeliler söylediği için söylüyorum; her şeyi kendi elinizle yapmak istiyorsanız basketbolda Ülker'le niye birleştiniz, voleybolda neden sponsor alıyorsunuz. Stadı yaptığınız gibi bu takımları da kendi bütçenizle yönetsenize. O kadar vergi meraklısıysanız Aziz Yıldırım takımın vergisini ödememek için üst makamlara çıkarken neredeydeniz.

Biraz evrensel bakalım, çıkarlara göre değil.
    Last edited by DisCo : 23.Mayıs.2012 at 20:42 Reason: etmeyecekte | etmeyecek de

Mesaj Yetkileri